Antropologija: Kastaneda

»Pokušavao sam da ti pojasnim da je jedini vredan pravac delovanja, bilo vrača bilo običnog čoveka, da odoli da se bavi svojom slikom o sebi«, nastavio je. »Cilj naguala je da kod svog učenika razbije njegovo ogledalo samorefleksije.«

Dodao je da je svaki učenik slučaj za sebe, i da nagual mora da pusti duh da odluči o pojedinostima.

»Svako od nas je u različitom stepenu vezan za svoju samorefleksiju«, nastavio je. »I ta privlačnost oseća se kao potreba. Na primer, pre nego što sam zakoračio na stazu znanja, moj život je bio beskrajna potreba. I godinama pošto me je nagual Hulijan uzeo pod svoje krilo, bio sam jednako željan svega, ako ne i više. Ali ima primera ljudi, vračeva i običnih ljudi, kojima niko nije potreban. Oni dobijaju mir, sklad, radost i znanje neposredno od duha. Njima nisu potrebni posrednici. Tebi i meni je drukčije. Ja sam tvoj posrednik i nagual Hulijan je bio moj. Posrednici, osim što stvaraju minimalnu priliku — svest o nameri, pomažu da se razbije čovekovo ogledalo samorefleksije.
»Jedina stvarna pomoć koju si ikada dobio od mene je to da sam napadao tvoju samorefleksiju. Da toga nije bilo, ti bi samo gubio vreme. To je jedina stvarna pomoć koju si dobio od mene.«

»Ti si me, don Huane, naučio više od bilo koga drugog u čitavom mom životu«, bunio sam se.

»Naučio sam te razne stvari da bih ti skrenuo pažnju«, rekao je. »Ti bi se, ipak, zakleo da je to učenje bilo važniji deo. Nije. Uputstva su od vrlo malog značaja. Vračevi smatraju da je pokretanje skupne tačke jedino što je važno. A to pokretanje, kao što dobro znaš, zavisi od uvećane energije a ne od uputstava.«

Zatim je izneo jedno nedosledno mišljenje. Rekao je da svako ljudsko biće koje postupa po određenom sledu postupaka može da nauči da pokrene svoju skupnu tačku.
Ukazao sam da protivreči sebi. Meni je sled postupaka značio uputstva; označavao mi je procedure.

»U svetu vračeva postoje samo protivrečnosti termina«, odgovorio je. »U praksi nema protivrečnosti. Sled postupaka o kojem ja govorim potiče iz činjenice da je čovek svestan. Da bi bio svestan te činjenice potreban ti je nagual. Zato mi kažemo da nagual stvara minimalnu priliku, ali da ta minimalna prilika nije uputstvo, kao ono uputstvo koje ti je potrebno da bi radio sa mašinom. Minimalna prilika sastoji se u tome da postaneš svestan duha.«

Objasnio je da je taj naročiti sled na koji je on mislio odgovoran što je čovek svestan da je samovažnost sila koja skupnu tačku drži učvršćenu. Kada se samovažnost smanji, energija koja je za nju potrebna više se ne troši. Ta uvećana energija onda služi kao odskočna daska koja ispaljuje skupnu tačku smesta i bez prethodnog razmišljanja, na jedno nepojamno putovanje. Kada se skupna tačka jednom pokrenula, samo to kretanje znači i kretanje od samorefleksije, a to, zauzvrat, omogućava čist spojni beočug s duhom. Primetio je da je, pored svega, na prvom mestu samorefleksija to što je čoveka isključilo od duha.

»Kao što sam ti već rekao«, nastavio je don Huan, »čarobnjaštvo je putovanje povratka. Pobednički, mi se vraćamo duhu, pošto smo sišli u pakao. I iz pakla donosimo trofeje. Razumevanje je jedan od naših trofeja.«

Rekao sam mu da mi njegov sled izgleda vrlo jednostavno kada on o tome govori, ali kada ja pokušam da ga ostvarim u praksi nalazim da je sasvim suprotan od lakoće i jednostavnosti.

»Naša teškoća u tom jednostavnom napredovanju«, rekao je, »jeste to što većina nas ne želi da prihvati kako nam je tako malo potrebno da bismo nastavili. Mi smo prilagođeni da očekujemo uputstva, podučavanje, vodiče, vođe. A kada nam kažu da nam niko ne treba, ne verujemo. Postajemo uznemireni, potom nepoverljivi, i konačno ljuti i razočarani. Ako nam je potrebna pomoć, ne radi se o metodu već o isticanju. Ako neko učini da postanemo svesni da je potrebno da smanjimo svoju samovažnost, to je stvarna pomoć.
»Vračevi kažu da nam niko nije potreban da bi nas uverio da je svet beskrajno složeniji od naših najluđih maštarija. Pa, zašto smo onda tako zavisni? Zašto žudimo da nas neko vodi kada to možemo da ostvarimo sami? Veliko pitanje, a?«

Don Huan nije više ništa rekao. Očito, želeo je da se udubim u to pitanje. Ali meni su na umu bile druge brige. Moje prisećanje uzdrmalo je neke osnove za koje sam smatrao da su nepromenljive, i bilo mi je očajnički potrebno da ih on ponovo definiše. Prekinuo sam dugu tišinu i iskazao svoju zabrinutost. Rekao sam da sam prihvatio da je moguće da zaboravim čitave događaje, od početka do kraja, ukoliko su se odigrali u povišenoj svesti. Sve do tog dana u potpunosti sam se sećao svega što sam radio pod njegovim vodstvom u svom normalnom stanju svesti. Pa ipak, to da smo doručkovali u Nogalesu nije postojalo u mom umu pre no što sam ga se prisetio. A taj događaj je naprosto morao da se odigra u svetu svakodnevnih zbivanja.

»Zaboravljaš nešto suštinsko, rekao je. »Dovoljno je samo prisustvo naguala da se skupna tačka pokrene. Sve vreme sam se šalio sa tobom u vezi sa udarom naguala. Udarac između plećaka koji sam ti zadavao samo je služio da te umiri. Služio je samo da otkloni tvoje sumnje. Vračevi fizički dodir koriste samo kao udar za telo. On ne radi ništa drugo osim što učeniku kojim se manipuliše pruža sigurnost.«

»Pa ko onda pokreće skupnu tačku, don Huane?« upitao sam.

»Duh to radi«, odgovorio je tonom nekoga ko je na ivici da izgubi strpljenje. Izgledalo je da se preračunava, potom se nasmejao i zavrteo glavom u znak neodobravanja.

»Teško mi je da to prihvatim«, rekao sam. »Mojim umom zapoveda zakon uzroka i posledice.«

Dobio je jedan od svojih uobičajenih napada neobjašnjivog smeha — neobjašnjivog sa moje tačke gledišta, naravno. Mora da sam izgledao nasekiran. Spustio mi je ruku na rame.

»Smejem se ovako povremeno zato što si ti zaostao«, rekao je. »Odgovor na sva tvoja pitanja gleda te pravo u oči a ti ga ne vidiš. Mislim da je zaostalost tvoje prokletstvo.«
Oči su mu bile toliko sjajne, potpuno luđačke i đavolaste da sam se na kraju i sam smejao.

»Do iznemoglosti sam te uveravao da kod vračeva ne postoje procedure«, nastavio je. »Nema metoda niti postupnosti. Jedina važna stvar je kretanje skupne tačke. A ni jedan postupak ga ne može izazvati. To je efekat koji se odigrava sam od sebe.«

Gurnuo me je kao da mi ispravlja ramena, i zatim je buljio u mene, zureći pravo u moje oči. Pažnja mi je bila prikovana za njegove reči.

»Da vidimo kako si to razumeo«, rekao je. »Upravo sam rekao da se pokretanje skupne tačke dešava samo od sebe. Ali sam takođe rekao da samo prisustvo naguala pokreće skupnu tačku njegovog učenika i da način na koji nagual prerušava svoju nemilosrdnost ili pomaže ili ometa to pokretanje. Kako bi ti razrešio tu protivrečnost?«

Priznao sam da sam baš hteo da ga upitam o toj protivrečnosti jer sam je bio svestan, ali da nisam mogao čak ni da razmišljam o njenom rešenju.

»Šta si ti onda?«, upitao je.

»Ja sam student antropologije, pokušavam da shvatim šta rade vračevi«, rekao sam.
Moja tvrdnja u suštini nije bila sasvim istinita, ali nije bila ni laž.
Don Huan se nekontrolisano smejao.

»Suviše je kasno za to«, rekao je. »Tvoja skupna tačka se već pokrenula. A baš taj pokret je ono što od čoveka pravi vrača.«

Izjavio je da ono što izgleda kao protivrečnost ustvari su dve strane istog novčića. Nagual skupnu tačku mami u pokret tako što pomaže da se uništi ogledalo samorefleksije. Ali to je sve što može nagual. Pravi pokretač je duh, apstraktno; nešto što se ne može ni videti ni osetiti; nešto za šta se čini da ne može postojati a što ipak postoji. Zbog toga, vračevi kažu kako se skupna tačka pomera sama od sebe. Ili kažu da je nagual pomera. Nagual, pošto je provodnik duha, može da to izrazi svojim delima.
Gledao sam upitno u don Huana.

»Nagual pomera skupnu tačku, pa ipak nije on taj koji je pomera«, rekao je don Huan. »Ili bi možda bilo bolje da se kaže da se duh izražava u skladu sa besprekornošću naguala. Duh može da pokrene skupnu tačku a za to je potrebno samo prisustvo besprekornog naguala.«

Rekao je da hoće da pojasni tu stvar, jer ukoliko se ona pogrešno shvati, vodi naguala natrag u samovažnost i na taj način ga uništava.
Promenio je temu i rekao da, pošto duh nema vidljivu suštinu, vračevi se radije pozabave naročitim slučajevima i načinima uz pomoć kojih mogu da razbiju ogledalo samorefleksije.

