Pa nece kasalj da ti pomogne....pre ce ravnomerno disanje, kao sto kod zastoja srca ljudi rade ritmicno masiranje grudnog kosa...pritiskom...ali to zatrcavanje sam objasnio to se racuna kao jedan preskok, tako se sinhronizuju mozgici srca, ona tri.......i tu se zna ko je glavni , ali su i ostali nezavisni....pomalo...
Broj aritmija koje imas je ispod proseka mali , to je sigurno , puls koji imas je uzasno visok, to je sigurno ....
Ako nije nastao usled napora da radi srce, a kardiolozi kazu da nije, ti kazes da nije, onda aritmije tretiras kao urodjeno stanje, ali pazis u vezi progresije, tj da se ne povecava ubrzano ili drasticno i to je to ....
Sa druge strane, puls je slaba tacka, i to resavas, pa sad psiholoski ili somatski , tj svesno ili nesvesno...nije nista lose to sto ti kontrolisesda li je broj preskoka 1 na sat vremena,, a zaboravio sam da kazem da skoro sve upale srcanih misica imaju i propratni bol, a ti to nemas...a to sto imas moze biti strah....
Isto kao kad dajes krv sto mozes mislima da zakovitlas stanje u glavi pa da dobijes nesvesticu ili da mislima hrabris sebe i zadrzis i pored objektivnih slabosti prisebnost i da se ne onesvestis i zateturas i da ti se ne zavrti toliko da ti postane muka....a mozes da dodas vrtoglavicu po prirodi stvari , npr....ali neces nego bas suprotno...
Ima jedna stvar, pomenula si tumor, to ne znam zasto , ali D dimer ima veze sa radom srca....eto to mozes da proveris, jer su ti aritmije retke, a D dimer je vezan za gustinu krvi , a obicno mladi ljudi ne rade gustinu krvi ni D dimer, a mozda bi trebalo...