Antropologija: Kastaneda

Eto, ovaj jadnik ;):) nije ni svestan da ponavlja istu misaonu shemu kao i lik koji se ovde predstavlja kao "Ako Sretneš Terzu". To je vrlo opaka šema za onog ko je u nju ulovljen od zlog duha. O čemu se radi?

Na ovom forumu sam izneo niz otkrića, znanja, praktičnih postupaka vezanih za TEMU. Svaki čovek i žena čiste savesti i uma bi se pozabavili tvrdnjama i savetima koje sam izneo i o tome diskutovali.

Međutim, oni koje istina pogađa i boli i ne žele da je prihvate, automatski i sinhrono kreću u napad na moj "lik i delo". Stalker je ovakav, onakav... Svima njima ću reći da sam ja najgori čovek. Još gori nego što vi kažete. Ja sam jadnik i siromah, jadan sam i siromašan jer nemam dovoljno LJUBAVI prema Bogu i bližnjima. To je situacija svih ljudi na ovoj planeti, nemaju potpunu ljubav, odvojeni su od Boga koji jeste ljubav i izvor ljubavi.

Ali ako nešto nemaš, traži od onoga ko ima i ko želi BESPLATNO da ti da. Samo čeka da potražiš, neće ti dati protiv tvoje volje. "Stojim na vratima vašeg srca i kucam. Ako mi neko otvori, ući ću..." - ISUS HRIST.

Ja sam otvorio svoja vrata. I SADA i OVDE me Hristova energija leči od rana koje su mi naneli neprijatelji. I doživeo sam ljubav.

Dakle, ako hoćeš da se baviš temom i idejama koje ovde ljudi iznose, odlično, to je svrha foruma.

Međutim ako hoćeš da se baviš objašnjavanjem kako je Stalker grozan, lažov itd. onda shvati da u stvari pričaš sam o sebi, o svom OGLEDALU. Ali to je samo tvoj problem a ne moj. Tako da se ni tebi više neću obraćati dok ne naučiš da diskusije služe za razmenu mišljenja a ne za pljuvanje po drugim učesnicima koji su rekli nešto što ti se ne sviđa.

1. To što Kastaneda u intervjuima kritikuje new age, ne znači da je protiv svega toga. Činjenica je da je on jedan od utemeljivača tog pokreta. Kritikujući sve to on laže, izvlači se kako bi pridobio i one koji su nezadovoljni new age sranjima. Vrlo podmuklo. Imamo puno slučajeva oko nas gde ljudi vatreno govore protiv nečega a u stvarnosti baš to čine protiv čega govore. To su opsene lukavog radi pridobijanja pažnje onih koji su naivni.

2. Kad bi ti bilo otvoreno duhovno oko koje se nalazi posred čela, video bi koji duh je u toj devojci. Ali pošto nije tako, ostavljam te u tvom slepilu.

P.S. Nemoj se briniti za mene, za mene se brine Hrist. Brini se za sebe jer spavaš u mračnoj iluziji koja vodi u večnost u kojoj će ti biti onako kako si verovao i um-išljao i gde ćeš dobiti upravo ono što si na ovom svetu davao.

Pošto primećujem da na ovoj temi nema učesnika koji bi vodili objektivnu raspravu već samo onih koji ne mogu ili ne žele izaći iz ego-sranja i psihoanalize drugih učesnika, svako moje dalje pisanje bi bilo besmisleno traćenje energije i vremena. "O nečemu lepom, pričao sam slepom, sve svoje istine pevao sam gluvom." Ostali su ovde samo oni kojima se ja nikada nisam u suštini ni obraćao. Nadobudni salonski duhovici. Njima želim sve najbolje i da im se Bog smiluje. Moliću se za vas.

Radi toga, odustao sam od namere da nastavim sa objavljivanjem praktičnih meditacija uključujući i onu koja se tiče čišćenja svetlosnog tela od tuđe i bolesne energije - hrišćansku rekapitulaciju. "Rekapitulacija" o kojoj govori Kastaneda je prilčno smešna i neuspešna u odnosu na to a plus ona povezuje čoveka sa izazivačima smrti kao što to čine i magijski pokreti i na taj način postajete njihovi robovi. Osim toga, krajnji cilj Kastanedine rekapitulacije je prekid svih energetskih kontakata i komunikacija sa drugima, a to je kako sam ranije napisao - gore od smrti jer smo mi živi samo ako smo povezani sa ostalima. Mi smo deo kolektivnog bića po svojoj prirodi. Nihova rekapitulacija nas vodi u totalnu samoću i izdvojenost. To je pakao.

Hrišćanskim misticima su dati postupci koji daleko nadmašuju bilo kakve šamane, naguale, magove i slične sluge mračnih sila. Isahastičke vežbe božijih monaha donose blagostanje o kome razni Tolteci, Jogini i njima slični ne mogu ni da sanjaju. Pomoću njih možemo doživeti i živeti "kraljevstvo nebesko" o kome govori Isus Hrist još dok smo ovde, u ovom svetu, na ovoj zemlji. Pa nije on slučajno rekao: "Carstvo nebesko je u vama."

Suprotno tome, crni kaluđeri tipa don Huana, raznih Gurua, Vedista, Joga majstora i ostalih nam "pomažu" da doživimo carstvo pakla, još dok smo ovde, u ovom svetu, na ovoj zemlji.

I pakao je, takođe, u nama.

Nenade, nemojte se niti šaliti sa tim...Nadam se da ćete se vratititi na forum

Poslednja izmena:
E, zbog ovakvih natpisa i iskrenih ljudi kao što je ovaj Napasnik:mrgreen: vredi nastavit pisati na ovoj temi. Hahaha, moj post gde sam rekao da ću napustiti pisanje je bio trik, baš me zanimalo kako će "uzvišeni" i "mudri" duhovnici reagovati i pokazati svoje pravo, oholo i gordo (samovažno) lice.

Ali ja nisam lagao, rekao sam da neću pisati jer NEMA normalnih (čiste savesti i uma) učesnika diskusije. Njihov odjek mi je potreban da bih mogao nastaviti pisanje.

Hvala Bogu da su se "normalni" ipak pojavili tako da mogu nastaviti. :hvala:
Hvala Bogu, jer ako će nas kojekakvi kvazi-vedistički i kvazi-hinduistički mudraci učiti šta je hrišćanstvo, onda je zaista kraj sveta blizu. :sad2:

Neka idu u Indiju pa nek njih tamo uče svom kvazi-hrišćansko-indijansko-vedsko-šamanskom učenju.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dragi moj napasniče, mislim da je ovaj tvoj post odličan uvid u zbunjenost koji iskreni duhovni tragaoci dožive kad isprobaju sve i svašta, svakakva učenja i "znanja". Dobro si po mom mišljenju zaključio da nije pravi način puniti glavu informacijama, detaljima, već se treba baviti suštinom. Ali, boga mu poljubim, šta je za ime sveta i sto mu gromova ta suština??:eek: :eek::eek:

Rekao si da je potrebna samo besprekornost, citirajući don Huana. Ali, svih mi bubnjeva Darkvuda i jelenskih mi rogova, :mrgreen: - šta je to besprekornost? To izgleda ni samom don gospodu Huanu nije bilo baš jasno.

U pokušaju da objasnim šta je ta suština i šta treba činiti, napisao sam ranije ono pisano vođstvo za buđenje svetlosnog tela. Ali to je samo početak. Potrebno je razjasniti temelje i izvor svega toga. Izvoli dragi moj evo tog pokušaja jednog jadnog čoveka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REČ je zvuk.

Zvuk je energija koja vibrira, zar ne?

Početak Biblije: "U početku beše reč i reč beše u Boga."

Savremeno: U početku beše energija, vibracija i Bog je njen izvor.

Sve je kroz tu reč stvoreno. "I reče Bog: Neka bude svetlo! I bi svetlo."

Reč = vibracija energije, energije svesnosti, stvaralačka sila.

To je Hrist. Rođenje Isusovo u jevanđelju po Jovanu: "I reč je došla na svet..."

Bog je izvor energije koja vibrira.

Izvor i energija koja iz njega izvire, isto su, JEDNO SU. Isus u bibliji: "Otac i ja smo jedno.

Ja sam u ocu i on je u meni."

Hrist je sjaj,

zračenje, vibracija.

LJUBAV je to isto.

Hrist je osoba, rodio se kao čovek i spasio one ljude koji to žele i koji ga prihvataju.

Spasio ih je od zakona akcije i reakcije. Od kosmičkog ogledala.

Naše misli i dela su vibracija energije, kosmički zvuk.

Taj zvuk nam se vraća kao odjek. Ako smo svirali zvuk mržnje, straha i smrti,

Vratiće nam se to isto.

Hrist je stao između nas i tog pogubnog povratnog talasa i primio ga na sebe.

Ali, to važi samo za one koji ga vole i traže.

Ostali će primiti EHO sami.

I dobiće tačno ono što su i poslali. Ili posejali, kako kaže Isus.

Bog te voli, zaista ti kažem.

nastavak

- - - - - - - - - -

Eto, ovaj jadnik ;):) nije ni svestan da ponavlja istu misaonu shemu kao i lik koji se ovde predstavlja kao "Ako Sretneš Terzu". To je vrlo opaka šema za onog ko je u nju ulovljen od zlog duha. O čemu se radi?

Na ovom forumu sam izneo niz otkrića, znanja, praktičnih postupaka vezanih za TEMU. Svaki čovek i žena čiste savesti i uma bi se pozabavili tvrdnjama i savetima koje sam izneo i o tome diskutovali.

Međutim, oni koje istina pogađa i boli i ne žele da je prihvate, automatski i sinhrono kreću u napad na moj "lik i delo". Stalker je ovakav, onakav... Svima njima ću reći da sam ja najgori čovek. Još gori nego što vi kažete. Ja sam jadnik i siromah, jadan sam i siromašan jer nemam dovoljno LJUBAVI prema Bogu i bližnjima. To je situacija svih ljudi na ovoj planeti, nemaju potpunu ljubav, odvojeni su od Boga koji jeste ljubav i izvor ljubavi.

Ali ako nešto nemaš, traži od onoga ko ima i ko želi BESPLATNO da ti da. Samo čeka da potražiš, neće ti dati protiv tvoje volje. "Stojim na vratima vašeg srca i kucam. Ako mi neko otvori, ući ću..." - ISUS HRIST.

Ja sam otvorio svoja vrata. I SADA i OVDE me Hristova energija leči od rana koje su mi naneli neprijatelji. I doživeo sam ljubav.

Dakle, ako hoćeš da se baviš temom i idejama koje ovde ljudi iznose, odlično, to je svrha foruma.

Međutim ako hoćeš da se baviš objašnjavanjem kako je Stalker grozan, lažov itd. onda shvati da u stvari pričaš sam o sebi, o svom OGLEDALU. Ali to je samo tvoj problem a ne moj. Tako da se ni tebi više neću obraćati dok ne naučiš da diskusije služe za razmenu mišljenja a ne za pljuvanje po drugim učesnicima koji su rekli nešto što ti se ne sviđa.

1. To što Kastaneda u intervjuima kritikuje new age, ne znači da je protiv svega toga. Činjenica je da je on jedan od utemeljivača tog pokreta. Kritikujući sve to on laže, izvlači se kako bi pridobio i one koji su nezadovoljni new age sranjima. Vrlo podmuklo. Imamo puno slučajeva oko nas gde ljudi vatreno govore protiv nečega a u stvarnosti baš to čine protiv čega govore. To su opsene lukavog radi pridobijanja pažnje onih koji su naivni.

2. Kad bi ti bilo otvoreno duhovno oko koje se nalazi posred čela, video bi koji duh je u toj devojci. Ali pošto nije tako, ostavljam te u tvom slepilu.

P.S. Nemoj se briniti za mene, za mene se brine Hrist. Brini se za sebe jer spavaš u mračnoj iluziji koja vodi u večnost u kojoj će ti biti onako kako si verovao i um-išljao i gde ćeš dobiti upravo ono što si na ovom svetu davao.

:eek::eek::eek:

Aman zaman čoveče, tako ti Alaha, pa ja se godinama (sa prekidima) ubih pišući o svojim iskustvima sa Kastanedom i njegovom praksom. Ova tema je u stvari neka vrsta mog javnog dnevnika, izveštaji ludaka koji se usudio da isproba na svojoj koži a ne samo intelektualno prakse drevnih Tolteka. I umalo nisam nahebo i poginuo zbog toga. Dugo vremena sam bio oduševljeni sledbenik i propagator tog učenja dok se jednog dana zahvaljujući čistoj Božijoj milosti nije sve srušilo i pokazao mi se sav užas i opaka zamka svega toga. Mislim da me je izvuklo to što nikada nisam odbacio potpuno veru u Hrista i često sam se vraćao molitvi Bogu u kriznim situacijama, kada od svih mogućih Kastanedinih tehnika nije bilo nikave vajde i pomoći. I Bog je odgovorio na moje vapaje i pomogao.

I evo, od kad sam se vratio na temu i raspisao kao nikad u životu, i dalje govorim o Kastanedi i opasnostima njegovog učenja. Ova tema se zove "Antropologija: Kastaneda" a ne "Klub obožavalaca i ljubitelja don Huana i Kastanede". Ali možete otvoriti takvu temu pa tamo slavite i hvalite svog gospoda. Čak i kad sam otvorio ovu temu i bio siguran u ispravnost tog učenja, više puta sam napisao da treba biti oprezan sa svime time, zauzeti stav eksperimentatora, ne prihvatati ni Kastanedu zdravo za gotovo, sve proveriti... Taj oprezan stav je jedna od stvari koja me je spasila da bespovratno ne potonem u mračne dubine satanskog zagrljaja drevnih vampirskih čarobnjaka - Tolteka. Ali, moram priznati da je zamka i mamac koji su postavili radoznalima naprosto genijalna. To je genijalnost zveri koja se očajnički bori da preživi. Preživljava tako što ždere svest i energiju a po nekad i tela ljudi koji su uleteli u njenu mrežu. Ali o tome sam već pisao, stari vidovnjaci su senke, živi mrtvaci koji opstaju hiljadama godina i priča o don Huanu je njihova poslednja zamka u lovu na ljudsku energiju. Veruj mi ovo pričam iz iskustva, video sam izazivače (prkosnike) smrti i šta rade. Na sreću, postoje sile i bića koja su jača od njih i koji su mi pomogli da se izvučem iz njihovih čeljusti. Ko ne veruje, neka nastavi sa tim praksama pa ako preživi uveriće se.

Što se tiče tih video klipova na youtube-u, tebi izgleda da je to parodija i oni se prave kao da to i jeste sprdačina na račun Kastanede ali baš u tome je trik. Takav način baš ima kontraefekat na gledaoce, izaziva interes za to učenje. Tako su radili i Huan i ekipa, sve kroz šalu i sprdačinu, zar ne? Ali, "šala, šala, pa - vešala", kaže narod. Postoji nešto što se zove demonski humor. Izvor tog humora je čist prezir i podsmeh prema ljudskim bićima prikriven maskom ljubaznosti i dobronamernosti. Smeju se jer se raduju ljudskoj propasti.

Oni se samo prave da glume, ta devojka na videu ima moć da glumi da glumi. GLUMI da GLUMI. To je poznata paradoksalna tehnika ispiranja mozga. Ali to nije toliko bitno, bitno je ono što ona govori i energija-vibracija koju prenosi na posmatrača.

natsavak....

:eek::eek::eek:

Aman zaman čoveče, tako ti Alaha, pa ja se godinama (sa prekidima) ubih pišući o svojim iskustvima sa Kastanedom i njegovom praksom. Ova tema je u stvari neka vrsta mog javnog dnevnika, izveštaji ludaka koji se usudio da isproba na svojoj koži a ne samo intelektualno prakse drevnih Tolteka. I umalo nisam nahebo i poginuo zbog toga. Dugo vremena sam bio oduševljeni sledbenik i propagator tog učenja dok se jednog dana zahvaljujući čistoj Božijoj milosti nije sve srušilo i pokazao mi se sav užas i opaka zamka svega toga. Mislim da me je izvuklo to što nikada nisam odbacio potpuno veru u Hrista i često sam se vraćao molitvi Bogu u kriznim situacijama, kada od svih mogućih Kastanedinih tehnika nije bilo nikave vajde i pomoći. I Bog je odgovorio na moje vapaje i pomogao.

I evo, od kad sam se vratio na temu i raspisao kao nikad u životu, i dalje govorim o Kastanedi i opasnostima njegovog učenja. Ova tema se zove "Antropologija: Kastaneda" a ne "Klub obožavalaca i ljubitelja don Huana i Kastanede". Ali možete otvoriti takvu temu pa tamo slavite i hvalite svog gospoda. Čak i kad sam otvorio ovu temu i bio siguran u ispravnost tog učenja, više puta sam napisao da treba biti oprezan sa svime time, zauzeti stav eksperimentatora, ne prihvatati ni Kastanedu zdravo za gotovo, sve proveriti... Taj oprezan stav je jedna od stvari koja me je spasila da bespovratno ne potonem u mračne dubine satanskog zagrljaja drevnih vampirskih čarobnjaka - Tolteka. Ali, moram priznati da je zamka i mamac koji su postavili radoznalima naprosto genijalna. To je genijalnost zveri koja se očajnički bori da preživi. Preživljava tako što ždere svest i energiju a po nekad i tela ljudi koji su uleteli u njenu mrežu. Ali o tome sam već pisao, stari vidovnjaci su senke, živi mrtvaci koji opstaju hiljadama godina i priča o don Huanu je njihova poslednja zamka u lovu na ljudsku energiju. Veruj mi ovo pričam iz iskustva, video sam izazivače (prkosnike) smrti i šta rade. Na sreću, postoje sile i bića koja su jača od njih i koji su mi pomogli da se izvučem iz njihovih čeljusti. Ko ne veruje, neka nastavi sa tim praksama pa ako preživi uveriće se.

Što se tiče tih video klipova na youtube-u, tebi izgleda da je to parodija i oni se prave kao da to i jeste sprdačina na račun Kastanede ali baš u tome je trik. Takav način baš ima kontraefekat na gledaoce, izaziva interes za to učenje. Tako su radili i Huan i ekipa, sve kroz šalu i sprdačinu, zar ne? Ali, "šala, šala, pa - vešala", kaže narod. Postoji nešto što se zove demonski humor. Izvor tog humora je čist prezir i podsmeh prema ljudskim bićima prikriven maskom ljubaznosti i dobronamernosti. Smeju se jer se raduju ljudskoj propasti.

