Astro aktuelnosti

Noćno nebo: Mesec u Ribama 120 Saturn (Merkur 60 Jupiter, 90 Pluton)
Ako smo dovoljno duboko utonuli u tugu i skupili hrabrost da se zarad spokoja odreknemo snova, spoznali smo sebe same. Korak unazad je uvek i korak unapred. Pad je uvek i let. Osnaženi spoznajom, ohrabreni silinom osećanja, a u ime ideala, dozvolili smo sebi susret sa neprolaznim željama. Ako razum ima nešto protiv, neka se oglasi ili neka zauvek zaćuti. Bar kada se o ovoj želji radi...

Kolko ima istine u onom 13 znaku ? Dal je to neka vrsta propagande .

Nedoumice(astrološke) se rešavaju na ovoj temi:http://forum.krstarica.com/showthread.php/89051-SVE-STO-VAS-INTERESUJE-A-NE-ZNATE
A na ovoj temi konkretno pisali smo o tome http://forum.krstarica.com/showthread.php/173856-ZMIJONOŠA?highlight=trinaesti+znak
Dakle, pogedajte prvo u pretraživaču, kada vas nešto zanima (odnosi se i na ostale članove) možda več postoji takva tema, nema potrebe da pitate na temama koje nemaju veze sa pitanjem + uvek ima voljnih da odgovori na nedoumice.

Poslednja izmena:
Od 05. do 12. Oktobra 2015.

Objavljen: 05. oktobar, 2015. | Autor: Paula Ključević
Nakon dugog boravka u Lavu, Venera konačno dolazi na početni stepen sa kojeg je i krenula retrogradno (00°Device). Jedan se ciklus završio. Neka se priča konačno privodi kraju i neki se problemi konačno rešavaju. Pored Venere koja menja znak i Merkur će krenuti direktno, tako da u drugoj polovini sedmice možete očekivati dobre događaje i konstruktivne razgovore. Možda neće sve izgledati lagano jer u prvoj polovini nedelje Mars pravi opoziciju sa Neptunom, a Sunce kvadrat sa Plutonom, što će neke stvari dodatno otežati, zakomplikovati i načiniti turbulentnim.

Prvog dana sedmice Mesec je još uvek u Raku i kako bude pravio izazovne aspekte sa Plutonom i Uranom (opozicija Pluton, kvadrat Uran) to će u vama izazivati promene raspoloženja i unutrašnje, emotivne nemire. Drugog će dana Mesec već promeniti znak, ali pre toga pokrenuti neke osećaje. Sunce u kvadratu sa Plutonom podstaći će vas na lični razvoj jer se budi energija koja aktivira unutrašnje promene. Moraćete da razmislite o događajima i stvarima koje vam se stalno ponavljaju. Ovo je trenutak kada ćete poželeti da budete vi koordinator vašeg života, a ne vaši strahovi. Pluton u Jarcu često može predstavljati okruženje i pravila koja su vam nametnuta, a koja ste vi do sada mimo svoje volje sledili. Sada se može vaša svest (Sunce) pobuniti protiv okruženja, ali kako je to kvadrat između ove dve planete (Sunce kvadrat Pluton), pobuna se može javiti kao arogancija, buntovnost ili svojeglavost.

Iskoristite ovaj aspekt pobune i promene i zagledajte se duboko u sebe i svoje strahove. Suočite se sa njima jer ćete imati snage da im se suprotstavite. Odbacite stare navike i pravila kojih ste se grčevito držali i promenite ih. Napravite korak ka promenama i verujte u sebe.

Sreda je dan kada Merkur već polako usporava svoj hod i poslednji aspekt koji će napraviti u svojoj retrogradnosti je sekstil sa Saturnom i doneti strpljenje i unutrašnji mir, itekako potrebne zbog Marsa koji će praviti izazove (Mars opozicija Neptun). Tih dana vas može neko izneveriti ili vi nekog možete razočarati. Kako je Venera na poslednjem stepenu Lava, Mars iz Device u opoziciji sa Neptunom iz Riba može vam doneti događaje koji su vezani za posao, ljude na poslu i finansije. Mars sa Neptunom je aspekt koji će imati uticaja bar nekoliko dana, pa budite oprezni kakve odluke donosite i, ukoliko je moguće, sačekajte dva dana dok Venera ne promeni znak, a Merkur konačno ne krene direktno.