Moć Tišine

Au, al ste se vi raspričali, izgleda imate viška energije i vremena....:).
Nego ovako,
- radi li ko tensegriti redovno?
- Jel neko u rekapitulaciji stigao do "razvodnika" (neću nemarno da objašnjavam šta je razdovnik jer ko ne zna šta je, taj ne zna ni šta je suština rekapitulacije)

Poslednja izmena:
Au, al ste se vi raspričali, izgleda imate viška energije i vremena....:).
Nego ovako,
- radi li ko tensegriti redovno?
- Jel neko u rekapitulaciji stigao do "razvodnika" (neću nemarno da objašnjavam šta je razdovnik jer ko ne zna šta je, taj ne zna ni šta je suština rekapitulacije)[

Rekapitulacija mi je oduvek dobro išla- jer nikad nisam imala problem da vratim bilo koji dogadjaj sa svom živošću , dinamikom, detaljima i osećanjima u svest, ali posle mnogo meseci konstantne rekapitulacije mi se desio jedan momenat kada mi se vratio neki totalno ne bitan dogadjaj ali na takav način mi se "otvorio pristup dogadjaju " (ne znam kako bih drugačije to rekla) da sam tad konačno shvatila kako se radi rekapitulacija i čemu treba da se teži dok se ona radi - odnosno tad sam se u potpunosti premestila ( pokrenula skupnu tačku) u momenat kada se taj dogadjaj koji sam rekapitulirala dešavao i od tad sam shvatila razliku izmedju "prisetiti se dogadjaja" i "premestiti se u potpunosti ponovo u neki dogadjaj" Odnosno prvo liči na nekakvo bauljanje u mraku- a drugo je bilo kao da mi je neko upalio svetlo :worth:

Danez je napisao:

Širom celog sveta postoje grupe praktičara tzv. magijskih pokreta - tensegritija koje je podučavao Kastaneda kao praktične postupke koji omogućavaju ulazak u svet vračeva-šamana. Njihov broj nije baš mali. Svi oni su Kastanedini sledbenici i naslednici. U Srbiji gde inače živim, ne postoji formalna grupa praktičara, koliko sam ja obavešten.

Baš ta praksa magijskih pokreta je nešto najopasnije, preko nje sam opsednut. Kako to funkcioniše?

Kao što opisuje Kastaneda, ti pokreti su nastali u šamanskim izmenjenim stanjima svesti. U stvari, neka bezlična sila je pokazala tim drevnim vračevima pokrete. Ta "sila " je satana glavom i bradom. On je smislio način da se ljudi direktno i maksimalno moguće povežu sa njim preko tih pokreta.

Dakle, rekoh da sam došao do kritične granice i tu je bilo dža ili bu. Pitanje života ili totalne smrti. Tada se pojavio jedan plemeniti čovek, hrišćanin koji poseduje neverovatno jaku veru, onu koja planine pomera, i suočio me sa situacijom. On je Hristov ratnik. Pokazao mi je šta je sila Božija i ja sam bio zaprepašćen. Rekao mi je da mogu da biram, jer Bog poštuje slobodu volje ali da za mene više nema milosti i moram se odmah odlučiti. Iskreno sam se pokajao što sam hteo biti sam svoj Bog i odlučio sam se za svetlost, za ljubav - za Hrista. Tada je ratnik pristupio egzorcizmu i to je bilo vrlo bolno i za njega i za mene ali smo uspeli, Bog je pomogao i ja sam sada slobodan.

Možda ću vam jednom napisati detaljno o svome iskustvu
oslobađanja, za sada mi nije dopušteno da kažem više.

Prošlo je već nekoliko godina. Kad ćete moći reći nešto više o tome stalkeru1? Ljudi po forumu pišu da je moguće da je stalker naišao na 1.og neprijatelja čovjeka od znanja-strah, neki pišu da su letači dobro odradili svoj posao. Da li možete to prokomentirati stalkeru?

postoje naznake da su i vezbe i rekapitulacija losi za nasu dusu (dobri su za gubljenje duse)
ja ne mogu da tvrdim da je to istina i trenutno samo preispitujem tu mogucnost, izmedju ostalog trazeci misljenje nekih naprednijih ljudi, gde god ih nasao .
Ako dobijem sigurniji odgovor zasto su rekapitulacija i tenzegritet losi za dusu pisacu o tome.

Da li su te naznake prisutne radi iskustva od stalkera1 ili?

Ja nisam "pravi hrišćanin". Niti sam pripadnik bilo koje religije ali koristim ono što je istinito iz svake religije. Najviše istine ima u Hrišćanstvu. Religije su izmišljene kao način ispiranja mozga tako da ljudi ostanu uspavani i poslušni robovi zverskog sistema koji njima vlada i to traje već hiljadama godina. Ali religije su samo jedan od mnogobrojnih mehanizama kontrole kao što su novac, ideologije, televizija i mediji, trovanje ljudi "lekovima", vakcinama, hemikalija u hrani, itd. itd.

Ok,sad mi pak nije jasno, jer i sami ste rekli Stalkeru da Vas je Kristov ratnik spasio i u svemu mi se činilo da ste prešli na kršćanstvo, ali sad kažete da ne priprade niti jednoj religiji. Da li možete iznijeti laži prisutne u kršćanstvu, jer kažete da ih ima i tamo,bar ugrubo, da dobijem bolju sliku. Da li ste objavili ijednu knjigu nakon Staze ratnike i kad namjeravate?

Evo ovaj Čovek je lepo sve objasnio šta treba činiti. Ko ima uši neka sluša. :whistling:

Stalkeru1, ovo je bio Vaš zadnji post na forumu o carlosu castanedi, bilo bi dobro da nakon toliko vremena kažete Vaše daljnje spoznaje i pojasnite šro se zbilja desilo sa stazom ratnika, kako Vas je sotona opsjela ili skoro opsjela, i kako ste znali da se radi baš o sotoni, a ne recimo o jednoj drugoj vrsti anorganskih bića, dominantnijoj jačoj vrsti, i možda biste uspjeli otjerati i tu spodobo kao što ste otjerali i letače- ilitiga demone kako ih Vi sad zovete.

Bilo ko ko je na ovom putu, i to onako kako treba, ne moze da bude u procesu "gubljenja ljudskosti" u negativnom smislu. Tako nesto ne postoji...to je gubitak ljudskog oblika, i to je pozeljna stvar, koliko god delovalo surovo. Ali ne gubi se ljudskost, vec se gube ljudska sranja, kojih su nazalost svet i ljudi puni =)

Nema sta da se "misli". Stvari su onakve kakve jesu. Sve ostalo su mentalne masturbacije uma =) I za nekog kod koga on i dalje vlada, naravno da nikakvi komentari nemaju vrednost. Prvo morate da se izbavite iz kandzi uma i svih njegovih igrarija =)

Nisi ti u fazi preispitivanja, nego tvoj napaceni um. =) I nisi ti ta koja oseca i koja se pita da li taj put "vodi u slobodu ili mozda nesto zlokobno", nego taj isti um =)

To su decije bolesti =) Morate da naucite da se ne poistovecujete sa umom.

Danez je napisao:

Širom celog sveta postoje grupe praktičara tzv. magijskih pokreta - tensegritija koje je podučavao Kastaneda kao praktične postupke koji omogućavaju ulazak u svet vračeva-šamana. Njihov broj nije baš mali. Svi oni su Kastanedini sledbenici i naslednici. U Srbiji gde inače živim, ne postoji formalna grupa praktičara, koliko sam ja obavešten.

Baš ta praksa magijskih pokreta je nešto najopasnije, preko nje sam opsednut. Kako to funkcioniše?

Kao što opisuje Kastaneda, ti pokreti su nastali u šamanskim izmenjenim stanjima svesti. U stvari, neka bezlična sila je pokazala tim drevnim vračevima pokrete. Ta "sila " je satana glavom i bradom. On je smislio način da se ljudi direktno i maksimalno moguće povežu sa njim preko tih pokreta.

Praktikovao sam te pokrete više godina i zaista sam doživeo iskustvo ogromne energije, moći, kao da sam se priključio na nešto veoma jako. Mislio sam da je ta sila Duh, tvorac, izvor svemira. Ta sila mi je otkrivala neke tajne svemira, tajne o energetskoj prirodi svesti i druge vrlo zanimljive stvari. Sada znam da je to činila kako bi zadržala moju pažnju jer, dovraga, svi smo mi vrlo radoznala bića i u mom slučaju satana me je uhvatio na radoznalost. Samo, on nikada neće reći istinu o sebi, on glumi Boga, pravi se dobar, nudi spas i slobodu.

U vezi pokreta: oni zaista uklanjaju demonsku instalaciju koju većina ljudi ima u glavi. O tome Kastaneda nije lagao. Šta mislite zašto se sveci na slikama prikazuju sa svetlećim oreolom oko glave? Zato što im je polje svesti oko glave oslobođeno od demonskog prisustva. Međutim, ono što don Karlos nije rekao a ja zamalo doživeo, je da se taj demončić radosno i dobrovoljno sklanja kako bi oslobodio energetski centar na temenu za ulazak satane lično. To se događa kada praktičar pokreta dostigne određeni nivo vičnosti i veštine. Tada Kastanedin ratnik postaje "bezličan", "besprekoran" kako oni nazivaju totalnu opsednutost ljudskog bića. Mi to nazivamo smrt duše.

