Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne secam se tacno , ali bila je jedna konferencija u Evropi gde su ucestvovali najbolji naucnici iz celog svta... i nakon diskusija su se slozoli da ta teorija ne pije ne moze ni u komslucaju piti vodu...
Ako ti i dalje verujes- imas sada priliku da objasnis svoje verovanje o postanu cveca, zivotinja, coveka i zivota na ZemljiSlusam
![]()
По систему рече ми један чо'ек, ал'ти не могу казати ни ко, ни где... ?

Zar je i toliko bitno... kao sto rekoh cula sam - ali u prolazu i odavno ^^
Teorija je nebulozna- zato i ne sme niko da je pojasni i udje u raspravu , jer je puna manjkavosti...i vredjainteligenciju
Btw. sa osobom/detetom yokai sam pisala na PP oovome, i presmesno je.. na kraju nije imao argumente naravno ^^
Мислим да већ постоји тема о теорији еволуције, па ми се чини да је несврсисходно отварати још једну.
Ја не бих износио шта ми је неко писао у приватној преписци у јавност. Зато се и зове "приватна преписка".

Doticno dete nema petlju da se "blamira" na javnoj prepisci- sto ga ne sprecava da pljuje vernike na otvorenoj raspravi...
A pritom me stavi na "ignore listu" kada vidi da nema odgovor... To ne ide takosmesno
![]()
Ali zato ti imas i te kako petlju da se blamiras sa glupostima.

Ja stojim iza svega sto kazem i napisem..... i u velikom broju slucajeva to mogu i da dokazem ...
Sent from my PAP4044DUO using Forum mobile app
Vernici kako to objasnjavate nelogicnosti u bibliju, osim sto su je pisali neobrazovani i neuki ljudi?
Ја мислим да би исправнији (и у духу српског језика) назив теме био "Атеисти питају теисте?", јер и велики део атеиста су верници.
Такође сам мишљења да је једна врста дискриминације да се постави питање као што си га ти поставио, јер из њега следи да муслимани, хиндуисти или будисти нису верници.
Различита тумачења, различити преводи, различите логике...
Ниси у праву да су Свето писмо писали неуки и необразовани људи.
Наука која се бави изучавањем Светог писма јасно указује да је већи део Светог писма писан од стране тада најобразованијег слоја становништва: свештенства.
Ne vrsim diskriminaciju, bibliju sam pomenuo jer koliko-toliko znam neke pojmove. Nisam upoznat sa kuranom i drugim knjigama, tako da sam ih izostavio.
Ok, ako su bili obrazovani, odakle tolike nelogicnosti?
Као што казах: различита тумачења, различити преводи, различите логике...
Нешто што је нелогично теби или мени, не мора бити нелогично Јанку или Марку.
Друга ствар на коју би било пожељно веома пазити јесте буквално тумачење Светога писма, које је присутно и код протестантних верских заједница и код већине атеиста на Западу.
Ако ми дозволиш, ја бих те питао, без намере да омаловажавам твоје интересовање, већ само из радозналости: да ли је твоје интересовање побуђено твојим критичким размишљањем на основу протичтаног Светог писма или си на неком другом месту нашао цитате текста из Светог писма уз коментар да је реч о нелогичностима?
Такође сам мишљења да многи људи заправо не знају шта је логика.
Нешто што је чињенично нетачно може бити сасвим логично и обратно.
Много тога зависи од начина на који се логика дефинише.
Претпостављам да очекујеш да те питам да ми наведеш неки конкретан пример, а који си већ спремио.
Молим те, само изволи, а ја ти могу дати само моје лично мишљење.
Као што казах: различита тумачења, различити преводи, различите логике...
Нешто што је нелогично теби или мени, не мора бити нелогично Јанку или Марку.
Друга ствар на коју би било пожељно веома пазити јесте буквално тумачење Светога писма, које је присутно и код протестантних верских заједница и код већине атеиста на Западу.
Ако ми дозволиш, ја бих те питао, без намере да омаловажавам твоје интересовање, већ само из радозналости: да ли је твоје интересовање побуђено твојим критичким размишљањем на основу протичтаног Светог писма или си на неком другом месту нашао цитате текста из Светог писма уз коментар да је реч о нелогичностима?
Такође сам мишљења да многи људи заправо не знају шта је логика.
Много тога зависи од начина на који се логика дефинише.
Претпостављам да очекујеш да те питам да ми наведеш неки конкретан пример, а који си већ спремио.
Молим те, само изволи, а ја ти могу дати само моје лично мишљење.

ima smisla uzrok i posledica. Samo zato sto svemir postoji, ne znaci da ga je tvoj bog stvorio. To je tvoje verovanje,a ti ga prezentujes kao cinjenicu.
Gledam tvoje postove, samo se pominje da je bog stvorio svemir i da je to dokaz da bog postoji. Ta tvdrnja nema smisla...
ima smisla uzrok i posledica
Bog i svemir.
Vidis, tu nisi u pravu. Logika je jasno definisana i ima pravila. Nema logike za ovog i onog, posto je logika objektivna. To da li ces ti shvatiti logicka pravila je nesto sasvim drugo.
Ono o cemu ti pricas jeste subjektivnost, a po tome, meni ne mora nista u mom zivotu biti 'logicno'.
Bas bih voleo da mi das primer ovoga. Nesto moze biti cinjenicno netacno a logicno.
Logika je apsolutno nezavisna od ljudskog shvatanja. Janko i Marko mogu da imaju samo drugacije misljenje, to je samo privid njihove logike (Sto oni misle da je logicno)
Nisam spremao nikakav primer, ako si citao pretpostavljam da znas o cemu govorim.
Hajde prvo da se dogovorimo šta je to "logika"....

E, to ti je dobro pitanje iz vise razloga!Hajde prvo da se dogovorimo šta je to "logika"....
Te danas kada ateisti postavljaju pitanja vernicima
mi imamo situaciju da obrazovani u neznanju postavljaju pitanja obrazovanima u neznanju,
ne znajuci pri tome sledece:
1) Vernici (kao vernici) ni nisu ovlasceni da daju odgovore na takva pitanja.
2) Oni koji su na osnovu obrazovnog ranga religijske filozofije ovlasceni da ih daju obrazovani su da bi zamucivali istinu za racun robovlasnicko-feudalnih slojeva koji su u medjuvremenu nestali,

U stvari sve je to logicno - osim obrazovanja kojim se jos uvek sluzite!
Klasican vernik (pravoslavac, katolik, pripadnici vecinskih opcija islama itd...) nema pravo ni da sam citajuci spise na osnovu kojih je gradjena filozofska religija kojoj pripada izvlaci sopstvene zakljucke,Kada vernik pokusava svoje verovanje da nametne, i ugrozi osnovna prava drugome,
Ovde sada moram da razjasnim nesto sto ti nemas na uvidu jer se tice moga obrazovanja,Inace, tvoje obrazovanje i sposobnost da sada komuniciras s nama potice odakle? Po tvojoj zadnjoj recenici ti pokusavas da se izdvojis i komentarises druge a ne shvatas da primenjujes isto. Odnosno obrazovanje. Licemerno.
A to sto si ti pogodjen tim njihovim osecanjem je stvar tvoga uzrujavanja koje je potkrepljeno jos nekim zeljama, o kojima ne bih...