Uporedjujes coveka s udruzenjem Ateisti Srbije, a on nema nikakve veze s tim udruzenjem. To je kao kad bih ja kritikovao pravoslavca i stalno mu pricao o glupostima Jehovinih svedoka. Obojica su hriscani, ali veruju li u iste stvari?
Očigledno te niko nije obavestio.

Sizif je jedan od osnivača udruženja "Ateisti Srbije".
Kao takav snosi odgovornost za delovanje tog udruženja, u aspektima koji se tiču rada tog udruženja.
а немаш ппојма како је занимљиво гледати како се паганско/будистичи/
атеистички и
атеистички талибани међусобно кољу
само наставите
Hm, Sale, prvo ćeš morati da dokažeš da sam paganski taliban, da bi mogao tako da me nazivaš.
A to što je tebi to zanimljivo mnogo toga govori i o tebi i o tvojoj veri.
Nisam li u pravu kada ismevam tvoju opasku u vezi patnje progonjenih pagana? Kako si ti tačno bio pogođen svim tim?
Posle miliona pagana koje su hrišćani pobili u Evropi, ti postavljaš ovakvo pitanje?
U Srbiji, u kojoj se većina stanovništva izjašnjava kao pravoslavci, ateistima je lakše nego paganima.
Mogu da ti kao primer, navedem moje iskustvo iz vojske, u kojoj me je bezbednost redovno proveravala samo zato što sam se javno izjasnio kao slovenski pagan. Atesti nisu imali takvih problema.
Nekakav forum na nekakvom sajtu nije uopšte relevantan u kontekstu istinitosti samog ateizma, to je barem jasno.
Istinitost ateizma?

Samo trenutak, odmah se vraćam.
Хришћанска вера се не би могла ни упоређивати с другим религијама, и, строго говорећи, не би ни требало називати је ,,религијом" у паганском смислу ове речи. Јер, она није једна религија међу другим религијама, она је ВЕРА У ХРИСТА И ХРИСТОВО ОТКРИВЕЊЕ. Она је лично, јединствено и потпуно откривење Бога људима ради њиховог просвећења и спасења.
Свети Владика Николај Велимировић(Вера Светих-Катихизис источне Православне Цркве)
Hm, sličnosti su zapanjujuće.

Da ne pominjem da je taj "nekakav" forum, zapravo forum udruženja "Ateisti Srbije".

Sizife, da se ne mučiš oko daljeg smišljanja argumentacije evo ti cela tema:
Jedna, sveta, saborna i apostolska Crkva?
Ako je 100 agresivnih mladića ateista spremno te prebije zato što se deklarišeš kao vernik, to govori o njihovom moralu i vaspitanju - a ne o (ne)postojanju bogova.
Govori i o njihovoj ateističkoj dogmi.
Da ne pominjem sličnosti sa pripadnicima Obraza koji su spremni da me prebiju iz istog razloga.
I nisi mi odgovorio zašto kriješ u kog boga tačno veruješ? Ako si to moje pitanje bacio pod tepih, to ne znači da sam ga ja zaboravio.
Eto, volim to da krijem.
Mi, slovenski pagani smo jedno tajno udruženje, čije tajne ne zna niko, osim onih koji posećuju temu od skoro 150 strana, kojoj svako ima pristup, na javnom forumu.

'ajde me još malo prozivaj za skrivanje.
Iz ovog posta stičem utisak da uživaš da gledaš kad se neko kolje. To baš i nije hrišćanski. Ili jeste?
Ja sam stekao isti utisak.
U tom slučaju je ateistima neophodno pregrupisavanje.
Na taj način Sizif i ostali normalni ateisti ne bi morali da brane neodbranjivo.
Ono što mene iskreno zabrinjava je njihovo insistiranje na branjenju neodbranjivog.
Taj
modus operandi viđamo svakodnevno, kod zatucanih vernika.
Gle, nisi u pravu.
Recimo, u pravoslavlju je dogma da je Isus vaskrsao. Ko u to ne veruje, ne može biri pravoslavac.
Ne možeš reći da većina pravoslavaca smatra da je Isus vaskrsao. Svi to veruju.
To što većina učesnika nekog foruma koji se zove Ateisti Srbije, smatra da su vernici zatucani ne znači da svi ateisti smatraju da su vernici zatucani.
"
Jedna lasta ne čini proleće."
narodna poslovica
Kod rimokatolika postoji dogma o čistilištu, kod pravoslavaca ne.
Možeš biti hrišćanin i ne verovati u dogmu o čistilištu.
Uzgred, kad me već tegliš za jezik...
Većina zatucanih ljudi danas se nalazi među vernicima. Ranije su se nalazili među ateistima. Zatucani ljudi uvek traže što veću masu u koju bi mogli da se uključe.
Lepo si to napisao i sa navedenim se slažem, tim pre što statistički podaci to potvrđuju.

Bilo bi interesantno videti odnos zatucanih među vernicima pojedinih religija i komparaciju sa procentom zatucanih kod ateista.
Nego, nešto nisam siguran da si do kraja svestan šta si napisao.
Pošto sada postoji masa ateista u koju mogu da se uključe, a što im je obezbedilo udruženje "Ateisti Srbije", zatucani će ljudi pohrliti u ateiste.
I gle čuda, Sizifov kolega, suosnivač tog udruženja nam je dostavio upravo takvu statistiku.
Ne vodimo malog ni kod kakvog doktora.

Nema baš previše primera da su ljudi koji su ostavili traga za sobom bili obični klinci dok su bili klinci.
Hm, da... koliko vidim taj mali zlostavlja i svoju braću i sestre.