I tako, malo po malo, preko tih pokreta postajao sam sve opsednutiji i u svakodnevnom životu sve hladniji prema bližnjima, tama me je obuzela, prestao sam da VOLIM. Postadoh sličan zveri. Onda sam došao do kritične granice. Bližio se trenutak totalnog preuzimanja kontrole nad mojim bićem od strane zveri.Kada se ta granica pređe, više nema povratka, čovek postaje večno proklet i nema više pokajanja. Može se reći da je mrtav, u njemu više nema ni malo ljudskosti već je samo puki instrument zveri. Obratite pažnju da Kastaneda i njegovi često govore o tome da se "ratnik" treba što pre osloboditi svoje ljudskosti, porodice, čak i svoje sopstvene dece... A što se tiče ljubavi, to je nešto s čime se don Huan sprda.. Dakle, potrebno je ubiti svoju sopstvenu dušu, idividualnost, savest. Oni nas pozivaju na duhovno samoubistvo, kako bi naše telo moglo da posluži kao vozilo satani i njegovim demonima i sledbenicima.

Dakle, rekoh da sam došao do kritične granice i tu je bilo dža ili bu. Pitanje života ili totalne smrti. Tada se pojavio jedan plemeniti čovek, hrišćanin koji poseduje neverovatno jaku veru, onu koja planine pomera, i suočio me sa situacijom. On je Hristov ratnik. Pokazao mi je šta je sila Božija i ja sam bio zaprepašćen. Rekao mi je da mogu da biram, jer Bog poštuje slobodu volje ali da za mene više nema milosti i moram se odmah odlučiti. Iskreno sam se pokajao što sam hteo biti sam svoj Bog i odlučio sam se za svetlost, za ljubav - za Hrista. Tada je ratnik pristupio egzorcizmu i to je bilo vrlo bolno i za njega i za mene ali smo uspeli, Bog je pomogao i ja sam sada slobodan.

Ratnik mi je objasnio šta se krije iza Kastanede i njegovih sledbenika ali mi nije rekao sve. Ostatak mi je sam Duh Sveti otkrivao malo po malo u stanjima duboke meditativne molitve, slava mu. Duh Sveti je sila života, Božja inteligencija. Može se nazvati i energijom svesti ali je to suviše bezlično a on je osoba, ličnost, jedno od tri lica jedinoga Boga. Zahvaljujući njemu, doživeo sam stanja neopisive ljubavi, van svakog razuma i objašnjavanja. Prisustvo Svetog Duha se kod ljudi manifestuje kao neopisivi i predivni sjaj u očima, i kao fizički osećaj vtre u grudima u srcu. Po nekad je ta vatra toliko jaka da osobe koje se nalaze u mojoj blizini počnu da se preznojavaju od vrućine. Gde je ta vatra tu nema sila mraka. Možda ću vam jednom napisati detaljno o svome iskustvu
oslobađanja, za sada mi nije dopušteno da kažem više.

Napasnik je napisao:

Njega je uništio Hristov ratnik čije ime znam ali ne mogu ga objaviti. To je bila bitka na, da tako kažem, energetsko-astralnom nivou. Tada je Karlos ostao bez jetre. Nije ni imao nikakve šanse, jer ko je jači od Gospoda? Ko se bori protiv sluge Božijeg bori se protiv svemogućeg Boga. Kastaneda je nekada imao šansu koja je bila pružena i meni, da se pokaje i obrati Gospodu, ali je on nije iskoristio. Odabrao je večno ništavilo. Šta je odabrao, to je i dobio. I dobiće i ostali koji su prešli crtu posle koje nema povratka.

VOLIM.

Evo, malo repostam nevenove riječi..

Šta nisu znali don Huan i don Karlitos?

Istina o „Letačima“

Nekada davno, veoma davno, sva ljudska bića na zemlji su mogla videti čudesna, nepoznata stvorenja. To je bilo vreme kada su ona pristigla iz dubine svemira na našu planetu. Znanje i inteligencija tih nezvanih gostiju su bili toliko superiorni da su ljudi bili šokirani i opčinjeni i odnosili su se prema njima sa strahopostovanjem, kao prema bogovima. To je poreklo svih mnogobožačkih religija.

Oni su se predstavili kao dobročinitelji i obećali su ljudima znanje i roditeljsku brigu te sveopšti napredak i blagostanje. Rekli su im da su oni gospodari svemira. Ljudska bića su sve to oduševljeno prihvatila i dobrovoljno su ušla u savez, u “ljubavni odnos” (na nivou eteričke, duhovne energije) sa njima. Ali, nisu znali da vode ljubav sa ljudožderima… Žene su počele da rađaju prvu rasu ljudskih mutanata. O tome malo kasnije. Tada su naši jadni preci počeli da im grade hramove, ogromne figure u kamenu, megalite i piramide i da ih obožavaju i da im se klanjaju. Neki od tih objekata se i danas nalaze svuda po planeti. Bogovi su sišli na zemlju…

Ljudska bića su do tada imala direktnu vezu sa Duhom, sa izvorom svesti i života, mogla su da ga vide i spoznaju u skladu sa prirodnim granicama svoga bića i živela su u savršenom skladu sa njim. Bili su srećni. Smrt je bila nepoznata pojava, a telepatija, telekineza, let, teleportacija i ostala “čuda” su bile normalne i prirodne pojave. Međutim, odnos sa “bogovima” se pokazao katastrofalanim za ljudska bića. U odnosu između dva ili više bića dolazi do ispreplitanja i mešanja energetskih tokova svesti, do rezonancije. Ako dugo i strastveno komuniciraju, postaju „energetska braća“, supružnici, i počnu da liče jedan na drugog; pas pokupi osobine gospodara, ratna prijateljstva - žrtva zavoli svog ubicu...

Ali na koji način će se frekvencija, tj. energetski tok formirati, zavisi od odnosa njihove moći. A moć je um. Ko je energetski mudriji (inteligentniji) taj dominira.
Baveći se dugo vremena sa aždajom i sam postaješ aždaja. I tako postadosmo energetski - duhovno slični njima. Tada su oni promenili i genetski kod čoveka u pravcu rađanja ljudskih bića kao poslušnih i nesvesnih robova. Pre par godina, američki naučnici su otkrili da je samo nekoliko procenata celokupnog DNK materijala koji postoji u čoveku aktivno i koristi se izgradnju celokupnog tela. Ostatak od oko 96 % su nazvali “otpadna DNK” jer nisu mogli da ustanove čemu ona služi. Ali, ruski naučnici nisu mislili da je Bogu bilo dosadno pa se malo našalio te su započeli sa istraživanjem tog “otpada” i došli su do spektakularnih i neverovatnih otkrića koja prevazilaze maštu. Izveštaji o tome se mogu pronaći na internetu, proguglajte malo… Dakle, ta bića su isključila 96% potencijala našeg bića da bi nas učinila slabim i poslušnim i učinila su to pre nego što su ljudi posumnjali u njihovu dobronamernost. Obavili su to ulazeći u posebne seksualne odnose sa odabranim ženama (o tome imamo izveštaj u Bibliji) obećavši (slagavši) oduševljenim ljudima da će se roditi bogolika deca, superljudi. Uzalud su bila brojna upozorenja od Boga i dobronamernih bića, samovažni tj. oholi, gordi ljudi nisu hteli da slušaju i poslušaju. Međutim, umesto polu-bogova, rodili su se ljudi mutanti – ljudi koji mrze svoju sopstvenu vrstu, spremni da je muče i ubijaju, baš kako su “bogovi” i želeli, nešto što do tada nije postojalo. Svi smo mi njihovi potomci. Eto, dovoljno je da nas neko samo malo uvredi, da nam kaže neku reč koja nam se ne sviđa i već besnimo, mrzimo, u nama se pojavljuje duh čovekoubice. Na sreću, taj duh je uglavnom sputan inače bi se ljudi non-stop međusobno klali. Ovako se kolju uglavnom kontrolisano… Šta se drugo i može roditi od oca koji mrzi ljude i kome oni trebaju samo kao ukusna hrana? Inače, oni i dan-danas povremeno imaju seksualne odnose sa ljudskim ženama kada im ponestane poslušnih vladara nad ljudima. Nama vladaju mutanti-ljudožderi sa osmehom anđela.

Inače, kad živimo sa 100% svog bića, mi smo mnogo jači od njih i dovoljna je jedna oštra komanda da ih pošalje u pakao iz koga su i došli. Ma, dovoljno je već i 12% probuđenosti da bi smo to uradili… Nismo pametniji ali smo jači. Oni se najviše plaše da to jednog dana ne shvatimo jer su tada gotovi, ćao amore! :) Njihova bojazan će uskoro postati stvarnost.

Ali, naši preci nisu to shvatili jer su bili prevareni pošto su ta bića majstori opsene i iluzije, stvorili su im lažnu sliku prijatelja a oni su im verovali. Neki današnji “ljudi” ih dobro imitiraju u tome, to su njihova deca, čuvari “matriksa”…

I tako je počela propast tadašnjeg čovečanstva, oni su porobili ljude i pretvorili ih u svoje energetske baterije. Zaveli su okrutnu diktaturu i uveli socijalni poredak zasnovan na piramidi, poredak kakav je i danas. Zašto smo mi njihove baterije? Oni su rasa koja umire, kojoj je došao kraj. Biblija kaže da su oni zaratili protiv Gospodara Svemira i naravno, izgubili rat. Od tada, njihova životna snaga - energija je na krajnjem minimumu jer su prognani tj. maksimalno udaljeni od Izvora Života – Boga, tako da su skoro mrtvi. Krajnja udaljenost od Boga je – pakao. Zato su prinuđeni da uzimaju energiju života od drugih živih bića i Bog im je to privremeno dopustio jer su ljudi to sami tražili po svojoj slobodnoj volji, ne slušajući upozorenja koja im je Bog uputio. Zato su ljudi dobili ono što su tražili, i postali su takođe daleko udaljeni od Izvora Života kao i njihovi “ljubavnici”, ali ne toliko daleko kao oni. Tako su naši preci našli smrt, bolest, tugu i patnju i upoznali ih. Bez jake i čiste veze sa Izvorom Života, nemoguće je posedovati punu radost, ljubav i uživanje u životu.

