gost 268930
Poznat
- Poruka
- 8.832
Demoni su vrlo suptilni u obmanjivanju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Demoni su vrlo suptilni u obmanjivanju.
Imas pdf religija,tamo o demonima mozes do mile volje.
Oni te tjeraju da vidis ono sto zelis da vidis. Pa tako zivis u zabludi da su ti zvezde nesto prorekle.
Meni zvezde nisu ama bas nista prorekle,tvrdoglavko,vec su me savetovale.A moj izbor je bio hocu li poslusati ili ignorisati.
A to sto mi je savetovano,bilo je u suprotnosti sa mojim zeljama,i to prilicno.Tako da ti teorija pada u vodu.
Sta ti je bilo savjetovano? Da se pazis? Pa taj ce ti savjet dati i dijete od 5 godina.
Sunčev znak je ime sazvežđa u kom bi u trenutku rođenja trebalo da se, sa Zemlje posmatrano, vidi Sunce. To je staro praznoverje, vezano za osobine nosilaca imena sazvežđa. Nekada su astrolozi znali da računaju položaje planeta i ovo je donekle i imalo logike. Međutim, moderni astrolozi uglavnom nemaju pojma o astronomiji, jer ignorišu činjenicu da su se za dve hiljade godina znakovi pomerili otprilike za 30 stepeni, što znači da ako je neko rođen 12-tog februara prve godine nove ere - zaista bio vodolija, ali osoba rođena danas bila bi jarac, jer je u današnje vreme sunce tog datuma u sazvežđu jarca a ne vodolije.Dobro, a sta onda po tebi predstavlja suncev znak...?
Уопште, знак зодијака (не само "сунчев знак") се везује за еклиптику и моменте равнодневница. Не за сазвежђа. Такође, сазвежђа немају једнаке ширине нити их је било познато само 12 у доба када је зодијак дефинисан, па би било наивно веровати да су она била основа за избор 12 знакова.Sunčev znak je ime sazvežđa u kom bi u trenutku rođenja trebalo da se, sa Zemlje posmatrano, vidi Sunce. Nekada su astrolozi znali da računaju položaje planeta i ovo je donekle i imalo logike. Međutim, moderni astrolozi uglavnom nemaju pojma o astronomiji, jer ignorišu činjenicu da su se za dve hiljade godina znakovi pomerili otprilike za 30 stepeni, što znači da ako je neko rođen 12-tog februara prve godine nove ere - zaista bio vodolija, ali osoba rođena danas bila bi jarac, jer je u današnje vreme sunce tog datuma u sazvežđu jarca a ne vodolije.
Празноверје или не, може бити и твоје празноверје. Ај да га назовемо мишљењем. Ок, имаш мишљење, па шта? То није проблем. Проблем је што ти евидентно немаш благе везе са теоријом којом си почео да се бавиш. Назире се модел троловања.To je staro praznoverje, vezano za osobine nosilaca imena sazvežđa. To je jedan od mnogih razloga zašto astrologija nema tri blage veze sa životom.
Probaj da nabrojiš savremene astronome koji prizanju astrologiju, pa će ti biti jasno da tu nešto ne štima.Pa kako to da toliko pametnih ljudi koji se bave astrologijom to ne znaju, a toliko cuvenih naucnika je priznavalo i astronomiju i astrologiju...ne verujem u to da "astrologija nema bash veze s vezom" ...
Ња, не грешим. А ти нешто презаш да се јавиш на мој коментар, па ето мене првог.
Tačno, sazvežđa nemaju jednake širine, ali sunčev znak itekako ima veze sa osobinama sazvežđa u kom bi sunce trebalo da se nalazi... to su barem mislili drevni astrolozi. Bilo bi previše naivno misliti da to što je ovan tipično opisan kao agresivni egoista, lav hrabri vođa, a vaga "balansirana i odmerena ličnost" - stvar puke slučajnosti. Dakle, astrolozi u istoriji jesu uzimali percipirane osobine imena sazvežđa po homologiji. Inače, magija bazirana na homologiji je starija od modernog horoskopa.Уопште, знак зодијака (не само "сунчев знак") се везује за еклиптику и моменте равнодневница. Не за сазвежђа. Такође, сазвежђа немају једнаке ширине нити их је било познато само 12 у доба када је зодијак дефинисан, па би било наивно веровати да су она била основа за избор 12 знакова.
To što ja nemam pojma je ovde irelevantno. Problem je što nemaju pojma ni "eksperti", prosto zato što datum rođenja nema veze sa karakterom osobe. Da išta postoji, do sada bi bilo i naučno dokazano - a sve što je do sada dokazano je da horoskop nema veze sa životom, kao što rekoh.Проблем је што ти евидентно немаш благе везе са теоријом којом си почео да се бавиш. Назире се модел троловања.