Budite oprezni, a posebno u saobraćaju, sa tehnikom i plinom. Nemojte biti „sam svoj majstor“ jer koliko god bio spretan u rukama, ovaj Mars u Devici ima opoziciju sa Neptunom koji će praviti problem, skriti ga ili stvoriti novi. Pazite na ishranu i oprezno sa medikamentima jer Neptun može da izazove kontraindikaciju, alergiju na određenu hranu, piće ili lekove.

Za Mesecom, ulazi i Venera u znak Device i ponovo se nalazi na nultom stepenu sa kojeg je krenula retrogradno. Period od oko dva meseca u mnogome je pokrenuo neke događaje, ali neke je i završio. Nudi vam se mogućnost da krenete potpuno novim putem. Venera je ponovo u Devici, ali je sada i Jupiter u istom znaku, dok je Saturn iz Škorpiona prešao u Strelca, pa će se za mnoge nova vrata otvoriti, nove šanse i putevi.

Koliko ćete biti uspešni i da li će ovi tranziti kroz kvadratne znake vama doneti konačnu pobedu ili samo izazov, zavisi isključivo od vašeg potencijala i vašeg ličnog truda.

A za vikend kao da ćete biti umorni od događaja i promena koji su prethodili, ali nemojte misliti da je sve gotovo i da možete odmoriti i prepustiti se uživanju jer će vas poslednjeg dana sedmice dočekati Venera u kvadratu sa Saturnom. Ne budite tužni i ma koliko da Saturn Veneri umanjuje osećaj vrednosti, ne dozvolite to. Najbolji dan za post je kada Saturn sa Venerom pravi izazovan aspekt, a nedelja je kao stvorena za to. Posvetite dan svom telu i zdravlju (Venera u Devici). Nije ovo dan za ljubav niti neke nove ljubavne izazove ili avanture. Ovo je dan za spajanje sa samim sobom i uspostavljanje bliskosti sa svojim telom. Uspostavite balans sa svojim unutrašnjim Ja, neka ono zrači energijom ljubavi jer ta energija privlači ljubav oko sebe i svaki izazovni aspekt pretvara u protočni.

http://profesionalnaastrologija.com/clanak.php?id=912#.VhKw_9Ky7b4

rer4-1.jpg

Blizanci Blizanci
Dim se dimom mesa, razlike ne smetaju; svako se svom vetru jednako povija. Povrsno zainteresovani, bez uvijanja i pretvaranja jure za senzacijama. Povrsna laka uzbudjenja; okolina se zabavlja na njihov racun - bas ih briga. Njihova se sreca ostvaruje time sto ne shvataju dramaticno. Ako ih grde, odgovaraju "za dobrim konjem prasina se dize".

Rak Rak
Dva izvora se slazu jer su oba kao voda prilagodljivi. Ali nisu interesantni: neprestano su u svom krugu, dodir trom, akt mlak, neujednacen. Njima ne treba nas savet, dusevno se jace vezu nego erotski.

Lav Lav
Brzo ulaze u brak. Pojavljuju se zajedno rukom pod ruku, duplo svetlo fascinira javnost. Erotski spoj snazan pa probude komsiluk. Optimisti, ljubomoru ne izrazavaju, mnogo pricaju ali se ne kritikuju.

Jarac Jarac
Stena na kamenu - udala se moma da ne bude doma.

