Ateisti pitaju vernike

Servant of God:
Pa ne znam na kojim mestima "tražiš" odgovor, verovatno na pogrešnim.
Tražio sam malo po zdravom razumu za neke stvari, za neke sam se raspitao i tako. Recomo da dokučiš priču o Joni koji je proveo 3 dana u stomaku ribe ti treba samo zdrav razum dok za dokaze o naseobinama Jevreja u Egiptu moras da se raspitaš. Ja od Jevreja pročitao da oni još nisu našli neko arheološku iskopinu koja bi dokazala bilo šta.
Ma nije valjda. Pa gde nestadoše svi ti fosili prelaznih oblika? NIje valjda sa su baš oni istrunuli?
Nemoj da se lažemo, evolucionizam se predstavlja kao naučna činjenica, a da bi to bio moraju postojati opipljivi dokazi.
Nemoj da se stidiš onoga u šta veruješ.
Evo da ne trujem temu oko evolucije na topicu o vernicima pa ću te pitati: A gde su fisili prepotopnih ljudi?
Očigledno ne mislimo na istu proveru. Pošto si evolucionista pretpostvljam na koje "provere" ti misliš.
Da, mislim na praktičnu proveru. Zar postoji neka druga?
Pa kada ti to nije polje interesovanja, nema potrebe za ovom diskusijom.
Kako nema potrebe? Naravno da ima potrebe kad se u Svetom Pismu tvrde mnoge budalaštine.
Evo odmah izvćeš i praviš svoju priču, a rekao si da ćeš se držati Biblijke priče.
Da su Amaličani imali priliku da zatru seme Izraela ne bi to uradili? Pa u tvojoj priči verovatno ne bi, oni su pozitivci, sve što je pred Biblijskim Bogom negativno pred vama je pozitivno. Navikao sam na to, gde se Sotona veliča i pravi od njega žrtva. A seme se može zatrti samo jednom, posle toga više ne psotoji taj narod, samim tim ni osveta. Tako da ti je teorija šuplja, a i čeprkaš na pogrešnom mestu. Ovde nije pitanje samo osvete, već uništenje onih koji šire destrukciju. Koji je razlog da Amalici ili bilo ko drugi zatre seme Izraela? Ja sam ti više puta naveo razlog za uništenje Amalika, njihovo širenje destrukcije, kako na okolne narode, tako i na svoje potomke - decu. Dolazilo je do velikog otpada, a kap koja je prelila čašu je napad na izmoreni Božji narod. To je bio znak, kako tada, tako i za buduće, ko god bude napao Izraelce, ima da im se obije o glavu.
Ne izvrćem ja ništa. Samo konstatujem da su Izraelci očigledno uradili mnogo goru stvar Amaličanima. Opravdano ili ne (sa njihovog stanovišta), to stvarno ne znam. Znamo samo ono što su napisali oni koji su pretekli. U ovom slučaju su to Izraeliti. I da, naravno da se ne stavljam na ničiju stranu niti je jedna priča dovoljna da se donese sud.
Ja sam ti više puta naveo razlog za uništenje Amalika, njihovo širenje destrukcije, kako na okolne narode, tako i na svoje potomke - decu.
Aaaa, evo ga još jedno opravdanje zašto su i , ne DECA nego BEBE morale da budu hmm, likvidirane. Vidiš, ja i ti se tu razilazimo. Možda su se Izraeliti plašili da će te bebe da im se vrate za osvetu ili šta li već. On je morao da zna da se to ne bi dogodilo. Ne znam da li si ikada čuo za "danak u krvi", jednostavan primer iz naše istorije. Janičari se nikad nisu okrenuli protiv Turaka štaviše, bili su neprikosnovena garda turskih sultana. Toliko o eventualnoj osveti. Naravno, pošto je na ovakvu osvetu pozvao neki samozvani Božji čovek onda je jasno zbog čega se ovo dogodilo.
Pa hajde da vidimo šta koji Bog traži od kog naroda? Šta traži Bog Izrailja, a šta bogovi? Znači Bog greši što daje naredbu da se zatre pleme koje preti velikom širenju destrukcije i otpada? Lekar greši što propisuje amputiranje noga dijabetičaru? A bogovi koji traže prinošenje ljudskih žrtvi na dar su rame uz rame po tebi sa Bogom Izrailja? Pa vidi se koliko si ozbiljan i koliko si "zainteresovan".
Koliko je Biblija pouzdan istorijski spis, govori ceo kontekst Biblije.
Ali opet imaš svoju priču, a čini mi se da si došao da kritikuješ Sveto Pismo.
Odgovoreno u prethodnom pasusu.
Još jednom ti kažem da su sve ovo tvoje polazne pretpostavke. I sve je to uredu dok to držiš za sebe, ali granica se prelazi kada svoje ubeđenje koje se temelji na pretpostavci uvaljuješ drugima kao činjenicu.
Ne uvaljujem ja nikome i ništa. Čista obzervacija, nešto na šta mnogi vernici ne obraćaju pažnju. Valja im je lakše da slušaju nego da se zapitaju.