Bilo je nekih koji su shvatili šta se zbiva i pokušali su da organizuju otpor pa je “bogovima” bilo potrebno puno vremena da pronađu još efikasniji način držanja ljudi u ropstvu i otkrili su da je ljudska bića najbolje kontrolisati ako postanu za njih nevidljivi. Ne možemo se zaštititi od neprijatelja koga ne vidimo. Koristeći superiorno znanje za manipulaciju energijom svesti, oni su to ostvarili. Postali su za nas nevidljivi i to je rešilo probleme sa pobunjenicima koji su im stvarali velike glavobolje jer su preko svojih ljudskih poslušnika morali da unište čitave populacije neposlušnih, gradove, države… I o tome imamo opise u drevnim mitovima, npr. u legendi o Atlantidi.

Tada je nastao veliki pad u tamu i neznanje i ljudi su postali nesvesni robovi i zaboravili su šta se dogodilo. Ostala su samo mutna i nejasna sećanja na nekadašnje slobodno čovečanstvo u obliku mitova o Atlantidi, Šambali, rajskom vrtu i sl. Od tada većina ljudi žive u iluziji slobode, blaženo nesvesni realnosti u kojoj im ova bića otimaju energiju svesti, tj. života, jer se njome hrane. Oni sisaju i sisaju, a ljudi spavaju i spavaju - u tom matriksu.

Ta ljudska uspavanost ima veze sa otkrićem savremene medicinske nauke da čovek u budnom stanju koristi svega nekoliko procenata (3 - 4%) svog mozga a za ostatak se može reći da spava. A ta nauka nema objašnjenja zašto je to tako. Zanimljivo, ovde imamo istu situaciju kao i sa DNK, isti odnos aktivnih i neaktivnih (uspavanih) delova… Nije ni čudo, jer je DNK odgovorna za rad i aktivaciju svih delova tela pa i mozga.

Ta bića imaju različite nazive u raznim duhovnim tradicijama a mi ćemo ovde koristiti termine “demoni” i “reptili”. Zaista, najčešće su prikazivani u liku zmije, zmaja (reptila - guštera). To im je omiljeni oblik ali mogu uzeti i druge.

Danas se dešavaju velike promene. Vlast reptila nikada u istoriji nije bila toliko jaka. To je postignuto zloupotrebom naučnih otkrića u oblasti medija i informatike a naročito interneta, i pomoću informativne blokade i cenzure koju su postavila neljudska bića preko svojih ljudskih slugu. Zloupotrebljava se i psihologija i parapsihologija i u suštini, sve nauke trenutno rade na pronalaženju najefikasnijih načina da se ljudska bića pretvore u robove totalno lišene sopstvene volje. Oni nas LAŽU da je razvoj nauke započeo sa ciljem humanizma, poboljšanja života čoveka. Razvoj nauke, tj. tehnologije su pre par stotina godina započela deca reptila i ljudi radi ostvarenja njihovih mračnih ciljeva kontrole i manipulacije. Sva istraživanja koja su u sukobu sa ovim ciljem se nemilosrdno guše. Recimo, odavno su otkriveni efikasni lekovi protiv raka koji ga potpuno leče, otkrivena je i upotreba neograničene besplatne energije, antigravitacija i još puno neverovatnih stvari, ali sve je to sakriveno od ljudi a oni naučnici koji se time bave se proganjaju, ubijaju…

još malo citata od nevena

Opijeni svojim dosadašnjim uspehom, reptili se pripremaju da primene nove metode kako bi još više pojačali svoju vlast nad ljudskim bićima: ponovo će postati vidljivi svima i opet će se predstaviti kao prijatelji, starija braća, spasitelji. Ovog puta se neće pojaviti kao “bogovi” već kao “vanzemaljci”. Na to nas pripremaju preko fenomena NLO, znakova u žitu, “vanzemaljskih otmica” i sl. Stvaraju se kultovi klanjanja vanzemaljcima preko nekih osoba koje tvrde da komuniciraju sa njima. Nekad su to bili vračevi i mnogobožački sveštenici kao posrednici između ljudi i reptila, a sada su to NLO proroci i medijumi. Demoni veruju da će ponovo na isti način prevariti ljude, kao što su to učinili nekada kao “bogovi”.
Zajedno sa tim, oni pripremaju ključnu stvar: kontrolu ljudi pomoću elektronskog čipa koji će biti ugrađivan u ljudsko telo u oblasti čela ili nadlanice ruke, ispod kože, tako da će ljudi postati neka vrsta kiborga, mešavina mašine i čoveka, koja će biti pod totalnom kontrolom svetske kompjuterske mreže kojom oni upravljaju. Projekat vodi čuvena američka kompjuterska firma IBM koja je nekada radila za Adolfa Hitlera u nacističkoj Nemačkoj na projektima kontrole logoraša.

Taj čip je “žig zveri” o kome se govori u Jovanovom Otkrovenju - Apokalipsi, zadnjoj knjizi u Bibliji, i napravljen je tako da se preko njega može uticati na ljudsku svest i ponašanje putem određenih elektromagnetnih talasa posebnih frekvencija i talasnih dužina. U Otkrovenju takođe piše da je broj tog žiga 666. U hebrejskom jeziku, na kome je većina Biblije napisana a i sam pisac Apokalipse je bio Jevrejin, svakom broju odgovara jedno slovo. Broju 6 dodeljeno je slovo W. Dakle, 666 je WWW - Internet. Eto, reptili hoće da nas bukvalno umreže putem navedenog čipa i bežičnih tehnologija. To je kraj svake ljudske slobode i individualnosti.

Njima se veoma žuri da to ostvare i to objašnjava neverovatno brz razvoj kompjutersko - informatičkih tehnologija u zadnje vreme, koji do sada nije zabeležen u istoriji nauke. Ali, neće im uspeti, iako će većina ljudi na planeti biti prevareni i prihvatiće ugradnju tog čipa. Na kraju će im se sve raspasti jer stiže konjica… Jahači su spremni.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Demoni su nas nekada ulovili pomoću jednog mamca kome mi ne možemo da odolimo.
Taj mamac je - znanje. Mi smo veoma pohlepni za znanjem jer znanje uvećava čovekovo biće i čini ga srećnim. Mi smo radoznala rasa. Ali, postoji i otrovno i iskrivljeno znanje zasnovano na lažima i nepotpunim istinama. To je lepo opisano na početku Biblije gde đavo nudi Evi ZNANJE. U rečima Biblije je Sveti Duh otkrio ljudima istinu ali uglavnom na jedan simboličan način jer On želi da svako ljudsko biće kroz borbu i podvig dođe do potpune spoznaje i oslobođenja od demona, ako to želi.

Za naše duše se vodi rat a u ratu možemo pobediti samo ako postanemo ratnici. Ratnici Svetla i ljubavi a ne neki Kastanedini ratnici koji služe bezličnoj, hladnoj i nemilosrdnoj, grabljivoj sili koju nazivaju “duh”, “namera”, “orao”... Oni su zaista uspeli da dođu do izvora, svaka im čast. Samo, ono što ti “novi vidovnjaci” nisu shvatili je da je taj izvor u stvari gospodar svih reptila, satana lično. Pošto su se ti ratnici savršeno uskladili sa njim i totalno mu se predali, postali su njegova elita.

Za tu vernost ih je satana nagradio slobodom od ostalih demona (Letača). Oni se pokreću direktno iz izvora zla i ne sarađuju s tamo nekim demončićima i reptilčićima (Letačima) čak im i zapovedaju kad zatreba. Oni polažu račune samo “gazdi”. Gazda Satana im je otkrio neke tajne kosmosa i zato mogu da čine velika čudesa opisana u Kastanedinim knjigama. Dao im je i mogućnost da se fizički presele u njegov svet obećavajući im nešto kao večni život. Oni to zovu “totalna sloboda”. Prevario ih je da je to sloboda čak i od njega, eto, neće ih “pojesti” kada umru. Međutim, to je u stvari totalno ropstvo u paklu, u mučnoj službi okrutnom gospodaru, ali oni to ne znaju. A što se tiče večnog života, malo su se prevarili, jer će Satana, pakao i njegovi demoni, zajedno sa ljudima koji njemu pripadaju uskoro biti zauvek uništeni.

Knez tame im se, naravno, prikazao kao tvorac i gospodar svemira u liku Orla, zaboga, pa to je njegova stara želja da bude Bog umesto Boga, a oni su poverovali svojoj percepciji – opažanju, svom viđenju. Tako je to kad čovek veruje svojim instrumentima spoznaje, kao što su razum i opažanje koji su varljivi, umesto da direktno upita tvorca sve što ga zanima i ako to učini sa ljubavlju i poverenjem ako PITA SRCEM, biće mu sve otkriveno. Stari i novi vidovnjaci su se osećali usamljeno, kao da čovek mora sve sam svojim snagama da postigne u hladnom i negostoljubivom svemiru. Bili su, a i sada su prevareni. Nisu upoznali energiju Božije ljubavi, jer su tražili energiju zveri, a ko šta traži to i nađe. Oni na žalost nisu svesni kolika je neverovatna moć stvaranja iluzije prisutna kod satane i njegovih demona. Bez podrške i pomoći istinske Božije energije, ne možemo prozreti njihove laži i obmane naših čula i uma. Navešće nas da vidimo šta god požele.

