Ateizam

Bila registrovana na tom forumu, ali nisam mogla da se izlogujem :besan2: malo sma piskarala o Armagedonu i za tili cas sam banovana, ali i dalje kada okrenem pocetnu stranu foruma, mogu da mi prepoznaju racunar i izlazi mi sledeca poruka (vidi malo nize). Nista ne mogu vise da uradim, jer mi se ta strana ne ocitava do kraja. Nista licno, ali se pitam sta su mi tutnuli u komp, kada ga prepoznaju? :besan2:

Primer: na Krstarici, cak i kada sam ukljucena, a duze vreme ne okrecem strane automatski me izloguju.

You have been suspended from Ateisti - Forum

Sorry, Irena Petkovic, you can not access Ateisti - Forum as you have been suspended. If you think you've been suspended in error, you can contact the administrator.

Click here to delete your content from Ateisti - Forum.

Message to the Administrator

edit mogu slobodno da obrisu ceo profil, vise mi en pada na pamet da se tamo registrujem, a text o Armagedonu sam postavila sa ciljem da mi obrisu profil.

Poslednja izmena:
Bila registrovana na tom forumu, ali nisam mogla da se izlogujem :besan2: malo sma piskarala o Armagedonu i za tili cas sam banovana, ali i dalje kada okrenem pocetnu stranu foruma, mogu da mi prepoznaju racunar i izlazi mi sledeca poruka (vidi malo nize). Nista ne mogu vise da uradim, jer mi se ta strana ne ocitava do kraja. Nista licno, ali se pitam sta su mi tutnuli u komp, kada ga prepoznaju? :besan2:

Primer: na Krstarici, cak i kada sam ukljucena, a duze vreme ne okrecem strane automatski me izloguju.

Sorry, Irena Petkovic, you can not access Ateisti - Forum as you have been suspended. If you think you've been suspended in error, you can contact the administrator.

edit mogu slobodno da obrisu ceo profil, vise mi en pada na pamet da se tamo registrujem, a text o Armagedonu sam postavila sa ciljem da mi obrisu profil.

verovatno loguju IP sa kog si se registrovala/ulogovavala...ako si na adsl-u iskljuci modem, sacekaj malo i ukljuci ga ponovo (verovatno imas dinamicku IP tako da mozes da ocekujes da ce IP adresa da ti se promeni pri restartu modema) pa ces moci ponovo da se registrujes itd...ako zelis...a tvoje ime i prezime imaju u podacima o registraciji zajedno sa logovima tvojg IP-a.

Ovo smo na forumu vrlo često čuli od strane ateista. Istina je da nisu pravili specifikacije, već generalizacije.

Specifikacije prave vernici.
Pravoslavci smatraju da su katolici zlo. Međedi smatraju da su katolici, pravoslavci i protestanti zlo, a svi zajedno najvećim zlom smatraju Jehovine svedoce. :D

Zato što specifikacije postojie.
Ali ne i za ateistu, jer Buda je pozvao na krstaški rat a Krišna na progon Bogumila.
Sve je to isto, religija je zlo.
Bedno.

Izgleda da postajem sve matoriji i pamćenje mi bledi. :(
Ne mogu nikako da se setim kada je pominjana inkvizicija, a da nije u pitanju bio odgovor na tvrdnju da je rišćanstvo izvor ljubavi.
Ideju o beskrajnoj ljubavi šire svi rišćani, a naročito katolici. Ognjem i mačem, ako je potrebno.
Istina je da Srbi nisu imali previše veze sa inkvizicijom (mada se neki značajni sveci bili kršteni kod katolika). Srbi su imali lokalne običaje spaljivanja i sakaćenja verskih neistomišljenika.

Nije se ni odnosilo na tebe i vecinu ateista na ovom forumu.

Daleko od toga da odobravam ovakve ispade, ali trebalo bi razmisliti šta je izazvalo toliki bes kod... ovih.

Nedostatak kućnog vaspitanja.

