gost 268930
Poznat
- Poruka
- 8.832
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aha, onda mi objasni sve kako je nastalo i ne ispustaj ni jedan detaljsve to mozemo sasvim lepo da objasnimo i bez Boga sorry

Pa niko odateista i ne pokusava da dokaze da Bog ne postoji,iz prostog razloga sto se negativna tvrdnja ne dokazuje.Ne mozes dokazati da nesto ne postoji.Jedino sto se moze dokazati je pozitivna tvrdnja,stoga je teret dokazivanja na vama,vernicima,koji tu tvrdnju iznosite.Mi samo ne prihvatamo da posotji bilko kakav Bog,u nedostatku dokaza.Ma sta ima sad da dokazujemo Boga? Ko oce da vjeruje nek vjeruje,ko nece-siroko mu polje. Uostalom, tema je ateizam-kako vi ateisti mozete dokazati da Bog NE POSTOJI?
Bog ti je dao razum, a ti i pored tog dara ozbiljno čekaš kada će da oživi sve mrtve. To je bogohuljenje.Prvo ne Bogohuli
Drugu u Bibliji jasno pise da se dan i cas nece znati! Bice kao lupez u noci!
Aha, onda mi objasni sve kako je nastalo i ne ispustaj ni jedan detalj![]()
Pa niko odateista i ne pokusava da dokaze da Bog ne postoji,iz prostog razloga sto se negativna tvrdnja ne dokazuje.Ne mozes dokazati da nesto ne postoji.Jedino sto se moze dokazati je pozitivna tvrdnja,stoga je teret dokazivanja na vama,vernicima,koji tu tvrdnju iznosite.Mi samo ne prihvatamo da posotji bilko kakav Bog,u nedostatku dokaza.
Bog ti je dao razum, a ti i pored tog dara ozbiljno čekaš kada će da oživi sve mrtve. To je bogohuljenje.
Ah ta Biblija. Samo je šteta što su je pisali polupismeni pustinjski kozari. No, niko ti nije kriv što ti u nju još uvek veruješ.
Izvini jesi ti isao u skolu?
Imas knjiga koliko hoces na tu temu.Ukoliko te nesto konkretno zanima reci,i onda cu ti pojasniti.
Pa nije ti baš sve ovo pogrešno:Vidi, mijesas babe i zabe: nije Kopernik Darvin niti je Luter Hrist.
Ja pripadam crkvi Hristovoj. Za katolicku crkvu pogledaj sta je radila od srednjeg vijeka na ovamo pa ce ti biti jasno kakva je.
I nemoj da pricas u moje ime.
I drzi se teme-a to je ateizam a ne hriscanstvo.
Velikim praskom.Kako je nastao svemir?
Velikim praskom.
A ovo je civilizovano, zar ne?Steta sto vi ateisti nemate ni malo osjecaja za civilizovanu diskusiju,pa samo lupetate....![]()
Jel sujes sta sam rekao:ne moze se dokazati da nesto ne postoji.Na vama je da dokazete da postoji.Mijesas babe i zabe...Religija i nauka nisu isto
... Postojanje Boga se ne dokazuje nego se u Njega vjeruje. (Uostalom za mene je Biblija dokaz,kao i citav svijet) Obavezu dokazivanja ima onaj ko se poziva na empirijsku nauku. S obzirom na to da vi ateisti stalno insistirate na dokazima,bilo bi fer da iznesete dokaze da BOg ne postoji.
Jel sujes sta sam rekao:ne moze se dokazati da nesto ne postoji.Na vama je da dokazete da postoji.
Ne mesam ja nista,vec samo iznosim za sta smatram da je logicnije stanoviste.
Dokazi,prika,dokazi...
Sta ima veze sta ti smatras?
Jel ti cujes da su nauka i religija dvije potpuno razlicite oblasti sa potpuno razlicitim ciljevima?
Npr.psta teroija relativnosti kaze da svemir ne moze biti statican,tj ili se siri ili se skuplja,bez cega nema Big Banga.Zatim BB predvidja odredjenu kolicinu vodonika,helijuma i litijuma,sto nijedan drugi model nije u stanju da ucini.BB takodje predvidja da univerzum evoluira,sto takodje mozemo da potvrdimo posmatranjem svestlosti,koja tek danas dolazi do nas,jer je brzina svetlosti konacna.
Nemam nista protiv da zauzmes takvo stanoviste,To sam i ja mislio dok sam bio vernik.No,onda ces morati da odgovoris na sledeca pitanja:
-zasto od mene trazis da dokazem da ne postoji?
-zasto odbacujes evoluciju i ostala naucna saznanja?
Ukoliko se nauka i vera bave razlicitim oblastima(tzv.NOMA koncept),onda nema potrebe d aodbacujes naucne teorije.
Ovo su sve predvidjanja i pretpostavke a ne dokazi.
Zar istom logikom ne mozemo pretpostaviti da: такође постоји могућност да је свемир створен у „одраслом стању”, на сличан чин као што су и први људи створени као одрасли - са „привидном старошћу”. Дакле, постоји могућност да је светлост у почетку, приликом Стварања, била распршена са најудаљенијих звезда до наше планете. (Мерења показују да се брзина светлости смањује и да је у почетку била неколико милијарди пута већа од данашње, што објашњава велику удаљеност звезда које данас видимо).
Dokazi,prika,dokazi...
Izvini, mozda nisam video...
Bog nama treba, nas ispunjava, on nas je stvorio, i dao je svoga sina da umre za nas radi neaseg greha, kako bi nas odkupio. kako je BOg posta? On je oduvek i zauvek.

Zato sto ti tvrdis da ne postoji,a pozivas se na nauku.
Odbacujem TE jer nije naucna nego kvazinaucna teorija koja nema nikakvu ozbiljnu potporu.
Ili si slab sa logikom ili si trol
Ako postoji oduvek kako kažeš, kako je u tom beskarju vremena odabrao trenutak kada će da stvori svet? Sve ima svoju potrebu postojanja, sve postoji zato što mora da postoji a Bog ne mora samim tim i ne postoji.
Nisi rekao zašto on hoće da verujemo u njega, njegova korist, bolje rečeno, ako ima beskonačnu vlast zašto nas ne napravi baš onakve kakve on hoće da budemo.
Žao mi je što Bog kakvog ti zamišljaš ne postoji, tj žao mi je tebe, jer vreme da to razumeš jeste samo ovaj život![]()