Znaci naisao sam na ovu temu.. novi sam ovdje i cijenio bih kada bi dobio odredjeno misljenje jer vidim da ste strucni..
Znaci vec moja dogadjanja postaju ozbiljna i pocinjem da se plasim iskren da budem...
Imam 20 godina.. prvi dogadjaj mi se desio prije jedno 5 godina kada sam legao da spavam.. bio sam umoran dosao sa ekskurzije i lego sam u krevet navece.. bio sam totalno slomljen i umoran okrenuo sam se na lijevu stranu dobro se sjecam i krenuo da zaspim.. i odjednom mi je nesto kao udarilo u mozak.. crno pred ocima jedno sekundu i opet normalno sve sa vidom.. i poceo sam se tresti kao da me neka jeza hvata.. cijelo tijelo mi se treslo i paralizovalo se.. nisam mogao ni ocnim kapcima da reagujem.. bac nicim.. prvo sto mi je pao na pamet jeste da vristim da me ukucani cuju ali nisam mogao ni rijeci da izgovorim, toliko sam se trudio ali dzaba..to je trajalo jedno 20-30 sekundi i nakon toga sam konto sta moze bit pravo se prepo za zdravlje kontam nesto mi nije u redu sa mozgom.. ali sve kontam umoran sam i da je do toga..
Drugi put mi se isto tako desilo kad sam legao da spavam.. s tim da sam bio okrenut na desnu stranu hehe ne znam jel ovo bitno ali eto sjecam se pa govorim.. s tim da je trajalo nekih 10 sekundi ne mnogo.. mozda umisljam ali usred te paralize kao da osjetim necije prisustvo.. haj nebitno je sad to..
nakon toga sam imao jedno 2 ˝polusna˝ kao da sam isto tako paralizovan sad ne znam da li je to san koji je toliko stvaran ili je to polusan ili nesto trece... ali to je manje jezivo..
treci dogadjaj potpuno svjesne paralize je bio na moru kod mog prijatelja u hrvatskoj.. dosli smo s vana i legli spavati oko 3 sata (bio sam okrenut na desnu stranu) dakle a prijatelj je odmah do mene imao krevet.. i tako sam krenuo da zaspim ali su me poceli hvatati naleti jeze.. kao da me strah necega.. a bilo je toplo nije bilo hladno.. i par puta sam se uspio odbraniti od tih naleta medjutim nakon 15 minuta opet isto nesto u mozak crno pred ocima i paraliza potpuna.. pokusavam prijatelja da dozovem koji je samo jedan metar udaljen od mene ali ne uspijevam.. nakon toga sam podivljo probudio ga pitao da li je cuo ista (a bio je budan jer smo tek legli) kaze nije nista cuo..
e sad sinoc je kap prelila casu kad sam imao vrlo cudan ˝san ili polusan˝ ne znam vise ni ja sta je i kako je.. kako sam surfao naisao sam na ove pojmove lucidnih snova i astralnih projekcija pa sam se prepoznao malo u tome.. ali opet kazem da nikad nisam cuo za LS i AP do veceras tako da ne vjerujem da se to moze dozivjeti ako se ne vjezba.. nebitno da ja nastavim.. znaci legao sam sinoc u 1 navece i sanjan san.. prijatelj moj na vodopadima nekakvim.. odjednom sanjam svoju tetku koja je u kanadi sad trenutno.. a posto mi je krevet na sprat sad kao odjednom ja sanjam da je ona gore (gore niko nije spavao tu noc bio sam sam u sobi) i kako sam to poceo da ˝sanjam˝ osjetio sam nekako kao da sam izvan sebe mada necu da lupam ali ne mogu objasniti taj osjecaj.. kao da znam da to nije san.. ili kao da znam da sanjam.. sad sljedece se dogadja.. pocinjem da drhtim i jeza me hvata i postajem paralizovan.. e sad znam dobro da sam spavao na ledjima (a vidim vi govorite o lucidnim snovima i astralnim proj. da se treba spavati na ledjima) i ne znam da li sanjam ili je to stvarnost.. ta paraliza i sve.. i kao ja nju pokusavam da dozovem ali ne mogu.. paralizovan.. pokusavam da joj izgovorim rijec DUHOVI (otkud u cijeloj prici duhovi ne znam ali eto).. ali ne mogu i odjednom kao pokusam i uspijem jedva da joj tiho izgovorim par puta DUHOVI.. i opet se skroz paralizujem i kao ona mene cuje i sapce samo lose sanjas ovo ono nebitno.. (ali ljudi to je tako JEZIV I CUDAN OSJECAJ.. ja osjetim fizicki to drhtanje i jezu i nelagodu.. strah.. nije to obican stvaran san.. bas onako kako sam i osjetio ona tri puta).. i nakon toga ja pocinjem da vristim tj. pokusavam da vristim ali ne ide.. i odjednom se budim sa drhtanjem.. kako se budim drrhtanje postepeno nestaje i kako sam u tom ˝snu˝ pokusavao da vristim sad sam zauprave vristao kad sam se probudio (cula me je mama u sobi pored).. SRCE MI JE KUCALO STO NA SAT.. mogu se kladiti da mi je puls bio jedno 180.. trenirao sam i kosarku.. i biciklizam.. i bodibliding sad treniram vec dugo ali takav puls nikad nisam osjetio!!
nakon toga sam se ustao i vidio da je pola 4 a legao sam bio u 1.. nemoguce da sam usao u te lucidne snove.. mislim ne razumijem... nakon toga sam jedva zaspao hvatala me jeza od svega toga.. vise ne smijem sam da spavam takoreci..
Malo sam surfao na netu.. na jednom stranom sajtu sam vidio da se to momku dogadja znaci da se paralizuje ali je u pitanju stranica o duhovima tj. on kaze da vidi duh zenske osobe i paralizuje se.. to kod mene nije slucaj jer nisam vidio nikakve duhove ili utvare.. iako sam ih izgovarao

..
jedan momak je na jednom forumu napisao da mu isto dogadja identicno.. cak stavise necete vjerovati naveo je iste fizicke specifikacije kao sto imam ja (100kg misica kaze da je imao ali opet se nije mogao pomjeriti) i on to povezuje sa izvanzemaljcima.. u to jos manje vjerujem..
JESTE MALO opsirno ali htio sam bas u detalje.. kome nije mrsko citati i ko ima neki fin savjet, odgovor na sve ovo neka kaze.. to i ocekujem!!
Hvala svima unaprijed!!