Ко код није крштен неће ући у Рај. Поготово неће православни Срби по пореклу који нису крштени, Срби атеисти.. Наравно ту је питање и исповеди, причешћа, итд, итд..

Доброта сама по себи није ништа ако је без Бога. Речено је: ко није са мном против мене је. Ко није Христов - антихристов је. Разумеш или да ти цртам?

НЕ ПОСТОЈИ човек нити ће се такав родити који није никада учинио зло! Сви људи на планети, било верујући или неверујући су грешни. Само Бог је савршен и безгрешан. За разлику од неверујућих грешни православац ће да покуша да спасе душу своју покајањем и исповести..

Свако може да спозна Бога. Никоме није забрањено.

:rotf: :rotf:

ajoj majko moja mila :rotf:

Hrišćanstvo je nastalo tako što su ljudi sledili Isusa Hrista. Rimljani su ti koji su ove sledbenike nazivali hrišćanima, jer slede tamo nekog Hrista. Otuda i Hrišćanstvo.

Ispravio bih te. Nisu Rimljani poceli nazivati sljedbenike Hristove hriscanima nego su sljedbenici Hrista sami sebe tako nazvali.

Djela 11,
25. Варнава, пак, изиђе у Тарс да тражи Савла; и кад га нађе, доведе га у Антиохију.
26. И они се целу годину састајаше онде с црквом, и учише многи народ; и најпре у Антиохији назваше ученике хришћанима.

A gde su fisili prepotopnih ljudi?

Danas sve medije u rukama drže evolucijonisti a onisu vrlo ažurni kada je u pitanju uklanjanje onih činjenica koje neidu u prilog njihovoj teoriji.
Ipak ponešto ispliva. npr
Poznati primer jeste sa ljudskim stopalima u istoj formaciji sa tragovima dinosaurusa, sto po evolucionistickom, i svakom drugom modelu treba da znaci da su ziveli u isto vreme. To je nadjeno u blizini reke Paluksi, u Teksasu, u Dolini Ruza.

degen1a.jpg

degen1b.jpg

Ti tragovi su pronadjeni 50-tih godina ovog veka.

Ima indikacija da su pronadjene lobanje coveka 70 cm visoke, a zna se da je odnos izmedju lobanje i ukupne visine 1:6. To znaci da su 4,2 metra bili visoki ti ljudi. Te lobanje su po pravilu nestajale. Njihov trag se ne zna. Ima nekih naslucivanja gde su otprilike zavrsile, ali tek predstojeca istrazivanja treba da bace vise svetla na to.

