Ateisti pitaju vernike

Govorila si o Satani, večnom životu, Bogu, a na pitanje da pokažeš da bilo šta od toga postoji, ti si rekla da su dokazi svuda, samo da ih mi ne vidimo. Bojim se da je odgovor daleko od zadovoljavajućeg

Za čoveka koji ne želi da spozna Boga teško da postoji bilo kakav dokaz.
Da Bog postoji otkrivamo u kroz kontakt sa Njim. Tako što ćemo u Svetom Pismu čitati kako se On mešao u tok ljudske istorije(da bismo shvatili kako On deluje) zatim tako što ćemo živeti moralno odnosno po njegovim zakonima i komunicirati sa Njim kroz molitvu a onda ćemo u našim životima videti da se događa upravo ono o čemu smo sa Njim pričali u molitvi.
Da li ateiste nešto košta da pokušaju?ili će ih njihov ego(čitaj Sotona)sprečiti da na ovakav način dođu do dokaza?

Za čoveka koji ne želi da spozna Boga teško da postoji bilo kakav dokaz.
Da Bog postoji otkrivamo u kroz kontakt sa Njim. Tako što ćemo u Svetom Pismu čitati kako se On mešao u tok ljudske istorije(da bismo shvatili kako On deluje) zatim tako što ćemo živeti moralno odnosno po njegovim zakonima i komunicirati sa Njim kroz molitvu a onda ćemo u našim životima videti da se događa upravo ono o čemu smo sa Njim pričali u molitvi.
Da li ateiste nešto košta da pokušaju?ili će ih njihov ego(čitaj Sotona)sprečiti da na ovakav način dođu do dokaza?

Ajde pustiću da ti neko drugi odgovori :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Paluxy_River --> stvarno ne volim da koristim wiki kao bilo kakav izvor informacija ali te wiki definitivno moze uputiti na paravu stvar. Vidiš, postoji razlog zašto naučni svet "ne koristi" prevare kako bi nešto dokazao. Prvo, to nije naučni metod, drugo kada se dokaže da si izmanipulisao populaciju bivaš izbačen iz bilo kog razgovora i tvojoj karijeri je kraj. Da li se u naučnom svetu koriste manipulacije? Da, ubeđen sam da je tako ali veoma često te prevare se brzo razotkriju zahvaljujući naučnom metodu koji je veoma efikasan u rešavanju neverovatnih otkrića. Nauka ne pruža sve odgovore na pitanja ali ne možeš reći da naučnici ne znaju ništa.
Takođe, veoma je interesantno da kreacionisti vole da podmeću dokaze. Zašto? Ako hoćeš nekoga da kriviš za prikrivanje onda su to oni koji u svojoj želji da netačno bude tačno postavljaju upravo ovakve stvari kao što ih vidimo na dotičnoj reci.

to što si citirao što piše na wikipediji nije nikakav dokaz

Tražio sam malo po zdravom razumu za neke stvari, za neke sam se raspitao i tako. Recomo da dokučiš priču o Joni koji je proveo 3 dana u stomaku ribe ti treba samo zdrav razum dok za dokaze o naseobinama Jevreja u Egiptu moras da se raspitaš. Ja od Jevreja pročitao da oni još nisu našli neko arheološku iskopinu koja bi dokazala bilo šta.
Pa mogao si napomenuti i vaskrsenje Hristovo, i za to ti treba "zdrav razum", ali što je čoveku nemoguće Bogu je moguće. Opet kažem, tvoja je pretpostavka da Bog ne postoji.
Što se tiče Jevreja, pa raspitaj se malo, prelistaj egipatsku istoriju, pa malo po arheološkim nalazištima, baš onuda kuda se kaže u Svetom Pismo da su Jevreji prolazili. Ali tebe to očigledno ne interesuje.
Evo da ne trujem temu oko evolucije na topicu o vernicima pa ću te pitati: A gde su fisili prepotopnih ljudi?
Kao što je Jestira već rekla, većina od pronađenih su ili uništena ili negde sklonjena, jer znamo čije jednoumlje je trenutno na snazi. Ali ima po netu da se nađu neki ostaci tipa butne kosti i sl.
Takođe, treba uzeti u obzir da je čovek inteligentno i snalažljivo biće, tako da se njegovo fosilizovanje najmanje može očekivati. Jer znamo da fosili nastaju usled velike globalne katastrofe, usled rapidnog zatrpavanja, u suprotnom foslil ne može da nastane. A od ljudi se očekuje da se sklanjaju da ne bi bili zatrpani. Zato i imamo da su gotovo svi foslini ostaci morski beskičmenjaci, a svi ostali fosili zauzimaju veoma mali procenat. Dakle, sve ukazuje na Biblijski Potop, vodenu katastrofu.
Da, mislim na praktičnu proveru. Zar postoji neka druga?
Pa ti pričaš o nekoj drugoj. Za mene je provera ono što će me uveriti.
Kako nema potrebe? Naravno da ima potrebe kad se u Svetom Pismu tvrde mnoge budalaštine.
Pa moraju ti biti budalaštine pošto nisi pokazao interesovanje za Boga.

