ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nešto razmišljam danas, nedostaje nam ovde neka muzička tema u smislu kačenja klipova, uglavnom je imaju na ostalim ,,destinacijama" krstarice...Elem, ovde svi volimo da kačimo klipove u kafeu, a dešava se ekspanzija i na temama :lol:, neki se žale da imaju sporiji net pa im se teže otvara kafe kada ne stoje samo linkovi...Bilo bi mi drago da se izjasnite po ovom pitanju, ne mora neki preterani koncept da ima, ali može i onako da svako napiše na šta ga asocira mjuza koju kači, bilo da je na neki znak, aspekt...i sl. Možda bi moglo i kao asocijacije na prethodni post nekog korisnika, koji nam zada temu (znak, aspekt...ali ako bi bilo izvodljivo da to svi prihvate kao LIČNE ASOCIJACIJE, a ne da se ređaju postovi o ispravljanju KRIVIH DRINA tipa: jedan zada Venera trigon Uran, drugi postavi pesmu, a zatim nastupi postavljač i bljuje vatru-kako to nema nikakve veze sa Venera trigon Uran aspektom) Svako konstruktivan predlog je ok, ako imate neku bolju ideju-još bolje!

Nešto razmišljam danas, nedostaje nam ovde neka muzička tema u smislu kačenja klipova, uglavnom je imaju na ostalim ,,destinacijama" krstarice...Elem, ovde svi volimo da kačimo klipove u kafeu, a dešava se ekspanzija i na temama :lol:, neki se žale da imaju sporiji net pa im se teže otvara kafe kada ne stoje samo linkovi...Bilo bi mi drago da se izjasnite po ovom pitanju, ne mora neki preterani koncept da ima, ali može i onako da svako napiše na šta ga asocira mjuza koju kači, bilo da je na neki znak, aspekt...i sl. Možda bi moglo i kao asocijacije na prethodni post nekog korisnika, koji nam zada temu (znak, aspekt...ali ako bi bilo izvodljivo da to svi prihvate kao LIČNE ASOCIJACIJE, a ne da se ređaju postovi o ispravljanju KRIVIH DRINA tipa: jedan zada Venera trigon Uran, drugi postavi pesmu, a zatim nastupi postavljač i bljuje vatru-kako to nema nikakve veze sa Venera trigon Uran aspektom) Svako konstruktivan predlog je ok, ako imate neku bolju ideju-još bolje!
odlična ideja
evo može osim muzike i neka fotka ili ilustracija
nego kad si tu da te priupitam
naletela sam na jednu patološku lažovčinu
ispostavilo se da mu je Merkur (vladar) u konjukciji sa Neptunom
meni to deluje kao aspekt koji može da ukaže na kojekave izmišljotine

Pa nije ti to losa ideja,bice vam zanimljivije u svakom slucaju,mada mozete to i ovdje :D
Evo npr mene strasno pali ova ruzna Ovca,to je nevjerovatno koliko,i onda skontam da mi njena energija ( Ma u JArcu) odgovara,a i ona gotivi Jarceve sigurno :D

meni ne nedostaje, jer i ove shto se kache po kafanama retko kada kliknem...
ne kachim je, a muzika koju drugi kache me ne asocira na bilo shta iz astrologije...
imam poruku a ne ideju, bilo bi lepo da se ovde vishe pishe, kad nas vec ima dovoljno... nebitno o chemu...:p

Veceras sjedim u ljetnoj basti sa drugom Strijelcem,dolazi preko puta cura prosjecnog izgleda(pozdravlja se sa njim),sjeda za stol,i pocinje da melje "on nije M od muskarca,sta on misli da sam ja,pa ne moze to tako",svaki pokret nervozan,faca shebana,nasekirana ,upitam druga da nije slucajno RAcica u horoskopu(on prati astrologiju povrsno,zna tako sta je koja cura i slicno :D),kaze jeste,kako znas :D

