Jestira
Ističe se
- Poruka
- 2.268
a sem toga i lazno se predstavljala
njeno je bilo da sluša šta joj stric kaže,ona je poštovala svog Boga i znala je šta je ispravno u Njegovim očima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a sem toga i lazno se predstavljala
njeno je bilo da sluša šta joj stric kaže,ona je poštovala svog Boga i znala je šta je ispravno u Njegovim očima
slusas li ti svog muza kao sto apostl pavle rece?
2012 - 600 = 1412
Postojao je krst i pre 1412 godine..
lapsus i kod mene,htedoh napišem pre oko 1600g,svejedno to nemenja suštinu,sve te novotarije polako su prodirale u pravoslavlje preko katolicizma a evo sad hoće i da se"ujedine"zar to nije očigledno
Ali suština je u tome da toga nije bilo pre 2000 godina.Kazacu ti samo jedno, crkva je bila jedinstvena i sve to sto si sada navela bilo je i pre 1000 i vise godina.
Optuziti danas pravoslavlje za sve ovo sto si navela ,znaci optuziti citav zivot crkve uopste, i sve ljude milijarde ljudi dakle po tebi ce u pakao jer su prizivali djavole???
Razumem tu Jestiru, što je bila saveznik preljube, jer mogla je odbiti da bude član harema i žena bogataša, koji je svoju prethodnu Ljubav izdao i najurio, ali ne razumem Vas, koji takve likove uzdižete, tamo gde im nije mesto.
Pravi heroji su obični mali ljudi, stidljivi i ponizni, koji nemaju šta da izgube, za koje se ne čuje, zbog takvih bogataša, glasnogovornika, gordeljivaca, koji misle da su bitni.
Mene ne fascinira mučeništvo materijalno bogatih, jer je to licemerje i obest, a ne fascinira me ni njihova velikodušnost, jer je sitničarenje, i pravljenje slona od komarca.
Ali zato imaš u Bibliji odgovor na svako pitanje...za razliku od crkve koja ti ne može dati odgovor na sva pitanja.Onaj koima odgovor na svako pitanje je Bog, a posto ja nisam Bog nemam odgovor na svako pitanje.
nas mozak ne moze pojmiti sve, kao sto ni more ne mozes usuti u jednu casu.
Da li ce se ujediniti nemam pojma, ali sam protiv toga ako se katolici ne odregnu mnogig novotarija.
kad već moram da crtam,odluke o svemu tome donosio je rimski papaopet lupetas, tada su crkve bile jedno.
Ali suština je u tome da toga nije bilo pre 2000 godina.
Crkva nikada nije bila idealna, nikada. Samo je sve više teološki zastranjivala...iz veka u vek... u 3 veku odbacuje se subota, prihvata besmrtnost duše, u 4 počinju molitve mrtvima, anđelima, u 5 obožava devica Marija... i kako vreme odmiče crkva sve više zastranjuje. To je što se tiče teologije. Uzdati se u crkvu je mnogo neozbiljno.
Ali zato imaš u Bibliji odgovor na svako pitanje...za razliku od crkve koja ti ne može dati odgovor na sva pitanja.
Bog je u Bibliji dao onoliki "teret" koji možemo poneti, niko od tebe ne traži da nam prebrojiš zvezde i sl.
Pa koja je razlika između katoličkog verovanja i tvog?
šta da ti ja radim kad nerazumeš.Ona je u mojim očima bila heroj,rizikovala je sopstveni život da bi pomogla svom narodu a nije morala,niko nije znao da je jevrejka, mogla je samo da okrene glavu i nastavi da živi lagodnim životom
Xexexe... pa mora da evoluira.Pa sta ti mislis, da crkva nije zivi organizam?
E, jeste.. i ona neprestano raste i usavrsava se..
Gresi i kaje se ispravlja greske, pada i podize se..

Pa zato što ljudi ne čitaju Sveto Pismo. Kako tada, tako ni danas. Uvek postoji "usmeno predanje" koje je na prvom mestu.Zasto onda apostoli pisu poslanice, zasto daju usmena predanja kada je sve tu.?
Pa zato što ljudi ne čitaju Sveto Pismo. Kako tada, tako ni danas. Uvek postoji "usmeno predanje" koje je na prvom mestu.
Xexexe... pa mora da evoluira.![]()
Ne, ona na žalost degradira.![]()
Xexexe... pa mora da evoluira.![]()
Ne, ona na žalost degradira.![]()
Ne, ali ko je bio zainteresovan mogao je da se upozna sa njenim načelima. Koliko su se bili odvojili govori ropstvo u kom su se našli.mislis li da se u to vreme biblija prodavala i davala svakom?
Pa naravo da ne, ljudi su slusali u crkvi skupstini kako god hoces reci predanja poslanice prorostva itd.
Već sam postavljao link, ali nije od goreg da ga ponovo postavim, možda ga i pročitaš: http://www.cps.org.rs/crkva.pdfZasto Isus govori crkvama ?
Zasto im uvek kaze ako se ne pokajete, Dakle ima i pokajanja i gresaka niko ne spori, ali bez crkve pojedinac ne opstaje,jer se odvojio od tela.

Ne, ali ko je bio zainteresovan mogao je da se upozna sa njenim načelima. Koliko su se bili odvojili govori ropstvo u kom su se našli.
Već sam postavljao link, ali nije od goreg da ga ponovo postavim, možda ga i pročitaš: http://www.cps.org.rs/crkva.pdf
Hrpa "frajera" na recima, a suprugama kupuju kineski karmin koji pojedu zajedno sa doruckom.![]()
Kao prvo, o tome nisu pisali apostoli, vec postoji samo nesto malo kod Pavla u poslanici Korincanima da zena ne treba da se moli gologlava.
A zasto bas to upucuje Korincankama? Zato sto je Korint u to vreme bio svojevrsni Sodom po pitanju nemorala, gde su se zene kitile gore nego nego ove iz Granda. Zato Pavle i kaze da pokrivaju glave i da, barem dok su na sluzbi, sakriju taj kic. Nista vise. Nema nikakvih dogmatskih razloga.
Ako iz te jabuke iscijedim otrov, sve ce biti ok.Ako je jabuka otrovna, a Ti pojedeš jabuku, da li postaješ otrovan?
Moze ako ima ljubavi Bozje u sebi.Može, ako može da se provuče kroz one iglene uši.
Ovo je iz apokrifa - Knjige Sirahove.” Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo.”