Ovo nisu dogme, već uverenja određenih ljudi, a ne svih ateista.
Osim toga:
1.Ateisti nisu uvek u pravu, ali su u pravu onda kada nauka stoji iza njih.
2.Zlo koje su nanele religije prevazilazi sva ostala zla na gomili.
3.Praksa pokazuje da je u redu vređati zatucane vernike jer oni prvi počinju vređanje. :mrgreen:

1. Ne, ateisti su uvek u pravu u odnosu na vernike zato što nauka stoji iza njih. Čak iako lupetaju gluposti.
Oni tako misle, to je tako postavljeno.

2. Zlo koje je nanela ljudska pohlepa i želja za moći prevazilazi zlo koje je nanela religija.
Mislim da i sam ne veruješ u bajku da ne bi bilo ratova da su svi ljudi ateisti.

3. Misliš na vređanje tipa otvoriti temu pod nazivom "serimo po pravoslavlju" ?

PS A četvrta dogma ? :mrgreen:

Poslednja izmena:
verovatno loguju IP sa kog si se registrovala/ulogovavala...ako si na adsl-u iskljuci modem, sacekaj malo i ukljuci ga ponovo (verovatno imas dinamicku IP tako da mozes da ocekujes da ce IP adresa da ti se promeni pri restartu modema) pa ces moci ponovo da se registrujes itd...ako zelis...a tvoje ime i prezime imaju u podacima o registraciji zajedno sa logovima tvojg IP-a.

Da, dinamicki ja IP, ali i pored promene adrese tj.posto sam se skroz diskonektovala, cekala (ne par minuta, nego par sati) i ponovo se konektovala, opet pri ulasku na njihovu stranu su me prepoznali tj. komp. Nebitno, skinuto je.

Sto se mene tice daleko im lepa kuca i pored toga sto sam i ja ateista.

E da i ime mi je umetnicko, nije moje.:lol:

Сизифе, онакав коментар (изнађење:eek:) али пошто се доста времена дружиш са талибанима изгледа да је то то.

Калибурне, већег талибана на крстарици од тебе нема :D - доказ су твоји маратонски постови, ако човек у једној реченици нема ништа паметно да каже џабе ти онолико текста.

Сизифе, онакав коментар (изнађење:eek:) али пошто се доста времена дружиш са талибанима изгледа да је то то.

Калибурне, већег талибана на крстарици од тебе нема :D - доказ су твоји маратонски постови, ако човек у једној реченици нема ништа паметно да каже џабе ти онолико текста.

Sale, ako nemaš argumente da potkrepiš ove svoje tvrdnje, bar ćuti i pravi se pametan.
Kako li sebe vidiš kada ovako vređaš... kao pravednika? :mrgreen:

Zato što specifikacije postojie.
Ali ne i za ateistu, jer Buda je pozvao na krstaški rat a Krišna na progon Bogumila.
Sve je to isto, religija je zlo.
Bedno.
Mislim da Buda i Krišna nisu čuli za krstaše. :)
U hinduističkim zemljama vlada tolika beda da je cena prostitutke manja od cene prezervativa. No, oltari su redovno prekriveni cvećem koje znatno prelazi kupovnu moć bednika. A bednici postoje zbog opšte ideje religija da ljudi treba da se kote kao miševi. Ovo je zlo koje znatno prevazilazi zla koja donose ratovi.
Nedostatak kućnog vaspitanja.
:D
1. Ne, ateisti su uvek u pravu u odnosu na vernike zato što nauka stoji iza njih. Čak iako lupetaju gluposti.
Oni tako misle, to je tako postavljeno.
Ako nauka zaista stoji iza njih, onda teško da lupetaju gluposti. :)
2. Zlo koje je nanela ljudska pohlepa i želja za moći prevazilazi zlo koje je nanela religija.
Mislim da i sam ne veruješ u bajku da ne bi bilo ratova da su svi ljudi ateisti.
Ratovi nisu najveće zlo koje može zadesiti čovečanstvo. Mada... Ukoliko organizješ vojni pohod i obećaš svakom ratniku da će dobiti nove gaće ako preživi, imaćeš manje uspeha nego ako ga ubediš da ga ćeka večni život ispunjen pohotnim devicama ako pogine. :D
Nekontrolisano rađanje, kao što rekoh,trenutno je mnogo veće zlo od bilo kakvih drugih opasnosti.
Izjava da je prezervativ zlo mnogo je veće zlo od bilo kojeg drugog zla.
3. Misliš na vređanje tipa otvoriti temu pod nazivom "serimo po pravoslavlju" ?
Rekoh ovde pre relativno mnogo stranica - pustite ljude da se izduvaju na svom forumu. Evo, mene Sale nagovorio da odem tamo i uknjižim se, al nemam ni jednu poruku. Nisu mi društvo i gotovo.
PS A četvrta dogma ? :mrgreen:
Četvrta "dogma" je da se na ovaj način bore za nauku i napredak jednostavno ne može ni na koji način da se nazove dogmom. Čak ni među ateistima. Postoji mnogo razloga zbog kojih se neko javno ispoljava kao ateista.
Ja lično, recimo, ne mislim da je potrebno boriti se za napredak i nauku. Napredak i nauka dolaze sami i valjaju sve pred sobom, bez obzira kako to izgledalo talibanima. Moja pomoć je tu apsolutno nepotrebna. Na lokalnom nivou želeo bih da se veronauka ukloni iz škola. Toliko.