Eto Kunem se Bogom da prepoznam RAcicu na kolimetar,i da me njihovi pokreti,nacin gestikulacije,prica i teme o kojima pricaju (mislim na zenske RAcice,) toliko iritiraju,da je to nevjerovatno.
Nemam nikakvih predrasuda prema nekom znaku,nisam budala tolika,ali sa njima se uvijek ispostavi isto. :D

Evo sta o astrologiji kaze covjek koji se 30 godina bavi njome,tj koji zivi od toga,pa bi dobro bilo da oni koji astrologiju posmatraju fatalisticki,i oni nenormalni koji misle da astrologija moze da im pomogne u bilo cemu procitaju.

"izvorna astrologija je čista metafizika. Pokušaj ljudskog uma da dokuči astrologiju kao sistem jasno utvrđenih pravila je nemoguć. Postoje metode koje su od koristi pri istraživanju i nalaženju odgovora na određena pitanja i pomoću kojih je moguće pronaći smernice za ostvarenje željenog cilja ali se i to mora uzeti kao uslovno jer se u praksi pokazuje da ne može da se primeni na sve horoskope podjednako. U nekima će dati očekivane rezultate ali će isto tako u analizi nekih drugih uputiti na pogrešan kolosek. Veština je u samom čoveku i u njegovoj sposobnosti povezivanja sa samim sobom i preko toga sa drugim osobama i prirodom u celini. Ovo se ne može raditi fabrički, jer niko nije u stanju da se poveže na ovaj način kad on to želi, već samo kada je niz uslova zadovoljeno u vremenu i prostoru."

Pametnom dosta.

meni ne nedostaje, jer i ove shto se kache po kafanama retko kada kliknem...
ne kachim je, a muzika koju drugi kache me ne asocira na bilo shta iz astrologije...
imam poruku a ne ideju, bilo bi lepo da se ovde vishe pishe, kad nas vec ima dovoljno... nebitno o chemu...:p

Izgeda si u većini :lol:
samo agatha & ja delujemo zainteresovano :lol::think:
Nego, to za pisanje, pa piši, nije zabranjeno, ne mora baš uvek da bude da se ljudi raspišu samo kada je neki virt fajt među korisnicima, ali koliko vidim tada svi imaju inspiracije da pišu, dok nema svađe-svi su u kontemplaciji, meditaciji, ko zna gde...Tužno :cool:

- - - - - - - - - -

odlična ideja
evo može osim muzike i neka fotka ili ilustracija
nego kad si tu da te priupitam
naletela sam na jednu patološku lažovčinu
ispostavilo se da mu je Merkur (vladar) u konjukciji sa Neptunom
meni to deluje kao aspekt koji može da ukaže na kojekave izmišljotine

:zag: ostalo na pp :zper:

Izgeda si u većini :lol:
samo agatha & ja delujemo zainteresovano :lol::think:
Nego, to za pisanje, pa piši, nije zabranjeno, ne mora baš uvek da bude da se ljudi raspišu samo kada je neki virt fajt među korisnicima, ali koliko vidim tada svi imaju inspiracije da pišu, dok nema svađe-svi su u kontemplaciji, meditaciji, ko zna gde...Tužno :cool:

- - - - - - - - - -

:zag: ostalo na pp :zper:

Mila moja to sam primetila kao trend na Krsti - kad nema fajta, sve zamre,iako sam agresivna (doduše defanzivno) ne podnosim svađe i mislim da su nepotrebne i besmislene
Energija koje one oslobađaju nije dobra al o tome niko ne razmišlja
Postoje i ovde par kafana gde vlada mir, al to su one neophodne oaze
Trebalo bi da se mesto Forum zove Koloseum,dakle "hleba i igara (krvi)