Хехе, значи сви који се баве астрологијом из хобија или радозналости нису паметни?Probaj da nabrojiš savremene astronome koji prizanju astrologiju, pa će ti biti jasno da tu nešto ne štima.
Naravno da postoje pametni ljudi koji se bave astrologojom, ali razlog zašto su pametni nije što poznaju astronomiju, već što zanju kako da zarade dobar novac na osnovu starih praznoverja. [S1]
Све што мож` рећи је да до сада ништа није научно показано. Ако а приори искључиш могућност показивања нечега, онда се више не бавиш науком већ предвиђаш будућност.To što ja nemam pojma je ovde irelevantno. Problem je što nemaju pojma ni "eksperti", prosto zato što datum rođenja nema veze sa karakterom osobe. Da išta postoji, do sada bi bilo i naučno dokazano
Ња. Тачно је да се астрологија није показала у научном окружењу. В.Koga interesuje, eksperimenata koji potvrđuju da je astrologija potpuno netačna ima na pretek.
Не би се можда десило да за овако грубу (увредљиву) тврдњу имаш референце, м?Takođe, postoje objašnjenja zašto ljudi veruju astrolozima, i odnose se na psihologiju čoveka i njegove probleme sa rezonovanjem. [S2]
Naravno da ne znači. Ako neko iskreno veruje da iz tarot karata može da vidi sudbinu, to ne znači da "nije pametan". šta god ta sintagma značila. Ne znam kako bi ti to nazvao, možda je "lakovernost" primereniji izraz.Хехе, значи сви који се баве астрологијом из хобија или радозналости нису паметни?
Potpuno se slažem. Zato se trudim da apriori ne odbacujem ništa, pa ni astrologiju. Iskreno, voleo bih da vidim test koji potvrđuje njenu validnost, jer bi to značilo da stvari u prirodi nisu brutalno logične, kao što sada izgleda.Све што мож` рећи је да до сада ништа није научно показано. Ако а приори искључиш могућност показивања нечега, онда се више не бавиш науком већ предвиђаш будућност.
Nemam, zaista. Mada, moram priznati da imam "bif" prema ljudima koji zlopupotrebljavaju astrologiju i druge kvazinaučne discipline da ljudima za novac prodaju lažnu nadu. Takođe mi smetaju ljudi koji na osnovu horoskopskog znaka biraju prijatelje, i donose racionalne životne odluke u smislu ko će u njihovoj firmi dobiti posao, ili sa kim će se zabavljati. To mi zaista smeta.Пристрасан си. Имаш "биф" са астрологијом из неког разлога.
Slažem se da je astrologija umetnost, i to prvenstveno umetnost ophođenja i konverzacije sa ljudima, sticanja njihovog poverenja na osnovu iracionalne vere da datum rođenja znači nešto.Зато је називају псеудонауком. Рани астролози су је називали уметношћу, што она суштински јесте.
Ne vidim šta je uvredljivo u tvrdnji da većina ljudi (sebe ne izuzimam iz te većine) često donosi veoma iracionalne odluke. Skoro pročitah vrlo zanimljivu knjigu koja obrađuje jedan aspekt te tvrdnje - ("Priceless" by William Poundstone) - knjiga govori o neracionalnim odlukama prilikom kupovine, i generalno o tome kako funkcioniše psiha čoveka koji kupuje i kako to proizvođači i trgovci zloupotrebljavaju. Možda bi ti bila zanimljiva.Не би се можда десило да за овако грубу (увредљиву) тврдњу имаш референце, м?
Кех. Шта неко мисли, ни са живим људима није лако сазнати, па је бављење мишљењем древних људи сајнс фикшн.Tačno, sazvežđa nemaju jednake širine, ali sunčev znak itekako ima veze sa osobinama sazvežđa u kom bi sunce trebalo da se nalazi... to su barem mislili drevni astrolozi. Bilo bi previše naivno misliti da to što je ovan tipično opisan kao agresivni egoista, lav hrabri vođa, a vaga "balansirana i odmerena ličnost" - stvar puke slučajnosti. Dakle, astrolozi u istoriji jesu uzimali percipirane osobine imena sazvežđa po homologiji. Inače, magija bazirana na homologiji je starija od modernog horoskopa.
[S3]Naravno da ne znači.Хехе, значи сви који се баве астрологијом из хобија или радозналости нису паметни?Probaj da nabrojiš savremene astronome koji prizanju astrologiju, pa će ti biti jasno da tu nešto ne štima.
Naravno da postoje pametni ljudi koji se bave astrologojom, ali razlog zašto su pametni nije što poznaju astronomiju, već što zanju kako da zarade dobar novac na osnovu starih praznoverja.