Oni se samo prave da glume, ta devojka na videu ima moć da glumi da glumi. GLUMI da GLUMI. To je poznata paradoksalna tehnika ispiranja mozga. Ali to nije toliko bitno, bitno je ono što ona govori i energija-vibracija koju prenosi na posmatrača.

nastavak..

- - - - - - - - - -

Ta Hristova rečenica je po mom mišljenju dobro prevedena. A takođe i Ekartov prevod je tačan. Jer, savršen je isto što i ceo, potpun. Čak mislim da je reč potpun još bolja. Ono što je nesavršeno je nepotpuno, falično.

Samo je trebalo navesti u kom kontekstu je Isus to rekao. On je to rekao o savršenoj ljubavi. U tom tekstu je govorio o tome kako treba voleti svoje neprijatelje. To je stvar koja ne piše u vedama čak ni u snovima niti u tragovima. :mrgreen:

Jer, kaže Hrist da Bog jednako voli i grešnike jer i njima daje hranu, dom, životne potrebe dok su na ovoj zemlji, jednako kao i pravednicima i dobrima. I onda pita kakva je vaša ljubav (čovekoljublje) ako volite samo one koji vam čine dobro? Pa onda kaže da ljubimo svoje neprijatelje, činimo dobro onima koji nas mrze, i bićemo onda pravi sinovi svoga oca koji sve podjednako voli i one zle i one dobre... I tada ide ta rečenica: "Budite savršeni kao što je vaš otac savršen."

To je potpuna (cela, celovita) ljubav.

Isto tako je i sa raznim duhovnim učenjima. Sva ona nude delimična, NEPOTPUNA znanja. To fragmentiranost je zbog ljudske udaljenosti od Boga i zbog ljudske opčinjenosti demonskim silama od kojih traže znanje. Satana je čoveku ponudio znanje i na to ga upecao. To je ona priča o jabuci.

PS. Hrišćanstvo nije duhovno učenje. A nije ni religija. A ni filozofija. Prvi hrišćani nisu imali pojma o teologiji, vedama, nisu imali popove, hijerarhiju, filozofiju a ipak su dizali mrtve, isceljivali bolesne i radosno pevajući odlazili u smrt. To je savršena, celovita ljubav.

nastavak..

- - - - - - - - - -

Satana kao i obično - laže. Pa to mu je priroda, "on je laž i otac laži, nema u njemu istine." On ima moć samo onoliko koliko mu je ljudi daju. On je odavno pobeđen i vezan tako da nema nikavu moć osim moći da stvara iluziju i laži i da ih nudi ljudima. A kad ljudi prihvate te obmane, onda se on njima hrani i tako opstaje i vlada. On ljudima otima silu i dostojanstvo vladara zemlje, osobine koje ljudi imaju urođeno. Bez ljudskih bića on nema nikavu silu ima samo svoju beskrajnu samoću i tamu.

nastavak..

- - - - - - - - - -

Ja nisam opisao nikave pavijane, kantare, bogoljube i babune... Gde si to pročitao? Možda u svojoj glavi? OPISAO SAM život prvih hrišćanskih zajednica u prvom veku naše ere i to je dokazana istorijska činjenica.

Ja nisam pravoslavan, katolik niti pripadam bilo kojoj zvaničnoj verskoj družini. Ali zanima me hrišćanskih misticizam usamljenih monaha jer među njima ima zaista istinskih hrišćana koji čuvaju izvorni Duh Hrista u sebi. A nisam ni Srbin i ne zanima me mračna istorija Srpskih demonskih vladara, kao što me ne zanima ni istorija bilo kojih vladara na ovoj zemlji jer je to istorija zla i prevare, tako da je ova tvoja analiza upućena na pogrešnu adresu. A ponajmanje me zanima da se bavim sadašnjim vladarima. Informišem se samo onoliko kolko mi je potrebno da se zaštitim od njihovih praktičnih poteza, zakona i propisa uperenih protiv ljudske slobode i dostojanstva.

Mislim da ovaj tvoj cinizam i podjebavanje ne vode nikud. Možeš se ti proseravati po mišljenjima i znanjima drugih ali koja korist od toga? Štetiš sebi i drugima.

Čim ustaneš, obavi jednu duboku hrišćansku rekapitulaciju a to je PREISPITIVANJE svoje savesti, priseti se prošlosti i svih trenutaka kada si prema ljudima bio ohol, opak, cinik, podsmevao im se, zavideo, mrzeo, lagao, nemilosrdno iskorišćavao itd. itd. itd. Priseti se svake situacije kada nisi imao ljubavi i milosti prema bližnjima. A onda se POKAJ, gorko plači što si se posrao na divan dar života i ljubavi koji ti je Bog dao. I obavezno traži oproštenje, traži da Isus preuzme na sebe posledice koje te očekuju zbog tvojih ne-dela.

Kad to obaviš, otvoriće ti se nebo i bićeš u miru i harmoniji sa Bogom i ljudima, i sve će ti krenuti od ruke i bićeš srećan i kad si u nevolji.

Bog te voli iako si takav kakav jesi.:)

Ali, da li ti sam sebe voliš? :(

nastavak...

- - - - - - - - - -

Da da da... Ima puno sličnosti između don Huana i izvornih Hrišćana. Ali, malo sutra, hihihi...

Na primer, hrišćani imaju najvišu ljubav koja polaže svoj život za druge kao što je to učinio i don Huan, ali malo sutra. :mrgreen:

Hrišćani imaju Ljubav, a kod don Hana je vrhunac ljubavi - "ljubaznost". Hm, više puta u životu su mi veoma ljubazni ljudi nabili nož u leđa. Ljubaznost ne mora značiti dobronamernost. Pa pogledaj samo Ansove postove, pa ćeš to shvatiti. Huanova ljubaznost je pokriće za ono što on naziva "nemilosrdnost". Ta nemilosrdnost je zastrašujući nedostatak saosećanja i samilosti prema drugima. To je maska ljubaznosti koju zver navlači da je ljudi ne bi prepoznali i instiktivno umlatili motkama, kao što su to Španci uradili, pa su onda ovi smislili "traganje" tj. laganje - glumu da bi preživeli. Njegova ljubaznost je parodija ljubavi, kao i sve ostalo što je govorio i uz to se slatko smejao. Ali ja ZNAM da se SADA više ne smeje. :rotf: Komedija se završila.

Hrišćani imaju milosti i praštanja, Huanito nema ništa od toga.

Ali on ima puno podsmejavanja i cinizma isto kao i ovde neki njegovi sledbenici. Bar da su stvarni sledbenici umesto jadnici "u pokušaju". Kilavi ratnici.

Da bi se čovek (ili žena) potpuno posvetio tami ili da bi se potpuno posvetio svetlu, potrebna je velika hrabrost i prilična doza ludosti.

On koji to imaju su pravi igrači. Don Huan je bio pravi igrač i zaslužuje poštovanje.

Ostali su uplašena publika. Kilavi se plaše i od tame i od svetla. Oni bi da budu neutralni i da gledaju sa strane. Vade se na relativnost, uopštavaju, sabiraju "babe i žabe" (neki ih i gutaju :mrgreen:), hteli bi "jednim dupetom na dve stolice". I zato nisu nigde, žive haotično, neznaju ni šta hoće ni šta neće.

Kukavičluk je opasniji i od satane. Satanu je Bog zato i pustio da radi kako bi se kukavice opredelile. On ipak izvršava Božju volju, iako to ne želi. On nije kukavica i slabić, on se samo opire volji onoga koji je jači od njega. On zna da je to besmisleno, ali NEĆE da se pokori, neda mu "samovažnost".

Volim te i kad nisam ljubazan i kad nisam nemilosrdan. Toltečki hrišćanine... :hahaha:

nastavak...

Sve u svemu, rekao bih da si pravi igrač Karti-jahaču, potpuno i celim bićem predan cilju u koji veruješ. Prateći tvoja pisanja ovde, osetio sam da imaš hrabrost i posvećenost. To je ono kad don Huan kaže da treba davati sve od sebe u svakom trenutku. To PRAVILO važi za svakoga, bez obzira da li neko generalno teži ka svetlu ili pak stremi ka tami. Ono što svi cene i poštuju je "petlja" da se ide do kraja pa šta bude da bude. To je ono "moranje da se veruje" o kome priča Huan. Ili, to može biti poput nekog kockara koji uloži sav novac na jedan broj. Na engleskom se verovati kaže "belive". BE LIVE. "BUDI ŽIV" - u prevodu.

Ono što većina u ovakvim forumskim i drugim raspravama ne shvata je da nije bitno ko je u pravu a ko je u krivu, jer um koji je zasnovan na pokretanjima malog mišića zvanog jezik uopšte ovde nije u igri. Čovek koji je u mraku i čiji duh (posmatrač) spava, nema drugog izbora nego da ka buđenju krene od tog malog i vrlo dinamičnog organa koji je preuzeo komandu nad celim ljudskim bićem. Ono što ja mislim da je bitno je pokazati istinsku snagu duha a to je spremnost da se trpi bol i čak umre ako je to potrebno, za svoja ubeđenja. Naglašavam da u mom slučaju to nije spremnost da se čini zlo zarad ubeđenja jer ja pripadam snagama svetla. To je univerzalni zakon Duha. To je VERA o kojoj priča Isus. Ali taj Isus je takođe rekao: "Kada ponovo dođem, da li ću naći VERU na zemlji?"

Verujte u šta hoćete, ali verujte bar 112, 75 %. Ipak, ako ne možete ili nećete, onda bar prihvatite posledicu ne-vere u sebe (ili ne-voljenja sebe, jer onaj koji veruje u sebe, veruje jer voli sebe) a taj odjek - EHO- posledica koji vam stiže je da budete ovce koje vode pastiri sa ŠTAPOM (BATINOM). To je situcuja većine ljudi koji su maloverni. I dobili su šta su tražili, i - dovraga, opet se bune i nezadovoljni su! Svako ko ima totalnu veru, bez obzira da li JESTE zao ili JESTE dobar, taj je pastir po kosmičkom prirodnom pravu koje se ne može mimoići.

Naravno da poštujem tradicionalne institucije crkve i predanja svetih i zakon hijerotonije. (Hijerotonija: prenošenje sile Svetog Duha putem misterije rukopolaganja). Da nije istitucionalnog hrišćanstva, bio bih odavno mrtav duhovno, a verovatno i fizički. Hrist je priznavao crkvu - sinagogu tadašnjeg vremena i tu tradiciju pa im se i suprostavio... A ja naravno, nisam Isus ali ga sledim ovakav jadan i nikakav. Duhovno sam i dalje povezan sa tradicionalnom crkvom ali fizički za sada ne.

Jer, s obzirom na situciju u kojoj se našla VERA sadašnje crkve, Duh me je odveo u izolaciju i druženje sa monasima i isihastima. To je bila zadnja stvar koju bih JA poželeo u svom UM - išljenom planu sticanja svakojakog blagostanja i sreće. Da mi je neko rekao pre samo dve godine da cu doći do toga, ja bih se smejao kao lud takvoj gluposti. Ali eto, uverih se u onu istinu da su putevi Gospodnji neshvatljivi i nepredljivi. I sad me je zaista sramota svoje samovažnosti... Zaista, mi uglavnom NE ZNAMO šta je dobro za nas. Samo umišljamo, a ti umišljaji nas čine još nesrećnijim. Predlažem da počnemo da spoznajemo umesto što raz-mišljamo. "Raz" je koren od reči raz-dvojiti, podeliti, fragmentirati... Raz- podeliti, Misliti - Spoznati. Dakle, raz-misliti znači iseckati i podeliti SPOZNAJU koja je u stvarnosti CELOVITA ili POTPUNA ili SAVRŠENA.

Tako da kolega Kartijašiću, drevni Srbine i čuvaru Srpstva i pravoslavlja a ujedno i vedističke sekte, mislim da trebaš naputiti RAZ-UM i pribeći čistom (nepodeljenom, celovitom - savršenom) UMU iliti SPOZNAJI. To bi valjda značilo da prestaneš praviti RAZ- umne RAZ-podele DUHOVNOSTI to jest- DAH - OVNOSTI na "demoncijsku", "minstičku", seksulno - u minstičkim snovima čak šta više i opasnu, - jer je BRATE MOJ istinska DAHovnost celina a ne RAZ - BIJANJE, (Bivenje, umlaćivanje).

Brate, baš volim ovu našu igru! I volim takođe onog tebe kojeg još nisi SPOZNAO ali si vrlo si blizu te Celo - mudrenosti...

PS. Nećeš ga spoznati ako pokušaš da ga raz-umeš...

Pozdrav i živ bio ako to smeš biti, u ostalom - šta ja znam?

nastvak..

- - - - - - - - - -

Bezumnik misli da nema Boga.

Pokvareni su i rade stvari gadne.

Niko više ne čini dobro.

Niko više ne čini dobro...

Gospod se sa neba saginje nad ljude

da vidi, postoji li čovek mudar

Čovek

koji traži Boga

Čovek, koji traži Boga...

Svi su zgrešili, svi su pokvareni

NIKO više ne čini dobro

NI JEDAN

Ništa ne shvataju opaki

opaki koji PROŽDIRU ljude, kao da su hleb

Ne traže Boga

Al, drhtaće od straha!

Jer, Bog je sa pravednikom

Gospod je njegovo utočište.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALO JE ISTINSKIH LJUDI NA OVOJ ZEMLJI

VEĆINA POKUŠAVAJU DA BUDU NEŠTO DRUGO, NEŠTO ŠTO NISU

AKO ŽELIŠ BITI NEŠTO ŠTO NISI, ONDA TE NEĆE NI BITI

MILIJARDE SU ZASTRANILE.

nastavak...

- - - - - - - - - -

Ah, drago mi je da premudra i svevideća Hekate poznaje moju dušu i moj put bolje od Hrista. :mrgreen: Hvala ti otvorila si mi oči. :worth: Od sad slušam samo tebe umesto Hrista, jer tvoje reči i slavna mudrost opstaju već hiljadama godina, zar ne?

U bilo čemu čega sam se prihvatio, ja idem DO KRAJA, celim bićem. To je DUH ratnika. A ovaj tvoj post pokazuje da ti nisi pravi igrač već uplašeni član publike koj nema muda da uđe u igru kakva god bila. Ali znaš da sudiš i daješ mišljenja iz svoje udobne fotelje o igračima koje posmatraš na ekranu. Ali očigledno, iz nekog razloga, tako mora da bude. To je tvoj put, put Naguala. :whistling:

Eto, ovo što piše gore, doživljavaju i danas njegovi učenici, baš kako je Hrist i rekao da će nas odbacivati i pljuvati i podsmejavati se. ISTORIJA SE PONAVLJA. Hvala Vam što ste me osudili i napravili na budalu - fanatika koji bio grozan i u šamanizmu i u hrišćanstvu. Radujem se jer je je Isus rekao: "Blago Vama ako vas osuđuju i pogrđuju radi Sina Čovečjeg. Radujte se u onaj dan, velika je vaša nagrada na nebesima!" A njegove reči su Istina i sve što je rekao se ostvarilo i ostvariće se.

Hvala od sveg srca.

:butkice:

nastavak...

- - - - - - - - - -

Izvrsno, evo još jednog salonskog mudraca i savetnika. Hvala ti što brineš o meni i imaš dobre želje, ali "put u pakao je popločan najlepšim željama."

Ako treba da biram između Hrista i umišljenih poznavalaca istine i mudrosti, biram Hrista a ne tebe i tvoje iluzije.

PS. Moje hrišćansko iskustvo traje već 30 godina. Na tom putu skrenuo sam u mračne dubine demonskih učenja ali to je bio divni plan Gospoda. To je priča o izgubljenom sinu koju je Isus ispričao. Ako te ne mrzi, potraži je u Bibliji pa će ti biti jasan moj put. Ako te mrzi, poslaću ti citat drage volje.

Bog te voli iako si takav kakav si. Da li ti njega voliš?

nastavak..

- - - - - - - - - -

Svo vreme se čudim zašto ti mešaš mistiku i gnostiku? Babe i žabe... Don Huanovo učenje je gnostika, verovanje da je izlaz u ZNANJU. Pa zar Huan ne naziva sebe "čovek od znanja"?

Gnostika kaže da smo mi nesrećni i patimo zato što ne-znamo. To je i temelj savremne civilizacije bazirane na nauci. Nauka kojoj se većina ljudi klanjaju je u stvari primenjena gnostika.

Mistika je s druge strane, ulazak u tajnu života i postojanja na način koji je izvan našeg raz-umskog poimanja. To čini i Huan, ali sa ciljem da otkrije ZNANJE nedostupno razumu. U suštini, to je i dalje potraga za znanjem. Tako da je Huan ipak u biti gnostik.

Međutim, ta potrga je besmislena jer svako ljudsko biće već od rođenja SVE ZNA. Tražiš nešto što već imaš. :mrgreen:

Problem, je što si zaboravio ono što ZNAŠ.

A zaboravio si jer si se udaljio od Boga, od izvora života, Znanja i svesnosti.

Nije izlaz brate moj u znanju, jer nema šta da se sazna. Izlaz je u pomirenju, uspostavljanju harmonije sa Tvorcem. Pomirićemo se kad se pokajemo i prestanemo da budemo solisti i uskladimo sa muzikom univerzma, kad prestanemo da pevamo falš tonove u tom orkestru. Ne možeš pevati samo svoju pesmu jer nisi sam, uključen si u hor, hteo - ne hteo.

Hrišćani ne traže lično znanje, oni traže harmoniju i sklad sa vibracijom onoga koji im je dao život i svesnost.

I to je jedini izbor koji imamo, jedina sloboda, da se uskladimo ili da umremo.

Mir s tobom.

nastavak..

nastavak.

- - - - - - - - - -

"Isprazniti čašu" znači osloboditi se od svih definicija i tumačenja sebe i sveta koji nas okružuje. Jer, baš te definicije i tumačenja su ono što nas drži odvojenim od istine, od izvora.

Drugim rečima, ne možemo Boga - Istinu definisati svojim umom jer je ljudski um ograničen a Bog je neograničen. Ne možete progutati Boga. Ne možete ga pojesti svojim grabljivim umom.

A to vidim, ovde neki uporno pokušavaju. Nisu svesni besmislenosti svojih napora. Definicije, definicije... Tumačenja.