Šta se čudiš, iz tvog posta zrači likovanje zbog tog "klanja".
Ja ne volim da vidim da se dvoje svađaju, čak i ako mi niko od tih dvoje nije drag.

Ali opet - to sam ja, a ima nas raznih.

Šta se čudiš, iz tvog posta zrači likovanje zbog tog "klanja".
Ja ne volim da vidim da se dvoje svađaju, čak i ako mi niko od tih dvoje nije drag.

Ali opet - to sam ja, a ima nas raznih.

нико није савршен:)

видели смо демонстрацију атеистичке толеранције (наравно лажне)

не брини, поново ћете се ви удружити против православља, то је оно што вас уједињује.

видели смо демонстрацију атеистичке толеранције (наравно лажне)
Što kaže Zazi, ne moraš biti tolerantan da bi bio ateista.

не брини, поново ћете се ви удружити против православља, то је оно што вас уједињује.
Malo paranoje popodne, a?... ne laskaj sebi, ateisti ne veruju ni u jednog boga, pa ni pravoslavnog.

Jaooooo....ti ces nekome nesto da kazes o besmislenom pisanju! Ti? :zcepanje:

Na tom forumu više visite vi nego ja. Voleo bih da me uputiš na stavku u našem Statutu u kojoj stoji da smo mi kao udruženje odgovorni za ono što pišu ljudi na dotičnom forumu. Ako se ne varam, mislim da se taj forum i ne pominje nigde u pravnim aktima Udruženja, stoga ja nemam ni pravnu (a ni moralnu) obavezu da snosim odgovornost za to što neko tamo piše. Samo mogu da iznesem svoje mišljenje, kao i svi ostali - i to je sve.

Sizife, možda bi trebalo da se obavestiš o pravima, dužnostima i obavezama osnivača udruženja građana.
Uzgred, taj forum promoviše upravo udruženje "Ateisti Srbije", te se svakako može smatrati vašim nezvaničnim glasilom, ako ne de jure, a ono de facto.

Ovo me podseti na film "The Big Lebowski" i Walterov odnos prema Jevrejima...

Ovo me podseti na straw man. :roll:

Lakše šta? Ko tebe progoni?

Po svemu sudeći sada i ateisti... :roll:

Mogu misliti koliko je vojska SFRJ bila upućena u tvoju religiju. Razume se da su proveravali, verovatno su mislili da je neka sekta u pitanju. Mada ne mislim da bi bilo išta bolje da si rekao da si sledbenik Dalaj Lame. (Dalaj koga?)

A ja sam bio u vojsci SFRJ? :eek:
Baš lepo, pošto nisam to znao...

Ne prozivam te za skrivanje, nego te molim da mi kažeš ime jednog boga u čije postojanje veruješ, baš tako kao što piše, a ti to odbijaš. Pitao sam se zašto, a onda sam pročitao par poslednjih strana te teme i shvatio: razlog je prost, i rado ću ti ga izložiti: ti si vernik koliko sam i ja.... to što se interesuješ za etnologiju, istoriju i poštuješ naše stare običaje uopšte ne znači da doslovno veruješ u postojanje staroslovenskih ili bilo kakvih drugih bogova. Drugo objašnjenje nemam.

