Ateizam

Не знам ни ја добро енглески па ти стално шаљеш километарске постове без превода... уосталом питај краутербокса на пп да ти преведе - он је у Русији...

ovo tvoje su dve recenice - ajde mozda mi spases dusu od vecnih muka ako prevedes ovo :lol:

"Smrt ateiste". Slika na kutijici, Paleh 1974. Smatra se da je sam čuveni majstor Palehske minijature Nikolaj Mihalović Zinovjev (1888-1979) u liku ateiste predstavio samog sebe.

Kao ateista, volim pametnu raspravu sa visprenim, načitanim, obrazovanim vernicima, apologetama.

Jedini je problem što ovde na forumu takvih skoro da i nema.

Ахам... видим "припомаже и Радиша"...:hahaha:

smrttt.jpg

Смерь атеиста. Роспись шкатулки, Палех, 1974 г. Полагают, что в виде атеиста известный мастер палехской миниатюры Николай Михайлович Зиновьев (1888-1979) изобразил самого себя

jel moze da, kad neko postavi neshto na nekom chungalunga poluljudskom jeziku, da to i prevede? :cool:

@MyrddinWyllt

Šta me ima boljeti, ja nisam Rus.

Ovako bi reagovao da si takvu ili sličnu nebulozu izvalio za Nijemce, Kineze, Meksikance ili bilo koga drugog.
Jednostavno me zapanjila kolićina iracionalnosti u toj Tvojoj izjavi.

Kolika mora biti redukcija svijesti pa da čovjek uz jezik na kojem je umovao jedan Lomonosov, pisao jedan Dostojevski i filozofirao jedan Berđajev stavi infantilni epitet "chungalunga"?

Koliki mora biti otklon od objektivnog promišljanja pa da neko za narod, koji je dao jednog Stanislavskog, Kandinskog, Tarkovskog, upotrijebi, smradom minhenskih pivnica okuđen, izraz "poluljudi"?

I kolika je to arogantnost, obično proporcionalna količini neznanja, koja se usuđuje, sa gordošću opštepriznatog eksperta, a na osnovu ubuđalih stereotipa i predrasuda, iznijeti o cijelom narodu, kulturi i civilizaciji, jednu takvu monstruoznu i rasističku generalizaciju?

@MyrddinWyllt

Šta me ima boljeti, ja nisam Rus.

Ovako bi reagovao da si takvu ili sličnu nebulozu izvalio za Nijemce, Kineze, Meksikance ili bilo koga drugog.
Jednostavno me zapanjila kolićina iracionalnosti u toj Tvojoj izjavi.

Kolika mora biti redukcija svijesti pa da čovjek uz jezik na kojem je umovao jedan Lomonosov, pisao jedan Dostojevski i filozofirao jedan Berđajev stavi infantilni epitet "chungalunga"?

Koliki mora biti otklon od objektivnog promišljanja pa da neko za narod, koji je dao jednog Stanislavskog, Kandinskog, Tarkovskog, upotrijebi, smradom minhenskih pivnica okuđen, izraz "poluljudi"?

I kolika je to arogantnost, obično proporcionalna količini neznanja, koja se usuđuje, sa gordošću opštepriznatog eksperta, a na osnovu ubuđalih stereotipa i predrasuda, iznijeti o cijelom narodu, kulturi i civilizaciji, jednu takvu monstruoznu i rasističku generalizaciju?

bla bla truc truc

poluljudi :cool:
a jedina, meni gadnija pojava su rusofili :cool:

Гледао сам више пута и нисам видео. Сад видим три ствари са сличним грешкама. Мислим да је име у оригиналу, Јаков, а ти мислиш да црква треба да помогне у убиству, и треће, као најбоља поза?

Гледао сам више пута и нисам видео. Сад видим три ствари са сличним грешкама. Мислим да је име у оригиналу, Јаков, а ти мислиш да црква треба да помогне у убиству, и треће, као најбоља поза?

Ime u originalu je Jacob jer moj nick nema veze sa Biblijom vec sa likom iz video igre :lol:

Ako ne znas engleski trebao si da pitas da prevede neko a ne da lupas napamet:lol:

Na prvoj slici pise - ne dozvolite da vas brige ubiju,dopustite Crkvi da pomogne :lol:

A na drugoj pise - najmocniji polozaj je na kolenima

I nista ja tu nisam slagao vec same te hriscanske crkve su napisale :lol:

Vidis ovo nisu napisali ateisti vec hriscani licno - lepo ti pise na slikama

al kad me vec vuces za jezik s tim originalnim Jakov

* English – Jake
* Afrikaans - Jakob, Jacob
* Arabic - Yaʿqūb (يعقوب)
* Armenian - Hakob (Հակոբ)
* Bulgarian - Yakov (Яков)
* Catalan - Jaume
* Cornish - Jago, Jammes, Jamma
* Croatian - Jakov
* Czech - Jakub
* Dutch - Jaak, Jakob, Jacob
* Estonian - Jaak
* Finnish - Jaakko
* French - Jacques
* Galician - Xacobe, Santiago (name), Iago
* German - Jakob, Jacob [ja:kop]
* Greek - Iakovos (Ιάκωβος), Iakov (Ιακώβ)
* Hebrew - Ya'akov (יעקב), Koby, Ya'akova (female)
* Hungarian - Jakab
* Irish - Seamus
* Italian - Giacomo, Jacopo, Giacobbe
* Japanese - Yakobu(ヤコブ), Jeikkobu (ジェイッコブ)
* Latin - Iacobus/Jacobus
* Latvian - Jēkabs
* Lithuanian - Jokūbas
* Malayalam - Chacko, Yakob
* Polish - Jakub, Kuba םמא
* Slovenian - Jakob [ja:kop], Jaka
* Romanian - Iacob, Iacov
* Russian - Yakov (Иаков, Яков)
* Samoan - Iakopo, (eh-yuk-oh-po)
* Scandinavian - Jakob, Jacob
* Scots - Hamish
* Spanish - Jacob, Jacobo(Ha-cob-o), Jaime(Hi-me), Yago, Diego,Santiago (name)
* Portuguese - Jacó, Santiago (name), Jaime, Iago, Thiago, Tiago, Diogo
* Turkish - Yakup
* Ukrainian - Yakiv (Яків)
* Vietnamese - Giacôbê
* Yiddish - Yankev, Yankl, Yankel, Yankele

U stvarnom originalu je - יַעֲקֹב (Yaʿqob, Yaʿaqov, Yaʿăqōḇ) :cool:

Na hebrejskom

Back