S druge strane, Ratnici Svetla se usklađuju s istnskim tvorcem i izvorom svemira i ulaze u njegovu svetlost. To je Duhovna Svetlost koja je ljubav, istina i pravda. Ta svetlost je potpuno nedostupna i nevidljiva raznim šamanima, čarobnjacima, vidovnjacima i sličnim slugama demona i ti prevareni ljudi i žene nemaju pojma o njoj.

Sve što ovde pišem, utemeljeno je na Hrišćanskom učenju koje sam posle mnogo lutanja po raznim svetskim religijama i verovanjima, svim srcem prihvatio jer sam imao sreću da se poput nevernog Tome osvedočim i uverim u postojanje živoga Hrista. Hrist je čista i neopisiva energija ljubavi, on nije samo čovek koji je nekada živeo, on postoji oduvek, to je stvaralačka sila Božija i njegova reč - komanda. Svaki čovek i žena koji to žele mogu doživeti ovu divnu energiju tvorca, ako smire svoj um i srce od besmislenih briga i ispraznih misli i iz dubine srca se obrate Bogu, sa vapajem i suzama. Bog jedva čeka da ga pozovemo u pomoć i raduje se zbog toga. Pošto silno voli čoveka, odmah odgovara na poziv. Ovo sam doživeo, tu ličnu komunikaciju s Bogom, vatru u srcu i to je van svakog opisa a osećaj sreće je nadzemaljski. I sve što sam mu do sada tražio kao dete - s ljubavlju, smirenošću i poverenjem – dao mi je. I govorio mi je preko anđela. Ono što mi je govorio ja sada ovde pišem.

Dakle, nije u pitanju nikakav “ljudski kalup” o kome piše Kastaneda koji niti govori, niti pomaže. “Ljudski kalup” je još jedna satanina obmana kojom je prevario stare i nove vidovnjake - vračeve. Ljudski kalup je vrhunac lažne ljubavi koju satana može da prikaže ljudima. Međutim, pošto satana u sebi nema život i kreativnost, već je “hladan kao arktički vetar” kako to don Huan kaže u jednoj knjizi za silu koja upravlja postupcima čarobnjaka, nameru, taj kalup je nepokretan, smrznut i nema um, ne komunicira sa ljudskim bićem koje ga posmatra. Sve je to iluzija, mađioničarski trik da se šamani poput Huana i Karlosa i ostali ljudi koji im veruju odvrate od potrage za istinskim izvorom života.

A tu je i super - vrač, koga zovu “izazivač smrti”. Izazivač smrti je Lucifer, Velijar lično, matrijalizovan sa ciljem da im pojača utisak istinitosti svih ti iluzija. Satana može uzeti lik materijalnog bića, životinje, čoveka, već prema potrebi svojih zločinačkih planova.

Nakon mnogo stradanja, odbacio sam sva ta paganska učenja poput nagualizma, hinduizma, budizma, šamanizma i sl. kao prevaru demona. Otkrio sam da ljudi koji prihvataju te stvari ne poznaju pravu pririodu Duha - Boga tj. energije svesti i života. Naime, svi oni u suštini kažu da je ta sila bezlična, nešto poput gravitacije ili svetla, a u budizmu je to nekakvo ništavilo, ali naša iskustva ukazuju da to nije istina. Duh - Gospod Bog je osoba, ličnost s kojom možemo komunicirati, razgovarati i koja odgovara na naše molbe i želje. Međutim, paganskim vidovnjacima nije bilo omogućeno da to vide i shvate jer nisu prihvatili Sina Božijeg, Gospodara Svemira Isusa Hrista iako su svi dobili šansu. Da su ga prihvatili, videli bi da je izvor svemira i života osoba - ličnost koja je nepojmljiva i nedostupna ljudskom shvatanju i razumevanju – ne može se totalno spoznati. Jer, kada bi smo Ga do kraja spoznali bili bi smo ravni njemu, bili bi isto što i On. Ali, ono što je stvoreno nije jednako stvoritelju. Zato ga možemo spoznati samo u meri svoje prirodne ograničenosti.

A taj Sveti Duh beskrajno voli sva ljudska bića i stvorio ih je za ljubav i večnost i svako ko Ga iskreno i svim srcem traži naći će Ga i pomoću njega će se osloboditi od ropstva demonima – reptilima i imaće večni život. Na žalost, ima i onih kojima je to ropstvo ugodno, koji ne žele život, ne žele ljubav. Pošto je Duh čista ljubav, stvorio nas je potpuno slobodnima u izboru. Toliko slobodnima da čak možemo i da ne prihvatimo sam život koji je ON. I zato im daje prema njihovim željama. To su prevarene sluge propasti i smrti.

Na kraju, hteo bih da se javno izvinim svima koje sam zaveo učenjem Karlosa Kastanede ranije dok sam bio opsednut i obmanut njime. Žao mi je što su možda neke osobe čitajući moje tekstove potpale pod uticaj demona. Ja sam zaista verovao u sve te stvari i došao na ivicu duhovne i fizičke propasti ali dobri Gospod me je izbavio iz kandži satane. Molim Vas oprostitie mi svi! Kao pokušaj da popravim stvari, napisao sam s Božijom pomoći ovaj tekst u nadi da će ISTINA odvratiti ljude od opasne satanske zamke skrivene u učenjima o kojima je pisao Karlos Kastaneda.

Bog Vas voli, Bog Vas blagoslovio.

nastavak...

Zadnji Golubicini postovi su me naveli da napišem nešto posle dugo vremena. Ranije sam napisao da su pokreti tenzegriteta opasni. Oni zaista bude percepciju svetlosnog (energetskog) tela i jačaju ga s jedne strane, ali ono što je Kastaneda sakrio je da su oni tako dizajnirani da nas direktno povežu sa "izazivačima smrti".

U knjigama Kastaneda opisuje kako mu je don Huan objasnio da su drevni vidovnjaci uspeli da se skoro pretvore u neorganska bića (demonske vrste, dodao bih ja) i tako produže svoj život hiljadama godina. Ali, da bi opstali moraju da otimaju energiju od običnih ljudi. Oni su dakle vampiri. Širom Meksika, centralne i Južne Amerike ima na hiljade takvih vampirskih vračeva. Huan je Karlosa čak odveo na mesto gde je nahranio neke dravne vračeve njegovom energijom, užas... On mu to nije rekao ali to je očigledno kad se pročita Karlosov opis događaja. Lepo su ga posisali a onda mu Huan ispričao neke poluistine i bajke. Tu epizodu imamo u knjizi "Unutašnji Oganj". Takva je tradicija don Huana, pokorena od vampira, pa on to sam kaže kada tvrdi da "Stanar" njihov tutor, pokrovitelj... On im je bio gospodar iako Kastaneda (don Huan) to ublažava kada ga opisuje.

Pokret tenzegritija su zato smišljeni da svakoga ko ih radi posle nekog vremena energetski ujedine sa drevnim izazivačima smrti u cilju ishrane tih drevnih ljudskih čudovišta svežom energijom. Za uzvrat, praktičari dobijaju mračna znanja i na kraju postaju vampiri kao i njihovi učitelji.

Evo tu ispod imate video gde govori jedna mlada praktičarka tensegritija, koja pada u trans i onda kanalizira navodno nekog entiteta koji se predstavlja kao Džek. Evo, ova jadna devojka je primer onoga što sam ranije pisao, poptpuno je pomoću tenzegritija i ostalih postupaka opsednuta mračnim entitetom, demonskim, groznim. Obratite pažnju na njeno lice, oči, držanje... Dok govori iz nje izbija iskonsko zlo mada, vrlo šarmanatno i zavodljivo. Ali demon se otkrio kada je kroz nju savetovao da ne razmišljamo pozitivno, da je ovaj život grozan, mračan, da nema razloga za radost... Ovakav čist slučaj preuzimanja ljudskog tela od jakog i inteligentnog demona nisam nigde do sad video na snimku.

Na tom mestu imate još nekoliko videa koji prikazuju priču o Kastanedi i sledbenicima u pravom svetlu pa pogledajte ako smete, hehehe...

E sad, postavlja se pitanje, pošto je tensegriti opasna prevara, kako onda probuditi svetlosno tj. energetsko telo, kako postati svestan Duha tj Boga a da ne budemo spojeni sa ko zna kakvim krvopijama, nakazama i monstrumima?

Na sreću, otkriven mi je jedan potpuno prirodan način da se to obavi i evo ja ću ga ovde objaviti jer osećam odgovornost prema onima koje sam doveo u zabludu ranije dok sam i sam bio prevaren i zaveden.

nastavak..

- - - - - - - - - -

--------------------------------------------------------------------------------

VEŽBA BUĐENJA SVETLOSNOG TELA - PISANO VOĐSTVO

Uvek je SADA. Zato mi SADA dopusti da te vodim ako želis pomoć

Prati uputstva

I ne analiziraj niti tumači dok ti ne kažem da je gotovo, važi?

