Ateisti pitaju vernike

To nije tačno. Ako neko ne uspeva da pronađe u sebi osećaj za Boga ili mu jednostavno bilo šta iz te sfere nikada nije bilo dostupno silom prilika, ne znači odmah da je ta osoba nužno zla. Bog koji bi tako sudio en bi bio ni dobar ni pravedan.

Odlična tema.

Već sam na jednoj temi postavila ovo pitanje
- Zašto je Bog zabranio Adamu i Evi da je jedu sa Drveta Znanja?- odgovorili su mi - Da ljudi ne bi postali bogovi.
Nisam zadovoljna odgovorom, tako da opet postavljam pitanje
Da li je to za njihovo dobro (kao što ja mom Mačku branim da se penje na ogradu od terase da ne padne)?

- - - - - - - - - -

Još jedno pitanje za danas
Šta je sa svim onim ljudima, pre Isusa, koji nisu znali za hrišćanskoga Boga, gde će oni siroti, nekršteni?

Da ne bi poceli da sumnjaju u Boga. Znanje se tice uma i verovanja u opipljivo ili dokazano.

Isto gde i oni posle Isusa, u prah pa na Nebo.

Odlična tema.

Već sam na jednoj temi postavila ovo pitanje
- Zašto je Bog zabranio Adamu i Evi da je jedu sa Drveta Znanja?- odgovorili su mi - Da ljudi ne bi postali bogovi.
Nisam zadovoljna odgovorom, tako da opet postavljam pitanje
Da li je to za njihovo dobro (kao što ja mom Mačku branim da se penje na ogradu od terase da ne padne)?

- - - - - - - - - -

Još jedno pitanje za danas
Šta je sa svim onim ljudima, pre Isusa, koji nisu znali za hrišćanskoga Boga, gde će oni siroti, nekršteni?

Jeste, za njihovo dobro - nisu bili dovoljno duhovno zreli da bi mogli da jedu sa drveta poznanja dobra i zla. Okusili su pre vremena i sta se dogodilo ? Doslo je do toga da su izgubili Blagodat Boziju i dan danas mi ljudi nismo u stanju da jasno razlucimo dobro od zla.

Pre Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, pre dolaska Spasitelja covecanstva, svi ljudi, bez izuzetka, cak i pravednici iz Starog Zaveta i proroci kroz koje je govorio Duh Sveti, cak i najpravedniji covek ikada Jovan Krstitelj, svi su isli u pakao. Nakon Svoje telesne smrti Gospod Isus Hristos se spusta u pakao i propoveda Jevandjelje (Radosnu Vest) i oslobadja iz pakla sve pravednike, ali i sve one koji su se pokajali videvsi Ga i poverovavsi i uznosi njihove duse u Raj.

Не постоји "оригинална" Библија.
Библија је скуп списа које су написали људи инспирисани Светим духом.
Каже се Реч Божија а не Реч коју је написао Бог.

Не постоји "оригинална" Библија.
Библија је скуп списа које су написали људи инспирисани Светим духом.
Каже се Реч Божија а не Реч коју је написао Бог.
Pa ako ne postoji original biblije, ko je onda napisao neoriginale i kako je znao sta u tom nepostojecem originalu pise?

Poslednja izmena od moderatora:
Pa ako ne postoji original biblije, ko je onda napisao neoriginale i kako je znao sta u tom nepostojecem originalu pise?
Како је знао шта у непостојећем оригиналу пише? Какво је то питање? Ти и даље мислиш да постоји неки "оригинал" Библије али је непостојећи, па питаш шта пише у непостојећем оригиналу?
Питај Бога, он сигурно зна.

Како је знао шта у непостојећем оригиналу пише? Какво је то питање? Ти и даље мислиш да постоји неки "оригинал" Библије али је непостојећи, па питаш шта пише у непостојећем оригиналу?
Питај Бога, он сигурно зна.
Pazi, ovo je paradoks, ne postoji original Biblije, ali postoji Biblija, znaci neoriginalna. Nepostoji originalna bozija rec??? Ti si sav u paradoksima, uostalom kao i svi hriscani. Zar nije paradoks kad kazes "pitaj boga, on sigurno zna." Pa ja nisam hriscanin da bih pitao nista, nepostojece, to je samo vama svojstveno.

Pazi, ovo je paradoks, ne postoji original Biblije, ali postoji Biblija, znaci neoriginalna. Nepostoji originalna bozija rec??? Ti si sav u paradoksima, uostalom kao i svi hriscani. Zar nije paradoks kad kazes "pitaj boga, on sigurno zna." Pa ja nisam hriscanin da bih pitao nista, nepostojece, to je samo vama svojstveno.

Управо тако, не схватам шта онда тражиш овде? Тражиш нешто што знаш да не постоји, за тебе, али и даље тражиш...добро је то. Има то питање сврху, за тебе, види се да те занима, има наде.

Zasto se stalno postavlja pitanje sta nevernici ovde traze, pa nije ovo pdf samo za vernike :confused:
Наравно да није, само кад неко констатује да није хришћанин да би било шта питао, онда је најбоље за њега да се посвети нечем корисном за себе и своју околину. Дакле, није ово злонамерно већ добронамерно указивање на губљење времена.

Зато постоји и овај део, критике религије, где можете да критикујете колико хоћете.

Evo, pokusavam da vas urazumim, medjutim, pokazalo se da je to nemoguca misija.Sta vise, navukao sam na sebe mrznu svojih dragih sugradjana, a bio sam ubedjen da su zaista nekakvi hriscani koji uzvracaju na kamenje, belom, toplom panjom, a kada ih sljepnes po jednom obrazu, oni okrecu drugi. Sta vise, verovao sam da ljube svoje neprijatelje, a oni bi ih i dan danas ubijali kad bi smeli. To su dokazali pre nekih dvadesetak i nesto vise godina, na kraju proslog veka, kada su se medjusobno besomucno ubijali, palili tudje domove i bogomolje, iako su verovali i jos uvek veruju u istog boga Savatija/ Jahveha/Alaha i njegovog ...sina Dzoshue. Kakva je to religija koja danas uci da je moguce razdvojiti more ili vasksnkuti umrle?