Mila moja to sam primetila kao trend na Krsti - kad nema fajta, sve zamre,iako sam agresivna (doduše defanzivno) ne podnosim svađe i mislim da su nepotrebne i besmislene
Energija koje one oslobađaju nije dobra al o tome niko ne razmišlja
Postoje i ovde par kafana gde vlada mir, al to su one neophodne oaze
Trebalo bi da se mesto Forum zove Koloseum,dakle "hleba i igara (krvi)
Za moj pojam je preterano kretenski, kada se u raspravama koriste uvredljive izjave, pa se svede rasprava o bilo čemu na kraju na lična prepucavanja i lepljenje etiketa, nekako mi je to jadno, a deuje mi i nemoćno oružje :lol:
Rasprave mi nisu problem same po sebi, ali udaljavanje od predmeta rasprave je problem.
I kao upečatljivo nebulozno mi je da bilo ko insistira da svi moraju na kraju neke rasprave prihvatiti isto mišljenje ili će biti žigosani uvredama pojedinca :lol: Nego, znaš šta je meni i gore od toga? Kada neko orgazmički uživa dok se neko fajta, baca koske i likuje, amaaan...
Čoveče, nije da sam neohipik, ali povremeno tako zvučim :zcepanje:

Za moj pojam je preterano kretenski, kada se u raspravama koriste uvredljive izjave, pa se svede rasprava o bilo čemu na kraju na lična prepucavanja i lepljenje etiketa, nekako mi je to jadno, a deuje mi i nemoćno oružje :lol:
Rasprave mi nisu problem same po sebi, ali udaljavanje od predmeta rasprave je problem.
I kao upečatljivo nebulozno mi je da bilo ko insistira da svi moraju na kraju neke rasprave prihvatiti isto mišljenje ili će biti žigosani uvredama pojedinca :lol: Nego, znaš šta je meni i gore od toga? Kada neko orgazmički uživa dok se neko fajta, baca koske i likuje, amaaan...

A ja bi rekao da vi malo previse ozbiljno shvatate citav ovaj astroloski PodForum :D

Pa ne mozes ti uzivati kada se neko svadja,nisi ti Blizanac :D

'Ajde malo astrologije za promenu od gluposti :hahaha:

Gledao sam film Jupiter Ascending od braće Wachowski. (SPOJLERI! HAHA!)

Jupiter-Ascending-20151.jpg

Primetio sam naglašenu tematiku koja ih interesuje u poslednje vreme, a to je upravo koncept Sudbine i Astrologije, što je posebno evidentno u filmu Cloud Atlas, a i više nego očigledno u filmu Jupiter Ascending.

Zanimljivo je da glumica Mila Kunis, koja je Lav - Strelac sa Jupiterom na prvom stepenu Strelca glumi glavnu ulogu u filmu istoimenog naziva gde još i nosi naziv - Jupiter. :) Ovde je evidentno da su Braća Wachovski upoznati s osnovnim konceptima astrologije (ili barem jedan od njih). U Filmu je naglašeno da joj je Jupiter na 23 stepenu Ascedenta, odnosno stepenu Vodolije i putovanja u Svemir. Njena velika strast je Teleskop.

Glavni Negativac u Filmu je Jupiterovo dete, inače Jarac (Eddie Redmayne), koji želi po svaku cenu da napravi kapital bez obzira koliko je života izgubljeno, što je ponovo odlična analogija na Saturn koji jede svoju Decu, a sve zbog toga kako bi imao više Vremena za sebe. Mantra mu je ''Neki ljudi su bolji od drugih'', što se ponovo uklapa astrološki u sliku. Glumac je prethodno poznat po ulozi u seriji The Pillars of the Earth gde gradi Katedralu, odnosno kleše kamen.
redmayne3.jpg

Drugo dete Jupitera je drugi sin koji po svaku cenu želi da naglasi Venčanje (čuda li čuda) i predstavlja porodicu, ali i neprijatelja svom bratu Jarcu. U pitanju je glumac koji je Rak u horoskopu, tako da se dobija analogija od 180 stepeni. U pitanju je glumac Douglas Booth.