Kao što sam već napisao to je tvoj utisak.
Uzgred, ja zaista ne znam šta za tebe znači "doslovno verovanje" u neko božanstvo.
I još nešto, ja nisam dužan da ispunjavam tvoje lične, zamišljene standarde vere.
Kad god me neko pita ja se deklarišem kao slovenski pagan.
A što se tiče odbijanja da odgovorim na tvoje pitanje, već sam ti napisao da neću da ti pomažem da napadaš moju religiju.

Pa jes...
Al ne možeš biti rimokatolik i ne verovati u dogmu o čistilištu.

Da se ne preganjamo, Krang ti je odgovorio malo niže.

Znaš kako... To udruženje može prerasti u nešto kao Obraz. Ali ne mora. Postoji više scenarija. Možda će razumne snage tamo prevladati i postepeno će uticaj ektremista oslabiti. Možda neće. I onda će razumne snage prevladati na drugom nekom mestu, a čitavo Udruženje ostaće izolovano. Ili će većina ateista (koji su po prirodi često individualisti) doći do zaključka da ovakva udruženja zapravo nemaju svrhu, pa će nastaviti svoje ateističke živote "misleći globalno i delujući lokalno".
Sve to nije važno. Jer važan je trend. A trend je svakako u pravcu jačanja ateizma. :D

Znaš kako... slažem se sa tvojom ocenom.
Ne slažem se što im puštate na volju, jer trend je već uočen, a trend je stvaranje ateističkih talibana, jer su razumne ateiste, koliko mogu da primetim banovali ili prunovali, čim su zucnuli.

Al ga se klone drugi derani iz komšiluka. :mrgreen:

Ne klone ga se, neko ih zatuče kamenom u glavu, da pokaže kako nije zatucan... :thumbdown:

Vidi Sizife, nije stvar u tome da li ste vi odgovorni za te budale ili ne.
Jednostavno, nije loše da znate ko je sve u vašoj ekipi.

Koliko puta smo čuli ovde na forumu tvrdnju da je vera i religija zlo, od strane ateista?
Niko nije napravio specifikaciju već generalizaciju.

Kolko puta smo čuli da se kao jedan od osnovnih argumenata protiv Hišćana koristi krstaški pohod ? Kakve veze imaju Srbi pravoslavci sa tom avanturom ?
Imaju, zato što su Hrišćani, a ateisti je nebitno da li je Hrišćanin katolik ili pravoslavac.

Ja bih na osnovu ove teme mogao da generalizujem i prozivam SVE ateiste.
http://ateisti.ning.com/forum/topics/pravoslavlje-je-odvratna-gadna
Ali to nije način i to svakako nije istina, da svi ateisti ovako razmišljaju.

Ateisti imaju svoje dogme.
Prva je da su Ateisti uvek u pravu jer nauka stoji iza njih.
Druga dogma je da su sve religije zlo.
Treća dogma je da je u redu vređati vernike zato što su oni zatucani.
Četvrta dogma je da se ovakvim delovanjem bori za nauku i prave vrednosti.

Niko ne kaže da si ti odgovoran za sve šta budale napišu ali te budale dele svlačionicu sa tobom (da se nadovežem na prethodnu analogiju).

Slažem se sa napisanim, osim što se tiče odgovornosti. :ok:

Ovo nisu dogme, već uverenja određenih ljudi, a ne svih ateista.

Pogledaj definiciju dogme (dao sam je pre stranu ili dve). :rtfm:
I pri tome ne mislim na film.

Zlo koje su nanele religije prevazilazi sva ostala zla na gomili.

