Ateisti pitaju vernike

Ono što dotična neće da prizna, jeste da je dotična razbijala bajazita, a da mu je pozlilo, kada je video, kako to radi sa onim, koji je zauzeo njegovo mesto.
A možda je bajazit samo bio ljubomoran, kada je video da je dotična posadila ajvarušu i arpađžik u tuđe dvorište?
Pritom treba imati u idu kakvu pomamu je osetila dotična, kada je iz zaostale seljačke zemlje, dospela u velelepnu prestonicu, kakva beše Istanbul.

Ovde si malo pretarao ipak...

nisam stvarno znala da su osvajaci tako cool...
Pa šta misliš... kako je šaka kopljanika i strelaca uspela da okupira čitavu jednu zemlju i da je drži stotinama godina?
To su ti istorijske činjenice. U ranoj turskoj okupaciji sebri su postali slobodni ljudi koji su bili dužni desetak (mnogo manje od onoga što je trebalo da daju srpskom plemstvu) i povremeno kuluk (opet ynatno ređe nego što su to zahtevali njihovi raniji gospodari).

Objasni ili si još jedan etiketar?

Upravo si sam nalepio etiketu Oliveri..
Rekao sam već da je ona žrtvovana, imala je 17 godina kada je data Bajazitu...sigurno nije bila mnogo srećna.
Zatim, u Istanbulu nije bila, jer Istanbul je je tek 63 godine nakon toga došao pod Otomansku vlast.
Ipak je ona rob bila....
Kanije je postala i prva medju ženama, jer je zavoleo, dešava se...
A opet pala u zarobljeništvo kod onih Mongola...verovatno je bila i silovana. A brat je spasao, i vratila se u Srbiju i tu ostala do kraja života, na dvoru bratovom.

Žrtvovana jeste, od vlasti, koje je to uradila da bi sačuvala vlast.

kako za koga ja više volim komad crne Srpske zemlje nego sav asvalt bečki

Ma hajde, jesi i Ti od onih što se žrtvuju za narod, i plaču nad pobednicama harema?

A kako se postaje pobednik harema, da li tako što se rešavaju neki matematički zadaci ili pak postoji takmičenje u besedništvu ili pak u umeću bavljenja povrtarstvom ili kako već, jer izgleda da moja predstava toga je iskrivljena i da ne razumem neke stvari, pošto govoriš kako ne razumem?

Back