Tu je i analogija Jupiterovog žigosanja na Vratu glumca koji je Bik u horoskopu (Channing Tatum), što ponovo ima smisla, a dobijamo i odnos dve serije boraca.

Prva serija je, naravno, Ovan (Sean Bean).

Iako je gluma osrednja, fascinantno je da postoji film koji je, na neki način, namenjen i za taj mali broj astrologa koji će sigurno pregledati glumačku postavu kako bi sagledali o čemu se tu zapravo radi.
Iako film deluje kao jedan od ''Pinkovih u 10 subotom'', specijalni efekti su bili fini, a za sve ljubitelje SciFi i (relativno) astrologije film će sigurno doći kao novitet. Ovo je prvi film za koji je očigledno da pokušava da komunicira sa astrolozima.

Druga veoma zanimljiva stvar je da je film imao premijeru u Julu, a prethodno je Mila Kunis bila u drugom stanju. Tako da je Simbola Jupiterove egzaltacije na pregršt.

sbklyd.jpg

Ja sam i dalje hipik
Doduše imam čarobni šapic ispod cvetnih haljinica
I meni je strašno to što i tebi
Al to je izgleda kompenzacija za realu gde ljudi moraju da se obuzdavaju
Misle da ako nema modrica, da im ništa neće biti,a ne kapiraju da ih negativna energija i kroz etar - virtualu truje
Pa zašto su Politika i Religija tako popularne?
Lepa prilika da se različitosti među ljudima iskoriste za pražnjenje mentalnih kloaka
Ovde mnogi igraju "roled played games" jer u stvarnosti moraju da gutaju i bes i slabosti, a pravo lice i slabe tačke se najbolje iza monitora kriju
Ovde su sve genijalni šmekeri,fatalne alfa lepotice,enciklopedije Britanike - živeo Gooogle
Koliko puta sam pokušavala da u jednoj drugoj kafani podignem atmosferu šalama, pričama o umetnosti ili zanimljivostima
I kad sam uspela u tome - priča je bila o ruskim avangardnim posterima, javi se ljubomorna čepulja da kuka kako smo dosadni i kako na nju niko ne obraća pažnju,iako joj ja nisam prepreka da uhvati nešto
I onda je nastao fajt u kome ja nisam učestvovala, kazne podeljene a kafana pusta

Poslednja izmena:
Omijena Strijelica,koja me je opcinila ovom pjesmom,ali i glumom u ovom filmu,pa nije slucajno da njenog "Heroja" glumi JArac Mel Gibson,kojem djeca u ovom filmu klicu upravo "We dont Need another Hero"(JArac,slava SAturn,hrabrost egzaltirani MArs),a glumac zanimljivo sa SAturnom u 5 polju,ima 7 vlastite djece,dok ja sa nesretnim Jupiterom u 5 nemam ni 1 :D

A Tinara ima MArs egzaltno na mojoj Veneri u Ribama,mmmmm :D

fascinantna u filmu jupiter ascending je samo jedna stvar, a ta je koliko je glup i pretenciozan

sto se tice astro momenata, umetnost, a film je umetnost, estetiku mora da stavi u sluzbu cilja a ne da sama postane sebi svrha.... 2001 je bilo filozofsko kontempliranje na ajnstajnovom nivou, dok braca jevreji kao u serijalu matrix rade istu stvar a to je ponizavanje hriscanskog principa.... svako vidi u nekom delu ono sto samo on zeli da vidi....