Ipak Boga možemo spoznati u mnogo većem obimu ali to je put mistike ili IRACIONALNA SPOZNAJA. Spoznaja srcem.

Otvori srce a ne um.

Da bi to učinio, prvo moraš zaustaviti svoj um koji stalno brblja svoje iluzije. Uđi u smirenost uma. Pa i Huan govori o unutrašnjoj tišini. To je prazna čaša, posmatranje bez definicija i tumačenja raz-uma.

Tek onda možeš steći puninu spoznaje. Ali postoji tu jedan problem. Kad se čaša isprazni, može biti napunjena i demonskim stvarima i tada postajemo čarobnjaci vešci ili neljudska stvorenja. I tako smo napunili čašu novim, moćnijim iluzijama. To je primer Huana, Kastanede i sličnih.

Mi praznimo čašu prizivajući svetlost Ljubavi Gospoda i Tvorca. Kad nas ta svetlost ispuni, postajemo ono što smo izvorno i bili i kako smo zamišljeni: Sinovi Božiji. Gospodari Zemlje. Kod Isusa smo videli samo mali deo onoga šta je čovek kad povrati svoju pravu prirodu. Ali i to malo plaši i sablazni one koji ne žele svetlost istine i ljubavi.

I oni ne raz-umeju. Naravno, jer nema tu šta da se razume ima samo da se doživi i uživa.

I DA SE -PEVA...:heart:
nastavak..

- - - - - - - - - -

Mistička vežba koju sam ovde ranije opisao kao pisano vođstvo za buđenje svetlosnog tela dovodi do toga da "ispraznimo čašu", tj. da uđemo u tišinu uma ili tihovanje kako kažu hrišćanski mistici - isihasti. Veoma je moćna ako se radi posvećeno i pažljivo. Meni je otkrivena posle neverovatnih napora i lutanja. delovi te vežbe postoje na drugim mestima, kod Kastanede, Ekrta Tola itd. ali nisam primetio da je neko sve sastavio na jednom mestu. Uvek nedostaje neki ključni deo.

Ako proučite, ta vežba koristi tri suštinska dela našeg bića: Posmatrača, disanje i fizičko telo. Mi smo trojstvo kao što je i Bog trojstven, Imamo:

1. Telo, materijalni aspekt nas,
2. Duša - koja se ispoljava kroz disanje, vibraciju energije i
3. Duh - Posmatrač.

Vežba koju sam opisao je praktična manifestacija i upotreba te trostrukosti. Svi kojima sam je do sada pokazao su doživeli neverovatne efekte buđenja i ušli u duhovni svet i to veoma brzo. Ona je zaista puno moćnija zamena za tenzegriti i razne istočnjačke meditacije jer sve te vežbe ne ujedinjuju sva tri aspekta našeg bića. Pravilnije rečeno, ta tri aspekta JESU uvek u upotrebi, ali sta vredi kad ih Posmatrač nije svestan... Siguran sam da je to namerno jer te tehnike potiču od ljudskih neprijatelja.

Dakle, ta tehnika ustvari pomaže Posmatraču (Duhu) u nama da postane SVESTAN trojstva svog bića. Bog je trojstvo i mi smo, takođe. Mi smo zaista načinjeni na sliku Boga i božiji Sinovi tj. deca kako kaže Biblija.

A sad ću vam opisati drugi deo postupka hrišćanske rekapitulacije. Prvi deo sam već opisao.

ENERGETSKO POVRAĆANJE

Ako onu prvu vežbu vežbu budete primenjivali neko vreme, doći će trenutak kada će te biti svesni svog svetlosnog tela u toj meri da će te osetiti kako nije samo energija glave zagađena, već će te primetiti prisustvo nekakve odvratne energije i na raznim drugim mestima svog tela. Najčešće su to oblasti leđa, ramena, grudnog koša, polnih organa, nogama ispod kolena... Otkrićete da ste puni energije koja vibrira na frekvenciji reptila, tj. demona. Tu energiju ste tokom života pokupili od ljudi i žena koji vas okružuju.

Kada sam prvi put oseto te odvratne energije, doživeo sam osećaj gađenja, zaista mi se smučilo i ja sam počeo da povraćam. I povraćao sam, rigao i suze su mi išle na oči... Ali, nisam povratio nikakvu materiju iz svoje utrobe, hranu! Posmatrao sam kako iz mojih usta izlazi mlaz odvratne energije ... I onda sam upotrebio disanje. I duvao sam skupljenih usta, kako kad hladite supu iliti juhu. Povraćao sam i duvao, puhao veoma žestoko izbacujući ta govna iz svog svetlosnog tela. Oči su mi gorele veoma jakim sjajem, ludačkim dok sam dahom izvodio ovo čišćenje. Začudio sam se kad sam osetio da te energije pripadaju mojim prijateljiima, rođacima... Ispovraćao sam iz sebe svog oca, majku, braću prijatelje... Ali, ne može se sve ispovratiti od jednom. Potrebno je ovu vežbu ponavljati više puta, sve u zavisnosti od količine govana koju smo progutali od rođenja...Ali, svakako vam neće trebati silne godine mučenja kao kod kastanedine rekapitulacije. Ovaj postupak je puno brži. :mrgreen: Proverio u praksi.:whistling:

Eto, kao što sami rekao ranije, nisu vam potrebni nikakvi spiskovi, prisećanja, vizuelizacije, mlataranja glavom i sl. gluposti koje je opisao Karlitos.

Olakšanje i radost koje se dožive nakon ovog postupka, ne vredi opisivati. Mogu reći samo jednu reč - blaženstvo!

Zanimljivo je da principi fizičkog tela uglavnom važe i za svetlosno telo. Na primer, ako pojedemo neku lošu hranu smučiće nam se i povratićemo. Isti princip važi i za svetlosno telo. Lošu energiju trebamo povratiti.

Naglašavam da ovu vežbu treba izvoditi tek kada pomoću prve vežbe probudimo svest o svetlosnom telu. Tek kada je POSMATRAČ (DUH) svestan vibracije i strujanja energije u svom telu, tek onda može i rukovati tim energijama, prepoznati tuđu energiju u sebi i izbaciti van je potpuno PRIRODNIM činom povraćanja.

Kao što vidite, ovim činom se izbacuje ogromna količina energije i možete pomisliti da će te ostati bez energije, prazni i slabi. Ali, to se neće dogoditi zbog fizičkog i energetskog zakona koji kaže da ne postoji praznina. Kada ispraznite vodu iz čaše, na njeno mesto ulazi vazduh Dakle uvek nešto drugo ispunjava sud. U ovom slučaju, sud je vaše svetlosno telo (duša). Umesto loše energije koju ste izbacili, automatski i spontano, bez našeg napora, stiže čista i prirodna energija svetlosti iz kosmosa plus vaša energija koja je bila zarobljena u onma koje ste "ispovraćali".

Kada uradite i prvi i ovaj drugi deo hrišćanske rekapitulacije, pokrenuće vam se KRILA. Ali, to je druga priča.

Pozdrav.

nastavak..

HAHAHA,

Čim čovek napiše nešto praktično, korisno i primenljivo, odmah ometači napišu dve forumske stranice budalaština.

Klasika. Sluge laži i iluzije, kada nemaju argumente protiv istine, automatski skreću temu na gluposti. Sve bih ja to motkom oterao na njive i da uzmu malo motike, da osete plugove i slično... Bar u nečem da budu korisni. :mrgreen:

Eh zamlate, učinite nešto praktično osim praznih pisanija koje nikom živom nisu od koristi.

nastavak..

- - - - - - - - - -

Odlično! Jedan od ometača i glavnih skretača rasprave sa važnih stvari na besmislice je reagovao iako se nisam njemu direktno obratio. Što kaže narod: "Ko je šupalj, taj zveči."

"Tajna istorija sveta" je napisana pod uticajem mračnih gospodara ljudske rase. Takođe i Dejvid Ajk radi za njih. Svi oni rade za one protiv kojih pišu. Oni imaju specijalni zadatak.

To je upotreba psihološkog trika koji se zove amortizacija. Ubedi protivnika da si na njegovoj strani, paradoksalna tehnika. Onaj ko te kolje glumi tvog spasioca. Ipak, priznajem da to rade vrlo vešto i lukavo.

Oni drže sav novac i oružije ovog sveta i može im se da organizuju svoje lažne protivnike i osećaju se toliko moćno da mogu čak i da otkriju puno podataka o svojim mračnim aktivnostima preko tih lažnih "boraca za slobodu".

Ono što ih otkriva je da Džonatan a slično i Laura i Dejvid Ajk i njima slični, jedino što uspevaju je da zaplaše ljude i stvore paranoju jer ne nude nikakv efikasan izlaz i spas. Njihovi načini izbavljenja od globalne vlasti reptila su smešni i neefikasni, čak - neprimenjivi. Bajke za malu decu. Koriste priče o vanzemaljcima... Prvo su decenijama preko filmova i knjiga ljudima stavarali verovanje i kult vanzemaljaca a sada ih nude kao spasitelje, pošto su stare iluzije izgubile moć.

To je cilj Laurinih i Dejvidovih gospodara, maksimalno zastrašiti ljude i stvoriti im osećaj bezizlaznosti. Ujedno, organizovanjem takvih boraca za slobodu u razne mreže, društva, reptili imaju mogućnost da naprave precizan spisak i prate sve one koji su počeli da se bude i koji su protiv njihovog mračnog poretka. Na taj način imaju kontrolu i nadzor nad nezadovoljnima i buntovnima. Genijalno.

Međutim, nisu oni toliko moćni koliko se predstavljaju. Uobrazili su da su svemoćni i to će im se razbiti o glavu. Uskoro će im se sve srušiti kao kula od karata, baš kao Vavilonska kula. Ovo je zadnji pokušaj izgradnje Vavilonske kule. Posle pada koji ubrzano stiže, nikad više ljudi neće pomoću demona zidati bilo šta. Jer, demona neće ni biti kao ni njihovih ljudskih obožavatelja.
nastavak...

- - - - - - - - - -

Ono što ovde pišem je deo drevne tradicije hrišćanskih monaha pustinjaka. Nijma su otkrivene sve tajne spasenja. Mnogo godina je sve to bila tajna prenošena kaluđerima.

Isus je rekao da će se u zadnja vremena sve tajne objaviti svima.

SADA su ta zadnja vremena i objavljuje se ono što nije bilo do sad napisano u javnim knjigama i predanjima a bilo je napisano u internim knjižicama manastirskih podvižnika.

Pa ko hoće nek isproba - ako može. Ne radi se tu o filozofiji već o direktvom pristupu Duhu.

Pređite već jednom s reči na dela. Dela nisu samo mudrovanja jezika, mada su i ona potrebna. Dela su i ovakve meditacije koje su stvarni napor da se iskusi Duh Božiji. To monasi nazivaju podvig. Prava reč.

Bez toga podviga, pričaš tuđe priče, pričaš o konju koga nisi jahao. Možda zato što se plašiš da uzjašeš...

Povratak Bogu je za hrabre, one koji imaju "petlju". Pa i biblija kaže: "Nisi ni vruć, a ni si ni hladan. Bar da si vruć ili da si bar hladan. Ali ti si mlak. Ako si mlak, ispljunuću te."
nastavak....

- - - - - - - - - -

Žao mi je o, veliki učitelju, nećeš dobiti ništa konkretnije. Moji učitelji, starci monasi su veoma skromni i ne žele u javnost.

Naš Bog je vrlo skroman. :)

Ali to ne smeta ljudima da isprobaju neke monaške prakse. Ima ih po neka u knjigama koje su objavili hrišćanski monasi.

Ovo što sam ja objavio je prilagođeno savremeno dobu i terminologiji koju koriste pripadnici new-age pokreta i raznih drugih satanskih pokreta "buđenja". Zato koristim reči kao što su "energija", "svesnost", "vibracije" i tako dalje i tome slično.

Upotrebićemo njihovo oružje, termine iz nauke, da ih raskrinkamo. A ti termini su bliski savremenom čoveku jer su naučni pa mogu biti od pomoći da se ljudi sete i shvate drevne istine. Prvi je to započeo otac Tadej i izazvao veliko interesovanje javnosti, čak je profesor Vladeta Jerotić bio fasciniran savremenim načinom na koji je Tadej objašnjavao hrišćanske istine pa je napisao i knjigu povodom toga.

Ali sve to ne vredi objašnjavati vama, jer vi već sve znate.

Rekle vam Vede, drevni demonski spisi. :mrgreen:

nastavak..

- - - - - - - - - -

OTIMANJE ENERGIJE

Evo, mislim da treba razjasniti jedan mit koji je plasirao Kastaneda ali i bogami ne samo on zadnjih 20 godina. To je mit o otimanju energije. Kastaneda govori o Letačima koji se hrane ljudskom energijom, drugi pričaju o nekim reptilima, treći pričaju o energetskim vampirima - ljudskim bićima koja nam "kradu energiju" itd. i tome slično. Sve je to laž.

Ljudi, shvatite da vam niko i nikada nije oteo energiju, niti je to moguće. Nešto drugo je po sredi... Kad se osećamo slabo, naša energija nije otišla nigde i dalje je tu! Niko je nije uzeo. Hehehehe... Priča o otimanju energije je prevara.

Evo, sad ću vam objasniti kako to da nikada ne gubimo energiju a ipak se ponekad osećamo slabi i prazni. To se može najbolje objasniti kroz metaforu, nema boljeg načina.
Ako si prevaren da ti drugi otimaju energiju, onda ulaziš u začarani krug paranoje, straha i nezadovoljstva. To je poslednji trik demona, jer je kraj blizu.

Pazi sad.

Jednog dana sam bio pozvan da pomognem prijatelju u pripremi slavlja. Slavio je prvi rođendan svom detetu. Moj zadatak je bio da okrećem prase na ražnju. Divan zadatak, zar ne? A prijatelj mi doturio gajbicu piva da mi ne bude dosadno dok to radim i šta da kažem, milina bre... I tako, dok sam okretao prase, gledao sam u vatru i žar.
U to vreme, imao sam velikih problema u braku. Bio sam tužan i slab, osećao sam da nemam energije. I tako sam šljokao pivo i tugovao nad samim sobom i okretao mrtvo prase i buljio u vatru i žar... Gledajući u to žarenje i pitajući se zašto sam slab i prazan, iznenada mi je svemir odgovorio!

I video sam: dunuo je jak vetar i žar vatre je odjednom zablistao a odmah posle se vetar smirio i isti taj žar više nije sijao tako jako.. I tako više puta, zasija, pa onda utihne u svom sjaju. I onda mi je vetar rekao, bez i jedne jedine misli da sam ja isto što i taj žar. To ugljevlje je uvek isto, ima uvek istu energiju ali bez vetra ne može sijati i blistati.
Moje misli, brige i samocentriranost su načinile štit protiv vetra i moj sjaj je utihnuo. Zato sam osećao nedostatak energije.

Od kad sam se ponovo pojavio na forumu, ja govorim o vetru. Vetar je Duh, Duh života.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. Ovim završavam svoj boravak na ovoj temi, ali ne i na forumu. Ja sam svoj dug Duhu odužio i napisao sve što je trebalo da bi se pametan čovek ras-pametio. :mrgreen: Ali ako je nekome baš nužda, može mi se obratiti putem privatne poruke.

Pozdrav svima.

nastavak..

O SANJANJU

Pošto sam primetio da postoje nedoumice u vezi sličnosti astralne projekcije, i kontrole snova koju praktikuju toltečki vidovnjaci, želeo bih da ovde iznesem par pojašnjenja zasnovanih na mom iskustvu i istraživanjima koja su uglavnom nadahnuta Kastanedinim delom ali bavio sam se i bavim se i drugim tradicijama i upoređujem ih.

Ljudsko biće se istovremeno nalazi u više dimenzija, više paralelnih, odvojenih realnosti i to je ono kad se kaže da smo mi multidimenzionalni. U praksi to znači da imamo fizičko telo koje je u ovom prostorno - vremenskom svetu i ono obuhvata naš svakodnevni mentalno - emotivni sklop, ali naš duh, naša energetska suština i izvor života se ne nalazi u ovom svetu. On se nalazi u drugoj ravni, drugom svetu, svetu čiste energije gde ne postoji vreme i prostor, sve je ovde i sada. Zato je dobro pročitati knjigu Ekarta Tola "Moć sadašnjeg trenutka" koja se bavi baš tom dimenzijom čiste svesnosti.

Znači, mi smo dvostruki jer imamo fizičko i energetsko telo kako bi to rekao Kastaneda. A zapadna okultno-ezoterijska tradicija to energetsko telo naziva astralno telo, a navode se i još neka tela.

Tri elementa svesnosti

Međutim, usled pogubnog uticaja grabljivaca, ljudskih i neljudskih, nivo svesti prosečnog čoveka je toliko nizak da on skoro uopšte ne primećuje postojanje tog drugog i veoma važnog dela svoga bića. Nedostatak energije dovodi do veoma sužene percepcije, a ono što ne percepiramo za nas praktično ne postoji i mi ne znamo ništa o tome niti imamo kontrolu nad tim. Mi smo svedeni na jedva svesni komad mesa. Zaista, percepcija je bitan deo znanja, zajedno sa tumačenjem perceptivnih sadržaja.

Može se reći da se svesnost sastoji od tri elementa:

1. Percepcija (pažnja, opažanje),

2. Interpretacija (tumačenje opažanja pomoću razuma i nemog znanja, tj. intuicije) i

3. Kontrola (manipulacija sadržajem percepcije) koja se naziva volja.

To su tri temelja svake, ne samo ljudske svesti. Kod ljudskih bića postoji poremećaj interpretacije i kontrole zbog spoljnog i unutrašnjeg uticaja grabljivaca.
Svi ti elementi izviru iz područja koje nije materijalno, već se nalazi u drugom svetu, ali se oni preko našeg fizičkog tela manifestuju u svetu svakodnevice.

Astralna projekcija i sanjanje prema tome nisu ništa drugo do proširenje percepcije i mi tada postajemo svesni tog svog drugog dela, svog astralnog ili energetskog (svetlosnog) tela.