Mars kvadrat Pluton-osveta, agresija, bes...Opasnost da potisnuta agresija eskalira, a konfliktne situacije da se pojave naizgled bez razloga. Uvek posmatramo aspekte, kako na mundanom, tako i na ličnom nivou. Sadašnji tranziti izbacuju potisnuto, dakle ne nešto rešeno, nego potisnuto,ako pojedinac nije uspeo do sada da ,,ispegla" radom na sebi taj kvrc. Eto opet novog ispita, pitanja koje treba čovek sebi da postavi:da li u sadašnjem trenutku oseća osvetoljubivu želju, mržnju ili bes u odnosu na onog preko puta(Mars u Vagi), jer drugi ljudi su deo nas. Ovaj kvadrat kreće ka egzaktnosti, shodno tome na mundanom nivou neće doneti mir, nego nadmetanje čije oružje jače zvecka, ko je hrabriji (ako je to mera hrabrosti), ko neće odustati, povući se, nego naprotiv, jače istupiti, kobajagi svestan sebe, a ustvari totalno nesvestan šta sve to proizvodi za budućnost. Situacija je potpomgnuta kvadaratom Saturna-Neptun, koji je aktuelan od oktobra ove godine do novembra 2016. Egzaktan kvadrat, šta reći? Moja ubeđenja su bolja od tvojih? Nemaš pojma, ja znam, veruješ u pogrešno, nestvarno, idealistično. Ili previše si pesimističan, baviš se osudom svega oko sebe, ne stižeš do sebe.Ljudi koji su duhovnjaci,preuzeće odgovornost. Imamo tu one koji negiraju patnju optimizmom, ali i one koji nadobudno misle da je samo njih put ispravan put, njihova vera-ispravna vera, njihova pozicija lažno im daje za pravo da tako misle, ili ne? Na globalnom planu zaoštravanje u sukobima, podmukle akcije koje se kriju iza otvorenih akcija... Obračuni, obračuni, od takozvanih ljubavnih ( a to ljubav nije) fizičkih maltretiranja i uništavanja, oni stupci crnih hronika koji hrane neke slične duše što misle:uh dobro je, meni se ovo ne dešava, a da li je baš tako? Zašto ti onda to biva fokus, uvek i uvek iznova, novi inicijali žrtava...Na ličnom nivou, e tu je već kako kome... Npr žene ( da se dotaknem i toga, a ne samo rata, ubistava, osveta) sa akutnim ginekološkim problemima, koji imaju predispoziciju da pređu u hornične, ako se zanemare. Žene koje su mislile da su ozdravile, a način posmatranja nisu promenile, eto opet ginekoloških problema, lična agresija je bila okidač. Agresija bilo da je ona agresor ili žrtva - to promenila nije, osvestila nije- da li je kasno? Neptun će reći: nikada nije kasno, Saturn će reći: vreme za naplatu je došlo. Ono što je dobro, uvek možemo da izabaremo put.Onaj koji upire prstom i proziva, preti, nije uspeo do sada da ojača altruizam u sebi, a moguće da to zrno nikada ni ne proklija ili uvene pre nego dosegne maksimalnu formu zrelosti.

podmukle akcije koje se kriju iza otvorenih akcija

Tako je. Cujem da me neki ogovaraju :3 Drugi, pak, izazivaju na sukobe. Cim je Marsic malcice dosao u Skorpiju, svi neprijatelji dolaze. I propadaju im namere. :hahaha:

Kao neko ko ima Mars/Pluto konjukciju u Skorpiji, svaka moja akcija izbacuje ljude iz takta jer taman kada misle da su me "prokljuvili", desava se nesto totalno neocekivano sto iih izbaci sa koloseka i tu ih uvek dokrajcim bez trunke sazaljenja.

Na licnom planu, pretevise energije i veoma drasticno trosenje iste. Ogromna glad kao posledica toga. Nikakve boljke. Osecaj ispunjenja, zadovoljstva. :ok:

1269d6c7dc521c67371dc18ef848a1ac.jpg

Yes-I-am-evil,-but-it-s-a-fun-kind-of-evil-T-Shirts.jpg

Poslednja izmena:
Tako je. Cujem da me neki ogovaraju :3 Drugi, pak, izazivaju na sukobe. Cim je Marsic malcice dosao u Skorpiju, svi neprijatelji dolaze. I propadaju im namere. :hahaha:

Kao neko ko ima Mars/Pluto konjukciju u Skorpiji, svaka moja akcija izbacuje ljude iz takta jer taman kada misle da su me "prokljuvili", desava se nesto totalno neocekivano sto iih izbaci sa koloseka i tu ih uvek dokrajcim bez trunke sazaljenja.

Na licnom planu, pretevise energije i veoma drasticno trosenje iste. Ogromna glad kao posledica toga. Nikakve boljke. Osecaj ispunjenja, zadovoljstva. :ok:

1269d6c7dc521c67371dc18ef848a1ac.jpg

Yes-I-am-evil,-but-it-s-a-fun-kind-of-evil-T-Shirts.jpg

Ko te ispunio?

Energijom me ispunjavaju planetarne pozicije koje su ocigledne kao sto sam naveo. Fizicki, mentalno, dusevno. Aktivirale su se dolaskom Marsa. Sunce vec u Strelcu.