Posle svakog reda,

prestani sa čitanjem i gledajući u tekst učini to što piše u tom redu

Čitaj ovo što pišem

i obrati punu pažnju na svoje disanje

Baš SADA I OVDE, diši prirodno

ne kontroliši ni na koji način disanje

samo ravnodušno posmatraj

posmatraj svoje disanje, nehajno, nemarno

bez uticaja, ali vrlo pažljivo

pokušaj da osetis svoj dah kako struji kroz tvoje prste na nogama

kako struju kroz svaku ćeliju tvog tela

diši celim telom

vazduh ulazi u telo kroz celokupnu površinu tvoje kože

i izlazi napolje sa izdahom

i eto, sad osećas strujanje i peckanje i nekakve tokove u telu

samo opušteno

bez misli

posmatraj strujanje

ravnodušno

diši iz stomaka

kada udahneš, neka ti se naduva stomak

a kad izdahneš, uvuci ga

ali sve to bez napora

spontano

pusti svoje telo neka samo odredi ritam disanja

ne gubi svesnost o strujanju u celom telu

to je najbitnije u svemu

sve struji

sve vibrira

odlično

uživaj u treperenju, TI SI TA VIBRACIJA

sada usmeri pažnju na svoje šake

oseti kako vazduh koji dišes struji kroz njih

samo opušteno

ovo je zabava

uživaj u igri

posmatraj žestoko to strujanje i tokove energije u svojim šakama i telu

žestoko ali opusteno!
:
sada usmeri pažnju na svoju glavu...

diši
:
neka vazduh struji kroz tvoju glavu

videćes da je to teško izvesti

nešto se tamo opire vibraciji i strujanjima energije

diši celim telom svo vreme
:
ova vežba ti pokazuje

da je energija glave sasvim drugačija od one u šakama i ostatku tela

Pokusaj sada

biti svestan disanja kako struji kroz celokupno tvoje telo

i svih tih vibracija

i nemoj ništa definisati niti tumačiti

jednostavno, samo posmatraj...

PUSTI NEKA TEČE

PUSTI NEKA TE PONESE TAJ TOK

i uživaj u plivanju

usmeri pažnju sada na svoje srce

diši iz njega

pazi, vazduh struji kroz njega

to će brzo dovesti do pojave topline u srcu, pa i do prave vatre

sada pokusaj de osetis sve sto je oko tebe u svim pravcima

iz tog strujanja koje je u tvom srcu...

ti su i srcu

tu je prirodni um

kome reči nisu potrebne

tu je "OSEĆAJ"

Imam neki osećaj da... To je to. ZNAŠ po osećaju a ne po mozgovanju

ETO. Imam OSEĆAJ da je sada dosta

Srce mi kaže

odnosno, kaže mi vibracija

i strujanje moga srca

bez i jedne jedine reči

reči jezika...

KRAJ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prilikom ove vežbe, kod velike većine ljudi pojave se neprijatni osećaji u glavi. To može biti osećaj velike težine, pritiska, napetosti, glavobolje pa čak i mučnine. Ti neugodni osećaji su reakcija stranog uma koji se pobunio kada si pomoću disanja usmerio vibraciju energije svoje svesti u oblast glave.

Gotovo sigurno, pojaviće se i osećanje straha koje može ponekad narasti do panike. Ali ostani priseban, GLEDAJ - taj strah nema nikavog racionalnog razloga, pa samo si disao, meditirao! Taj strah je potpuno iracionalan. Zašto?

ZATO ŠTO TO NIJE TVOJ STRAH!

UPAMTI TO NEO!

I ta napetost, nervoza, nije to tvoje. To je reakcija onog govna koje ti sedi na glavi kao i većini ljudi... Ne možes to da podneseš? Veruj mi, TI možes to da podneseš ali to sranje tamo NE MOŽE podneti!

Vidiš, problem je u tome, što naše telo vibrira na visokoj frekvenciji
ali samo ispod glave. Glava vibrira na veoma niskoj frekvenciji. Ovo što si učinio sa ovom vežbom je pokušaj da prirodni nivo frekvencije ostatka tela preneseš na glavu. Naravno, odmah je došlo do otpora. Uplašio si ***** koje tamo čuči. Visoka frekvencija ga ubija, ali tebe ne može ubiti.
Pa u celom telu ti je takva frekvencija pa ti nista ne fali!

Izuzev glave...

Zar nisi osetio razliku energije koja je u rukama
u odnosu na onu koja je u glavi?

Ali pazi, energija u glavi jeste TVOJA, nije tuđa kako si se sada uplašio!
Ona jednostavno VIBRIRA na frekvenciji koja nije ljudska već reptilska.
Eto, raduj se doživeo si u praksi dokaz onoga o čemu pišu knjige i neki po internetu.

Sada znaš praktično kako da uskladiš frekvenciju glave sa ostatkom tela.

Predlažem da često čitaš ovaj tekst jer će te reptilski um naterati da postepeno zaboraviš postupak koji ga ubija...

JER, protiv ove tehnike oni nemaju odbranu.

Malopre si ga povredio. E, tako ga treba utući visokim vibracijama! "Kratko, ali jebitačno, hihihi..." ("Maratonci...")

Doduše, to je bolno ali nagrada je astronomska. Ipak je u pitanju energetska hirurgija, odstranjivanje malignog (zloćudnog) energetskog polja iz oblasti glave. A svaka operacija je neprijatna, zar ne?

U pisane ili izgovorene reči se može ubaciti ogromna energija-vibracija. To što sam pisao na ovom i drugim forumima je nabijeno takvom energijom. Ona te je dodirnula jer si bio spreman da je primiš. A oni što su po svemu tome srali, njih je reptilski um naterao da seru pa onda da jedu.

Oni ne žele da se probude ili nisu još spremni, zato brane i štite svoje reptilske umove. A ima nekih ovde koji upšte nisu ni sposobni da se probude jer - nisu ljudi. Ali takvi me upšte ne zanimaju. Ja nikada nisam pisao njima, čak i kada je izgledalo da sam ušao u raspravu, to je bio didaktički teatar... Obraćao sam se samo onima koji su spremni i zreli da se probude. Ostali su poslužili kao instrumenti duha.

Planeta je zivo bice a mi smo njeni pokretni organi. Mi možemo, kad se probudimo da komuniciramo sa njom i ona nam govori. Ona je neverovatno moćna. MAJKA. MAjka koja voli svoju decu. Avaj, dečije bolesti bolesti su se prenele na nju i ona će morati da učini radikalnu operaciju da bi se iscelila. ODSTRANJIVANJE ZLOĆUDNOG TKIVA SA SVOGA LICA.

Ako budeš nastavio s buđenjem, osetićes i njeno energetsko polje svesti i ostvarićes svesnu komunikaciju. To je nesto neopisivo divno...

Ali, prvo moraš isterati to reptilsko ***** iz svoje glave inače "nema ništa od toga dječaci"...

Upornost pobeđuje. Upotrebi ova TRI principa koja sam ti praktično pokazao UVEK i Sada i Ovde, i kada jedeš i kada spavaš, uvek... Onda će biti samo pitanje trenutka kad će reptilski um spakovati kofere
i napustiti kuću koja ga unistava SVETLOŠĆU.

Upamti, prvo po redu u procesu buđenja je podizanje frekvencije svetlosnog tela kao što si to malopre uradio, pa tek onda dođe pravo razumevanje i razmišljanje.

Obrnuto je nemoguće i suludo. A svi ipak tako rade gonjeni zverskim parazitom...

Pocetak je IRACIONALAN. Tri principa isceljenja glave koja si malopre primenio:

1. TELO

Budi potpuno svestan svog fizičkog tela, spolja i iznutra, kada bilo šta radiš, uvek. Ovo će te automatski uvesti u SADA i OVDE, u sadašnji trenutak.

2. DUŠA

Budi svestan vibracije i strujanja u telu koja se postize pomoću disanja-disanje je ključ koji otvara sva vrata. Ta vibracija i strujanja, tokovi, sve to je Svetlosno Telo - stari naziv je Duša.

3. DUH

Stalno ti ponavljam "budi svestan", "obrati pažnju", "oseti"... Ko je taj koji obraća pažnju, svestan je, oseća? To je neutralni i smireni posmatrač koji je odsustvo jezičkog i razumskog definisanja svega što SADA opažamo i posmatramo, uključujući i samo svetlosno telo. Zaista ko je taj u nama koji je svestan strujanja energije, vibracije, tokova? On mora biti izvan svega toga. On je iznad svega, taj nemi posmatrač u nama je nepovrediv i nedodirljiv. On je faktor koji nas oslobađa od svih okova i bolesti. On je komandant svetlosnog tela i svega ostalog. Pomoću njega si uradio ovu gore vežbu. On definiše svet pomoću energije - vibracije SRCA i UMA. A srce nikad ne laže. Ne laže ni UM ako je čist i zdrav. Zato je jedini ispravan put - put srca i čistog uma. Ali ako posmatrač ne primećuje strujanja i vibracije u svom telu, onda su sve ovo samo prazne priče, neprimenljive u praksi. Brbljanje.

Moj ti je savet: Primenjuj ove tri stvari ako je moguce i 24 sata ali opušteno, bez očekivanja i mozgovanja i videćes šta će biti. Ako ti se jave neprijatni osećaji, ne boj se sve je to iluzija.

Čitaj ove ovde reči kao podsetnik kad kod ti se zamute stvari i ne možeš se setiti ove meditacije. Upamti, stvar je veoma prosta a u isto vreme veoma teška da se realizuje jer je protivnik prilično žilav i jak.

Jednostavno, vibraciju svog tela prenesi na glavu pomoću disanja. Pazi,
reptilski um neće odmah pobeći, uticaj će mu se svakako smanjiti ali boriće se on očajnički, kao i svako biće kome je život ugrožen.

