Bez uvrede ali ti bas cepidlacis nad svakakvim glupostima.
To za maramu ili suknju meni nije bitno ali ti ga pretera,jer meni kako izgleda samo oces da lupis kontru svom sagovorniku a ne razmisljas.
Nisam ekspert za crkvena pitanja ali recimo da je crkva objekat gde se vrsi sveta sluzba,pa samim tim ce zahtevati visi stepen svega drugoga.
Recimo,kao sto je receno zene nece nositi karmin kada treba da se priceste,to ne govori da one ne smeju nikad da nose karmin.
U crkvi se sluzi sveta liturgija,gde se zahteva kultura tisine recimo,to ne znaci da svi moraju da cute uvek i van crkve.
Lepo ti je receno,ako ti na posao ides profesionalno obucena to ne mora da znaci da ti to zahteva ceo zivot profesionalnu odecu i kada se presvalcis i kada spavas i tako dalje.
Valjda je sada malo jasnije.
Nista ja nisam preterala!Pravi vernik zivi po slovu bozijem.Bog te valjda posmatra non stop i ako zahteva poniznost zene,a hriscanstvo ima takav stav,doduse malo liberalniji od muslimana,onda ta ista vernica bi trebalo ako ocekuje vecnost ili raj,u zavisnoti od tumacenja biblije,samo ako zivi ponizno!I to prema bogu i veri,ali i prema muzu,svekru i bilo kome ko je muskog roda! Ne moze Boki ocekivati poniznost povremeno.Ili si ponizan ili nisi!Ne moze to po potrebi!
Muslimanke,one tvrdokorne vernice su nevezano od mesta uvek ponizne prema muskarcu.
Da rezimiramo,zena vernica ima da cuti,da se nosi ko baba,da izvrsava naredjenja bez pogovora,po potrebi muzu noge prati(iako sama zaradjuje i mozda je sposobnija od muza,ali nema mooda)da radja kad god joj muzonja opravi dete,da ne trosi novac na doterivanje.Ako imate cerku onda se drzte biblije doslovce ako joj se desi silovanje:
Ako je djevica:
"Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. "
Ponovljeni zakon (22,22-28)
Ozenite je sa silovateljem i jos mu naplatite!
A ako je zaručena:
"Ako mladu djevicu zaručenu za nekoga u gradu sretne drugi čovjek i s njom legne, (24) oboje ih dovedite vratima toga grada pa ih kamenjem zasipljite dok ne umru: djevojku što nije zvala u pomoć u gradu, a čovjeka što je oskvrnuo ženu bližnjega svoga. " Pnz 22,23