Kvantna Priroda Energetskog Tela

Zanimljivo je da se energetsko telo, pošto nije od ovog sveta, ne pokorava zakonima fizičkog univerzuma, odnosno ono ima kvantne osobine a znamo da na kvantnom nivou subatomskih čestica ne važe zakoni prostor-vremena i standardne logike. Tu neshvatljivu logiku savremeni fizičari pokušavaju da dokuče, ali po mom mišljenju, to je nemoguće jer su pravila energije svesti tj. kvantne energije, izvan svakog razuma i logike i kose se sa njom. Njih možemo samo osetiti i čak primeniti, ali ne možemo ih racionalno objasniti.
Dakle, to telo je sama naša svesnost i ono može da putuje bez ikakvog ograničenja duž svih svetova i nivoa postojanja, a tih nivoa ima sedam i u tome se slažu sve duhovne tradicije.

Osvešćivanje i kontrola energetskog tela je neizbežna stvar na putu buđenja svesti jer kontrola nad tim telom je u stvari kontrola nad vlastitiom svešću. Ako mi sami nemamo tu kontrolu, onda je ima neko drugi. A mi znamo ko je taj drugi. Neko uvek kontroliše našu svest. Ja više volim da to sam radim.

Rad na dva koloseka

Naravno, osim u snovima, veoma je važno raditi na sebi i u ovom svakodnevnom svetu i taj rad se uglavnom odnosi na izoštravanje uma i njegovo čišćenje od iluzija kao i na rad sa emocijama, što se naziva "čišćenje srca". Taj zadatak se obavlja preko rada na našim međuljudskim odnosima jer socijana sredina održava i podstiče naše programirano ponašanje. To je u stvari usavršavanje veština socijalne komunikacije, na drugi način rečeno to je zaista deprogramiranje, uklanjanje mračnih predatorskih programa iz naše svesti. Korpus znanja koji se tiču ovog rada na sebi u svakodnevnom svetu Kastaneda naziva traganje.

Kada uspešno primenimo te postupke deprogramiranja svoje svesti i uma, naša percepcija se automatski proširi i mi iznenada postanemo svesni naše druge strane - energetskog tela i počinjemo da stičemo kontrolu nad njim. Postajemo gospodari svoje svesti i uma.

Tada postajemo ono što stvarno jesmo i što smo nekada i bili, pre nego što su nas zarobili na ovoj planeti, postajemo kosmički putnici, istraživači beskraja, novih horizonata i svih paralelnih svetova koji su nam dostupni. Ceo svemir postaje naša kuća!
Najbolje je raditi na sebi istovremeno na oba nivoa, znači i na svakodnevnom i na energetskom i to se naziva uravnoteženi razvoj u borbi za oslobađanje svesti, ili rad na dva koloseka.

Dva pristupa

Sada bih naglasio važnu stvar u vezi pristupanja energetskom telu jer nepoznavanje toga može biti veoma pogubno za praktičara. Naime, mi možemo energetskom telu pristupiti na dva načina:

Prvi način je da iz svakodnevnog stanja budne svesti pomoću određenih postupaka (u zapadnom okultizmu uglavnom putem vizuelizacije, a koriste se i neki rituali) prebacimo svesnost i pažnju na to telo. U tim slučajevima učestvuje celo biće i ono može otputovati u jedan od sedam paralelnih svetova. Ovakav pristup energetskom telu je veoma opasan jer sve što nam se tamo dogodi se direktno odražava na fizičko telo pa se može desiti da se nikada više ne vratimo a osim toga možemo nastradati i biti uništeni u nekom od tih svetova jer tamo vrebaju neverovatne opasnosti. Tamo postoje stvorenja koja su vrlo opasna za ljudska bića koja nemaju dovoljno snage, znanja i iskustva. Zato vidovnjaci, radi bezbednosti, na ovaj način putuju uvek u grupama. Zapadni okultizam i ezoterija kori- ste ovaj pristup i to je razlog što mnogi praktičari nastradaju ili poremete pameću naročito ako putuju sami i ako ne rade na sebi u svakodnevnom životu.

Drugi način je mnogo bezbedniji i njega koriste indijanske tradicije i narod Aboridžina u Australiji. Taj način obuhvata kontrolu snova. Suštinska razlika u odnosu na prvi način je u tome da je ovde fizičko telo neaktivno i isključeno iz aktuelnih dešavanja. Može se reći da je ono stavljeno na stend - baj režim (stand-by).

Cela ideja se vrti oko toga da svaka osoba kada spava i sanja, potpuno prirodno aktivira svoje energetsko telo. Pošto je tako, samo treba uspostaviti svesnu kontrolu nad stanjem snova i onda iskustva snova postaju identična iskustvima tzv. budnog stanja jer u njima postižemo potpuno istu kontrolu i svesnost kao i u svetu svakodnevice. Ali, pošto u takvim kontrolisanim snovima fizičko telo ne igra nikakvu ulogu, mi smo čista energija, onda tu važe kvantni zakoni, tj. prostor-vreme i zakoni obične fizike ne funkcionišu. Recimo, prostor direktno zavisi od naše svesti i uma, tako da šta zamislimo u tom stanju, to se odmah pojavljuje pred nama. U tim stanjima svesti, konačno i definitivno shvatamo da naša svest i um određuju sadržaj percepcije.

Koliko Tela Imamo?

Potrebno je razjasniti jednu stvar u vezi energetskog tela, tj. dvojnika koja dovodi do zabune i nerazumevanja kada se upoređuje ova indijanska tradicija sa tradicijom zapadne i istočne ezoterije i duhovnosti. Naime, na zapadu i istoku se govori o brojnim telima, eteričkom, astralnom, mentalnom, itd., sve skupa sedam tela. Ali indijanski vidovnjaci su svojm posmatranjima otkrili da se radi o samo jednom jedinom telu, energetskom telu koje ima sedam nivoa ili slojeva. Svaki od tih slojeva se manifestuje kao zasebno telo ali je neodvojivo povezan sa ostalim slojevima. Taj pristup je odraz težnje indijanskih vidovnjaka za sintezom, za ujedinjenjem svih tih nivoa. Prvi nivo je ono što zapadna tradicija naziva etarsko telo. To je energija koja prožima fizičko telo i održava ga u životu i to je u stvari naša svakodnevna svest i mentalno-emotivni sklop. Ratnici tragači započinju svoj put oslobađanja počevši od ovog tela, tako što pomoću magijskih pokreta, rekapitulacije i drugih postupaka postaju svesni njegovog postojanja. To znači da oni uspevaju da ga direktno opažaju kao strujanje, vibraciju i talasanja energije u svom fizičkom telu i oko njega.

Kastaneda govori o sedam kapija sanjanja, a to su u stvari sedam slojeva jednog jedinog energetskog tela. Svaki od tih slojeva je jedan kompletan univerzum i u te svetove mi možemo otputovati celim bićem, znači i fizičkim telom. A ako putujemo pomoću snova, bez fizičkog tela, svaki od tih svetova se deli na još puno zasebnih i potpunih univerzuma.
Znači, za razliku od prvog, direktnog načina, pomoću kontrole snova nam je dostupno čak nekoliko stotina kompletnih svetova u kojima možemo delovati kao i u ovom svakodnevnom. A ono što je najvažnije, u kontrolisanima snovima, tj. sanjanju mi smo faktički nepovredivi i neprijateljska bića na koja nabasamo nas ne mogu uništiti ili povrediti, što nije slučaj kod prvog načina koji sam opisao jer u tom načinu vučemo sa sobom i fizičko telo.
nastavak...

Očigledno je da je kontrola snova superiorniji način pristupa našem energetskom telu, ali vidovnjaci iz indijanske toltečke tradicije koriste i direktan pristup i to kada žele da celim svojem bićem odu u drugi svet. Tada ispare kao dašak vetra sa ovog sveta i vraćaju se po želji, a neki od njih odluče da ostanu tamo zauvek. Tako su nestali bez traga narodi Maja i Tolteka. Preselili se u drugi svet. A naučnici lupaju glavu gde nestade narod bez traga…

Jednom mi je prijatelj ispričao sledeće: „Sećam se da sam kao dete bio u snu svestan da sanjam. Ne znam koliko puta mi se to dogodilo i tačno svih detalja iz sna, ali sve je bilo toliko upečatljivo da još nisam zaboravio niti ću ikada. Čak su me moji vodili kod doktora jer sam im bio čudan...“

Rekao sam mu da mnoga mala deca mogu da vide energiju i imaju „budne snove“ tj. sanjaju na način kako to opisuje Kastaneda. Deca pokušavaju da to izraze, ali bivaju grubo odvraćana od toga od strane ljudskih i neljudskih tirana i grabljivaca, sve dok im duh ne bude slomljen i potisnut i oni postanu „normalni“ i socijalizovani odnosno slabi i lišeni duha kao i većina ljudi na ovoj planeti. A kada postanu takvi, već su zaboravili ta iskustva a i ako ih se sećaju većina njih je već ubeđena da su to samo maštarije iz detinjstva. Um im je već isprogramiran. Ono što se radi sa decom je zločin. Društvo koje je sačinjeno od ispranih mozgova, nemilosrdno lomi svaki trag duha u detetu i to naziva vaspitanjem, formiranjem „zdrave ličnosti“.

Sada treba spomenuti jedan veoma važan fenomen koji se dogodio mnogim osobama, uglavnom u detinjstvu, čak i onima koje se ne bave nikakvim duhovnim disclipinama. Pre više godina, kad sam započeo da se bavim toltečkim znanjem i tehnikama, dešavalo se da kad zaspim upadnem u čudno stanje svesti. Probudio bih se u svojoj sobi ali telo nisam mogao da pomerim, kao da je zamrznuto, bukvalno nisam mogao da se setim kako se pomeraju ruke, noge, bilo koji deo tela. Prilikom toga sam imao napade užasnog, gotovo životinjskog straha. Nekako sam uspevao da se izvucem iz svega toga i da se zaista probudim, mokar do gole kože i prestravljen. A ponekad bih u tom stanju video neke crne senke kako skaču na moje grudi ili me vuku za noge. Nisam znao šta se dešava.

Kasnije, kad sam napredovao na putu ratnika saznao sam o čemu se radi. Ovo je veoma važna pojava, ta „smrznutost” fizičkog tela. Šta se dešava? Fizičko telo čvrsto spava ali je energetsko telo (dvojnik) budno i posmatra ovaj svakodnevni svet. To znači da se naša svesnost (sveukupnost) premestila skoro potpuno u energetsko telo. Kada se naša svetlost aktivira u ovom svetu, onda to nazivamo energetsko telo i njegova upotreba spada u domen traganja, a kada se svetleće telo aktivira i osvesti u snovima, onda ga zovemo „sanjajuće telo” i tada se bavimo sanjanjem. Svaki prirodni sanjač mora da dođe do traganja, to jest do upotrebe energetskog tela u svakodnevnom svetu. Ovaj fenomen je glavni način na koji sanjači dolaze do traganja ali događa se i prirodnim tragačima poput mene, ali puno ređe. Iz sveta snova se “spuštaju na zemlju”. Kad nam se ovo desi, to znači da se naše energetsko-sanjajuće telo približilo ovom svetu i to je veliki napredak. Kada se ono umeša u ovaj svet u potpunosti i stabilizuje se i razvije, postajemo moćni vidovnjaci-tragači.

Kod prirodnih tragača je obrnuto, kad dovoljno razviju energetsko telo u svakodnevnom svetu pomoću rekapitulacije i tenzegriteta, onda se oni lansiraju u svet snova i to Taiša naziva “Prelazak Čarobnjaka”. To znači da na kraju svi ratnici ovladaju i sanjanjem i traganjem. Samo, jedni do toga dolaze “spuštanjem”, ateriranjem, a drugi “uspinjanjem” – lansiranjem. Tako da se iz tog ugla posmatranja put ratnika može nazvati i putem spajanja „ovog” i „onog” sveta.

Grozni, životinjski strah je prirodna reakcija energetskog tela jer ono nije naviklo da direktno opaža ovaj svet svakodnevice. U stvari, prvi put ga posmatra i zato je prestravljeno. To je rođenje. Prestravljeno je i zato jer je ovaj svet zatvor i pakao za svest i ono to oseća. Ono je naviklo da opaža svet snova. Životinjski stah je pravi naziv, jer ono jeste životinja. To telo je čist instinkt, ono sve oseća i sve zna nagonski a ne razumski.

Šta učiniti? Ništa. Kad se dete rodi ono vrišti i plače pa posle nekog vremena prestane. S vremenom ono plače sve ređe i ređe dok se na kraju potpuno ne adaptira na ovaj svet i smiri se. Isti slučaj je i sa energetskim telom.

Jedini način da se ublaži taj grozni strah je da se energetsko telo što češće primorava da posmatra svet svakodnevice dok se ne navikne i ne shvati da nema opasnosti. Smiriće se usled sticanja iskustva. Ono što je meni puno pomagalo da veoma ublažim strah tog tela je da kad bi mi se to desilo, da iz sveta snova “ateriram” u ovaj svet, ja bih usmerio svu svoju pažnju i um u oblast pupka, u centar tela i prepustio bi se strahu u potpunosti, čak bi pokušavao da ga svesno pojačam! Strah bi tada nestao. To je upotreba volje da bi se smirila i učvrstila svest. Centriranje. Paradoksalno, kada se skroz prepustimo, strah se drastično smanjuje ili čak potpuno nestane.

Kad je moje energetsko telo prestalo da se plaši, onda sam polako postao sposoban da njime putujem po ovom svetu, delujem na stvari ili živa bića itd. O upotrebi energetskog tela u svakodnevnom svetu možete pročitati u Kastanedinoj knjizi “Priče o Moći” gde je opisano kako don Henaro njime izvodi neverovatne podvige i vragolije pred očima prestravljenog i zbunjenog Kastanede. A o početnom “buđenju” energetskog tela i strahu koji se tom prilikom javlja, možete pročitati u knjizi Taiše Abelar “Prelazak Čarobnjaka”. Opisala je tamo kako je prespavala u kućici na drvetu i vrištala celu noć od straha jer se probudila u energetskom telu a napolju je bilo nevreme i grmelo je, što ga je veoma prestravilo. Upravo to je ono što se dešava, umesto u fizičkom, probudili smo se u energetskom telu.

Sanjanje i Neorganska Bića

Jednom mi je prijateljica poslala pismo u kome je opisala zanimljiva iskustva koja u snovima doživljava njena ćerka i zamolila za mišljenje i savet.

„Obe moje ćerke imaju lucidne snove. Starija (18) ih ima zaista često, barem tri puta nedeljno (moraću da ispitam i ovu mlađu) i govori o njima kao da su najnormalnija stvar na svetu. Inače, nije tip koji se gubi u nekim svojim maštarijama, dosta je na zemlji, zaista pozitivna i mnogo realnija nego što sam ja bila u njenim godinama. Pokazuje interesovanje za ’nepoznato’ ali to nekako uklapa u neke racionalne koncepte.”

Ovaj opis nesumnjivo ukazuje da je njena ćerka po prirodi sanjač. Racionalna je, „prizemljena“ i mentalno stabilna. Zato tu stabilnost svesti može puno lakše da prenese u stanje snova nego oni „nestabilni“- tragači.

Prvo, treba razjasniti učestalost ovih pojava u populaciji. Nasuprot opštem mišljenju, ovakva iskustva nisu uopšte tako retka i mnoge mlade osobe a naročito ženskog roda, često doživljavaju spontano „sanjanje“, tj. povremeno se sete sebe dok sanjaju. Pažnja, sanjanje je moć da se setimo sebe u snu! A neki to nazivaju i „lucidni snovi“. Ali, važno je da se do kraja setimo sebe i dok smo u tzv. „budnom stanju“ - to je traganje. Rekapitulacija.

Suština puta ratnika je samopamćenje, da se setimo sebe, ko smo mi u stvari. Tako, ako je neko počeo da se seća sebe dok sanja, počeće da se seća sebe i dok je budan i obrnuto. Evo jednog teksta o prisećanju samog sebe:

U šikari sam sa bogovima, svima imao sastanak,
Pa sam otišao.

U šikari sam sa stablima, svima imao sastanak,
Pa sam otišao.

U planini sam sastanak, imao s Kontembleom,
I otišao sam jer sam morao.

Morao sam otići da naučim kako znati.
Morao sam otići da naučim kako rasti.
Morao sam otići da naučim kako ostati ovde.

Želeo sam da uđem.
O, kako sam malo znao, da vrata ta ne vode ka izlazu.

Sve beše u meni.
Ja sam bio soba, ja sam bio vrata.
Sve beše u meni.

Samo sam se morao prisetiti.

I naučio sam - da sam živeo uvek i svuda.
Naučio sam - da sam sve znao, samo sam zaboravio.
Naučio sam - da sam rastao, samo što sam zaboravio.

Sada sam se vratio, sada sam se prisetio.
Želim da budem ono što znam da jesam,
I krenem stazom koju uvek zaboravljamo.
Stoga što sam čuo miris stvari, zaboravljenih.
I što sam ga u stomaku osetio.

Stoga sam imao sastanak u šikari.
Stoga sam imao sastanak s brežuljkom.
Stoga sam imao sastanak sa svetom ispod nas.

Sada ću te, oče, povesti kući.

Vratio sam se.

Rečeno je da kontrolisano, svesno sanjanje nije uopšte retka pojava kod mladih. Ali u današnje vreme mladi mnogo slobodnije govore o tome jer to više nije tabu tema pošto se kolektivna svest promenila pa ih skoro niko više neće proglasiti za ludake i „udarene“ kao što je to bilo nekada. Zato se čini da se ovi fenomeni danas češće javljaju a u stvari, mladi su samo puno raspoloženiji da pričaju o tome jer se više ne plaše društvene osude, a naročito ako se roditelji bave duhovnim razvojem kao što je kod tebe slučaj. U ovom slučaju su čak takva iskustva podstaknuta roditeljskom svesnom i nesvesnom podrškom.

Skupna tačka planete zemlje se sve više i sve brže pomera što donosi promene u kolektivnoj svesti čovečanstva. To pomeranje skupne tačke zemlje je izazvano spoljašnjim kosmičkim uticajem koji neki nazivaju „talas“. Svi smo mi deca planete i promene u njenoj svesti se direktno odražavaju i na našu svest.

Drugo, potrebno je spomenuti bitnu razliku između muškaraca i žena kad je u pitanju sanjanje.
Naime, ženama je beskrajno lakše da se sete sebe u snu (da sanjaju) nego muškarcima, tako da se ovaj fenomen kod njih če- šće javlja. Njima je lakše, jer poseduju organ koji veoma olakšava ulazak u sanjanje – matericu.
nastavak..