Konstantno "ozračivanje" glave visokim - PRIRODNIM frekvencijama svesti dovodi do toga da taj prilepak i parazit počne polako da se suši i vene dok na kraju ne pobegne zauvek jer smo uspeli da naša glava trajno i definitivno vibriria na frekvenciji energije svesti koja je normalana za celo naše telo. Sve što se dešava posle toga je istinita legenda.

PS. Nisam Dečak ali se vrlo, vrlo dobro poznajemo kao braća smo. A nisam ni Glasnik koji je inače veoma smešni klon nekadašnjeg Stalkera. Umro sam od smeha čitajući njegove postove. Ali moram priznati, momak ima mašte. Možda tako dobije neki free sex...

Pozdrav iz tibetanskog pravoslavnog manastira smeštenog u Iranu.

nastavak..

- - - - - - - - - -

Samo još ovo. Strah i brige NISU njihova hrana. Ovo je velika laž. To čak ni don HUan nije rekao. Ali Ans ubacuje svoje teorije prema potrebi svoje egomanije, to je već viđena priča. Oni jedu sjaj svesti kako kaže Kastaneda a u našem jeziku je to ŽIVOTNOST. Taj sjaj nam daje polet i optimizam, ljubav ka životu. Tu specifičnu energiju nam otimaju preko osećanja egomanije, oholosti, gordosti a ne straha i brige. Oni su mrtvi odavno, uspavani ljudi održavaju njihove senke živima. Kada bi se svi ljudi probudili, to bi bio genocid reptila tj. letača, tj. annunakija, tj.... Svaki narod na planeti ima ime za njih u svim vremenima istorije i svim tradicijama i verovanjima. Ali svi ih opisuju kao nešto nalik zmijama ili gušterima ili zmajevima.

Oni su realnost i ta realnost nije prijatna, nekome je i zastrašujuća ali istina je istina. A izlaz i rešenje postoji. Pa ko ima muda da se suoči sa istinom i da se bori i to sa radošću i osmehom na licu taj nema šta da izgubi a može da dobije. S druge strane oni koji ne prihvataju istinu i beže u iluzije zakopavajući glavu u pesak poput nojeva, takvi su već izgubili.

Ovo je sada zaista zadnji post kojim ti se obraćam.

Prijatno spavanje s glavom u ružičastom pesku. :bye:

nastavak

- - - - - - - - - -

Prijatelju, tvoja intuicija je neverovatna. Osim nekoliko tehnika meditacije koje su mi otkrivene kao mnogo moćnija zamena za tenzegritet, trazio sam i odgovore u vezi validnosti i dalje primene rekapitulacije.

Odgovor koji sam dobio i praksa koja mi je otkrivena, prevazišli su sva moja očekivanja. Otkrivene su mi tehnike pomoću kojih možemo postići za samo nekoliko dana ono što se toltečki šamani muče u silnim godinama rekapitulicije i to sve prirodno i jednostavno, bez spiskova, mlataranja glavom i čak, bez jasnog prisećanja prošlih događaja! Retko sam se kada u životu toliko čudio kao kad mi je to znanje otkriveno...

Cilj je isti, vratiti energiju tj. VIBRACIONI ZAPIS koji su ostavili drugi ljudi u nama istim tim ljudima, a povratiti svoje natrag.

O tim postupcima ću tebi i svima ostalima detaljno ovde napisati uskoro, jer je moja sudbina i zadatak da sve što znam objavim svima koje to zanima. Besplatno sam dobio i besplatno ću dati.

Laku noć. :D

nastavak

- - - - - - - - - -

"Ljubav je samo reč i ništa više".

Gle, kako vatreni pobornik učenja don Huana i Kastanjete iznenada prihvati ljubav iako je don i gazda i gospod Huan rekao da je ljubav najveća glupost koju treba što pre odbaciti.

JBGA, odbrana svog lika i dela, KLASIKA. Čestitamo! Dobili ste srce na facebooku, mestu gde imate puno prijatelja koje zabole kkurrac za VAs.

Ljubim

nastavak...

- - - - - - - - - -

Da li bi ti SADA i OVDE bio spreman da umreš za mene? Da bih JA živeo?

nastavak

- - - - - - - - - -

Kada ujutru ustaneš, pogledaš oko sebe i vidiš druga živa bića Božja i započneš svakodnevnu i spontanu komunikaciju s njima. Sa ljudima, ženama decom... Svi mi ŽIVI smo povezani, svi smo jedno a ipak samostalni.

Ono što nude Kastaneda i slični je prekid svake komunikacije i razmene energije sa drugim bićima. To nazivaju totalna sloboda.

Bez povezanosti sa drugima mi smo totalno mrtvi.

Pakao pripremljen za one koji to žele se može opisati kao stanje bića koje je svesno sebe, ali više nema apsoltno nikakvu interkaciju i komunikaciju sa drugim stvorenjima.

Pakao je beskrajna samoća.

To je isto kao da ne postojimo.

Da bi smo bili živi i veseli, potreban nam je odraz,

OGLEDALO.

Zato Kastaneda i ekipa preporučuju u knjigama da uklonimo sva ogledala iz kuće.

A ima i u pričama o vampirima uputstvo kako ih oterati. Stavite ispred njih ogledalo.

Ja sam TI.

nastavak

- - - - - - - - - -

Da li bi ti radosno i dobrovoljno dao svoj život za mene, pustio da te muče i ubiju, da bi spasio mene ili nekog drugog čoveka?

Kada čitaš moje postove, boli te srce jer je bolesno i otrovano.

Ja ne pišem o strahu već o spasu.

Spas je u Isusu Hristu. Hristos = ljubav. Ljubav je energija i vibracija SVESNOSTI.

O tome govori otac Tadej, sveti monah pravoslavni... Otkucaj starac Tadej u google pa ćeš naći njegove mudrosti.

Meditacije I TE KAKO koriste pravoslavni monasi.

To se naziva "pravoslavna joga" ili Isihazam.

O kakvoj ljubavi priča don Huan? :eek:

On stalno ponavlja da mi živimo u hladnom, nemilosrdnom i GRABLJIVOM univerzumu, koji želi da nas pojede. I sam tvorac se kod njega opisuje kao okrutna zver, grabljivac Orao koji jede svoju decu pošto ih prvo ubije,,, OVO je pravo zastrašivanje ljudi! Mračna slika čovekove situacije. Suština njegove poruke je da te BOG NE VOLI. Veoma velika demonska laž. Voli te i umro je za tebe. I ustao iz mrtvih zbog tebe.

Prijatelju, ti si opasno zaveden i izluđen demonom Kastanedom čim ne vidiš ovakve očigledne činjenice u Kastanedinim knjigama.

Moliću se za tebe da ti dobri Gospod otvori oči.

Mir s tobom.

nastavak

- - - - - - - - - -

ČESTITAM SVIM UČESNICIMA OVE TEME JUBILARNU 100-TU STRANICU!

Ne prihvatajte ništa zdravo za gotovo, pogotovu magijska učenja. U svetovima van ovoga a čak i u ovom postoje bića koja su opasna za ljude.

Ljubav je jedina sila koja nas čuva. Ako Vas neko učenje ili verovanje odvaja od ljudske topline i ljubavi, čovekoljublja i harmonije sa drugima, verovatno se radi o prevari i opseni neprijatelja. Obično oni koji stalno pričaju o ljubavi, svetlu, dobroti istini, nemaju blage veze s tim stvarima.

Kartiikey-u obaveštavam da je 100 puta gori od Ansa i da mu takođe neću odgovarati na njegove besmislene i dosadne postove. Hinduizam i Vede su nespojivi s Hrišćanstvom a još manje sa šamanizmom u stilu Kastanede a on to uporno pokušava. Glumeći nekakvo slaganje sa ostalim verovanjima, hoće da poturi ovde nama drevnu Hinduističku mnogobožačku religiju koja se klanja rekordno velikom broju demona (bogova) u odnosu na druge mnogobožačke vere.

Gurui iz Indije su krajem 60-tih godina (zanimljivo, baš kad se pojavio i Kastaneda! ) stigli u Kaliforniju ( zanimljivo, baš gde je živeo Kastaneda! ) i započeli propagiranje Hinduističke religije kao religije koja ujedinjuje sve ostale religije. To je danas osnova Nju Ejdž pokreta gde se teži jednoj svetskoj religiji u satanskom Novom Svetskom Poretku. Na čelu te religije je antihrist koga nazivaju Maitreja. On je ustanovio da je Hinduističko učenje najpogodnije kao osnova za stvaranje globalne svetske iluzije. Pardon, svetske religije.

Zato se ne bih začudio da Ans i Kartiikeja prirpadaju tom antihristovom pokretu jedne svetske religije jer u isti koš trpaju i Kastanedu i Vede i Hrista i magiju i vremensku prognozu i sportsku prognozu i uzgoj hrčaka na severnom polu itd...

Međutim, iako su ovde napisali hektare tekstova, ne nađoh ni jedan koji bi imao moć da pozitivno pokrene čitaoca. Samo suvo i prazno filozofiranje, lišeno duha. Duha životnosti i nade. Bacači magle, pokajte se i obratite Hristu, dok još imate vremena jer je kraj vrlo blizu. Bog vas voli.

Živi bili.

nastavak..

ČESTITAM SVIM UČESNICIMA OVE TEME JUBILARNU 100-TU STRANICU!

Ne prihvatajte ništa zdravo za gotovo, pogotovu magijska učenja. U svetovima van ovoga a čak i u ovom postoje bića koja su opasna za ljude.

