Ateizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zao mi je, ali ovo nije tacno. Potrazi na internetu Veliki prasak. dakle ne u 3 sekunde, vec u mnogo, mnogo kracem vemenu. Drugo, i da je bozja godina 1000 tvojih godina to je samo 6.000.000 godina. Zemlja je stara 4,6 milijade godina.

Ohoho, popovi su najveci bludnici, pa onda bogatasi, pa politicari, pa drzavna birokratija, itd. svi su oni hriscani. Sta mislis da Isus nije imao ljubavnicu. Da, to je bila Marija Magdalena.

[/B]Svako je kovac svoje srece, to narod kaze. A ti ako u to ne verujes, ti se prepusti mazohismu, pa se ponizuj i uvijaj kao crv u prasini.

Vikinzima, nego sta.

hahha veliki prasak...
Ma ok ti veruj u sta god Hoces...
Nije imao ljubavnicu, P.S. el si ti procitao da se Marija Magdalena obratila?
Hriscani... hm el opet moram da kazem da nas ima raznih pod istim imenom... pa i mejdu pravoslavcim i katolicama a tek u protestantizmu imas mnogo pod istim imenom a nis usvi isti, svaka zajednica je drugacija...
Zavisi koji popovi/svestenici/pastori...
Ne verujem u to, jer mi ne drzimo sudbionu u nasim rukama....
Drago mi je... imam i te krvi :D

Ateista Bertrand Rasel je napisao u svojoj knjizi "Zašto nisam hrišćanin" da ako je istina da je za sve potreban uzrok, onda je i Bogu potreban uzrok. On je iz ovog zaključio da ako je Bogu potreban uzrok, onda Bog nije Bog (i ako Bog nije Bog onda naravno ni nema Boga). Ovo je u stvari bilo malo sofisticiran oblik detinjastog pitanja, "Ko je stvorio Boga?" Čak i deca znaju da stvari ne postaju od ničega, tako da ako je Bog "nešto"onda i On mora da ima uzrok, zar ne?

Pitanje je lukavo jer se krije iza lažne pretpostavke da je Bog došao odnekud i onda pita, gde bi to moglo biti.

Sta mislite o ovome?

ovde se pitanje ko je stvorio boga ni ne postavlja, jer ne uzimamo u obzir da tako nešto upšte postoji.
a da ga izmisli je mogao bilo ko... pa čak i dete.

i ne kaže se 'od ničega', već ni od čega.

Mislim da je pitanje Ko je stvorio Boga, ili kako je on nastao nama neshvatljivo i da nam se cak objasni.... NO On je oduvek i zauvek! :D
Sve sto ne pise u Bilbiji ima svoje zasto, a to je zato jer mi to nebi smo mogli da shvatimo...

ti nijednom nisi postavio pitanje, izrazio sumnju, razmislio da li je baš sve onako kako piše u bibliji?
kada nekome nemaš argument da pružiš za neku tvrdnju, obično mu odgovoriš upravo tako: ti to ne bi razumeo. tako nešto i prolazi samo kod ograničenih i zatucanih ljudi. i kod onih koje mrzi da postavljaju pitanja i traže odgovore. ili se plaše... što se sve opet svodi na mentalne kapacitete.

ne_bi se piše odvojeno.

Poslednja izmena od moderatora:
Odgovor je da ovo pitanje nema nikakvog smisla. To je kao da pitate, "Kako izgleda plavi miris?" Plavo ne spada među stvari koje imaju miris, tako da je pitanje samo po sebi nevalidno.Na isti način, Bog ne spada u kategoriju stvari koje su stvorene, ili su nastale ili su prouzrokovane. Bog je neuzrokovan i nestvoren – On jednostavno postoji.

Kako mi ovo znamo? Pa, mi znamo da iz ničega ništa ne proizilazi. Tako da ako je ikada postojalo vreme gde apsolutno ništa nije postojalo, tada ništa nikada ne bi ni nastalo. Ali stvari postoje. Međutim, kako ne može da postoji apsolutno ništa, nešto je oduvek moralo da postoji. To što je oduvek postojalo mi zovemo Bog.
To što vi nešto nekako zovete, ne znači ni da to postoji, ni da je oduvek postojalo, a pogotovo ne znači da je to nešto što ne postoji odgovorno za sve oostalo što postoji. :)

Izgleda da ne umeš da mi odgovoriš na pitanje?

ti nijednom nisi postavio pitanje, izrazio sumnju, razmislio da li je baš sve onako kako piše u bibliji?
kada nekome nemaš argument da pružiš za neku tvrdnju, obično mu odgovoriš upravo tako: ti to ne bi razumeo. tako nešto i prolazi samo kod ograničenih i zatucanih ljudi. i kod onih koje mrzi da postavljaju pitanja i traže odgovore. ili se plaše... što se sve opet svodi na mentalne kapacitete.

ne_bi se piše odvojeno.

