Aritmija

Ja znam sta su ekstrasistole. Imam ih ja ponekad. Deluju strasno, ali su bezopasne. Stane srce na par sekundi i onda udari i nastavi da kuca. Ako si se pregledala vise puta onda ti ostaje da odeš kod psihologa/psihijatra. Tebi je sad um fokusiran na osmatranje rada srca i pokušavanje da ga kontrolišes. Uzaludan posao. To spada u nadležnost autonomnonog nervnog sistema nad kojim ti nemas svesnu kontrolu.
tacno samo iscekujem sledeci preskok.Sve sam vec opteretila oko sebe,ne razumeju kako mi je strasno. Jako me brine sto se svakodnevno jave nekad ih nema par sati nekad 1 a bas veceras od 17h navece na svakih sat,pola sata 5 10 inuta STRASNO jako se bojim,sad sam i sama ,jako se palsim smrti

Sve bi dala na svetu samo da mi srce radi norfmalno,neki ljudi kazu kao umisljas samo kako u mislam kad je holter zabeleweio merim pritisak i tacno izostane otkucaj ,ne ynam kao da sam luda vec.

tacno samo iscekujem sledeci preskok.Sve sam vec opteretila oko sebe,ne razumeju kako mi je strasno. Jako me brine sto se svakodnevno jave nekad ih nema par sati nekad 1 a bas veceras od 17h navece na svakih sat,pola sata 5 10 inuta STRASNO jako se bojim,sad sam i sama ,jako se palsim smrti
Ma znam to stanje. Čist napad anksioznosti. Nisam doktor i ne mogu bilo šta drugome da preporučujem, ali da sam na tvom mestu zviznuo bih nešto za smirenje (bromazepam ili šta već) i dobro se naspavao. I to više noći zaredom. Jer anksioznost zna da iscrpi čoveka.

Pa sama kaže da je uplašena i pod stresom i da je bila kod više doktora koji su joj potvrdili da je ok. Iz njenog izlaganja se ne vidi da ima neke ozbiljne zdravstvene tegobe već naglašava da se boji preskakanja srca. Ljudi koji imaju prave probleme sa srcem imaju i ozbiljne tegobe. Ne mogu 50m da predju da se ne zadisu, padaju u nesvest, imaju bolove u grudima, itd. Nisam siguran, ali mi deluje da ima isto stanje koje sam ja imao pre dosta godina. I da ne veruješ, i dalje sam živ. 😊
ovde je po meni aritmija izazvana radio talasima a, tek, posle osoba postaje panično-uplašena

strah me da legnem da cu zaspati i umreti
umreti nećeš ali da se boriš protiv tvoje tegobe moraćeš.

probaj, ako imaš auto da odeš negde van grada i daleko od tornjeva mobilne telefonije i probaj spavati u kolima - pa ćeš videti.
(mobilni i sve gedžete ostavi kod kuće)

ako tamo nemaš aritmije onda su uzroci radio talasi.

Sve bi dala na svetu samo da mi srce radi norfmalno,neki ljudi kazu kao umisljas samo kako u mislam kad je holter zabeleweio merim pritisak i tacno izostane otkucaj ,ne ynam kao da sam luda vec.
Ako ti je za utehu, moj brat je prošle godine nosio holter i imao 1000 i nešto tih SVES, VES...sta već. On to ni ne oseća. I šta mu je dao kardiolog posle detaljnog pregleda? Magnezijum.

Ma znam to stanje. Čist napad anksioznosti. Nisam doktor i ne mogu bilo šta drugome da preporučujem, ali da sam na tvom mestu zviznuo bih nešto za smirenje (bromazepam ili šta već) i dobro se naspavao. I to više noći zaredom. Jer anksioznost zna da iscrpi čoveka.
nekad spavam i po 5 sati nedeljno ,danas sam 9 sati pa eto jos gore ,tebi hvala na vremenu nisi duzan

Hvala ti puno na podrsci,saljem ti zagrljaj. Ziva sam ,ali ko zna ovo je strasno kao da te metak pogodi kad preskoci.
Ma opušteno. Znam taj osećaj. Imao sam to davno. Anksioznost je užasno stanje. Ali rešivo. Ovo što ti imaš preskakanja je smešno koliko sam ja znao da imam. Bukvalno ceo dan. Svaki 5 otkucaj preskoci. I živ sam posle 20 godina. 😁
Za utehu, procenat preživljavanja od anksioznosti i napada panike (i usputnih simptoma poput aritmija) je tu negde oko 100% 😁

Ma opušteno. Znam taj osećaj. Imao sam to davno. Anksioznost je užasno stanje. Ali rešivo. Ovo što ti imaš preskakanja je smešno koliko sam ja znao da imam. Bukvalno ceo dan. Svaki 5 otkucaj preskoci. I živ sam posle 20 godina. 😁
Za utehu, procenat preživljavanja od anksioznosti i napada panike (i usputnih simptoma poput aritmija) je tu negde oko 100% 😁
JOOOJ da si tu zagrlila bih te bez obzira na to sto imam muza. Blago tvojoj zeni.

Naravno. Testiraj hormp
pila sam eurotyrfox do pre 4 5 godina tsh mi je bio povecan 5 i nesto i imala sam povisen antpo oko 30,posle na kontrolama je bilo sve ok pa sam prestala da pijem na svoju ruku,a sam sam vadila krv na elektrolite bili su ok i sad tsh je bio na donjoj granoci sto me cudi 1 i nesto a t3 je bio na gornoj 22,7 ,uz sam radila prosle gosine parenhim je oskudnije zastuipljenosti to je sve. Secer tromesecni sam radila bio je 5.5 posto tj.6.2mmol,imam holesterol 6,01 ldl 4 80 i hdl 1,3 mislim,a glukoza 5 1 4 9

pila sam eurotyrfox do pre 4 5 godina tsh mi je bio povecan 5 i nesto i imala sam povisen antpo oko 30,posle na kontrolama je bilo sve ok pa sam prestala da pijem na svoju ruku,a sam sam vadila krv na elektrolite bili su ok i sad tsh je bio na donjoj granoci sto me cudi 1 i nesto a t3 je bio na gornoj 22,7 ,uz sam radila prosle gosine parenhim je oskudnije zastuipljenosti to je sve. Secer tromesecni sam radila bio je 5.5 posto tj.6.2mmol,imam holesterol 6,01 ldl 4 80 i hdl 1,3 mislim,a glukoza 5 1 4 9
Aha. To već mora doktor da ti kaže. Ja se ne razumem u te brojke. 😊

Back