Ljubav je jedina sila koja nas čuva. Ako Vas neko učenje ili verovanje odvaja od ljudske topline i ljubavi, čovekoljublja i harmonije sa drugima, verovatno se radi o prevari i opseni neprijatelja. Obično oni koji stalno pričaju o ljubavi, svetlu, dobroti istini, nemaju blage veze s tim stvarima.

Kartiikey-u obaveštavam da je 100 puta gori od Ansa i da mu takođe neću odgovarati na njegove besmislene i dosadne postove. Hinduizam i Vede su nespojivi s Hrišćanstvom a još manje sa šamanizmom u stilu Kastanede a on to uporno pokušava. Glumeći nekakvo slaganje sa ostalim verovanjima, hoće da poturi ovde nama drevnu Hinduističku mnogobožačku religiju koja se klanja rekordno velikom broju demona (bogova) u odnosu na druge mnogobožačke vere.

Gurui iz Indije su krajem 60-tih godina (zanimljivo, baš kad se pojavio i Kastaneda! ) stigli u Kaliforniju ( zanimljivo, baš gde je živeo Kastaneda! ) i započeli propagiranje Hinduističke religije kao religije koja ujedinjuje sve ostale religije. To je danas osnova Nju Ejdž pokreta gde se teži jednoj svetskoj religiji u satanskom Novom Svetskom Poretku. Na čelu te religije je antihrist koga nazivaju Maitreja. On je ustanovio da je Hinduističko učenje najpogodnije kao osnova za stvaranje globalne svetske iluzije. Pardon, svetske religije.

Zato se ne bih začudio da Ans i Kartiikeja prirpadaju tom antihristovom pokretu jedne svetske religije jer u isti koš trpaju i Kastanedu i Vede i Hrista i magiju i vremensku prognozu i sportsku prognozu i uzgoj hrčaka na severnom polu itd...

Međutim, iako su ovde napisali hektare tekstova, ne nađoh ni jedan koji bi imao moć da pozitivno pokrene čitaoca. Samo suvo i prazno filozofiranje, lišeno duha. Duha životnosti i nade. Bacači magle, pokajte se i obratite Hristu, dok još imate vremena jer je kraj vrlo blizu. Bog vas voli.

Živi bili.

nastavak...

- - - - - - - - - -

Kada je Hrist započeo svoj javni rad, prva stvar koju je učinio je da je otišao u svoj rodni grad Nazaret i počeo tamo govoriti i činiti čuda. Tako, dok je govorio okupljenom narodu u sinagogi, iznenada povika neki čovek koji je bio opsednut demonom koji nije više mogao podneti istinu i poče se obraćati Hristu sa raznim kritikama i pitanjima. Pokušao ga je uvući u dijalog.

Međutim, hrist ga je samo pogledao i rekao: "Umukni i izađi iz njega!"

I odmah je demon napustio telo tog čoveka i ovaj se nije sećao šta se zbilo.

Ovim činom nam je Hrist pokazao da ne ulazimo u rasprave i dijaloge s demonima. Zašto?

Adam i Eva su ušli u dijalog sa sotonom, starom zmijom-reptilom i onda se desilo ono što se desilo, pad i smrt čoveka.

Ovaj događaj iz novog zaveta je znak nove vlasti koju će Hrist dati onima koji su njegovi. Isus je prvi to demonstrirao, silu komandovanja demonima. Rekao je: "UMUKNI!" - kraj priče. Svaki iskreni čovek koji poznaje Boga Ljubavi od tada može činiti to isto.

Tako i ja neću ulaziti u dijaloge osim samo još ovoga jer je komentar nužan da ne bi ljudi koji prate ovu temu bili u zabludi i jer sam ja sam to pitanje pokrenuo. To je tvrdnja da je don Huan prezirao ljubav. Dakle, Kartiikeya je napisao:

Svako ko ima strpljenja može naći puno citata u Kastanedinim knjigama gde se don Huan ismejava ljubav. Takođe ima puno mesta gde favorizuje NEMILOSRDNOST, govori kako je Nagual "hladan poput arktičkog vetra", čak Karlos opisuje da kad mu je Huan pokazao svoj "pogled naguala" jadan je pao u nesvest od šoka, straha... Kakva je to ljubav! Izgleda da moram ponoviti da cela don Huanova kosmologija prikazuje kosmos kao hladno i okrutno mesto, negostoljubivo čoveku a takav je i Orao, don Huanov bog i tvorac svega. U knjizi orlov dar imamo pravilo naguala koje je neka vrsta njihove biblije. Orao je opisan kao vrhunski okrutni tiranin koji "pozajmnljuje svest" živim bićima pa kad umru onda je "jede", proždire. Ti stalno LAŽEŠ da je don Huan mistik i da nema jasnu predstavu Boga, no šat je taj Orao i "sveto pismo" (pravilo) napisano u gore navedenoj knjizi? Sve je to zaokružena teološka celina, precizno verovanje i kodeks ponašanja. To je toltečka drevna religija. I kao i svaka religija i ona ima svoje vidovnjake i proroke koji su "videli" sve to u šta veruju. Nisu nikad shvatili da "viđenje" može biti opsena, filmska projekcija na platnu svesti...

Sve u svemu, tvorac je tu predstavljen kao zver koja ne voli ljudska bića i baš ga briga za njih i ona su prepuštena sama sebi u svojim nevoljama. GDE JE TU LJUBAV pitam te ja? A u to su čvrsto VEROVALI don Huan i ekipa.

Ovaj citat koji si naveo kao argument da je don Huan govorio o ljubavi nije iz Kastanedine knjige već iz knjige Armanda Toresa koju mnogi osporavaju kao autentičnu. Pa čak da to i jesu don Huanove reči, to su samo reči. Celokupna praksa opisana u Kastanedinim knjigama je potpunoj suprotnosti sa tim rečima. Ko je onda tu šizofren? Ispada da je don Huan govorio predivne reči o ljubavi ali u njegovim opisanim delima nema ni traga od toga. Ali ima puno nemilosrdnosti i hladnoće i maltretiranja jadnog Karlosa.

E sad, u skladu s Hristovim primerom, više neću s tobom raspravljati jer stalno izvrćeš stvari tako da je dalja komunikacija besmislena. Mene iluzije i igre uma ne interesuju.

Obrati se i veruj u istinsku ljubav.

PS. Najveća glupost koju sam do sad čuo je da Vede propovedaju monoteizam. To još ni jedan teolog niti učeni braman nije odvalio... Ali, neka ti bude.

nastavak....

- - - - - - - - - -

Ja sam još veći jadnik. Grešim, pravim sranja. Ali u tome je lepota i jedinstvenost hrišćanstva da BOG voli i grešnike čak i one koji ne veruju u njegovu ljubav i koji ga mrze.. . To nema ni u jednom drugom učenju. Kad napraviš sranje, stiže kazna, karma, itd. Nema PRAŠTANJA, MILOSTI. Niko neće preuzeti tvoju zasluženu kaznu na sebe. Retko ko i priznaje svoje greške, sve neki savršeni ljudi... Ne poznaju ljubav. Ljubav je kad nekog voliš više od sebe više od svog života i rado ga daješ za dobrobit drugih.

Kako znaš da neću ni da čujem tvoju molbu kad ti niko nije branio da je odmah napišeš umesto da igraš ove igrice.

Srećan ti rođendan ako je zaista danas...

nastavak....

- - - - - - - - - -

Zakon akcije i reakcije. Ako udariš glavom o zid, boleće te glava. Sve što činimo i mislimo vraća nam se preko KOSMIČKOG OGLEDALA. "Kazna" je samo povratni efekat za NE-dela koja činimo. Naše misli i dela nam se vraćaju kao EHO, kosmos odjekuje. To KOSMIČKO OGLEDALO niko ne može izbeći niti pobeći od njega. Zato mračni čarobnjaci poput Kastanede izbegavaju ogledala, fotografije... Pokušavaju da izbegnu reakciju svemira na svoja NE-dela. Ali, kosmički odjek se može samo za neko vreme odložiti. "Kakve su ti misli, takav će ti biti i život." Ko misli da je Bog okrutni i hladni Orao koji jede ljudsku svest, taj će to i doživeti baš po principu OGLEDALA. Kako šalješ tako ti se i vraća. Zato GOSPOD BOG nikoga ne kažnjava. On nam samo daje ono što smo sami sebi zamislili. Ako smo zamislili i činili pakao - dobićemo ga. A zamišljaji don Huana o svetu i ljudima su predstava hladnog i grabljivog pakla. Svako će dobiti ono u šta veruje. To se naziva Božanska Pravda. Vidiš li kako je Bog dobar! Daje ti ono što zamišljaš. VELIČANSTVENO!

Ovo je lep opis lažnih hrišćana koji ne poznaju niti imaju veze sa Hristom iako pričaju o njemu, jer ne žive LJUBAV prema Bogu i ljubav prema ljudima. Ko nema te ljubavi, nije upoznao Boga i ne zna šta radi. U bibliji se takvi nazivaju licemeri. Ja volim da ih nazivam "glumci", šoumeni, bacači magle. Ali, takvi opsenari i glumci postoje i u svim drugim religijama i "duhovnim" učenjima. Imamo lažne budiste, "poznavaoce veda", "vidovnjake", "Nagualiste" itd. Iza svega toga stoji čovekomrzac.

A vidiš kako si lepo opisao lažne hrišćane. Eto pošto znaš u čemu je problem, sada možeš da počneš da vatreno voliš sve ljude i Boga koji ti je dao pamet i život, i bićeš pravi Hrišćanin. Blago tebi!

A možda i ne možeš tako voleti... Iako bi hteo.

Bog te voli.:)
nastavak.....

Back