Ne izvrćem ja ništa. Samo konstatujem da su Izraelci očigledno uradili mnogo goru stvar Amaličanima. Opravdano ili ne (sa njihovog stanovišta), to stvarno ne znam. Znamo samo ono što su napisali oni koji su pretekli. U ovom slučaju su to Izraeliti. I da, naravno da se ne stavljam na ničiju stranu niti je jedna priča dovoljna da se donese sud.
Znači tebe ne zanima da li je to opravdano ili ne. Tebe ne zanima da li je opravdano odstranjivanje nogu dijabetičaru, već se koncentrišešeš samo na kidanje tj ubijanje Amalika. I šta ima dalje da diskutujemo? Kada svako gleda iz svog sebičnog ugla.
Ja polazim od pretpostavke koja je opisana u Bibliji, a ti od suprotne pretpostavke, i na taj način ne možeš kritikovati Bibliju. Ako je onako kako kaže Biblija onda je ispravno, ako je suprotno onda nije ispravno, a da li je suprotno to treba da dokažeš.
Aaaa, evo ga još jedno opravdanje zašto su i , ne DECA nego BEBE morale da budu hmm, likvidirane. Vidiš, ja i ti se tu razilazimo. Možda su se Izraeliti plašili da će te bebe da im se vrate za osvetu ili šta li već. On je morao da zna da se to ne bi dogodilo. Ne znam da li si ikada čuo za "danak u krvi", jednostavan primer iz naše istorije. Janičari se nikad nisu okrenuli protiv Turaka štaviše, bili su neprikosnovena garda turskih sultana. Toliko o eventualnoj osveti. Naravno, pošto je na ovakvu osvetu pozvao neki samozvani Božji čovek onda je jasno zbog čega se ovo dogodilo.

Odgovoreno u prethodnom pasusu.
Ne, Bog se "plašio" da će te bebe odrasti i da će početi destruktivan život kao i njihovi pametni roditelji, i da će na kraju morati da ih vaskrsne i uništi, ovako je sprečio da ih se što više namnoži i što više pogine. Te bebe koje su ubijene će biti vaskrsnute i dobiće večni život, što ne bi imali da su odrasli uz destruktivne roditelje.
Ali sad ti kreći od pretpostavke da nema vaskrsenja i mlati praznu slamu do zore.
Ne uvaljujem ja nikome i ništa. Čista obzervacija, nešto na šta mnogi vernici ne obraćaju pažnju. Valja im je lakše da slušaju nego da se zapitaju.
Ok, neki vernnici ne obraćaju pažnju na sve mogućnosti, ja sebe smatram za nekoga ko je obratio pažnju na sve mogućnosti i kažem ostalim vernicima da nema potrebe da troše vreme na to.

Dakle, ti si ovde došao da kritikuješ Bibliju, ali kritika se svodi na ovo: "Ne, nije onako kako piše u Bibliji, nego ovako! E vidite kako je sad Bog zao!"
Imamo dve mogućnosti, tebi slepo da verujemo, ili Bibliji koja traži od nas da proverimo to što ona tvrdi. Deo koji ne možemo proveriti možemo prihvatiti poverenjem na osnovu onog dela koji smo proverili.