Elem, pa prvo mora nesto da legne, pa se ispuni, kako ne shvatas poentu uzajamnog ispunjenja. Hrana i seks su neminovno povezani. A ko je privatna stvar, normalno. :mrgreen: Gde si video da Mars u Skorpiji prica o intimnim stvarima zivota :mrgreen:

Tantra-for-beginners-1.jpg

Sta tebe ispunjava, osim hrane? Vidim da se interesujes za temu o ispunjavanju. Kako te drzi natal ovih dana, ima li problema s kupatilom?

hm, egona, taj deo o agresiji je bash interesantan... ali kada sebi postavim pitanje o kojem pishesh odgovor je smor, osecam da me agresorka preko puta smorila, ni bes, ni mrznju, nishta drugo ne osecam, samo smor...:neutral:

Mars kvadrat Pluton-osveta, agresija, bes...Opasnost da potisnuta agresija eskalira, a konfliktne situacije da se pojave naizgled bez razloga. Uvek posmatramo aspekte, kako na mundanom, tako i na ličnom nivou. Sadašnji tranziti izbacuju potisnuto, dakle ne nešto rešeno, nego potisnuto,ako pojedinac nije uspeo do sada da ,,ispegla" radom na sebi taj kvrc. Eto opet novog ispita, pitanja koje treba čovek sebi da postavi:da li u sadašnjem trenutku oseća osvetoljubivu želju, mržnju ili bes u odnosu na onog preko puta(Mars u Vagi), jer drugi ljudi su deo nas. Ovaj kvadrat kreće ka egzaktnosti, shodno tome na mundanom nivou neće doneti mir, nego nadmetanje čije oružje jače zvecka, ko je hrabriji (ako je to mera hrabrosti), ko neće odustati, povući se, nego naprotiv, jače istupiti, kobajagi svestan sebe, a ustvari totalno nesvestan šta sve to proizvodi za budućnost. Situacija je potpomgnuta kvadaratom Saturna-Neptun, koji je aktuelan od oktobra ove godine do novembra 2016. Egzaktan kvadrat, šta reći? Moja ubeđenja su bolja od tvojih? Nemaš pojma, ja znam, veruješ u pogrešno, nestvarno, idealistično. Ili previše si pesimističan, baviš se osudom svega oko sebe, ne stižeš do sebe.Ljudi koji su duhovnjaci,preuzeće odgovornost. Imamo tu one koji negiraju patnju optimizmom, ali i one koji nadobudno misle da je samo njih put ispravan put, njihova vera-ispravna vera, njihova pozicija lažno im daje za pravo da tako misle, ili ne? Na globalnom planu zaoštravanje u sukobima, podmukle akcije koje se kriju iza otvorenih akcija... Obračuni, obračuni, od takozvanih ljubavnih ( a to ljubav nije) fizičkih maltretiranja i uništavanja, oni stupci crnih hronika koji hrane neke slične duše što misle:uh dobro je, meni se ovo ne dešava, a da li je baš tako? Zašto ti onda to biva fokus, uvek i uvek iznova, novi inicijali žrtava...Na ličnom nivou, e tu je već kako kome... Npr žene ( da se dotaknem i toga, a ne samo rata, ubistava, osveta) sa akutnim ginekološkim problemima, koji imaju predispoziciju da pređu u hornične, ako se zanemare. Žene koje su mislile da su ozdravile, a način posmatranja nisu promenile, eto opet ginekoloških problema, lična agresija je bila okidač. Agresija bilo da je ona agresor ili žrtva - to promenila nije, osvestila nije- da li je kasno? Neptun će reći: nikada nije kasno, Saturn će reći: vreme za naplatu je došlo. Ono što je dobro, uvek možemo da izabaremo put.Onaj koji upire prstom i proziva, preti, nije uspeo do sada da ojača altruizam u sebi, a moguće da to zrno nikada ni ne proklija ili uvene pre nego dosegne maksimalnu formu zrelosti.
Хохохохо колико је ово истина. Још ми је плутон на наталном сунцу. Веома, веома, сам надрндан.

odlična tema, samo je nejasno zašto nije lepljiva, progutao je spam...

31.01 pun mesec i pomračenje u lavu, po drugi put ovog meseca, što je redak fenome.
moram da pogledam postavku na nebu sutra, nezgodno je s telefona... uglavnom će najveći uticaj sem lava imati na jarčeve, delom na vodolije, ali neznatno... definitivno na bikove i škorpije.

Back