Svaki organ u fizičkom telu ima svoju fizičku i energetsku funkciju. Na fizičkom planu, uloga materice je kao što znamo, reprodukcija tj. produženje vrste, ali na energetskom planu njena svrha je direktno opažanje energije univerzuma i sanjanje. Zato je u energetskom smislu, materica svake žene njena veza sa namerom, duhom, beskrajem, veza sa izvorom svega.

Radi toga, ženi je potrebno da samo zaustavi svoj sistem tumačenja – unutrašnji dijalog i uđe u unutrašnju tišinu pa da onda usmeri svu svoju pažnju na matericu osećajući strujanje i vibraciju u njoj i to dok pada u san, i - eto je u sanjanju potpuno svesne sebe kao i kad je budna. Materica koja je na ovaj način aktivirana, automatski pokreće energetski centar u solarnom pleksusu koji je u stvari glavni centar za kontrolu snova. Tako to rade ratnice - vidovnjakinje.

Kod ćerke ove žene se radi o tome da se ta sekundarna funkcija materice povremeno nesvesno aktivira usled natprosečne količine energije koju ima. Ali to nije prava moć i znanje, jer ona nema kontrolu nad tim stvarima, ne može po svojoj želji da ulazi u sanjanje. S druge strane, ratnici (i ratnice) sve što rade čine potpuno svesno i kontrolisano. Oni nisu list prepušten vetru.

Što se tiče muškaraca, oni moraju da aktiviraju samopamćenje u snu žestokim naporom energetskog centra volje i nepokolebljivom namerom. Kada dobro ojačaju taj energetski centar pomoću magijskih pokreta, onda oni mogu da u stanju unutrašnje tišine usmere svu svoju pažnju na energetski centar koji se nalazi na vrhu grudne kosti – solarni pleksus – osećajući vibraciju i treperenje u njemu, sa namerom da zaspu i tako su ušli u sanjanje. Ali, njima je potrebno daleko više truda i napora da dođu do toga nego ženama. Zato je spontano, „slučajno“ sanjanje ili lucidni snovi puno ređa pojava kod muškaraca. Međutim, kad se desi onda je to znak da je taj muškarac pozvan da bude ratnik i vidovnjak. Da li će on prihvatiti taj poziv duha ili neće, niko ne može znati - to je tajna nad tajnama koju nazivamo slobodna volja.

Zaključak: Centar samopamćenja i kontrole u snovima (sanjanja) kod žena je materica i solarni pleksus, a kod muškaraca solarni pleksus i volja.

„Još ranije mi je ispričala da može da kontroliše snove, da ide tamo gde želi, da učini da ljudi nestanu iz tih lucidnih snova, da leti, ili nešto pravi itd. Pre izvesnog vremena su se javile neobične senzacije kod budjenja: budi se iz lucidnog sna i sigurna je da je sada zaista budna, da gleda ka prozoru i vidi da je dan, da bi se posle par trenutaka zaista probudila i videla da je jos mrak.

Međutim, sinoć, odnosno jutros, imala je lucidan san i kaže da je (uobičajeno) „letela“ kroz kuću, došla kod mene i htela da me probudi (ne bismo li se jel’ zajedno „družile“ u snu), ali nije mogla da me dotakne i da je sve bilo kao što je i inače u tim budnim snovima. Onda se vratila do svog kreveta i bila sigurna da se zaista probudila – dakle iz lucidnog sna se (navodno) zaista probudila – da bi na svom krevetu videla dečaka i devojčicu, kako se izrazila „duhove“. Preplašila se, jer je bila sigurna da je već budna. Takođe, ono što joj je bilo neobično, je da inače može da „upravlja“ tim snovima, između ostalog da učini da na primer neki ljudi nestanu iz njih, ali to sada nije mogla da učini, dakle, dečak i devojčica su os- tali na njenom krevetu. Izgleda da ju je devojčica pitala: „Zašto uništavaš svoj život?“. Onda je „od gore“ čula glas: „Koliko si spremna da učinis za slobodu (ne zna se koga/čega)?“, krevet se podigao zajedno sa njom do plafona (sve vreme je ubeđena da je potpuno budna), čula je mjaukanje, probudila se (zaista) i videla mačku na prozoru. I toliko se uplašila da je došla u moj krevet (to nije radila od ... ne znam kada), ušuškala se i tu zaspala. A pre nego što je zaspala, osetila je da je neko povlači za nogu. Da li postoje stepeni budnosti u lucidnim snovima?“

Ovaj ćerkin doživljaj koji je moja prijateljica opisala Kastaneda naziva „prolazak kroz drugu kapiju sanjanja“. Da bi bolje shvatili o čemu se radi u ovom događaju, moram ukratko objasniti te kapije ili nivoe sanjanja. Postoji sedam nivoa. Tih sedam nivoa označavaju sedam stepena energetske gustine, čvrstine i stabilno- sti svetova kojih opažamo u sanjanju. Zato je svaki sledeći nivo sve stvarniji, opipljiviji, „realniji“ tj. sve smo bliži percepciji nalik ovom „čvrstom” materijalnom svetu.

Tako je prva kapija sanjanja kada postanemo svesni da sanjamo, kad se setimo sebe u snu. Na tom prvom nivou, svet koji opažamo je maglovit i nejasan i nema takvu čvrstoću i stabilnost kao ovaj svet u kome smo budni (tj.verujemo da smo budni). Ali ako nastavimo sa sanjačkom praksom, vremenom će svet snova postajati sve čvršći i stvarniji jer će naše sanjajuće telo usled sticanja iskustva i sopstvene aktivnosti postajati sve moćnije i čvršće. Kada se to telo dovoljno razvije, neizbežno i spontano dolazi trenutak kada ćemo se iz jednog sna „probuditi“ u drugom snu. Međutim, taj san će biti daleko stvarniji, svet koji u njemu opažamo će biti toliko čvrst i stabilan da nećemo u početku moći napraviti razliku da li smo se probudili ili i dalje sanjamo. To je prolazak kroz drugu kapiju sanjnja, prelazak na sledeći nivo. Upravo se to dogodilo njenoj ćerki. Jednostavno, posle dužeg vremena sanjačke prakse njeno sanjajuće telo se dovoljno razvilo i ojačalo tako da je prošlo kroz drugu kapiju.

Na početku takva iskustva mogu biti veoma zbunjujuća za naš um jer ga dezorjentišu i mi odjednom više ne znamo u kom smo svetu, da li smo budni ili ne i um se uspaniči jer gubi kontrolu. Na sreću, u našoj dubokoj podsvesti postoji neobjašnjivi mehanizam koji nas uvek vrati u ovaj svet svakodnevice. Dakle, kod onih koji-ma se to spontano dešava, nema nikakve realne opasnosti. Jedino je osećaj konfuzije i zbunjenosti neprijatan. Međutim, opasno je kad ne znamo o čemu se radi jer nas mogu izludeti strahovi koji se zbog ovakvih iskustava mogu javiti u budnom stanju. Ali kad znamo šta je u pitanju i da nema opasnosti, um se smiri i strahovi prođu. Neznanje vodi u strah, a strah uništava naš duh.
Ratnici svesno i kontrolisano prolaze kroz drugu kapiju tako što u snu legnu na tlo u istom položaju koji su zauzeli kada su legli da spavaju, a onda ponovo zaspu. Sanjaju da su zaspali. Kad tako u snu zaspu, oni sanjaju san snova. Sanjaju da sanjaju! Ulaze u drugi san, san koji je mnogo stvarniji nego onaj prvi u kome su malo „prilegli“.

Da kažem nešto i o trećem nivou. Prolaskom kroz treću ka-piju, svet snova postaje stvaran do te mere da mi možemo svoje sanjajuće telo materijalizovati u ovom svetu svakodnevice tako što sanjamo ovaj svet. Kada sretnete ratnika-vidovnjaka, nikad ne znate da li ste pričali sa njegovom projekcijom, tj. materijalizovanim sanjajućim telom-dvojnikom, ili je to on u svom fizičkom telu. Ta projekcija je toliko stvarna i opipljiva da obična osoba ne može primetiti nikakvu razliku, ali vidovnjak može. To telo se ipak ne sastoji od materije već od čiste energije svesti - kvantne energije. Zato za njega ne važe zakoni fizike pa može proći kroz zid, leteti, menjati oblik itd. Zato, ako niste vidovnjak a želite da znate situaciju, kad ga sretnete upitajte ga: „Da li ti sada sanjaš ovaj svet ili si tu u celosti?“ Ako je dobrodušan možda će ti reći. Ali ima i onih koji ne vole da objašnjavaju.
Još jedna od mogućnosti tog trećeg nivoa sanjanja je da u svet sna povučemo, pozovemo svoje fizičko telo. Ako je taj svet koji sanjamo, ovaj svet svakodnevice, kada namerom pozovemo svoje fizičko telo, ono nestaje iz kreveta i pojavljuje se tačno na onom mestu ovog sveta na kome se u tom trenutku nalazi sanjajuće telo. To bukvalno znači da ako smo legli da spavamo recimo u Beogradu a sanjamo da smo na nudističkoj plaži u nekom mestu u Crnoj Gori, mi možemo povući svoje fizičko telo tamo pod uticajem vatrene želje da ostanemo sa tim lepoticama (ili lepotanima, ili i sa jednima i drugima, kako ko voli) i onda se zaista fizički pojavimo tamo. Posmatrač sa strane bi video kako naše fizičko telo nestaje iz kreveta i momentalno se pojavljuje u zagrljaju nekih golaća. To vam je teleportacija. Eto, ako niste znali kako doći do toga, sada znate, sve vam je objašnjeno.
Međutim, mi ne moramo na ovaj način putovati samo po ovom svetu, na raspolaganju nam je ceo svemir, uključujući i paralelne svetove, a brzina putovanja je trenutna! Ko ne veruje, neka počne sa prvom kapijom sanjanja, pa kad se uvežba doći će do druge, pa do treće... A onda će se uveriti. O sledećim kapijama i nivoima sanja- nja ne želim da ti pišem jer su stvari tamo toliko fantastične da prevazilaze razum i mogućnosti da se rečima opišu.
Pokušavajući da nekim bliskim osobama ispričam doživljaje sa viših nivoa sanjanja, zatekao sam sebe kako bulaznim neverovatne budalaštine i besmislice tako da su se zabrinuli za moje mentalno zdravlje. Onda sam ipak ućutao da ne bi po mene došle one čikice sa belom košuljom...

nastavak..

Jednostavno, za većinu iskustava koja sam tamo doživeo nema reči koje ih mogu opisati. Ali uprkos tome, svi ti nivoi sanjanja imaju itekako korisnu praktičnu primenu iako se ne mogu objašnjavati rečima. Naše sanjajuće telo se sasvim lepo snalazi i efikasno manipuliše tim nivoima bez i jedne reči.

A sad nešto o zagonetnim bićima koja su se pojavila u snu njene ćerke. Pošto je ona prošla kroz drugu kapiju sanjanja, normalno je da je samo bilo pitanje vremena kada će nabasati na neorganska bića. Da, taj dečak i devojčica su neorganska bića, stvarna bića koja su joj upala u san. Zato nije mogla da učini da nestanu, jer je to njoj uspevalo samo sa fantomskim likovima koji su bili proizvod njenog uma, tj. tu nisu bila u pitanju živa bića već projekcije njene vlastitie psihe.

Ta bića se prirodno pojavljuju kada uđemo u drugi nivo sanjanja. Sanjajuće telo koje se dovoljno razvilo i ojačalo je primamljiv izvor energije za njih i zato ona pokušavaju da sklope savez sa takvim sanjačem (sanjačicom) nudeći svoje usluge u zamenu za energiju.
Međutim, problem je u tome što su skoro sva ta bića lažovi, pokvareni trgovci koji za superdragocenu ljudsku energiju (u svemiru je ljudska energija najdragocenija valuta, zato smo pod udarom svih mogućih lopova i parazita) nude uglavnom bezvredne stvari ali nas preko uma ubede da one mnogo vrede. To je kao kad su beli osvajači „kupovali“ (čitaj: otimali) neprocenjiva bogatstva i zemlju od indijanaca za šaku bezvrednih đinđuva i takođe bezvrednu „vatrenu vodu“.

U istoriji čovečanstva, izvesni neuki, priglupi i najverovatnije spontani sanjači (“proroci”) su prošavši kroz drugu kapiju sanjanja nabasali na neorganska bića koja su se smesta predstavila kao bogovi ili kao jedan jedini veliki i strašni Bog i sklapali saveze, zavete i pisali knjige uglavnom suludih i idiotskih božjih zakona. Ova mizerija od sanjača je slepo i nekritički poverovala budalaštinama neorganskih bića i tako su nastale religije kao sredstvo masovne manipulacije nad ljudskim rodom. Možemo ih razumeti, jer su oni verovali da su ti njihovi susureti sa Bogom ili bogovima sušta stvarnost jer nisu znali ništa o nivoima sanjanja, a naročito o drugom nivou koji se skoro ne može razlikovati od sveta svakodnevne budnosti. A najgore je što nisu ništa znali o neorganskim bićima osim laži koje su im ona sama o sebi rekla. Međutim, to neznanje je čovečanstvo skupo i krvavo platilo milijardama ljudskih života, a plaća još uvek.

Eto, ta bića kažu njenoj ćerki: „Zašto uništavaš svoj život?“ To je njihovo ubeđivanje da je situacija zaboga kritična! Kuku tebi devojko. Život ti je uništen a sama si kriva za to! Hehe, obrati pažnju na stari šablon, nametanje krivice. Neorganska bića uopšte nisu maštovita, stalno ponavljaju iste obrasce.

Ova njihova rečenica je božanska objava, koju donose „glasnici“ u obliku dečaka i devojčice. Opet stari šablon, da umremo od dosade.

Situacija je kritična, jest, malo sutra! Neorganska bića uvek namerno dramatizuju i preuveličavaju lažne probleme koje su sama izmislila da bi mogla da se ponude kao spasioci, bogovi. Vrlo kvarno, a? Zvuči poznato? E pa to je samo biznis, dragi moji, ništa strašno...

Onda se od nekud „odozgo“ (opet stari šablon, bah...) javlja „svemogući“ i kaže joj: „Koliko si spremna da učiniš (da platiš) za slobodu?

Da, da... Kao, eto ona sama treba da nešto učini, a oni će joj prijateljski pomoći. Oni u stvari traže da ona njima u očekivanju pomoći posveti veliku pažnju (usmeri i veže svoju energiju za njih) i da pokaže ogromnu količinu zabrinutosti za samu sebe - jadna ja, šmrc, dakle jake ego-emocije kako bi oni mogli da energiju tih emocija žderu. Njihova pomoć se sastoji od „mudrih“ saveta i „znanja“ koje ne rešava „probleme“. Jer, ona su mnogo inteligentnija od ljudskih bića i skoro uvek nas prevare pomoću manipulacije uma. Što se tiče nivoa inteligencije, mi smo u odnosu na njih teški imbecili. Zato vidovnjaci preporučuju da ih se potpuno klonimo i izbegavamo komunkaciju sa njima.

Na sreću, mi imamo jednu prednost u odnosu na njih; ona jesu superiornija u pogledu uma, ali mi smo mnogo jači. Po pitanju energetske snage, oni su pored nas kao miševi pored slona. E, kad tu činjenicu shvatimo i postanemo svesni svoje snage, onda možemo da ih oteramo čistom primenom sile. Možemo da se u svetu snova naljutimo na njih i uzviknemo svoju nameru i šta god da im na taj način zapovedimo, ona će morati da poslušaju. Ja im recimo oštro i žestoko komandujem, iz stomaka tj. iz volje: „Marš u p... materinu!“. I oni ispare... Bez pogovora! A neki ratnici koji su ljubazniji i kulturniji od mene im kažu nešto kao: „Moliću lepo da se udaljite!“ Imam jednog takvog prijatelja, ratnika koji voli da bude ljubazan, to je njegova „obuzdana ludost“.

Kad sam prvi put to učinio, moje zadovoljstvo i sreća su bili beskrajni. Lepo je komandovati onima koji oduvek lažu i kinje ljudski rod.

Svaka čast izuzecima, ali dobronamerna neorganska bića su za sada slabo zainteresovana za nas.

Kao zaključak, treba reći da je naš napor da se setimo sebe u snovima i na javi u stvari potraga za izvorom nas samih, za duhom, beskrajem, svrhom zbog koje postojimo. Potaga za Bogom. Napisah jednu pesmicu povodom toga:

Tražim te među zvezdama i izvorima sna.
Tražim te u magli samoće
I u očima prolaznika.

Tražim te u oku koje uzalud
Uzalud suzom vlažim.

Znam da je to uzalud
Ali ja te ipak tražim.
nastavak..

- - - - - - - - - -

Posle svega što sam do sada pisao, pokušaću da sada predstavim jedan novi pogled na pitanja svesnosti i duha. Naime, sve što ste do sada ovde pročitali napisano je uglavnom u duhu učenja don Huana jer je to tradicija preko koje je započeo proces mog buđenja. Na taj način sam odao priznanje i zahvalnost onima koji su me pokrenuli. Takođe sam ukazao dužno poštovanje hrišćanskim misticima koji su mi pomogli da pogledam na stvari iz drugog ugla i otkrili mi stvari koje nisam mogao naći kod Kastanede. Otkrili su mi i greške toltečkog učenja i hvala im zbog toga. Bio sam zaglavio u ponorima iluzije ali duh radi na nepredvidljive načine.

No, nijedan ljudski sistem znanja ne može biti sveobuhvatan pa ni toltečko učenje, niti hrišćanska mistika. Te mudrosti imaju nesumnjivu vrednost, ali danas je došlo do takvih globalnih promena na nivou kolektivne i individualne svesti i to pod uticajem kosmičkog talasa koji je pristigao na zemlju 1987. godine, tako da u novonastalim uslovima ta stara znanja jednostavno nisu više adekvatna a može se reći nisu ni potpuna.

Pod uticajem tog talasa, moj put buđenja je promenio pravac i usmerio se u oblasti duha koje po mom iskustvu daleko prevazilaze slavnu tradiciju toltečkih vidovnjaka. Doživeo sam stvari koje su mi donele jedan obuhvatniji i moćniji pogled na iste stvari. Ali ja nisam sam, na celoj planeti se hiljade ljudi budi i oseća vetar promene i spontano se menjaju, imaju vizije, otkrovenja… Duh otvara vrata znanja koja su milenijumima bila zatvorena. Ako bude interesa, pisaću o tome.

Pozdrav.
nastavak...