Evo, pokusavam da vas urazumim, medjutim, pokazalo se da je to nemoguca misija.Sta vise, navukao sam na sebe mrznu svojih dragih sugradjana, a bio sam ubedjen da su zaista nekakvi hriscani koji uzvracaju na kamenje, belom, toplom panjom, a kada ih sljepnes po jednom obrazu, oni okrecu drugi. Sta vise, verovao sam da ljube svoje neprijatelje, a oni bi ih i dan danas ubijali kad bi smeli. To su dokazali pre nekih dvadesetak i nesto vise godina, na kraju proslog veka, kada su se medjusobno besomucno ubijali, palili tudje domove i bogomolje, iako su verovali i jos uvek veruju u istog boga Savatija/ Jahveha/Alaha i njegovog... sina Dzoshue. Kakva je to religija koja danas uci da je moguce razdvojiti more ili vasksnkuti umrle?
EkAuaF.gif

Наравно да није, само кад неко констатује да није хришћанин да би било шта питао, онда је најбоље за њега да се посвети нечем корисном за себе и своју околину. Дакле, није ово злонамерно већ добронамерно указивање на губљење времена.

Za nekoga nije gubljenje vremena nego jedan vid dobre zabave :D

znas na casu kad nastavnica zada da se pismeno preprica nesto procitano

pa je tako , jedno vreme prenoseno usmeno

pa su posle poceli da zapisuju , oni koji su znali da pisu

kao sto je vuk zapisivao narodne pesme

Za nekoga nije gubljenje vremena nego jedan vid dobre zabave :D

Добра забава? Хајде, да ти поверујем.
Некад је добра забава била одлазак на Аду, одбојка, ватерполо, весеље, путовања, дружење.

Сад је добра забава форумашење.

Немаш појма како сам срећан што је моја добра забава била оно прво наведено...

Добра забава? Хајде, да ти поверујем.
Некад је добра забава била одлазак на Аду, одбојка, ватерполо, весеље, путовања, дружење.

Сад је добра забава форумашење.

Немаш појма како сам срећан што је моја добра забава била оно прво наведено...
Tipicna Jugonostalgija. Nekada, kad si bio mlad, a i za nas, obicne "korisnike, dobra zabava je bila sve to stp je citirano i jos mnogo sto-sta,. , a sada, kada si odrtavio i otisao u penziju, lecis se od raznih sotoninih zala, dobra zabava ti je to sto malo, malo pa potezes te C kartone i brises tudje postove i teme, i dalje imas lazan osecaj da si mlad, mocan, pametan..., a nisi. Sto ti je covecja pamet, ide tako daleko da uobrazava da se u njemu nalazi bog. Sta vise, i njegv sin, pa i njegov duh. Ili je to lecenje kompleksa?. I ne samo to, tebi i ostalim kolegama hriscanima zapala je sekira u med da mozete, ni manje ni vise, da se zestoko i hrabro borite protiv bogohulnika i da stitite ta vasa tri boga. Kakvo nevidjeno poverenje dobiste od vashis mocnih bogova. Nije za potcenjivanje, velika je to cast data penzionerima i penzionerkama da brane bogove nasih praotaca i prmajki.

Poslednja izmena:
Tipicna Jugonostalgija. Nekada, kad si bio mlad, a i za nas, obicne "korisnike, dobra zabava je bila sve to stp je citirano i jos mnogo sto-sta,. , a sada, kada si odrtavio i otisao u penziju, lecis se od raznih sotoninih zala, dobra zabava ti je to sto malo, malo pa potezes te C kartone i brises tudje postove i teme, i dalje imas lazan osecaj da si mlad, mocan, pametan..., a nisi. Sto ti je covecja pamet, ide tako daleko da uobrazava da se u njemu nalazi bog. Sta vise, i njegv sin, pa i njegov duh. Ili je to lecenje kompleksa?. I ne samo to, tebi i ostalim kolegama hriscanima zapala je sekira u med da mozete, ni manje ni vise, da se zestoko i hrabro borite protiv bogohulnika i da stitite ta vasa tri boga. Kakvo nevidjeno poverenje dobiste od vashis mocnih bogova. Nije za potcenjivanje, velika je to cast data penzionerima i penzionerkama da brane bogove nasih praotaca i prmajki.
Ослободи се мржње, мржња убија изнутра. :sad2:

Ослободи се мржње, мржња убија изнутра. :sad2:
Nema u tom tekstu ni mrvice mrznje, mozda ti se to donekle saljivo prikaszivanje stvarnog stanja nije dobro dojmilo, ali svakakio nije ispunjeno ni trunkom mrznje. To sto se ne slazemo u pogledu pristupa zivotu, ne znaci da se mrzimo, iako me ti osecas kao velikog mrzitelja, protivnika. I nije se odnosilo samo na tebe vec i na masu drugih.

Poslednja izmena:
znas na casu kad nastavnica zada da se pismeno preprica nesto procitano

pa je tako , jedno vreme prenoseno usmeno

pa su posle poceli da zapisuju , oni koji su znali da pisu

kao sto je vuk zapisivao narodne pesme
To je bio slucaj i sa jevrejskom Torom, ali mnogo, mnogo ranije od Vukvog zapisivanja. Mislis da je to slucaj? Ali i to prepricanvano kad se prvi put napise je original, zar ne?

Poslednja izmena:

Back