На подвучени израз бих ставио таг за weasel words, а разлог би му био: коме логично, коме изгледа? Такође "брутално логично" није познато у научној терминологији. Дакле: логично.Potpuno se slažem. Zato se trudim da apriori ne odbacujem ništa, pa ni astrologiju. Iskreno, voleo bih da vidim test koji potvrđuje njenu validnost, jer bi to značilo da stvari u prirodi nisu brutalno logične, kao što sada izgleda.
Ако имаш "биф" са преварантима, а не са астрологијом, удри по преварантима. Рекао бих да материјала има на претек ([S5]). Уколико наставиш ударање по астрологији, јасно ће бити да и са њоме имаш "биф".Nemam, zaista. Mada, moram priznati da imam "bif" prema ljudima koji zlopupotrebljavaju astrologiju i druge kvazinaučne discipline da ljudima za novac prodaju lažnu nadu.
Зашто? То је њихов избор. Утицање на њега може бити неинвазивно [S4], [S6] и на тако нешто не бих реаговао. Пошто си увредљиво инвазиван [S1], [S2] и ненаучан [S4], макар због непажљивих фраза [S3] и лоших мотива [S5], привукао си пажњу.Takođe mi smetaju ljudi koji na osnovu horoskopskog znaka biraju prijatelje, i donose racionalne životne odluke u smislu ko će u njihovoj firmi dobiti posao, ili sa kim će se zabavljati. To mi zaista smeta.
То је твоја опсервација, не истина. Астрологија по некој другој опсервацији може бити уметност исправне интерпретације података које ће људи већином погрешно интерпретирати. Постоји злоупотреба, али нема апарата који би све астрологе тако категорисао.Slažem se da je astrologija umetnost, i to prvenstveno umetnost ophođenja i konverzacije sa ljudima, sticanja njihovog poverenja na osnovu iracionalne vere da datum rođenja znači nešto.
Та нова теза није еквивалентна почетној, која упућује да веровање астрологу има везе са лошим резоновањем. Опет низак ударац астролозима и то анонимним ауторитетом. Ја бих то написао овако:Ne vidim šta je uvredljivo u tvrdnji da većina ljudi (sebe ne izuzimam iz te većine) često donosi veoma iracionalne odluke.Не би се можда десило да за овако грубу (увредљиву) тврдњу имаш референце, м?I da, nemam nameru da trolujem, pišem samo za one koji po prirodi nisu povodljivi da poveruju u nešto samo zato što svi ostali veruju u to. Koga interesuje, eksperimenata koji potvrđuju da je astrologija potpuno netačna ima na pretek. Takođe, postoje objašnjenja zašto ljudi veruju astrolozima, i odnose se na psihologiju čoveka i njegove probleme sa rezonovanjem.
Mene interesuju takvi fenomeni prvenstveno sa psihološke tačke gledišta. tj. interesuju me generalni razlozi zašto ljudi veruju u to, i stoga sam ovde. I tebi ostavljam otvoreno pitanje da mi daš jednu konkretnu tvrdnju vezanu za vreme/mesto rođenja koja se lako vidi u horoskopu, pa da vidimo.Sizif, te stvari postoje. Ti smatras ne rade i ne deluju. Ok. Zasto si onda na astrologiji? Zudis da te neko ubedi u suprotno? Ovo je gubljenje vremena. Ulaganje tolike energije si mogao da usmeris u proucavanje astrologije, pa bi ti mozda bilo nesto i jasnije.
Probaj da nabrojiš savremene astronome koji prizanju astrologiju, pa će ti biti jasno da tu nešto ne štima.
Naravno da postoje pametni ljudi koji se bave astrologojom, ali razlog zašto su pametni nije što poznaju astronomiju, već što zanju kako da zarade dobar novac na osnovu starih praznoverja.
Neki od naucnika koji su se bavili jednako astronomijom, astrologijom i drugim priznatim naukama su:
Giordano Bruno... Galileo Galilei...Johannes Kepler.. Carl Jung, pa i......Isaac Newton, znaci nisu ziveli pre dve hiljade godina...
Od modernih znam za : psihijatra, ginekologa, astrologa dr. Eugen Jonas...tako da se ne bih usudila da kazem da je sve "praznoverje"....
Taj Jonas je izgleda bio opasan prevarant - tvrdio je da neplodne žene mogu 100% da zatrudne ako vode računa o mesečevim fazama... i naravno, svoje "kosmološke karte" (bez garancije, razume se) prodavao za 60 dolara. Šta drugo da ti kažem, osim da je gomila naučnika pobila njegove "nalaze", gde je između ostalog tvrdio da se defektna deca rađaju zbog položaja Meseca...
Za staru gardu ne znam, Galilej, Kepler i ostali... u svakom slučaju su zaslužni za razvoj astronomije, a da li su i koliko verovali u horoskop to neka kaže neko ko je upućeniji.