Joa dobro, postala si kao Buzap, gledas na gramm i PrPs greske... :(
Normalno je da svaki covek ima sumlju, e sad sto se tice mene, kad god sam posumljao uvek mi se dao odgovor i to pre nos sto sam se okrenuo...
Ako tako pise onda je tako...
Normalno da pisem ne bi shvatili, ovim ne milsim na ono sto pise, vec na ono sto nije zapisano. Niti kazem da bi ja shvatio, vec nasuprot.

To što vi nešto nekako zovete, ne znači ni da to postoji, ni da je oduvek postojalo, a pogotovo ne znači da je to nešto što ne postoji odgovorno za sve oostalo što postoji. :)

Izgleda da ne umeš da mi odgovoriš na pitanje?

Izvini el bi nesto izgubio da da ucinis taj korak i da kazes Bogu da ako postoji da ti da neki znak ili da te uputi?

Normalno je da svaki covek ima sumlju, e sad sto se tice mene, kad god sam posumljao uvek mi se dao odgovor i to pre nos sto sam se okrenuo...
Normalno da pisem ne bi shvatili, ovim ne milsim na ono sto pise, vec na ono sto nije zapisano. Niti kazem da bi ja shvatio, vec nasuprot.

greška se desi jednom, a kada se ponavlja više puta u kontinuitetu, biće da je neznanje.

problem je što ta sumnja ne kopa po bibliji i biva odstranjena... ja te pitam van biblije i vere, možeš li da zamisliš i da se zapitaš koliko je realno da bog postoji? i da li smeš uopšte i da pomisliš da ne postoji, šbbkbb, a?

i ne kaže se sumLJa, već sumnja.

Ne možeš ovo zameriti. Ljudi (i žene :mrgreen: ) nekako imaju predrasudu da onaj koji je nepismen nema šta ni da ih nauči o međunarodnim finansijama, filozofskim sistemima, elektricitetu ili bogu.
Izvini el bi nesto izgubio da da ucinis taj korak i da kazes Bogu da ako postoji da ti da neki znak ili da te uputi?
Predložio sam mu da mi se javi na faks, al se nije javljao. Što pitaš? :kafa:

greška se desi jednom, a kada se ponavlja više puta u kontinuitetu, biće da je neznanje.

problem je što ta sumnja ne kopa po bibliji i biva odstranjena... ja te pitam van biblije i vere, možeš li da zamisliš i da se zapitaš koliko je realno da bog postoji? i da li smeš uopšte i da pomisliš da ne postoji, šbbkbb, a?

i ne kaže se sumLJa, već sumnja.
Ne zasto bih tako nesto pomislio?
Ја не само да верујем, већ знам да Бог постоји, доказујеми се из дана у дан, на ситницам и великим стварима...
ево хоћеш пример за данас? На факсу за енглески у КГ су одустали 20 и моја другарица је сад 22 испод црте то је таман да је приме кад буде проширење, она лично не верује, али ми смо се молили за њу, а ја верујем да Бог има план за њу и то што ће да иде самном у КГ...
Ne možeš ovo zameriti. Ljudi (i žene :mrgreen: ) nekako imaju predrasudu da onaj koji je nepismen nema šta ni da ih nauči o međunarodnim finansijama, filozofskim sistemima, elektricitetu ili bogu.

Predložio sam mu da mi se javi na faks, al se nije javljao. Što pitaš? :kafa:

Trazi sikreno, a ne tako bzv, lepo pise kucaj i otvorice se... trazi i nacices...

ma ne zameram, nego kucak brzo, pa ONO! ;) :D

Poslednja izmena:
Ne zasto bih tako nesto pomislio?
Ја не само да верујем, већ знам да Бог постоји, доказујеми се из дана у дан, на ситницам и великим стварима...
ево хоћеш пример за данас? На факсу за енглески у КГ су одустали 20 и моја другарица је сад 22 испод црте то је таман да је приме кад буде проширење, она лично не верује, али ми смо се молили за њу, а ја верујем да Бог има план за њу и то што ће да иде самном у КГ...

zar malopre ne reče da svaki čovek ima sumnju?
još nam samo reci na koji si način saznao da bog postoji, da ne živi više ceo svet u neznanju.

imala je sreće?... a da se niste molili i ona primljena, ko bi bio zaslužan?
i da li je moguće da se molite samo kada vam nešto treba?
i nije ti neki dokaz... :lol:

ne molimo se kad nam nesto treba. Jos cu da napisem kaj e uradil, povodom upisa, mislim da to nije bzv...
pa sta, ja brzo kucam i to e to, kad ovako pisem nesto onda naravno uzimam u obzir pravopis i gramatiku...
Lepo, ja sam trazio od Boga da me vodi, on je to i ucinio...
rekao sam na drugoj temi nesto drugo, citaj pazljivije...
ako bez imalo sumlje u SRCU zapovedis planini da se baci u more onda ce tako i biti...
Ne bi, jer je su se svi upisali i bilo e kasnoto, no neki su ipak odustali...