- - - - - - - - - -

Ok. Slažem se da se čovek ne treba poistovetiti sa ovcom, kravom, bubašvabom, neorganskim bićem, demonom... To nije sporno.

Ono što je sporno je to da nesvesni i zaglupljeni pripadnici svake religije uključujući i hrišćanstvo, odbacuju sve što nije u skladu sa njihovom tradicijom i učenjima. Međutim, ta tradicija je prilično otrovana i iskrivljena od istih tih demona protiv kojih kukaju. Stara znanja i putevi su iskvareni, korumpirani. To je činjenica. I sam Isus se odupreo iskvarenim znanjima tadašnjih Jevrejskih sveštenika i zato bio razapet. I njega su proglasili da služi demonima, čak su rekli da je knez demonski, lepo piše u bibliji. Proglasili su ga i sektašem, otpadnikom od prave vere. Danas je ista situacija, svako ko vidi iskvarenost i zloupotrebu hrišćanstva, budizma, islama i td., automatski biva proglašen ne-čovekom, demonom, otpadnikom... Istorija se ponavlja.

Sva ta stara znanja i religije imaju u sebi koru istine koja pliva na moru perverzija. Dokaz toga je činjenica da 99% hrišćana, budista, muslimana i drugih vernika uopšte ne žive po svojoj veri. Praksa je suprotna od onoga što govore.

Misle jedno, a osećaju drugo.

Osećaju jedno a žele drugo.

Žele jedno a rade drugo.

Totalni sukob misli, osećanja i delovanja.

Eto to je stanje svesti pripadnika svetskih religija. To je stanje unutrašnjeg haosa i sukoba. Ludilo.

Ja lično odbijam da vodim rat sa samim sobom, jer je to uzrok svih sranja. Ali kad imam posla sa takvima onda moram glumiti to ludilo da me ne bi razapeli. To je "kontrolisano ludilo".

Ti kažeš da treba biti čovek. Ali ja te pitam: ŠTA JE TO ČOVEK?

nastavak..

To je pitanje koje svaki čovek treba da postavi da bi na kraju shvatio da NEMA ODGOVORA. :lol:

Postoje samo definicije uma. Opisi i tumačenja. Kad kažeš da je čovek biće svetlosti ti si dao jednu definiciju, opis. Isto tako ja mogu reći da je čovek biće razuma, ili mogu reći da je biće seksa - što je možda i bliže istini od ove tvoje definicije s obzirom da smo stvoreni putem seksa a ne tako što su se naši roditelji igrali sa svetlošću, palili i gasili svetlo i tome slično. Ja ti mogu dokazati da je čovek biće seksa. :heart: :mrgreen:

Da, međutim, važnije pitanje je ŠTA JE TO SVETLOST? Miša mu dobošara...

Aaaaaa.... Treba da razumemo. Dakle, čovek nije biće svetlosti, on je biće razuma...

Eto, definicije, definicije. Mogu ti reći samo da si ti kao i ja i ostali ljudi rođen upravo iz crne rupe. I u crnu rupu ćemo se vratiti. Rupe su prirodni prolazi između različitih svetova, a ne nekakvi opaki i zli usisivači kako te tvoj paranoični um ubeđuje. Naravno, prolaz (rupa) mora da ima silu privlačenja da ga PUTNICI ne bi promašili kad mu se približe. I sunce i crna rupa su deo Božanske kreacije.

Možda ćeš jednom VIDETI da niko nikome ne otima svetlost (energiju) niti je to moguće. Nešto drugo se dešava. Dešava se pad frekvencije, vibracije svesti i to se onda doživljava kao nedostatak energije, živahnosti, radosti... Uzrok tog PADA naš unutrašnji nemir. Strahovi, sumnje, nestrpljenje, brige... Sve što nam ruši unutrašnji mir. Uznemireni ljudi dakle vibriraju na niskim frekvencijama svesti i stalno traže nekog ili nešto što će ih smiriti. Onda oni svoj nemir prenose na one koji su smireniji i malo se smire (dakle, "poveća im se energija" pa se osećaju bolje, a ovi drugi koji su bili mirni, postanu uznemireni pa se osećaju loše - i to je taj "pad energije" tj. frekvencije.

Eto, smireni i fokusirani imaju energiju (visoku frekvenciju). Unutrašnji mir i harmonija dovodi do uspostavljanja pune veze sa izvorom života, Bogom. A onda, blistaš! Radi toga svako ko ti donosi svoj nemir i ti ga prihvatiš, obara ti frekvenciju energije svesti i ti se osećaš loše. I onda misliš da ti je ukrao energiju, kakva iluzija! Nije ti niko ništa uzeo, već si prihvatio njegov nemir, sam si sebi kriv, jer nemir udaljava od Boga, od života. Otimanje energije ne postoji. Postoji samo nametanje i prihvatanje ili ne prihvatanje tuđeg unutrašnjeg mira ili nemira. Ako podesiš tvoju radio stanicu duha na frekvenciju buke i haosa, normalna stvar je da će ti biti loše.

Ljudi koji rade razne tehnike, u stvari pokušavaju da umire svoj um. Da se potpuno smire. Potpuno smirenje dovodi do povratka potpune veze sa Izvorom Života i do enormnog skoka frekvencije svesti. To pogrešno zovu "povećanje energije". Ali, onda dođu ovakvi poput tebe i ispričaju horor priče o groznim crnim rupama i ako ih ovi ozbiljno shvate, izgube svoj mir a samim tim i "energiju".

Izgubili su direktnu vezu, jer su nemirni, zabrinuti, besni, tužni, puni straha... Nemaju spokoja. I onda pokušavaju da u taj svoj haos uvuku i ljude. Društvo smiruje. Da njima malo spuste frekvenciju a svoju malo podignu. Na taj način se neorganci smiruju, a mi uznemirujemo. Svi ljudi i neorganci očajnički traže smirenost i harmoniju, ali većina ljudi nisu toga svesni.

Pevaju oni, ali vrlo duboke i nepravilne tonove, pevaju neskladno, bez harmonije, pevaju kakofoniju... JA nisam član tog hora. To jest, nisam više.

Sunce daje

Uh, zar ne reče Isus nešto kao: "SKUPLJAJTE BLAGO, koje je na nebu a ne ovozemaljsko koje jedu crvi i moljci..." ?? A ti napade sakupljače... Svako ko skuplja mora i da daje, to je neodvojivo. Čak i jadna veverica, plemenito stvorenje koje si tako ocrnio u svom mračnjaštvu, i ona mnogo toga daje, prirodi, planeti, drugim životinjama... Na kraju, daće i svoje telo da ga pojedu, kad dođe njen dan za odlazak s ovog sveta.

Bog, izvor života, Namera, DUH, se nalazi u SRCU. Gledanje iz srca znači da si došao do svog izvora. Isus u koga "veruješ" je rekao: "Kraljevstvo Božije je U VAMA." Ništa nisi shvatio...

Mistika je suočavanje sa tajnom. Bog, Duh, Namera, ČOVEK - sve je to TAJNA. Ne možeš spakovati univerzum, Boga, Duh u svoj mali i ograničeni razum. Ne možeš POJESTI Boga. Na sreću... Ko to ne vidi, gadno je zastranio. Zato je izvorno Hrišćanstvo u stvari agnosticizam, shvatanje da nikada nećemo spoznati ko smo i šta smo i šta je ovaj svet. Možemo se samo smiriti i uskladiti sa Izvorom. To kaže i don Huan.

Mislim da je od hrišćanskog filozofiranja gore samo hrišćansko mračnjaštvo.

Jadne male veverice... :(

nastavak...

- - - - - - - - - -

To sam ja, Le Klerk! (Alo, Alo) I stojim iza svega onoga što sam ranije pisao. Samo sam izašao iz fanatizma i verskog radikalizma. Ali ti to ne kapiraš.

Šta da ti kažem, sažaljevam tvoj slučaj duhovnog slepila i gordosti. Mislim da bi ti bio dobar inkvizitor ili egzorcist. Ljudi s takvim mentalnim sklopom, crno-belim pogledom na sveti i lovci na veštice i demone su idealni za te službe.

A možda bi ti mene čak malo i na vatricu stavio samo kad bi mogao, s najboljom namerom da podigneš onog "dobrog" i "odsutnog" čoveka koji se ne zove Stalker. Moje ime je NENAD.

Pozdrav.
nastavak...

To je pitanje koje svaki čovek treba da postavi da bi na kraju shvatio da NEMA ODGOVORA. :lol:

Postoje samo definicije uma. Opisi i tumačenja. Kad kažeš da je čovek biće svetlosti ti si dao jednu definiciju, opis. Isto tako ja mogu reći da je čovek biće razuma, ili mogu reći da je biće seksa - što je možda i bliže istini od ove tvoje definicije s obzirom da smo stvoreni putem seksa a ne tako što su se naši roditelji igrali sa svetlošću, palili i gasili svetlo i tome slično. Ja ti mogu dokazati da je čovek biće seksa. :heart: :mrgreen:

Da, međutim, važnije pitanje je ŠTA JE TO SVETLOST? Miša mu dobošara...

Aaaaaa.... Treba da razumemo. Dakle, čovek nije biće svetlosti, on je biće razuma...

Eto, definicije, definicije. Mogu ti reći samo da si ti kao i ja i ostali ljudi rođen upravo iz crne rupe. I u crnu rupu ćemo se vratiti. Rupe su prirodni prolazi između različitih svetova, a ne nekakvi opaki i zli usisivači kako te tvoj paranoični um ubeđuje. Naravno, prolaz (rupa) mora da ima silu privlačenja da ga PUTNICI ne bi promašili kad mu se približe. I sunce i crna rupa su deo Božanske kreacije.

Možda ćeš jednom VIDETI da niko nikome ne otima svetlost (energiju) niti je to moguće. Nešto drugo se dešava. Dešava se pad frekvencije, vibracije svesti i to se onda doživljava kao nedostatak energije, živahnosti, radosti... Uzrok tog PADA naš unutrašnji nemir. Strahovi, sumnje, nestrpljenje, brige... Sve što nam ruši unutrašnji mir. Uznemireni ljudi dakle vibriraju na niskim frekvencijama svesti i stalno traže nekog ili nešto što će ih smiriti. Onda oni svoj nemir prenose na one koji su smireniji i malo se smire (dakle, "poveća im se energija" pa se osećaju bolje, a ovi drugi koji su bili mirni, postanu uznemireni pa se osećaju loše - i to je taj "pad energije" tj. frekvencije.

Eto, smireni i fokusirani imaju energiju (visoku frekvenciju). Unutrašnji mir i harmonija dovodi do uspostavljanja pune veze sa izvorom života, Bogom. A onda, blistaš! Radi toga svako ko ti donosi svoj nemir i ti ga prihvatiš, obara ti frekvenciju energije svesti i ti se osećaš loše. I onda misliš da ti je ukrao energiju, kakva iluzija! Nije ti niko ništa uzeo, već si prihvatio njegov nemir, sam si sebi kriv, jer nemir udaljava od Boga, od života. Otimanje energije ne postoji. Postoji samo nametanje i prihvatanje ili ne prihvatanje tuđeg unutrašnjeg mira ili nemira. Ako podesiš tvoju radio stanicu duha na frekvenciju buke i haosa, normalna stvar je da će ti biti loše.

Ljudi koji rade razne tehnike, u stvari pokušavaju da umire svoj um. Da se potpuno smire. Potpuno smirenje dovodi do povratka potpune veze sa Izvorom Života i do enormnog skoka frekvencije svesti. To pogrešno zovu "povećanje energije". Ali, onda dođu ovakvi poput tebe i ispričaju horor priče o groznim crnim rupama i ako ih ovi ozbiljno shvate, izgube svoj mir a samim tim i "energiju".

Izgubili su direktnu vezu, jer su nemirni, zabrinuti, besni, tužni, puni straha... Nemaju spokoja. I onda pokušavaju da u taj svoj haos uvuku i ljude. Društvo smiruje. Da njima malo spuste frekvenciju a svoju malo podignu. Na taj način se neorganci smiruju, a mi uznemirujemo. Svi ljudi i neorganci očajnički traže smirenost i harmoniju, ali većina ljudi nisu toga svesni.

Pevaju oni, ali vrlo duboke i nepravilne tonove, pevaju neskladno, bez harmonije, pevaju kakofoniju... JA nisam član tog hora. To jest, nisam više.

Sunce daje

Uh, zar ne reče Isus nešto kao: "SKUPLJAJTE BLAGO, koje je na nebu a ne ovozemaljsko koje jedu crvi i moljci..." ?? A ti napade sakupljače... Svako ko skuplja mora i da daje, to je neodvojivo. Čak i jadna veverica, plemenito stvorenje koje si tako ocrnio u svom mračnjaštvu, i ona mnogo toga daje, prirodi, planeti, drugim životinjama... Na kraju, daće i svoje telo da ga pojedu, kad dođe njen dan za odlazak s ovog sveta.

Bog, izvor života, Namera, DUH, se nalazi u SRCU. Gledanje iz srca znači da si došao do svog izvora. Isus u koga "veruješ" je rekao: "Kraljevstvo Božije je U VAMA." Ništa nisi shvatio...

Mistika je suočavanje sa tajnom. Bog, Duh, Namera, ČOVEK - sve je to TAJNA. Ne možeš spakovati univerzum, Boga, Duh u svoj mali i ograničeni razum. Ne možeš POJESTI Boga. Na sreću... Ko to ne vidi, gadno je zastranio. Zato je izvorno Hrišćanstvo u stvari agnosticizam, shvatanje da nikada nećemo spoznati ko smo i šta smo i šta je ovaj svet. Možemo se samo smiriti i uskladiti sa Izvorom. To kaže i don Huan.

Mislim da je od hrišćanskog filozofiranja gore samo hrišćansko mračnjaštvo.

Jadne male veverice... :(

nastavak..

- - - - - - - - - -

Nisi se ti šalio. Svako ko pažljivo pročita taj tvoj tekst videće to.
Važno je da ti vidiš to đubre koje je na meni. Svoje očigledno ne vidiš.

Kako pao, pa valjda sam se DIGAO zbog seksa? :zper: Kakve žene i požude, šta ti to bulazniš? I kakve veze to ima sa temom? Pa tema nije moj seksualni život... Jel to nešto kao pokušaj uvrede? Da ti se nisam slučajno umešao u ljubavni život? :think: :lol:

Voditi ljubav (sex) bez požude, kako me ti ovde ljubazno učiš, je isto kao i voziti bicikl bez ruku i nogu. Nemoguća stvar. :eek: Nešto nije u redu s tvojom logikom, ili lupetaš jer nemaš argumente protiv mojih stavova....

Hehe, bežiš pošto sam te razbio kao kantu u raspravi. Nikog ti ovde ne strašiš i plašiš, ali jesi mračan. Nedostaje ti dijalektika u logičkom zaključivanju. Zato nemaš šanse u rasparavi jer ja dijalektiku koristim. Dijalektika uvek pobeđuje crno -beli, uprošćeni pogled na svet. Osim dijalektike, izgleda da ti je nepoznata i opasnost generalizacije u logičkom zaključivanju, jer generalizaciju često koristiš.

Primer pogrešnosti i logičke neispravnosti generalizacije:

Svi ljudi lažu.

Ako svi ljudi lažu, i ja lažem.

Dakle, ja lažem da svi ljudi lažu.

Znači, svi ljudi govore istinu!

Takav logički sistem koriste ljudi koji uopštavaju stvari. Na kraju dođu do poricanja svoje prvobitne postavke, a da to mnogi i ne ukapiraju, hehehe... :mrgreen: To je česta pojava kod kvazi - duhovnih osoba, i onih koji naginju fanatizmu.

Ali ja znam da ovaj primer i lekcija iz osnova Logike tebi neće vredeti, jer koliko sam primetio, nisi sposoban da podneseš da nisi u pravu. Ipak, pišem to radi ostalih koji prate ovu temu. Jednostavno si mi poslužio kao dobar primer pomoću koga se može objasniti kako ne treba razmišljati, ako nešto želimo da zaista razumemo.

nastavak...

- - - - - - - - - -

To sam ja, Le Klerk! (Alo, Alo) I stojim iza svega onoga što sam ranije pisao. Samo sam izašao iz fanatizma i verskog radikalizma. Ali ti to ne kapiraš.

Šta da ti kažem, sažaljevam tvoj slučaj duhovnog slepila i gordosti. Mislim da bi ti bio dobar inkvizitor ili egzorcist. Ljudi s takvim mentalnim sklopom, crno-belim pogledom na sveti i lovci na veštice i demone su idealni za te službe.

A možda bi ti mene čak malo i na vatricu stavio samo kad bi mogao, s najboljom namerom da podigneš onog "dobrog" i "odsutnog" čoveka koji se ne zove Stalker. Moje ime je NENAD.

Pozdrav.

nastavak....

- - - - - - - - - -

Pogrešno. I u unutrašnjoj tišini ima opisa, samo što taj opis nije zasnovan na rečima. Nemo znanje. Mi moramo da interpretiramo ono što opažamo to je neizbežno. Ta interpretacija je naš UM. Kastanedini ratnici menjaju interpretaciju zasnovanu na jeziku za interpretaciju zasnovanu na nemom znanju. To je "vidovnjački um".

Nemožeš odbaciti svoju sposobnost interpretacije. Ako uništiš svoj um, uništio si sebe u potpunosti - mrtav si.

Međutim, ono što je problem kod toltečke tradicije je to da se ti "vidovnjaci" povezuju sa višom silom, "namerom" koja u stvari nije izvor svemira i svesti već plagijat, vešta kopija. Priključuju se na svest zveri a da toga nisu svesni.

Inače njihove metode za izlazak iz ovog sveta su ispravne i dobre. Ono što je katastofalno je što kad iz ovog sveta ropstva i zla izađu, oni ulaze u svet čistog iskonskog zla, umesto da se vraćaju pravom tvorcu i gospodaru svemira.

nastavak...

Dragi posetioci i učesnici ove teme, voleo bih da vam kažem par stvari koje smatram vrlo bitnim u vezi mog celokupnog učešća ovde. Kao čovek koji je tu temu otvorio, verujem da sam dužan da dam pojašnjenja o svojim promenama stavova, mišljenja i pogleda na Kastanedine knjige i praksu.