Neke od krupnih lobanja su ipak objavljene

degen4a.jpg

degen4b.jpg

Ateista odgovara "Manje su šanse da te neko prevari ili ubedi u laž"

O kakvoj prevari i obmani ateisti uopšte pričaju?
Ateiste je Sotona ubedio da on nepostoji a samim tim ih je on obmanuo da Bog nepostoji.
U današnje vreme vernici koji slepo veruju svojim vođama i ništa ne proveravaju u Svetom Pismu takođe su prevareni.
Čovek koji poznaje Boga i poštuje njegove zakone na ovome svetu ne gubi ništa .On na ovome svetu dobija mir,spokoj,blagostanje,zdravlje,sreću i ljubav i još mnogo toga.Posle života na ovome svetu on dobija večni život.
Čovek koji nepoznaje Boga i krši Njegove zakone može da dobije sva materijalna blaga ovoga sveta ali ne i spokoj,sreću,ljubav..Posle života na ovom svetu on dobiva večnu smrt.
Sad vi ateisti razmislite ko je ovde obmanut.

Ispravio bih te. Nisu Rimljani poceli nazivati sljedbenike Hristove hriscanima nego su sljedbenici Hrista sami sebe tako nazvali.

Djela 11,
25. Варнава, пак, изиђе у Тарс да тражи Савла; и кад га нађе, доведе га у Антиохију.
26. И они се целу годину састајаше онде с црквом, и учише многи народ; и најпре у Антиохији назваше ученике хришћанима.
To ne dokazuje da su se hriscani prvi medjusobno sebe oslovljavali sa hricanima. Proveri kada su Dela pisana.

Ateiste je Sotona ubedio da on nepostoji a samim tim ih je on obmanuo da Bog nepostoji.
U današnje vreme vernici koji slepo veruju svojim vođama i ništa ne proveravaju u Svetom Pismu takođe su prevareni.
Čovek koji poznaje Boga i poštuje njegove zakone na ovome svetu ne gubi ništa .On na ovome svetu dobija mir,spokoj,blagostanje,zdravlje,sreću i ljubav i još mnogo toga.Posle života na ovome svetu on dobija večni život.
Čovek koji nepoznaje Boga i krši Njegove zakone može da dobije sva materijalna blaga ovoga sveta ali ne i spokoj,sreću,ljubav..Posle života na ovom svetu on dobiva večnu smrt.

Ajoj, šta ispriča.....Ajmo ukratko, jel možeš da dokažeš bilo šta od ovoga?

Ti, verovatno, imas prividjenja? Ili si pak neobuzdane maste? Znas li ti sta je logika i realnost? Gde ti vidis Sotonu i njegovog kreatora. Ko ti je napunio glavu pricom o vecnom zivotu i gde ces to vecno da zivis ako nema raja??? Nema ni vecnog zivota, pa samim tim ni boga, ni raja, ni pakala, pa, naravno, ni Sotone.

Ti, verovatno, imas prividjenja? Ili si pak neobuzdane maste? Znas li ti sta je logika i realnost? Gde ti vidis Sotonu i njegovog kreatora. Ko ti je napunio glavu pricom o vecnom zivotu i gde ces to vecno da zivis ako nema raja??? Nema ni vecnog zivota, pa samim tim ni boga, ni raja, ni pakala, pa, naravno, ni Sotone.

Ja nisam rekla da vidim Sotonu.Ja vidim njegova dela na ovome svetu a ona su smo jedan od razloga da znam da on postoji.To što ih vi nevidite to je zato što ste se odvojili od Tvorca pa Sotona sa vama može da radi šta hoće.Ubedio vas je kako je na ovom svetu lepo i nedaje vam mogućnost da otkrijete svet onako kako ga je Bog stvorio.

Danas sve medije u rukama drže evolucijonisti a onisu vrlo ažurni kada je u pitanju uklanjanje onih činjenica koje neidu u prilog njihovoj teoriji.
Ipak ponešto ispliva. npr
Poznati primer jeste sa ljudskim stopalima u istoj formaciji sa tragovima dinosaurusa, sto po evolucionistickom, i svakom drugom modelu treba da znaci da su ziveli u isto vreme. To je nadjeno u blizini reke Paluksi, u Teksasu, u Dolini Ruza.
Ti tragovi su pronadjeni 50-tih godina ovog veka.
Ima indikacija da su pronadjene lobanje coveka 70 cm visoke, a zna se da je odnos izmedju lobanje i ukupne visine 1:6. To znaci da su 4,2 metra bili visoki ti ljudi. Te lobanje su po pravilu nestajale. Njihov trag se ne zna. Ima nekih naslucivanja gde su otprilike zavrsile, ali tek predstojeca istrazivanja treba da bace vise svetla na to.

