Ateisti pitaju vernike

Ne rece mi,zasto se tvoja zena i van crkve ne nosi kako nalaze bog?Ako treba biti pristojna,sto podrazumeva maramu i suknjetinu,u hramu,zar ne bi trebalo non stop pred bogom biti tako odevena?Msm,zar ne treba da zivi po slovu bozijem,ili je bog gleda iskljucivo u crkvi,a van nje nema veze,moze i gola setati?

Bez uvrede ali ti bas cepidlacis nad svakakvim glupostima.
To za maramu ili suknju meni nije bitno ali ti ga pretera,jer meni kako izgleda samo oces da lupis kontru svom sagovorniku a ne razmisljas.
Nisam ekspert za crkvena pitanja ali recimo da je crkva objekat gde se vrsi sveta sluzba,pa samim tim ce zahtevati visi stepen svega drugoga.
Recimo,kao sto je receno zene nece nositi karmin kada treba da se priceste,to ne govori da one ne smeju nikad da nose karmin.
U crkvi se sluzi sveta liturgija,gde se zahteva kultura tisine recimo,to ne znaci da svi moraju da cute uvek i van crkve.
Lepo ti je receno,ako ti na posao ides profesionalno obucena to ne mora da znaci da ti to zahteva ceo zivot profesionalnu odecu i kada se presvalcis i kada spavas i tako dalje.
Valjda je sada malo jasnije.

Poslednja izmena:

Back