Kao što znate, kretao sam se od vatrenog prihvatanja pa do isto takvog poricanja znanja koje je tu opisano. I takođe znate da sam bio dovoljno lud da praktično isprobam sve te prakse - tenzegriti, rekapitulaciju, sanjanje... Moja kolebanja su nastala iz neminovnih stanja krize svesti i uma koje doživljavaju svi oni koji se usude da zavire iza ovog svakodnevnog sveta zbivanja i mišljenja. To je put prepun opasnosti i neizvesnosti. Kad se suočite sa nezamislivim stvarima i pojavama, onda su knjige i filozofiranje od male koristi.

Ipak pošto sam (jedva) preživeo sve te eksperimente, iz svega toga sam izašao neuporedivo jači i mudriji nego što sam bio na početku avanture. I zato želim da vam kažem svoja otkrića po pitanju ove teme, zaključke koji su me skupo koštali.

Ono u šta sam sad prilično siguran, je da toltečko učenje nije izuzetak u odnosu na ostale poznate duhovne prakse po pitanju potpunosti i istinitosti.

Pošto sam prošao kroz vatreno krštenje, pa čak i kroz vrata smrti, video sam da su sva ljudska duhovna znanja iskvarena i nepotpuna. Svako od njih u sebi sadrži određenu meru istine, neko više a neko manje. Toltečko učenje sadrži veliki, možda i najveći deo istine.

Kada postanemo sposobni da OSETIMO koji su delovi bilo koga učenja istiniti a koji su podvala, može se reći da smo dostigli nivo svesnosti koji je prilično visok. Taj stepen se dostiže kad konačno očistimo vlastiti um. Tada možemo uzeti iz svake tradicije ono što vredi, profiltriraćemo sadržaje kroz naš KRISTALNI um koji će usvojiti ono što je čisto a odbaciti iluzije i perverzije.

Zato primećujem da mogu biti i Hrišćanin i Toltek i Budista i Taoista i to iskreno. I vidim da se profiltrirani sadržaji svih tih učenja savršeno međusobno uklapaju i nisu u sukobu.

To je objašnjenje onima koji se čude i zbunjuju kako to da sam čas Hrišćanin, a čas Toltek. Zato ne treba prigrliti samo jedno učenje jer su sva delimično istinita, potrebno je sataviti delove mozaika razbacane po religijama i ostalim duhovnostima u celom svetu.

Izgleda da je to zadatak koji je Tvorac dao svakome ko traži znanje. Ali tu ličnu sintezu ne možemo obaviti dok nam je um zamagljen i otrovan iluzijama.

Dakle, "uzmeš kvalitet, odbaciš škart" što bi rekao Bora Čorba. Zato i dok pišem ovde u hrišćanskom elementu, pišem o onome što je um profiltrirao kao ispravno uz dodatke koji nedostaju a koje uklapam iz drugih učenja. Na primer, u zvaničnom hrišćanstvu nedostaje bitno znanje o svetlosnom telu, vibracijama, energetskim centrima... A o glupostima koje su u njega ubačene ne bi sada govorio.

Isto tako se odnosim i prema toltečkom učenju, kome nedostaje potpuno otvaranje srčanog energetskog centra. Zato su moćni i mudri ali hladni kao zmije. A taj centar je mesto "razgovora" sa našim tvorcem, koji je u suštini ipak duhovno sunce, vrelo i vatreno.

Iako su te sinteze meni lično donele izvanredan napredak svesnosti i opšteg blagostanja, ne želim da kažem da sam sto posto u pravu i da namećem svoj način i put povratka životu i istini. Ja samo želim da s vama podelim svoja iskustva i zapažanja. Opisujem svoje duhovno putovanje. I verujem da će nekima biti od koristi da se sete samih sebe.

Hvala vam na strpljenju.

http://forum.krstarica.com/blog.php?u=67723

nastavak..

- - - - - - - - - -

Ooooo, stari moj višegodišnji raznoforumski (ne)prijatelju, pa dje si ti? :mrgreen: Kaj ima novog na otoku? Puše li jugo? Opet si popio previše pive pa sad tako mamuran i mrzovoljan moraš se na nekom istresti? Samo sam čekao kad ćeš izroniti sa svojim "mudrostima"... Hvala ti, ti mi pomažeš da uvježbam smirenost kad imam posla s nemogućim ljudima. Aj sad barba moj, da ti odgovorim na post a sve u sukladnosti sa ciljem da mladi i nadasve neiskusni forumaši primjete iskrivljeni um koji diktira ove tvoje natpise. A možda i ti sam primjetiš svoju naopaku logiku te preduzmeš nešto povodom toga. Čisto sumnjam, ali nikad se nezna.... Ipak, da sam moderator, ja bih te opet banirao. :per:

Dali je "moj" ili "tvoj" - činjenica je da ga ima. Baš kao što sam i napisao. "Kako god se okreneš, tvoja stražnjica je otpozadi." - reče općepoznati humanist Mao Tse. A ti si u prethodnom postu odvalio da u unutrašnjoj tišini nema nikakvog opisa. Ali stara priča, ti pokušavaš da budeš "u pravi po svaku cijenu" makar i iskrivljujući ono što sam napisao. Neki ljudi dolaze na teme gdje se raspravlja o ozbiljnim stvarima, samo da bi liječili svoje komplekse niže vrednosti. To nema veze sa konstruktivnom i korisnom raspravom.

Što možeš birati, jadan? Um je satavni i inherentni dio bića. To je kao da si rekao da kad imaš problem sa umom onda možeš odsjeći sam sebi glavu i riješiti problem. Ako misliš da je to izbor, tada si u pravu, možeš birati! :dash:

Apsolutno romantično. :heart: Što su to apsolutni termini? Biće da si ti nešto načuo o tome, pa sad ispaljuješ fraze ne bi li ispao pamjetan. Nisam tu rekao ništa u apsolutnom smislu.

Bez interpretacije nema uma. Bez uma nema bića, nema života, nema čovjeka. Um koga Kastaneda naziva "nemo znanje" je um toalne ravnodušnosti i hladnoće prema onome što opažamo, ali i on donosi svoje "neme" zaključke i oblikuje svijet percepcije u "svetleća jaja", Orla, svjetlosna vlakna, itd. Zamijenili su jedno tumačenje i percepciju svijeta drugom. Samo su promijenili ugao posmatranja i to je sve.

To je BILO moje iskustvo, a tvoje je koliko vidim još uvijek.

Nije dovoljno ako će ti neko reći "Budi trezven!" da bi postao trezven. Početno stanje svakog čovjeka je da nije trezven i ne može i ne zna kako bi mogao doći do trezvenosti - čistog uma. Doći do trezvenosti je proces i borba koja traje godinama. Ali, možda si ti čudo Božje te si postao trezven čim ti je to rekla kastanedina knjiga, što ja znam, sve je moguće... Mada, na osnovu tvog zbrkanog i nesuvislog pisanja, ne bih rekao...

Što to znate? Ko ste to vi? Nova sekta, kult? Kafanski ratnici? Pomoću "sjaja očiju" mijenjate interpretaciju svojeg sranja u uživanje? "Uh, baš su ukusna ova govna!" Čarobnjaci - mazohisti?

Ja sastavljam mozaik znanja isključivo samo za sebe a ne za druge i to isključivo na osnovu provjere u praksi. Poslije toga o tome pišem. I vjerujem da isto tako svako treba sastavljati svoju ličnu duhovnu priču. Pa ko čita nek odabere što mu paše. Eto, opet je iskrivio ono što napisah... Ako hoćeš da očistiš um, moraš prvo umrijeti.

Bok stari. Volim tvoj duh koji se krije ispod tog sranja - što bi rekao Napasnik. :rotf:

nastavak...

- - - - - - - - - -

Mislim da nije loša ideja da se posle više godina "lomljenja kopalja" i tastatura napokon i pogledamo oči u oči. :D

Ovi forumski eksperimenti sa semantikom i rečima mogu biti korisni ali ništa ne može zameniti živu komunikaciju i interakciju.

Međutim, mislim da ova tema nije zgodno mesto za privatna dogovaranja o našim budućim susretima. O mestu, vremenu, času susreta i ostalim tehničkim stvarima bilo bi dobro da budu obavešteni samo oni koji taj susret žele i koji su se pre toga dogovorili o svemu povodom toga.

Zato sam otvorio ovde na Krstarici grupu zatvorenog tipa na kojoj se možemo dogovarati o susretima i ostalim stavrima koje nas zanimaju. Grupu sam nazvao "Spiritualnost Bez Granica" i dobrodošli su svi koji iskreno tragaju za izvorima duha i sebe samih, bez obzira kojim sistemima samospoznaje se bave.

Možete pogledati ovde: http://forum.krstarica.com/group.php?groupid=873

Naglašavam da je grupa zatvorenog tipa, što znači da ako želite da se učlanite morate podneti zahtev ili mi se javiti privatnom porukom sa željom da pristupite. Nakon razmatranja vaše molbe sa ostalim članovima grupe bićete primljeni ili ne. Ovo je radi toga da bi smo sprečili provokatore i nedobronamerne osobe da ometaju normalan rad.

Želim da kažem da ova grupa NIJE za one koji ne shvataju spiritualnost ozbiljno i hteli bi samo malo da se zabave, ubiju dosadu, leče svoje komplekse itd, itd. Takvi imaju širom interneta bezbroj mesta gde mogu zadovoljiti svoje potrebe.

Eto, nekim starim saborcima sa ovoga foruma odmah šaljem pozive za predlogom da se priključe grupi, a ostali ako hoće neka me kontaktiraju ili na stranici grupe kliknu na link za podnošenje zahteva za prijem.

Dođite da se dogovorimo oko saradnje. :) I - da rastemo zajedno.

nastavak...

Tako je. Nemoj da te mrzi, maši ručicama, skupljaj zmijsku nameru izazivača smrti. Oni jedva čekaju da im se pridružiš i postaneš vampir kao i oni. Ali njima će uskoro doći kraj, čim svane ZORA SVESNOSTI. Tako da nećeš imati vremena da se s njima orodiš, pa je svejedno dal' radiš pokrete ili ne. :think:

:hahaha::rotf::hahaha:

nastavak..

- - - - - - - - - -

Reč JA nije loša. Ego je samosvest. Izvor svemira je osoba, ima svoje JA. Bez ega ne postojiš niti možeš postojati. JA je ogledalo u kome vidiš sebe. Ako razbiješ ogledalo, mrtav si totalno.

Ne treba se osloboditi svoga ega, već ga treba izlečiti i osloboditi od otrova. Postoji zdravi, božanski JA - to je božansko dete u nama i postoji bolesni i pokvareni JA (ego).
nastavak..

- - - - - - - - - -

EGO na latinskom jeziku znači JA. Nema drugog značenja. Tako da je ovo što si napisao bezveze, pokazuje nepoznavanje elementarnih filozofskih i psiholoških termina. Uvek mi je smešno kada neuki ljudi raspravljaju o složenim temama a ne poznaju terminologiju. To je znak EGOmanije. "Videla žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu".

Mi moramo da imamo sliku, predstavu o samom sebi. Ta slika koju imamo o sebi je JA. Mi se ogledamo sami u sebi. To je razum i um, samorefleksija. Bez tog ogledala umiremo, ono je nužnost. Samosvest podrazumeva da ako smo svesni samih sebe onda imamo i sliku o samom sebi, predstavu... Ta slika je EGO. Dakle, samosvest (samoposmatranje) je sastavni deo EGA. Ako je ta slika nerealna i iskrivljena onda imamo bolesni ego (prestavu o samom sebi) koji ne odgovara objektivnoj stvarnosti. Obično je uzrok tome strah, plašimo se za svoju egzistenciju i radi toga smo OPSEDNUTI sami sobom. Kad pobedimo strahove i smirimo se, ego postaje zdrav.

nastavak...

- - - - - - - - - -

Nikko je nešto napisao:

Nije tačno, i dalje imaš sliku o samom sebi samo što je ne možeš izraziti rečima i standardnim mislima... Iako ti želiš da budeš Nikko, ipak si Nekko... Hehe, ne možeš pobeći sam od sebe. Samorefleksija je nužna i neizbežna ali vampiri baš ne vole ogledala... To je gradivo koje deca uče još u obdaništu. :think:

:hahaha::rotf::hahaha:

nastavak..

- - - - - - - - - -

Moraš da imaš sliku o sebi. To je imperativ Duha. Bila ona iracionalana ili racionalna, imaš je. Čak i kad ništa ne misliš, kad isključiš unutrašnji dijalog i u tišini si, čak i tada tvoj nemi UM opet stvara sliku o tebi ali nemu, neverbalnu i rečima neopisivu. Kad ne bi imao sliku o sebi umro bi. Onda bi stvarno bio Nikko... Kad ne bi imao sliku o sebi, ne bi mogao ni da pišeš svašta po forumu. :mrgreen:

nastavak..

- - - - - - - - - -

Hehe, mi se ne trudimo da "ego potpuno isključimo" jer je to put u smrt. Mi se trudimo da ga svedemo u njegove prirodne granice, da zauzme mesto i ulogu koja mu normalno pripada. Pobesneli i iznad svake mere naduvani ego treba šibati kao pomahnitalu stoku dok se ne smiri i prepusti komandu našem unutrašnjem biću, neizrecivom posmatraču koji je u nama, Božanskom, veselom detetu. To dete se nalazi u centru našeg srca. Neki ga zovu Krišna, a neki Hrist a neki ga uopšte ne zovu, neki pokušavaju da ga ubiju, da ubiju Boga u sebi... :(

To je suština ljudske tragedije na ovom svetu. :sad2:

Otvorite srce, razmišljajte iz srca, osećajima a ne rečima. :D

nastavak...

- - - - - - - - - -

Ovo je totalna neistina. Ego je prirodni i neophodni deo ljudskog bića, jer je to naše poimanje samih sebe. Bez njega ne možemo postojati jer jednostavno ne bi smo znali za sebe poput nekog kamena ili druge mrtve stvari. Ego je samorefleksija, samospoznaja, i on je jedan od temelja svesti, značajna osobina života. Sva živa bića imaju izvestan stepen samorefleksije, predstave o samom sebi, inače ne bi mogla da komuniciraju međusobno jer komunikacija je kad dva bića upoređuju međusobno slike koje imaju o samom sebi.

Poziv na potpuno uništenje ega je veoma suptilni i podmukli poziv na samoubistvo. To je prevara. Nije problem u egu već u bolesti ega. Radi toga, poziv na oslobađanje od ega umesto njegovog lečenja je isto kao i kad bi nekome kome je bolesna glava rekli da je rešenje problema ako sam sebi odseče glavu pa će onda biti izlečen i srećan a taj jadnik uopšte ne shvata da bez glave ne može živeti jer su ga obmanuli da je to moguće. Nije dovoljno što su nam pomutili pamet, ego i glavu, oni bi da nas nateraju da sami sebi otfikarimo glavu. To je vrhunac cinizma i mržnje prema ljudskom rodu.

Pozdrav.

nastavak..

- - - - - - - - - -

Nije istina da je 99,9 posto prazan prostor. Praznina ne postoji, sve je ispunjeno do vrha. Ta greška u proceni je nastala jer naš bolesni ego misli da ono što je izvan našeg opažanja jednostavno ne postoji ili je to "praznina". To je kao da si ušla u potpuno mračnu prostoriju i pošto ne vidiš šta ima u njoj, ti kažeš da je ona "prazna". Ali ta soba nije prazna, puna je neverovatnih stvari ali ih ne primećuješ. Tako i oholi fizičari poput Ajnštajna nazivaju prazninom ono što njihova percepcija i složeni aparati ne mogu da detektuju. I zato ovaj svet u kome živimo nije iluzija, on je realan kao i drugi svetovi, iluzorna i iskrivljena su naša tumačenja tog sveta. Došlo je do greške u obradi informacija... Nešto nije u redu sa programom za obradu. :whistling:

Nisu nam potrebni nikakvi majstori da nas nauče kako da se vratimo svom izvoru, (koji nije praznina) jer smo svi mi rođeni kao majstori koji sve znaju. Samo smo zaspali i zaboravili ko smo i šta znamo...

Ego ne služi da bi se štitili od nečega već da bi smo SPOZNALI SAMI SEBE. To čini bolesni ego, stalno je uplašen i brani se od nečega. Ego, kada je zdrav, postaje samoposmatranje i samoispitivanje i to sa ljubavlju prema sebi, sa samoprihvatanjem... Kad ćete prestati da mrzite sami sebe? Ko mrzi sebe i ne prihvata sebe takvim kakv JESTE, taj mrzi i onoga ko mu je dao neprocenjivi dar života. Život je svesnost. Svesnost je refleksija.

Eto lepo si rekla, kad porastemo pronaćićemo put unutar sebe. To je samoposmatranje, to je zdravi EGO. Ko je taj što traži put unutar sebe? Ima nas dvoje... Onaj koji je u tami i neznanju i traži onoga koji koji je u svetlu i sve zna... To je paradoks duha koji je izvan našeg razuma. Čovek i njegov odraz u ogledalu su isto ali su ipak svako za sebe... U slučaju prosečne osobe, odraz je iskrivljen, ne odgovara u potpunosti originalu. Ali, kako umiriti površinu jezera tako da se mesec može savršeno ogledati u njoj? :think:

:bye:

nastavak...

- - - - - - - - - -

Ne postoji kraj. Ne postoji početak. To su iluzije iskrivljenog EGA. Postoji samo put koji ne vodi - nigde.

:cmok:

......

Ne postoje odvojene stvari, Sve stvari su povezane i u neprestanoj interakciji pa tako i ova dva aspekta ega. Odvojenost je iluzija "lažnog ja". Iz ovih tvojih tvrdnji se vidi koje "ja" te vodi. I još ti kaže da si "nikko"... Lukava je to tvorevina. Nedostaje ti dijalektika u razmišljanju, no tako je sa svim filozofima -amaterima. Nisu savladali gradivo iz prvog razreda a uskaču na fakultet. Ali imam utisak da polako, iako sporo napreduješ... :think:

:mazi:

........

- - - - - - - - - -

E brate Karti, u zadnjim postovima si stvarno zablistao! :hvala:
Pa ajde da ispričam jednu priču kad već tražiš... Malo izveštaja iz prakse posle ovih filozofskih razmatranja o egu nije na odmet. Potrebno je i jedno i drugo, duhovno iskustvo i racionalna analiza tog iskustva.