Lep primer ateističke dogme da su sve religije iste. :ok:

Praksa pokazuje da je u redu vređati zatucane vernike jer oni prvi počinju vređanje. :mrgreen:

OK, Zazijavalo, keep on living in denial, što je jedna od klasičnih osobina vernika, kada ih neko satera u konopce, pokazujući kako su im stavovi pogrešni.
Vidiš, do pre nedelju dana, ja bih te prvi podržao u ovom stavu, međutim, potšo se situacija promenila, jer smo dobili nove podatke sa terena, stvari stoje ovako:
Prvi sa vređanjem počinju ateistički talibani. Eksperimentalno provereno, uzorak je za sada mali, ali očekujemo povećanje i potvrđivanje do sada dobijenih rezultata. :bye:

Poslednja izmena:

Tutnuli su ti kolačić. ;)
Tools - Options - Remove individual cookies - nađeš ateisti.ning.com i obrišeš taj kolačić. ;)

Dužina teksta služi da smanji mogućeg nerazumevanje. Još uvek čekam na dokaz mog talibanstva. :bye:

Poslednja izmena:
Sizife, možda bi trebalo da se obavestiš o pravima, dužnostima i obavezama osnivača udruženja građana.
Uzgred, taj forum promoviše upravo udruženje "Ateisti Srbije", te se svakako može smatrati vašim nezvaničnim glasilom, ako ne de jure, a ono de facto.
Da nema tebe, ja ne bih imao pojma šta se događa u mom udruženju, bio bih neobavešten kao Koštunica. Sad sam saznao i da imamo potpuno otvoreni, javni forum u funkciji nezvaničnog de facto glasila... a to je, priznajem, baš glupo sa naše strane. Imamo li još nešto za šta ne znam?

A ja sam bio u vojsci SFRJ? :eek:
Baš lepo, pošto nisam to znao...

Kako je lepo praviti se naivan... dobro znaš da jedno slovo ne čini razliku, a ako si bio u vojsci Tanzanije - onda izvini. Moja poenta je bila kristalno jasna - vojni mentalitet nema mnogo sluha za paganske i ostale minorne grupe, njima sve to verovatno zvuči kao neka zavera. (ne, ne opravdavam ih, samo ti objašnjavam da su te "proveravali" ne zato što su imali pik na pagane, već zato što je to vojni mentalitet.)

Uzgred, ja zaista ne znam šta za tebe znači "doslovno verovanje" u neko božanstvo.

Ne znaš? Ima li još neko na ovom forumu ko veruje Caliburnu kad na pitanje "u kog boga ti, verniče, veruješ, koji bog za tebe postoji" odgovori da ne zna šta znači doslovno verovati... ja nešto ne verujem. A i povlačim pitanje, pošto je očigledno da si samo deklarativni vernik, koji ima privilegiju da "ne veruje doslovno", za razliku od pravih pagana kojima tako nešto verovatno nije ni padalo na pamet.

Kad god me neko pita ja se deklarišem kao slovenski pagan.

Da, upravo to što kažem - deklarativni vernik, a suštinski ateista.

A što se tiče odbijanja da odgovorim na tvoje pitanje, već sam ti napisao da neću da ti pomažem da napadaš moju religiju.

Nemam ja razloga da napadam paganske religije, pošto je od njih ostalo samo ono benigno (i lepo) - tradicija, istorija, priče, mitologija - dok je politički uticaj ravan nuli. To je ona perspektiva iz koje bih voleo da gledam i (tebi omražene) - avramske religije.

Znaš kako... slažem se sa tvojom ocenom.
Ne slažem se što im puštate na volju, jer trend je već uočen, a trend je stvaranje ateističkih talibana, jer su razumne ateiste, koliko mogu da primetim banovali ili prunovali, čim su zucnuli
Zaista ne vidim kako bih ja to mogao da sprečim. :)
Ne zato što nemam nikakave veze sa Udruženjem, već jednostavno... omladinci koriste mogućnost da javno laju šta oće. To je njihovo pravo. Ako ih se nakupi baš mnogo, onda to govori o opštoj situaciji više nego o njima.
To što su banovali neke potencijalne sjajne sagovornike jednostavno je njima na štetu. :neutral:
Lep primer ateističke dogme da su sve religije iste. :ok:
Sve religije u suštini i jesu iste. Funkcionišu tako da izmisle boga/bogove, a onda se umetnu između ljudi i bogova i upravljaju ljudima u ime bogova.
OK, Zazijavalo, keep on living in denial, što je jedna od klasičnih osobina vernika, kada ih neko satera u konopce, pokazujući kako su im stavovi pogrešni.
Vidiš, do pre nedelju dana, ja bih te prvi podržao u ovom stavu, međutim, potšo se situacija promenila, jer smo dobili nove podatke sa terena, stvari stoje ovako:
Prvi sa vređanjem počinju ateistički talibani. Eksperimentalno provereno, uzorak je za sada mali, ali očekujemo povećanje i potvrđivanje do sada dobijenih rezultata. :bye:
Kako se uzme. Postoje znatno stariji i agresivniji verski sajtovi. A taj forum je slika nezadovoljstva jedne bučne i netrpeljive grupe. Te grupe ne bi ni bilo da prethodno nije izazvana ta njihova netrpeljivost.
Činjenica je da vernici javnim nastupima iritiraju. Recimo, moju zemlju (ja sam služio vojsku u SFRJ :mrgreen:) su rasturili ostrvljeni nacionalisti koji su itekako pedalirali na veru. I onda se na tv pojavi nekakav bradati čudak koji nas ubeđuje da nam se takve stvari dešavaju jer smo se okrenuli od pravoslavlja. :evil:

Da nema tebe, ja ne bih imao pojma šta se događa u mom udruženju, bio bih neobavešten kao Koštunica. Sad sam saznao i da imamo potpuno otvoreni, javni forum u funkciji nezvaničnog de facto glasila... a to je, priznajem, baš glupo sa naše strane. Imamo li još nešto za šta ne znam?

Ja bih se zaista zabrinuo da ne znam šta se dešava u mom udruženju i da neki potpuni stranac mora o tome da me obaveštava preko foruma.
Ili bih se potrudio da budem upućeniji u dešavanja ili bih napustio udruženje.
Kako ne znam šta znaš, ne mogu da ti odgovorim na pitanje šta ne znaš. :bye:

Kako je lepo praviti se naivan... dobro znaš da jedno slovo ne čini razliku, a ako si bio u vojsci Tanzanije - onda izvini. Moja poenta je bila kristalno jasna - vojni mentalitet nema mnogo sluha za paganske i ostale minorne grupe, njima sve to verovatno zvuči kao neka zavera. (ne, ne opravdavam ih, samo ti objašnjavam da su te "proveravali" ne zato što su imali pik na pagane, već zato što je to vojni mentalitet.)

Dakle, ni ateisti ni pravoslavci nisu bili proveravani.
Važno je da si ti ubacio argumentum ad populum. :ok:
Nego, tražiš mi primer kada sam ja lično osetio problema zbog svoje vere, kada to i dobiješ onda taj primer relativizuješ.

Ne znaš? Ima li još neko na ovom forumu ko veruje Caliburnu kad na pitanje "u kog boga ti, verniče, veruješ, koji bog za tebe postoji" odgovori da ne zna šta znači doslovno verovati... ja nešto ne verujem. A i povlačim pitanje, pošto je očigledno da si samo deklarativni vernik, koji ima privilegiju da "ne veruje doslovno", za razliku od pravih pagana kojima tako nešto verovatno nije ni padalo na pamet.

Izvrćeš Sizife, izvrćeš. :roll:
To što ti imaš potrebu da me, kao vernikaž, svrstaš u neku od šačice kategorija sa kojima si u stanju da operišeš, samo govori o bremenitosti tvojih predrasuda i donekle o tvom neznanju.

Da, upravo to što kažem - deklarativni vernik, a suštinski ateista.

Součen sa obrazovanim vernikom, koji koristi logiku i nauku, Sizife, ti nisi u stanju da se snađeš.
Očigledno je na delu racionalizacija, kojom pokušavaš da spaseš svoj verski sistem od raspada.
Zaista mi je žao što ti uzrokujem probleme, ali nije do mene, već do tvog verskog sistema. :bye:

Nemam ja razloga da napadam paganske religije, pošto je od njih ostalo samo ono benigno (i lepo) - tradicija, istorija, priče, mitologija - dok je politički uticaj ravan nuli. To je ona perspektiva iz koje bih voleo da gledam i (tebi omražene) - avramske religije.

