Aritmija

nekad mi se desi da u minuti preskoci 2 puta a nekad 5 6 puta u danu nekad 1 kako kad
To je sitno.....bas sitno....veci problem je sto je mnogo otkucaja, to probas sama da smiris, a sestro preko dubokih udisaja ili preko 2+2 pa predjes na 4+4 disanja, a i vremenom ces prestati da se plasis kad vidis da ti ne uzrokuje neku stetu...

Ono sto ja ne radim je da ti kazem nije nista...to ne radim, ali nije ni fora da mislis da kad se desi izostanak da ce to da traje toliko da ce srce ostati bez kiseonika...

TAcno nekad osetim da jako lupi,nekad kao zatreperi,nekad kao vise otkucaja... to sve sekund dva
To je preskok , tj neka aritmija udara...neka prekomora ili komora otkucala vise ili se juri ima i to kad drugaciji ritam ima neka pretkomora od ostatka , pa se stizu svaki 9 otkucaj.......to jeste promena, ali i sa tim se zivi dugo , jer je srce evolutivno istestirano posteno....

Usput , za aritmiju ti ne treba uput ali lekari opste prakse daju uput za hitnu pomoc....u hitnoj uvek ima interniste redje kardiologa i oni znaju da razaznaju akutno opasno od akutno neopasnog, nisam rekao bezopasnog stanja....neopasno je jpokriveno sigurno par dana i vise...cak i kad je ozbiljnija stvar, sto po ovoj prici nije osim tog ubrzanog rada srca....to je mnogo , sve preko 100 je mnogo , sta god da je razlog , ti ili samo telo...

To je sitno.....bas sitno....veci problem je sto je mnogo otkucaja, to probas sama da smiris, a sestro preko dubokih udisaja ili preko 2+2 pa predjes na 4+4 disanja, a i vremenom ces prestati da se plasis kad vidis da ti ne uzrokuje neku stetu...

Ono sto ja ne radim je da ti kazem nije nista...to ne radim, ali nije ni fora da mislis da kad se desi izostanak da ce to da traje toliko da ce srce ostati bez kiseonika...

jjjjjooojjj objasni i meni. nemam onaj smajI DA NE MISLIS DA TE ZEZAM
Када сам ја патио од честих екстрасистола, имао сам исти страх. А чуо сам да код застоја рада срца недостаје дах, проблем са дисањем. Као резултат тог штетног знања почео сам да обраћам пажњу на дисање. Сазнао сам да се у просеку удахне 11 пута у минути, и почео то да контролишем. Ушао сам у зачарани круг, почео сам да свесно дишем уместо да се то дешава спонтано, онако како је потребно организму. Ужас.

Када сам ја патио од честих екстрасистола, имао сам исти страх. А чуо сам да код застоја рада срца недостаје дах, проблем са дисањем. Као резултат тог штетног знања почео сам да обраћам пажњу на дисање. Сазнао сам да се у просеку удахне 11 пута у минути, и почео то да контролишем. Ушао сам у зачарани круг, почео сам да свесно дишем уместо да се то дешава спонтано, онако како је потребно организму. Ужас.
koliko si ti imao

Pa ne moze ritmicno disanje da ti nanese stetu , ti osetis da li ti fali kiseonika ili ne.....pa promenis ritam , ubrzas....samo pratis ritam srca....

Eto vidis odmah si blize resenju , imas zgradu ili kucu i imas krug oko kuce...kad ti je dosadno ili se uplasis da imas aritmiju ti nabacis nesto i prosetas krug, oko zgrada ili kuca, pa ces tako resiti tri problema...prvo aritmija se normalizuje setnjom, , drugo pritisak se spusta setnjom ,, ako je ishemija a i ako nije....trece kretanje ti resava problem kicme ako je to problem , i resava ti problem gojaznosti mic po mic....a koliko puta ces obici tih 10 min oko kvarta ili 7 minuta, to je po tome koliko ti je dosadno , kad god ti dodje da napravis pauzu od 5 min , ti cap jaknu i setnja mini oko kvarta....i to radi bolje nego 1h setnje...to radi kao dogadjaj, a ovo kao intermezzo...
jel me sad zezas ili

13 redovnih full otkucaja pa jedan zbunjeni , tj tikataka , a ostali su tik tik tik tik , pa taj 13ti ili 14ti je tikatikatak...neusaglaseni...ili prazno , mada je retko da je bas prazno....obicno je zbunjen pa prigusen pa je onda kao necujan , ali nije EKG neuocljiv....tako da postoji...