Neke od krupnih lobanja su ipak objavljene

Stopala sa reke Paluksi je odavno odbačena od strane KREACIONISTA. I naravno ljudi NISU živeli sa dinosaurusima. Vidim da nisi svesna da kakvi predatori su dinosaurusi bili. Pogledaj recimo raptore koji su bili visine današnjeg čoveka i manji : http://en.wikipedia.org/wiki/Dromaeosauridae
Za uklanjanje činjenica si u pravu. Svaki palentolog i arheolog po završetku studija potpisuje zavet, sličan Hipokratovoj zakletvi, po kojoj je obavezan da zanemari sve ono što se ne uklapa u evolucinističi pristup. Eto. Srećna?
Takođe, o lobanjama koje si postavila. Čisto da vidiš odakle su:
http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_cranial_deformation

http://en.wikipedia.org/wiki/Paluxy_River --> stvarno ne volim da koristim wiki kao bilo kakav izvor informacija ali te wiki definitivno moze uputiti na paravu stvar. Vidiš, postoji razlog zašto naučni svet "ne koristi" prevare kako bi nešto dokazao. Prvo, to nije naučni metod, drugo kada se dokaže da si izmanipulisao populaciju bivaš izbačen iz bilo kog razgovora i tvojoj karijeri je kraj. Da li se u naučnom svetu koriste manipulacije? Da, ubeđen sam da je tako ali veoma često te prevare se brzo razotkriju zahvaljujući naučnom metodu koji je veoma efikasan u rešavanju neverovatnih otkrića. Nauka ne pruža sve odgovore na pitanja ali ne možeš reći da naučnici ne znaju ništa.
Takođe, veoma je interesantno da kreacionisti vole da podmeću dokaze. Zašto? Ako hoćeš nekoga da kriviš za prikrivanje onda su to oni koji u svojoj želji da netačno bude tačno postavljaju upravo ovakve stvari kao što ih vidimo na dotičnoj reci.

To što piše na wikipediji možeš da vežeš mačku o rep.Oni koji kontrolišu sve medije kontrolišu i ono što piše na wikipediji.
Wikipedia je OPEN SOURCE projekat i ja kao neko ko je dokumente objavljivao pod FDL licencom znam kako OPEN SOURCE funkcioniše. Upravo ta filozofija ne dozvoljava manipulaciju za razliku od licenci koje imaju closed source projekti. Pročitaj malo o tome pa ćemo pričati.
Takođe, veliku većinu medija u USA kontrolišu JEVREJI. To bi trebalo da ti bude interesantno.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paluxy_River --> stvarno ne volim da koristim wiki kao bilo kakav izvor informacija ali te wiki definitivno moze uputiti na paravu stvar. Vidiš, postoji razlog zašto naučni svet "ne koristi" prevare kako bi nešto dokazao. Prvo, to nije naučni metod, drugo kada se dokaže da si izmanipulisao populaciju bivaš izbačen iz bilo kog razgovora i tvojoj karijeri je kraj. Da li se u naučnom svetu koriste manipulacije? Da, ubeđen sam da je tako ali veoma često te prevare se brzo razotkriju zahvaljujući naučnom metodu koji je veoma efikasan u rešavanju neverovatnih otkrića. Nauka ne pruža sve odgovore na pitanja ali ne možeš reći da naučnici ne znaju ništa.
Takođe, veoma je interesantno da kreacionisti vole da podmeću dokaze. Zašto? Ako hoćeš nekoga da kriviš za prikrivanje onda su to oni koji u svojoj želji da netačno bude tačno postavljaju upravo ovakve stvari kao što ih vidimo na dotičnoj reci.

ko se poziva na vikipediju jasno pokazuje svoju neozbiljnost, da ne upotrebim neku grublju rec

Back