Pre nekoliko poruka si svojim rečima potvrdio da želiš da napadneš i moju religiju.
Na forumu udruženja "Ateisti Srbije" razlike između religija se ne prave. Pojedini ateisti, čak i na ovom forumu, razbacuju se pojmom vernik, potpuno neselektivno.
Tako da te praksa demantuje, u vezi navedenog, Sizife. :bye:

Zaista ne vidim kako bih ja to mogao da sprečim. :)

Koliko si poruka napisao da ih odbraniš, a koliko si poruka napisao da im ukažeš na greške? ;)

Ne zato što nemam nikakave veze sa Udruženjem, već jednostavno... omladinci koriste mogućnost da javno laju šta oće. To je njihovo pravo. Ako ih se nakupi baš mnogo, onda to govori o opštoj situaciji više nego o njima.
To što su banovali neke potencijalne sjajne sagovornike jednostavno je njima na štetu. :neutral:

Zanimljivo, to isto kažu pravoslavci, suočeni sa Obrazom ili 1389, ili sličnim organizacijama.
Na koji način, posle ovde rečenog daješ sebi za pravo da pišeš o ateizmu kao o nečem naprednom, ja zaista ne razumem.

Sve religije u suštini i jesu iste. Funkcionišu tako da izmisle boga/bogove, a onda se umetnu između ljudi i bogova i upravljaju ljudima u ime bogova.

Eto, lep primer ateističke dogme. :ok:
Dakle, opet postavljam svoje pitanje.
Zašto bih ja tolerisao ateizam, ako se ateizam bori protiv religija (a da se bori, videli smo na značajnom statističkom uzorku), i ako moju religiju ne razlikuje od neke druge? :confused:
Da li je moguće da ne shvataš koju poruku šalješ svojim pisanjem? :think:

Kako se uzme. Postoje znatno stariji i agresivniji verski sajtovi. A taj forum je slika nezadovoljstva jedne bučne i netrpeljive grupe. Te grupe ne bi ni bilo da prethodno nije izazvana ta njihova netrpeljivost.
Činjenica je da vernici javnim nastupima iritiraju. Recimo, moju zemlju (ja sam služio vojsku u SFRJ :mrgreen:) su rasturili ostrvljeni nacionalisti koji su itekako pedalirali na veru. I onda se na tv pojavi nekakav bradati čudak koji nas ubeđuje da nam se takve stvari dešavaju jer smo se okrenuli od pravoslavlja. :evil:

Deder, navedi mi gde, kada i kako su slovenski pagani izazvali netrpeljivost ateista, baš me zanima da to saznam. :ceka:
Naročito u svetlu pisanja slovenskih pagana po ovom podforumu.
Opet demonstriraš ateističku dogmu da su sve religije iste, Zazijavalo.
Uzgred, kada su se to slovenski pagani pojavljivali na televiziji i ubeđivali bilo koga da im se nešto dešava zato što se neko okrenuo bilo od pravoslavlja, bilo od slovenske religije.
Ili budisti, na primer.
Zašto imate toliko agresivan stav prema budizmu? Koliko ja poznajem istoriju, budizam je jedna od najmiroljubivijih religija na svetu.
I nemoj mi pisati, kako ti nemaš takve stavove.
Da ih nemaš, ne bi pisao vernik, nego bi pisao vernik avramskih religija, ili hrišćanin, ili pravoslavac. :bye:

Zanimljivo, to isto kažu pravoslavci, suočeni sa Obrazom ili 1389, ili sličnim organizacijama.
Na koji način, posle ovde rečenog daješ sebi za pravo da pišeš o ateizmu kao o nečem naprednom, ja zaista ne razumem.
To je sasvim normalno. Jer Obraz (na sreću) ne predstavlja sve pravoslavce. Kada to budem zaboravio, otići ću na ovaj kritikovani forum i nabiti 40.000 postova. :D
Preuzimanje odgovornosti za sebe ui svoje bližnje napredno je u odnosu na polaganje nada u višu silu koja će se brinuti za mene. Toj se broji.
Eto, lep primer ateističke dogme. :ok:
Dakle, opet postavljam svoje pitanje.
Zašto bih ja tolerisao ateizam, ako se ateizam bori protiv religija (a da se bori, videli smo na značajnom statističkom uzorku), i ako moju religiju ne razlikuje od neke druge? :confused:
Da li je moguće da ne shvataš koju poruku šalješ svojim pisanjem? :think:
Pa ono, moguće je da sam ja malo gluplji, pa ne vidim. :rumenko:
Niko od tebe ne zahteva da tolerišeš ateizam, niti bilo šta drugo, ako smatraš da te to ugrožava. No, to isto važi i za drugu, treću stranu.
Deder, navedi mi gde, kada i kako su slovenski pagani izazvali netrpeljivost ateista, baš me zanima da to saznam. :ceka:
Priznajem da ne mogu. Zapravo, o slovenskim paganima znam vrlo malo. Kada sam prvi put čuo za izraz Rodoverje, mislio sam da se to odnosi na verovanje u rode. :D
Zašto imate toliko agresivan stav prema budizmu? Koliko ja poznajem istoriju, budizam je jedna od najmiroljubivijih religija na svetu.
Kakve vere je Dalaj Lama?
I nemoj mi pisati, kako ti nemaš takve stavove.
Da ih nemaš, ne bi pisao vernik, nego bi pisao vernik avramskih religija, ili hrišćanin, ili pravoslavac. :bye:
Ja sam u životu sreo samo te tvoje avramske vernike. Nemam pojma kako uživo izgleda budista.
Čak me ne interesuju ni svi avramovci. Recimo, sa muslimanima baš nemam previše dodira izuzev poslom. I ti to znaš, al koristiš svaku priliku da reklamiraš ovaj... rode. :twisted:

Ja bih se zaista zabrinuo da ne znam šta se dešava u mom udruženju...
Mislim da si u pravu, brinem se, zaista. Možda ću još danas proslijediti protestnu notu da se malo spusti lopta.
Dakle, ni ateisti ni pravoslavci nisu bili proveravani.
Važno je da si ti ubacio argumentum ad populum. :ok:
Nego, tražiš mi primer kada sam ja lično osetio problema zbog svoje vere, kada to i dobiješ onda taj primer relativizuješ.
To što si ti naveo nije uopšte relevantan primer. Nerazumevanje tvog verskog opredeljenja uopšte ne znači da su oni imali nešto konkretno protiv tvoje paganske vere, već zato što to zaista nije uobičajeno opredeljenje (kao što su ateisti ili pravoslavci) Naravno, iz tvoje perspektive to je svakako bila neprijatnost izazvana zbog tvog opredeljenja, te ja s te strane razumem tvoj stav.
To što ti imaš potrebu da me, kao vernikaž, svrstaš u neku od šačice kategorija sa kojima si u stanju da operišeš, samo govori o bremenitosti tvojih predrasuda i donekle o tvom neznanju.
Svi mi koji komuniciramo s Tobom, navikli smo da živimo u neznanju. Ali zato se i družimo, jel'te - možda nešto od tog Vaskolikog Znanja pređe i na nas.
Součen sa obrazovanim vernikom, koji koristi logiku i nauku, Sizife, ti nisi u stanju da se snađeš.
Evo, ja priznajem, ja sam zaista neobrazovani ateista - ni u školu nisam išao, moji su prosto bili protiv toga. Otac je hteo da postanem fudbaler, i stalno mi je govorio "za to ti ne treba škola"... ali avaj, ja nisam voleo da trčim. Jedino sam trčao da bih učio slova - jurio tako ulicom, noseći novine i pitao prolaznike "koje je ovo slovo, koje je ovo slovo..." Eto, moje je detinjstvo bilo traumatično, pa te stoga molim da imaš strpljenja.
Očigledno je na delu racionalizacija, kojom pokušavaš da spaseš svoj verski sistem od raspada.
Moj verski sistem bazira se na neverovanju u postojanje bogova, i njihovu interakciju sa svetom koji nas okružuje. Kako sam sada više nego siguran da ti i ja delimo tu krhku (ne)veru, ja te molim da mi pomogneš da se naš sistem ne raspadne. Ako je potrebno i ja da postanem paganin, ja ću to rado učiniti - eno mi Čajkanovića i Frejzera skupljaju prašinu u bibiloteci. Pročitam, deklarišem se kao paganin, insistiram na tome da sam vernik kad me neko pita, i to je to - ako sam dobro razumeo tvoj metod?

Back