A ja bi rekao da vi malo previse ozbiljno shvatate citav ovaj astroloski PodForum :D

Ne shvatam kao borbu za goli opstanak, te tako ni ne nastupam što je evidentno po načinu mog bivstvovanja ovde. Astrologiju shvatam ozbiljno jer to je jedna od mojih ljubavi (ali recimo i tu imam pristup a u rl-u ne izigravam propovednika i ljudima ne namećem sopstvene stavove, kao što nikada nikoga nisam tolerisala na duge staze ko je meni pokušao da nameće svoje mišljenje kao jedino ispravno :) ) Ono što ja znam, jeste da ono u šta pojedinac veruje-to i postoji (babe, žabe, nauka, teorija zavere..). Za nekoga je život teška nepravda, svet okrutan, ljudi zli, pokavreni...Za nekoga je Bog deilac pravde, za druge Bogovi, a neki su sami na tom ostrvu :lol: dok peti biraju kopno sa ili bez stanovnika :lol: bilo da e svet gnoma ili ljudi.
Sve je moguće, jedno ne isključuje drugo. Nisam u problemu sa tuđim verovanjima, ubeđenjima, stavovima, jer sam učila i uvek ću učiti da ne budem u problemu sa samom sobom, moj izbor.

- - - - - - - - - -

fascinantna u filmu jupiter ascending je samo jedna stvar, a ta je koliko je glup i pretenciozan

sto se tice astro momenata, umetnost, a film je umetnost, estetiku mora da stavi u sluzbu cilja a ne da sama postane sebi svrha.... 2001 je bilo filozofsko kontempliranje na ajnstajnovom nivou, dok braca jevreji kao u serijalu matrix rade istu stvar a to je ponizavanje hriscanskog principa.... svako vidi u nekom delu ono sto samo on zeli da vidi....
Nisam gedala film o kojem piše N3W, ali svakako ću ga pogledati, ovako nema smisla da komentarišem..

- - - - - - - - - -

Ja sam i dalje hipik
Doduše imam čarobni šapic ispod cvetnih haljinica
I meni je strašno to što i tebi
Al to je izgleda kompenzacija za realu gde ljudi moraju da se obuzdavaju
Misle da ako nema modrica, da im ništa neće biti,a ne kapiraju da ih negativna energija i kroz etar - virtualu truje
Pa zašto su Politika i Religija tako popularne?
Lepa prilika da se različitosti među ljudima iskoriste za pražnjenje mentalnih kloaka
Ovde mnogi igraju "roled played games" jer u stvarnosti moraju da gutaju i bes i slabosti, a pravo lice i slabe tačke se najbolje iza monitora kriju
Ovde su sve genijalni šmekeri,fatalne alfa lepotice,enciklopedije Britanike - živeo Gooogle
Koliko puta sam pokušavala da u jednoj drugoj kafani podignem atmosferu šalama, pričama o umetnosti ili zanimljivostima
I kad sam uspela u tome - priča je bila o ruskim avangardnim posterima, javi se ljubomorna čepulja da kuka kako smo dosadni i kako na nju niko ne obraća pažnju,iako joj ja nisam prepreka da uhvati nešto
I onda je nastao fajt u kome ja nisam učestvovala, kazne podeljene a kafana pusta

:lol: to onaj fazon: njaooo što ste dosadni, zašto niko neće mene da zabavlja, kada sam već dosadna i sama sebi :zcepanje:

A kako da shvatim kad svakodnevno gledam bolesnike koji gde god mrdnem prosipaju mržnju, guše sa svojim "uf što sam pametan a vi svi glupi"
Meni je to bre DOSADNO
I koji će mi da ne kažem šta
Ispade meni reala bolja od virtuale
Neki odavde su me i videli uživo, uključujući i osobu sa kojom sam (bila) u vezi
Bilo je "auuuuu, kako si drugačija,mnogo si opasnija"
To govori jednu stvar - ovde imamo vremene za "ispeci pa reci"
Ljudi ne shvataju da je to blagoslov

PA sve u zivotu ima neku svoju svrhu,ili neki svoj cilj,pa je estetika estetika i bez filma,i ona kao takva ima svoju astrolosku simboliku bilo gdje,na ulici,u pririodi itd.
U materijalnom ovozemaljskom zivotu ne pomaze mnogo licna percepcija i vidjenje necega,nego realna.Mozes ubiti covjeka,i reci na sudu da nisi,nece ti mnogo pomoci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back