Ispravio bih te. Nisu Rimljani poceli nazivati sljedbenike Hristove hriscanima nego su sljedbenici Hrista sami sebe tako nazvali.

Djela 11,
25. Варнава, пак, изиђе у Тарс да тражи Савла; и кад га нађе, доведе га у Антиохију.
26. И они се целу годину састајаше онде с црквом, и учише многи народ; и најпре у Антиохији назваше ученике хришћанима.
Pa treba ovo uzeti s rezervom. U našem prevodu takođe piše Isus, a orginalno je Ješua. Šta je pisalo u orginalu pitanje je.

Servant Of God:
Pa mogao si napomenuti i vaskrsenje Hristovo, i za to ti treba "zdrav razum", ali što je čoveku nemoguće Bogu je moguće. Opet kažem, tvoja je pretpostavka da Bog ne postoji.
Što se tiče Jevreja, pa raspitaj se malo, prelistaj egipatsku istoriju, pa malo po arheološkim nalazištima, baš onuda kuda se kaže u Svetom Pismo da su Jevreji prolazili. Ali tebe to očigledno ne interesuje.
I tebi bih savetovao da ruadis isto. Pretpostavljam da govoris o "kočijama" na dnu mora. Čisto da napomenem da je http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Wyatt pronašao gomilu stvari. Revolucionarni arheolog koji to nije bio. Svima je pokazao kako se vrše arheološka iskopavanja. Doduše u mašti ali bez obzira.

Kao što je Jestira već rekla, većina od pronađenih su ili uništena ili negde sklonjena, jer znamo čije jednoumlje je trenutno na snazi. Ali ima po netu da se nađu neki ostaci tipa butne kosti i sl.
Takođe, treba uzeti u obzir da je čovek inteligentno i snalažljivo biće, tako da se njegovo fosilizovanje najmanje može očekivati. Jer znamo da fosili nastaju usled velike globalne katastrofe, usled rapidnog zatrpavanja, u suprotnom foslil ne može da nastane. A od ljudi se očekuje da se sklanjaju da ne bi bili zatrpani. Zato i imamo da su gotovo svi foslini ostaci morski beskičmenjaci, a svi ostali fosili zauzimaju veoma mali procenat. Dakle, sve ukazuje na Biblijski Potop, vodenu katastrofu.
Jednoumlje? Kakvo jednoumlje? O čemu ti pričaš? Jel si nekad razgovarao sa, recimo, nuklearnim fizičarem. Ja jesam, živi u Kanadi a na svoj put je krenuo iz Instituta Vinča, sad je dosta star ali je prošao NASU, i većinu nuklearnih postrojenja u USA. Zašto te to pitam? Pitam te da bih ustanovio da li znaš kako nastaju naučne hipoteze i teorije?

Pa moraju ti biti budalaštine pošto nisi pokazao interesovanje za Boga.
Ja jesam. Mene brine ono što su drugi pisali u ime Njegovo.
Znači tebe ne zanima da li je to opravdano ili ne. Tebe ne zanima da li je opravdano odstranjivanje nogu dijabetičaru, već se koncentrišešeš samo na kidanje tj ubijanje Amalika. I šta ima dalje da diskutujemo? Kada svako gleda iz svog sebičnog ugla.
Ja polazim od pretpostavke koja je opisana u Bibliji, a ti od suprotne pretpostavke, i na taj način ne možeš kritikovati Bibliju. Ako je onako kako kaže Biblija onda je ispravno, ako je suprotno onda nije ispravno, a da li je suprotno to treba da dokažeš.
Naravno da ne postoji opravdanje za ubijanje beba. Takođe dva aspekta: prvi, Amaličani su uništeni zato što su bili zlo na zemlji. Drugi, Amaličani su uništeni zato što su naneli velika zla Izraelitima. Hmm, oba motiva su prisutna?
Ne, Bog se "plašio" da će te bebe odrasti i da će početi destruktivan život kao i njihovi pametni roditelji, i da će na kraju morati da ih vaskrsne i uništi, ovako je sprečio da ih se što više namnoži i što više pogine. Te bebe koje su ubijene će biti vaskrsnute i dobiće večni život, što ne bi imali da su odrasli uz destruktivne roditelje.
Ali sad ti kreći od pretpostavke da nema vaskrsenja i mlati praznu slamu do zore.
U čoveče. Pa ti ode daleko. Znači bebe svih zlih ljudi treba ubiti kako bi kasnije vaskrsle? Tvoja logika je poražavajuća!

