Ateisti pitaju vernike

Dokazano ti je mnogo puta... Ti trazis svojim ocima da vidis- a to onda ne bi se zvalo vera ^^

“pa im reče: ako ne vidim ožiljak od klinova na njegovim rukama i ne stavim prst svoj u ranu od klinova, i ne stavim ruku svoju u njegova rebra - neću poverovati.” (Jovan 20;25). i reče Tomi “pruži svoj prst ovde i vidi moje ruke, i pruži svoju ruku, pa je stavi u moja rebra, i ne budi neveran - nego veran. Toma odgovori i reče mu: Gospod moj i Bog moj.
Reče mu Isus: poverovao si zato što si video. Blaženi su koji ne videše - a poverovaše.”(Jovan 20;27,28,29).

Da bog postoji, ne bi sirio istinu o svom postojanju preko neke knjigetine... I to ti nije ama nikakav dokaz :dash:

A kako tačno i na koji način sve svedoči da postoji tvorac?

Samo postojanje stvarstva je dokaz postojanja Stvoritelja.

Zakon uzroka i posledice... Svaka posledica ima uzrok.

a prauzrok svega je Bog.

Kada vidis sliku znas da postoji autor ne mislis da je ona nastala sama ili eksplozijom

Tako je i kada vidis Svemir zvezde...
Sve je to neko stovrio a taj neko je veci od svega - BOG.

Svaki dom neko sagradi, a ko sve je stvari gradio to je Bog. (Jevrejima 3:4)

Rimljanima 1: 19 Jer što se može doznati za Boga, poznato je njima, jer im je Bog dao da to poznaju.

20 Posle stvorenja sveta, nevidljiva savršenstva Božja, večna moć njegova i božanstvo njegovo, vide se zaista u delima njegovim.
Oni se zato ne mogu opravdati.

НАРАВНО ДА ИМА

- - - - - - - - - -

Nakon sto je otkrivena teorija o sirenju svemira , postalo je jasno da je morao imati pocetak…

Na primer Luj paster je opovrgao teoriju o spontanoj generaciji. Svojim eksperimentima je uverljivo pokazao da zivot potice samo iz prethodno postojeceg zivota. Takodje naucnici kao sto su Faradej i Isak Njutn imali su veru u Boga…….

Back