Usput nije isto gde osecas, na grudima izmedju dva grudna rebra ili na vratnoj zili levog vrata ili desnog vrata ili na ruci , ....ima osoba i trenutaka kojima se cini da imaju dva srca...jedan ritam osecaju na vratu , a drugi izmedju dva rebra na grudima a ono u usima to ne racunam...to moze da bude nevezano sa srcem...
Zivota mi mog ,ssd kad si to spomenuo nekad kjad preskoci osecam preskok kao da neka jeza prodje,nekad u grlu kao da zastane ,a nekad kad lupi kao u usima,sacuvaj bo,e

koliko si ti imao
Имао сам их повремено али нисам на то обраћао пажњу. А онда сам се угојио са 75кг на 120 и једне ноћи је почело, на сваки минут по једна до јутра, када сам отишао код лекара. Измерио ми је притисак 160/130. Па онда сва могућа испитивања, и ништа нису нашли. Онда сам добио позив за војску и тамо сам ослабио 40 кг. Све се вратило на повремена екстрасистоле уз лекове за притисак и бетаблокатор.

da li neko mze da mi objasni sta je bigeminija i trigenimija
"Bigeminija je oblik aritmije u kojima se normalni otkucaji srca smenjuju sa nepravilnim radom srca, koje se često opisuje kao preskakanje srca. Bigeminije su vid ventikularnih ekstrasistola ili preuranjene kontrakcije komora. Prevremeni srčani otkucaji najčešće nastaju pod uticajem nadražaja ektopičnog centra u komorama. U akutnim napadima ventikularnih ekstrasistola, svaka druga preuranjena komorska kontrakcija označava se kao bigeminija. Pojedini pacijenti skoro da nemaju nikakve simptome, dok su kod nekih mogući ozbiljni zdravstveni problemi."

Zivota mi mog ,ssd kad si to spomenuo nekad kjad preskoci osecam preskok kao da neka jeza prodje,nekad u grlu kao da zastane ,a nekad kad lupi kao u usima,sacuvaj bo,e
Jeza prodje i kad pogledas kroz prozor a na visem spratu si ili gledas film a glumac skace preko 1,5m a to mozes i ti ali je na visini , preseku ti se noge, a to se zove strah...

sve sto opisujes je sitno ali jeste neregularnost....a ono sto ti pise za 130 je neregularnost ali nije sitno ...tako da princip kod zdravlja je ispravljas krupno a ne sitno , pa ako moze onda sitno kad je reseno krupno...tako ti ide, nemoj da te lazu da ide drugacije....ja otisao kod urologa , a on video da me salje kardiolog i rekao , sinko nemam ja ovde sta da radim, zavrsavaj ti posao kod kardiologa, ovo je sitnica sto je kod mene....

Nemas ti to bi i tri geminiju, znas li ti koliko je svaki treci....to te ne bi pustili iz hitne da ides , odmah bi te u bolnicu .....a jos manje da ti kazu da ti je sve ok...

Ti cak i ne znas da li ti je preskok ili ti je nepravilan otkucaj tad kad ti se desi....samo sto nepravilan ne osetis kao otkucaj, sto se slaze i sa tim osecajem da osetis udar...to se zove drugacije ali necu napisati kako se zove...isto je vrsta aritmije, ali isto mora da je cesto da bi se racunalo....
Tebe treba da interesuje to sto se javljaju ti preskoci , u smislu nadzora, ali vise u smislu nepravilnosti rada koje je indukovano , necim nego u smislu opasnosti za prestanak rada srca, sto je vidim tvoja predominantna briga....Srce ima svoje neuroloske tacke, tj mini mozak, koji nekad dovodi do aritmija, jer se nisu sinhronizovale te tacke kako treba...ali to su mini upravljacki centri u svakom delu srca, tako da ne moras da brines....ima nezavisno od mozga srcecak 3+1 mozak...
ne lazem, a ovo za kretanje to ti kazem ali zbog necega ti ne razumes, ne znam zasto....

Poslednja izmena:
Jeza prodje i kad pogledas kroz prozor a na visem spratu si ili gledas film a glumac skace preko 1,5m a to mozes i ti ali je na visini , preseku ti se noge, a to se zove strah...

sve sto opisujes je sitno ali jeste neregularnost....a ono sto ti pise za 130 je neregularnost ali nije sitno ...tako da princip kod zdravlja je ispravljas krupno a ne sitno , pa ako moze onda sitno kad je reseno krupno...tako ti ide, nemoj da te lazu da ide drugacije....ja otisao kod urologa , a on video da me salje kardiolog i rekao , sinko nemam ja ovde sta da radim, zavrsavaj ti posao kod kardiologa, ovo je sitnica sto je kod mene....
sva se izgubim,pa pocnem da placem od nemoci jer znam da ce opet krenuti a ja nemam pojma uzrok...

Back