@zazijavalo...
Pa lepo veruj, trazi u Duhu i Istini se moli, pa vidi, Bog te svakako cuje...
jedna narkomanka je napisala knjigu(sad vise nije narkomanka) kako je spoznla istinu...
rekla je da ako Bog postoji da onda trazi od Njega pomoc i daje mu rok od 2 nedelje, poslednji dan kaze dobila je knjigu od druga bivseg narkomana zivot ili smrt, i tada je postala svesna da je proslo tacno dve nedelje od kada je zatrazila pomoc od Boga...nije lose da je procitae ne znam sad tacno kako se zove... napisacu kad pogledam medju knjige, sad sam kod babe pa mi nije pri ruci...

To što si rekla upravo dokazuje ono što sam ranije pomenuo (kada je tema već o logičnosti ateizma) - ne možete se suprotstavti ateistima bez činjenja gomile logičkih grešaka. Ti si uspela istovremeno da učiniš tri greške dokazivanja u jednoj rečenici o jednom subjektu. Pozivanje na autoritete, pozivanje na većinu i napad na čoveka. Čestitam! :D

Da li je moguće da još nisi saznao da ne postoji samo jedna logika?

Hriscanin.Hriscanin:
hahha veliki prasak...
Ma ok ti veruj u sta god Hoces...
Kao, ti znas bolje nego svetski naucnici. Ti si studirao i o bogu i o Velikom prasku, a eksper si za geofizku i za kosmologiju i kosmogoniju i bilologiju i sta ti ja sve znam.

Nije imao ljubavnicu, P.S. el si ti procitao da se Marija Magdalena obratila?
Da li si ti procitao Jevandjelje po Filipu? Ako nisi, onda je sasvim jasno zasto negiras da je Isus imao ljubavnicu. MM mu je docnije bila zena i sa njom je imao dece.

Jevanđelje po Filipu
„Spasitelj je Mariju Magdalenu voleo više od ostalih učenika i često ju je ljubio.“
„Niti strahujte od tela niti ga volite. Ako ga se budete bojali, ono će zavladati vama; ako ga budete voleli ono će vas proždrati i paralizovati.“
„Oni koji govore da će prvo umreti a potom vaskrsnuti, greše. Jer ako ne prime vaskrsenje za života, kada umru neće primiti ništa.“

Hriscani... hm el opet moram da kazem da nas ima raznih pod istim imenom... pa i mejdu pravoslavcim i katolicama a tek u protestantizmu imas mnogo pod istim imenom a nis usvi isti, svaka zajednica je drugacija...
Zavisi koji popovi/svestenici/pastori...
To je dokaz da boga nema, inace bi svi hriscani citali istu Bibliju i razumeli je na isti nacin.

Poslednja izmena:
Kao, ti znas bolje nego svetski naucnici. Ti si studirao i o bogu i o Velikom prasku, a eksper si za geofizku i za kosmologiju i kosmogoniju i bilologiju i sta ti ja sve znam.
.
Ti svjetski "naucnici" VJERUJU da je Zemlja stara 4.6 mlrd. godina. Oni VJERUJU da se desio big bang. Oni VJERUJU da je zivot nastao slucajno. Oni VJERUJU da ljudi imaju majmunolike pretke. Pa ko ovdje prica o vjeri? :hahaha:

:D
Nemoj Hriscanine na ovaj način da dokazuješ da si dvostruko veći Hrišćanin.
Ma ne dokazujem, i to korisnicko ime je trebalo da bude samo Hriscanin ali posto je zauzeto.....

Da li si ti procitao Jevandjelje po Filipu? Ako nisi, onda je sasvim jasno zasto negiras da je Isus imao ljubavnicu. MM mu je docnije bila zena i sa njom je imao dece.

Jevanđelje po Filipu
„Spasitelj je Mariju Magdalenu voleo više od ostalih učenika i često ju je ljubio.“
„Niti strahujte od tela niti ga volite. Ako ga se budete bojali, ono će zavladati vama; ako ga budete voleli ono će vas proždrati i paralizovati.“
„Oni koji govore da će prvo umreti a potom vaskrsnuti, greše. Jer ako ne prime vaskrsenje za života, kada umru neće primiti ništa.“

To je dokaz da boga nema, inace bi svi hriscani citali istu Bibliju i razumeli je na isti nacin.

Ja imam pouzdane izvore od onoga koji je stvorio sve i imam protekciju :D :cool: ;) :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back