Dakle, ti si ovde došao da kritikuješ Bibliju, ali kritika se svodi na ovo: "Ne, nije onako kako piše u Bibliji, nego ovako! E vidite kako je sad Bog zao!"
Imamo dve mogućnosti, tebi slepo da verujemo, ili Bibliji koja traži od nas da proverimo to što ona tvrdi. Deo koji ne možemo proveriti možemo prihvatiti poverenjem na osnovu onog dela koji smo proverili.
Ne ja nisam nigde rekao da je Bog zao. Rekao sam da su pojedini ljudi koji su pisali Sveto Pismo zli manipulatori, lažljivci i u olakšavajućim okolnostima šizofreničari.
Da, kritikujem sve budalaštine u Bibliji koje se proturaju kao činjenice.

Hajde nam lepo objasni ovu "misteriju".

Samo nemoj i ti reći da su ovo kornjače, žabe, škorpije.... Jer su te teorije već bile. :lol:

Kameleon :D

scaled.php

Interesantan video. Iako mi je jako zanimljivo da vidim ovako nešto mnogo mi je zanimljivije da vidim crteže praistorijskih astronauta. Takođe mi je interesantno kako si izvukao da je ovo dokaz da su ljudi živeli sa ovim životinjama?

Danas sve medije u rukama drže evolucijonisti a onisu vrlo ažurni kada je u pitanju uklanjanje onih činjenica koje neidu u prilog njihovoj teoriji.
Ipak ponešto ispliva. npr
Poznati primer jeste sa ljudskim stopalima u istoj formaciji sa tragovima dinosaurusa, sto po evolucionistickom, i svakom drugom modelu treba da znaci da su ziveli u isto vreme. To je nadjeno u blizini reke Paluksi, u Teksasu, u Dolini Ruza.

degen1a.jpg

degen1b.jpg

Ti tragovi su pronadjeni 50-tih godina ovog veka.

Ima indikacija da su pronadjene lobanje coveka 70 cm visoke, a zna se da je odnos izmedju lobanje i ukupne visine 1:6. To znaci da su 4,2 metra bili visoki ti ljudi. Te lobanje su po pravilu nestajale. Njihov trag se ne zna. Ima nekih naslucivanja gde su otprilike zavrsile, ali tek predstojeca istrazivanja treba da bace vise svetla na to.

Neke od krupnih lobanja su ipak objavljene

degen4a.jpg

degen4b.jpg

Da iskopina o Nefilim-ima je objavljena i ovde odnosno o divovima o kojima govori Biblija
nefilim2.jpg

Ossa_umane_giganti_04.jpg

Govorila si o Satani, večnom životu, Bogu, a na pitanje da pokažeš da bilo šta od toga postoji, ti si rekla da su dokazi svuda, samo da ih mi ne vidimo. Bojim se da je odgovor daleko od zadovoljavajućeg

Pa ne vidis, ne vidite jer ste zaslepljeni ovozemaljskim :(
Vase srce je toliko otvrdnulo da kada dodje Duh Sveti da vas osvedoci vi jednostavno ne prihvatate. Reka zive vode samo tece pord vas... :(
uskoro dolazi vreme kada ce Duh Sveti biti u svakom telu, nekom za spasenje, a nekom na propast!

pa da. Ovakve prevare profesionalci uoče na kilometar. Postoji razlog zašto i kako se proverava autentičnost slika. Square cube law http://web.archive.org/web/20070408...u/academic/classes/zy/0301/Topic4/Topic4.html
Takođe, niko ali niko ne navodi mesto, vreme i učesnike na slikama. Recimo UFO istražitelji dokumentuju sve, počevši od učesnika do radioloških ispitivanja. Ove slike su paušalno stavljene ovde pa ako prođe prođe. Nije prošlo. *******!

Back