Eto, Kastaneda piše o dvojniku, energetskom telu, drugom... Koristi više naziva za svetlosno telo. Buđenje svesnosti o tom telu je fascinantan proces. Imam ti ja brate jedan zanimljiv doživljaj u vezi toga. Da ti ugodim, evo "priče iz nepričave":

Jednog dana, iznenada sam počeo da osećam nekakav pritisak, strujanje i treperenje na čelu, među obrvama. Uporedo sa tim, počeo sam da osećam nekakvu vatru u centru dlanova, kao da tu stoje nekakve vatrene lopte poput malih sunaca... Sve to me je zbunilo i zapitao sam se čemu li sve to služi? Hm, za tu stvar na čelu sam se setio priče o "trećem oku", ali ovo isijavanje energije iz sredine dlanova... I tako, nekoliko dana sam se zapitkivao, kad, jedne večeri odgovor mi je došao kroz čudesan događaj.

Vraćao sam se kući kasno noću iz posete nekim prijateljima. Bila je zima i mraz mi je stezao obraze. Oni žive nekoliko kilometara udaljeni od mog grada tako da sam prolazio kroz nenaseljeni brdoviti predeo prekriven snegom. Iznenada se pojavio čopor pasa lutalica i jurnuo ka meni lajući i režeći besno. Ispred njih je išao najkrupniji mužijak, vođa čopora. Zaustavio sam se u mestu jer sam znao da je pogrešno bežati, to ih još više razbešnjava i daje im hrabrost. Kada su mi prišli na desetak metara, naglo sam čučnuo i posegao rukom ka tlu kao da uzimam neki predmet a onda sam ustao i zamahnuo rukom kao da ću ga baciti na njih. Uplašili su se i zaustavili. Posmatrali su me i režali. Tada je onaj njihov predvodnik krenuo prema meni a ostali su ga pratili. Ponovio sam isti trik i oni su opet ustuknuli i povukli se na bezbedno rastojanje. Ali posle nekog vremena posmatranja i besnog režanja, opet su nasrnuli. Opet isti trik i opet njihovo povlačenje i tako nekih petnaestak minuta. No, svaki put kad bi nasrnuli, bivali su sve hrabriji i prilazili su sve bliže. Shvatio sam da na kraju taj trik sa bacanjem nepostojećeg kamena više neće delovati. Našao sam se u nezgodnoj situaciji, nisam mogao pobeći odatle jer bi me sustigli a nisam mogao ni ostati... A nigde u blizini ni jednog drveta da se popnem na njega.

"Šta da radim, kako da se izvučem?" - pomislio sam. "O Gospode, pomozi mi!"

Dok sam tako očajan razmišljao o izlazu, vođa čopora je opet razjareno krenuo ka meni a ostali za njim. Tada sam spontano i bez ikakve promišljene namere okrenuo levi dlan ruke prema psećem vođi. Osetio sam jako zračenje neke toplote kako izbija iz centra mog dlana pravo ka njemu, kao neki usmereni mlaz ili talas energije, ali veoma blag i suptilan... Kao ošinut gromom, vođa se ukopao u mestu a za njim i ostali psi. Počeo je da cvili i maše repom kao neko malo kučence. Odjednom su svi postali mirni i dobri kao jagnjad!

"Ma, šta... Kako... ?? " - pitao sam se buljeći zaprepašćeno čas u svoj dlan a čas u pse. "Ej bre, pa ovo je kao u naučno - fantastičnim filmovima!" - pomislio sam i počeo da se smejem kao lud...

Dok sam se ja tako cerio kao neka budala, vođa se okrenuo i otišao zajedno sa ostalima. I tako sam ostao sam i zbunjen šta se to desilo. Na putu ka kući sam zahvaljivao Duhu i divio se praktičnom načinu na koji mi je pokazao čemu služi svetlost koju imam u rukama. Nisam mogao prestati da se smejem i buljio sam u svoje dlanove pitajući se kakve se sve tajne kriju u ljudskom biću...

Eto ja sam to doživeo a sad bi voleo da čujem iskustva nekih koji se ovde puvaju i duvaju da sve znaju i drže predavanja i pridike drugima.

:whistling:

.......

- - - - - - - - - -

Imati iskustvo ne mora značiti da imamo znanje. Iskustvo i znanje nisu ista stvar mada su povezani. To što Nikko poistovećuje znanje sa iskustvom pokazuje da razmišlja plitko i površno i da se radi o nedovoljno obrazovanoj osobi . Iznošenje kategoričkih tvrdnji bez dublje analize i ispitivanja je obično znak bolesnog, naduvanog ega.

Primeri da iskustvo nije isto što i znanje:

1. Grči filozof Aristotel je pažljivo posmatrao kretanje sunca, smenu dana i noći i došao do čvrstog zaključka da se sunce okreće oko zemlje. Na osnovu svog iskustva bio je potpuno u pravu. Ali svi znamo da se zapravo zemlja okreće oko sunca tako da je njegovo iskustveno znanje bilo pogrešno. Dakle, iskustvo nije znanje. Znanje je kombinacija iskustva, razmišljanja i percepcije. Problem kod iskustva je što ako postoje nevidljivi elementi neke pojave (kao što je u ovom slučaju to okretanj zemlje oko svoje ose), ti elementi koji su zapravo van našeg opažanja nas mogu dovesti do pogrešnih zaključaka.
  2. Alkoholičari, narkomani i ostali zavisnici stalno i iznova doživljavaju iskustvo nesreće i patnje koje im njihovo ponašanje donosi ali im to ne pomaže da dođu do nekog korisnog znanja niti do znanja kako da se izvuku iz toga. Jedino što znaju je da su u nekoj vrsti pakla. Ono što im nedostaje je proširena percepcija vlastite situacije, oni ne vide šta se krije iza te" bolesti" pa s toga nemaju ni pravo znanje.
  3. Egomanijaci, osobe bolesnog i pokvarenog ega stalno imaju iskustvo praznine, očaja, straha, sukoba sa okolinom, svađa... Ali i dalje ostaju egomanijaci, jer nemaju percepciju šire slike. Oni vide samo sebe i svoju opsednutnost vlastitiom nepostojećom važnošću i veličinom te su slepi za druge ljude i za sve što je izvan njihovog nedodirljivog pogleda na svet u kome su oni centar oko koga se sve okreće. Oni traže da se ceo svet prilagodi njima, njihovim prohtevima i shvatanjima umesto da se oni prilagode svetu u kome žive. I tako stalno vrte ista iskustva sukoba sa celim svetom i neznaju ništa.
Jedva čekam da nam Nikko ispriča neko svoje praktično iskustvo iz "druge pažnje", naguala... :ceka:
.............

- - - - - - - - - -

Hahaha, koja budalaština... Umreću od smeha, hvala ti, ulepšala si mi i razveselila dan! :hvala:

U mom kraju postoje čopori podivljalih pasa koji često napadaju ljude a naročito noću. To je postao pravi problem, jer opštinska vlast ne radi, raspad sistema, komunalci u štrajku, država donela novi zakon o psima lutalicama pa sad više niko ne sme da ih dira... Kod nas su neki ljudi čak kažnjeni novčano i zatvorom jer su se branili od besnih pasa i pri tom povredili "sirote životinje"... :eek: Nedavno su napali malo dete staro dve godine i naneli mu teške telesne povrede i da nisu naišli neki ljudi i oterali "sirote životinje" kako ih ti zoveš, to dete bi bilo mrtvo. To dete je sigurno imalo "više vibracije" i nije "hranilo strah i agresiju sirotim životinjama", imalo je dobrotu, ljudskost... A ipak su ga "sirote životinje" unakazile. Ali ti izgleda voliš takve "sirote" životinje jer si im slična - čim neko dirne tvoj napuhani ego odmah režiš i ujedaš. Svako brani svoga. :think:

A preuzvišeni nagual Nikko je verovatno naišao na grupu mirnih i dobroćudnih pasa pa ga zato nisu ni dirali. Samo da nas još povede u slobodu pošto je nedavno napisao da je on Nagual. :ceka:

.........

- - - - - - - - - -

Pa, izgleda da ti NISI u svetlosti ljubavi iako se tako predstavljaš već u pokvarenoj svetlosti duhovnog otpadnika i razbojnika - stare zmije.

To si jasno pokazala nedavno kad sam ovde napisao kako su besni psi napali dete od 2 godine i teško ga povredili i da nisu naišli neki ljudi oni bi ga rastrgli.

Tvoja reakcija i Golubicina je bila sažaljenje prema pobesnelim psima!! Dok sam to čitao, nisam mogao da verujem jer sam ipak mislio da se iz vaših nadimaka kriju ljudska bića. Ali ne, ono što je stravično je da vas dve niste NI JEDNOM rečju izrazile žaljenje i saosećanje prema jadnom detetu, već ste žalile životinje... Čak je "golubica" dodala zlu energiju na tu priču tako što je napisala kako je moj grad proklet, lutaju tu neki zombi i negativna karma je na delu i mi smo ovde zaslužili da nas rastržu psi... :eek: O nesrećnom detetu koje je ostalo invalid - ni reči, ali je spomenula "jadne pse". Baš joj hvala što me je utešila a zahvalni su joj i mnogi ljudi i žene iz mog grada koji prate ovu temu i jedva čekaju da njoj i njenoj prijateljici iskažu zahvalnost.

Pozdravljam sve čovekoljubive učesnike i pratioce ove teme i želim im puno svetla, ljubavi i radosti života.
.........

- - - - - - - - - -

Bože, Bože, kad će ljudi već jednom shvatiti da su LJUDI a ne bikovi, lavovi, majmuni, zmije itd ?? Sve im je bolje nego da budu ono što jesu, da budu ljudi... To je zato što mrze sami sebe, tako su ih naučili NE - LJUDI.
Ako si stalno svestan smrti onda ne možeš uživati u životu. Smrt je samo prelazak u drugu oblast i to je sve. Ali dok ne dođe taj trenutak prelaska, treba se radovati životu i svetlosti duha. Opsednutost smrću stvara mračne šamane, vračeve i ostale ne-ljude. Ono čime su opsednuti, to će i doživeti.

Ja sam izabrao svetlost i radost života. No svako bira sam za sebe, neki su se rodili za smrt a neki za večnost.

.......

Ne, to znači da nas neprestana svest o neizbežnom kraju boravaka na ovom svetu sprečava da uživamo u životu koji nam je POKLONJEN da bi se radovali i ŽIVELI. Živite, život nije opasan po život! Neprestano isčekivanje smrti bilo to sa strahom ili ravnodušnošću prema njoj, ometa život da se ispolju u punom sjaju.

Tačno, ali to je svejedno. U oba slučaja si opsednuta smrću umesto da ŽIVIŠ punim plućima.

Možda ti i još neki jadni LJUDI pokušavate da budete i životinje i biljke i prah... Ja ipak želim da budem ono što i jesam - ČOVEK. Da sam trebao biti životinja, rodio bih se kao životinja. Ali to ne znači da ne poštujem životinje i da ih ne volim. Međutim, ljubav prema njima ne znači da trebaš da se pretvoriš u životinju. Ah, kako je nekima teško da budu ono što jesu... "Teško je biti čovek..." :(

Grešiš... To se bira. Postoje neki koji mrze činjenicu da su živi i samim tim mrze i onoga koji im je dao život i svesnost. Ko ne voli i ne prihvata sebe onakvim kakav jeste, ne voli ni tvorca i pljuje na taj neprocenjivi poklon.

Ima nekih stvari sa kojima se ne valja šaliti... :think:
........

- - - - - - - - - -

Ovo nije istina. Sve duše se razlikuju, svaka je neponovljivi original. Čak i među istom vrstom, naprimer, svaki je čovek original - ne postoje dve iste duše. A razlika između duše životinje i duše čoveka je neopisiva. Njihova svetlost je sasvim drugačije konfiguracije i to svaki vidovnjak vidi. Dakle razlke nisu samo u materijalnom telu već i u duhovno - svetlosnom telu koje nazivaju duša. Ali, to što si napisao proizilazi iz verovanja u reinkarnaciju koje je iluzija i prevara. Ima nekih ljudi koji mogu da u transu pročitaju životno iskustvo nekoga ko je nekad živeo na zemlji i onda to iskustvo pogrešno shvate kao sećanje na prošli život. A ustvari su samo odgledali trodimenzionalni film - hologram nečijeg tuđeg života. Taj hologram demoni koriste da bi nas ubedili u reinkarnaciju.

.........

- - - - - - - - - -

"Ko čuva moju reč, neće smrti ugledati nikad." - Hrist.

......

- - - - - - - - - -

Ma to je savim jednostavno. Lažu nas da je teško i nemoguće. Ono što nas odvaja od izvorne svetlosti su naši strahovi i nemiri. Kad se potpuno smirimo i totalno prihvatimo sebe i svoju situaciju onakvu kakva jeste, tada će nam se otvoriti srčana čakra i videćemo svog tvorca umom srca, srešćemo se sa njim jer on je u centru našeg bića, a energetski to je srčani centar. Izlaz je u potpunom smirenju u prihvatanju postojanja i života onakvim kakv jeste SADA I OVDE. Samo smireni će videti Boga.

"Mir vam svoj ostavljam." - Hrist.

........

- - - - - - - - - -

Hrist nije samo čovek koji je nakada živeo na ovoj zemlji, Hrist je sjaj božanskog duhovnog sunca. Tvorac je sunce a Hrist su zraci tog sunca. Hrist je eksplozija energije koja stvara ceo svemir, suštinska sila kreacije koja je bila jako izražena u čoveku koga zovu Isus. Ta sila kreacije je LJUBAV. Ako nema stvaranja i rađanja, nema ni Ljubavi. Ali džabe ja to tebi pričam. Ti voliš neke druge stvari... :think:

...........

- - - - - - - - - -

Učenje o reinkaranaciji je u nepomirljivoj suprotnosti sa hrišćanskim učenjem o vaskrsenju. Na kraju vremena, svi mrtvi od prvog stvorenog čoveka pa do poslednjeg koji je umro će ponovo oživeti u svom fizičkom telu. Ako postoji reinkarnacija to bi značilo će svaki čovek oživeti u stotinama ili hiljadama tela prilikom uskrsnuća što je totalna besmislica.

Ne bih rekao, mladiću... ;) Vedsku objavu su primili ljudi - vidovnjaci od nekih duhova pa je onda zapisali i proglasili Božjom rečju. Osim ako sam Bog nije seo i napisao pa razdelio spise ljudima. :mrgreen: Isto važi i za Hrišćansku objavu, imamo ljude koji su tvrdili da im Bog govori te su onda preneli ostalima. Ali pitanje je s kim su govorili. Rešenje tog problema verodostojnosti je kad se potpuno smirimo i otvorimo srce i onda ćemo se sami osvedočiti u prirodu tvorca i svog odnosa sa njime. Objave su samo putokazi kraj puta koji bi trebalo da nas dovedu do ličnog i živog iskustva komunikacije sa Bogom. A naše srce nikad ne laže, ono što laže je iskvareni raz - um kome srce često poveruje. Bolje je direktno komunicirati sa svojim izvorom nego verovati prorocima, vidovnjacima, spisima. I još ti kažu "to je reč Božja i gotovo, nema rasprave".
...........

- - - - - - - - - -

Otkud znaš da je to istina? Da je taj Krišna - Veda Bog koji je lično zapisao te spise. Zato što su ti učeni bramani rekli da je to tako ili zato što si to pročitao? Eto, to je to, ti veruješ na reč drugim ljudima. Ja više volim da se osvedočim u nešto. A naravno, demoni mogu napraviti iluziju da smo videli samog Boga, ali imamo mi tu moćna oružja da nas ne prevare. Ta oružja su: "po delima ćete ih prepoznati" i "svaki duh koji ne priznaje Hrista kao svog gospodara je demon".

U suštini, svaki duh koji nam se javi i prikaže kao Bog ili anđeo i napumpava našu oholost i egomaniju, govoreći nam da smo posebni, odabrani, veliki pred Bogom i ljudima je ništa drugo do lažov.
.........

Danez je napisao:

Širom celog sveta postoje grupe praktičara tzv. magijskih pokreta - tensegritija koje je podučavao Kastaneda kao praktične postupke koji omogućavaju ulazak u svet vračeva-šamana. Njihov broj nije baš mali. Svi oni su Kastanedini sledbenici i naslednici. U Srbiji gde inače živim, ne postoji formalna grupa praktičara, koliko sam ja obavešten.

Baš ta praksa magijskih pokreta je nešto najopasnije, preko nje sam opsednut. Kako to funkcioniše?

Kao što opisuje Kastaneda, ti pokreti su nastali u šamanskim izmenjenim stanjima svesti. U stvari, neka bezlična sila je pokazala tim drevnim vračevima pokrete. Ta "sila " je satana glavom i bradom. On je smislio način da se ljudi direktno i maksimalno moguće povežu sa njim preko tih pokreta.

Dakle, rekoh da sam došao do kritične granice i tu je bilo dža ili bu. Pitanje života ili totalne smrti. Tada se pojavio jedan plemeniti čovek, hrišćanin koji poseduje neverovatno jaku veru, onu koja planine pomera, i suočio me sa situacijom. On je Hristov ratnik. Pokazao mi je šta je sila Božija i ja sam bio zaprepašćen. Rekao mi je da mogu da biram, jer Bog poštuje slobodu volje ali da za mene više nema milosti i moram se odmah odlučiti. Iskreno sam se pokajao što sam hteo biti sam svoj Bog i odlučio sam se za svetlost, za ljubav - za Hrista. Tada je ratnik pristupio egzorcizmu i to je bilo vrlo bolno i za njega i za mene ali smo uspeli, Bog je pomogao i ja sam sada slobodan.

Možda ću vam jednom napisati detaljno o svome iskustvu
oslobađanja, za sada mi nije dopušteno da kažem više.

Prošlo je već nekoliko godina, Nenade iskrenog srca Vas molim da svoja iskustva nastavite dijeliti na forumu

Uh, ****** koje je ovo sad ludilo! Ludak trazi od drugog ludaka da mu pojasni poreklo njegovog ludila kako bi preko njegovog ludila dokucio svoje ludilo! Adonis, duso, ludilo se leci kontrolom- dakle ako ne naucis da cinis kontrolisano ludilo na dobrom si putu da zavrsis u Lazi Lazarevicu :D

О књигама Карлоса Кастанеде сам чула углавном похвале, али ја са прве двије (''Учење Дон Хуана'' и ''Одвојена стварност'') нисам нешто нарочито одушевљена.
Боље речено, нисам схватила поенту читања тих књига...
Јесу ли остале књиге занимљивије?

Да ли је тачно да је читање његових књига као дрогирање без наркотика? То негдје прочитах...:think:

Back