Fiamma
Iskusan
- Poruka
- 6.522
А је л' ти можеш да ми појасниш? 

probaj sa aktivnom stranom beskraja!О књигама Карлоса Кастанеде сам чула углавном похвале, али ја са прве двије (''Учење Дон Хуана'' и ''Одвојена стварност'') нисам нешто нарочито одушевљена.
Боље речено, нисам схватила поенту читања тих књига...
Јесу ли остале књиге занимљивије?
Да ли је тачно да је читање његових књига као дрогирање без наркотика? То негдје прочитах...![]()
Tačno je da su njegove knjige poput droge ali vidi to se negleda tim očima...naime, tu se misli da Kastaneda dotiče osetljiva pitanja koja čovek prikriva sam od sebe.О књигама Карлоса Кастанеде сам чула углавном похвале, али ја са прве двије (''Учење Дон Хуана'' и ''Одвојена стварност'') нисам нешто нарочито одушевљена.
Боље речено, нисам схватила поенту читања тих књига...
Јесу ли остале књиге занимљивије?
Да ли је тачно да је читање његових књига као дрогирање без наркотика? То негдје прочитах...![]()
И оне ће доћи на ред...ne može se početi ozbiljnije povezivanje ukoliko nisu pročitane Put u Ixtlan, Moć tišine, Priče o moći i Unutrašnji oganj....
Dokle se stiglo?Trenutno sam u fazi preispitivanja castanedinog ucenja. Prvi put nakon dosta godina ozbiljno sumnjam u pricu o slobodi. Jako puno je univerzalnih istina u njegovim knjigama, a uvjerih se i da magični pokreti djeluju. Al dal taj put vodi u slobodu ili mozda nesto zlokobno.
Izgleda da ima svako svoj put do slobode, samo alati koji se koriste su isti, ali ovisi o pojedincu kakav je put, u slobodu ili nesto zlokobno.Trenutno sam u fazi preispitivanja castanedinog ucenja. Prvi put nakon dosta godina ozbiljno sumnjam u pricu o slobodi. Jako puno je univerzalnih istina u njegovim knjigama, a uvjerih se i da magični pokreti djeluju. Al dal taj put vodi u slobodu ili mozda nesto zlokobno
našao sam objašnjenje ovog koje me je smirilo.Near dawn, the assistants made an enormous spiral with embers from the fire. Don Melchor came to me and told me i should look at the spiral until Xolostoc (the devil) revealed himself to me.
Malo niže, pomoćnici su načinili ogromnu spiralu od žara iz vatre. Don Melhor mi je prišao i rekao da treba da gledam u spiralu dok mi se ne prikaže Ksolostok (Xolostoc).
...
Rekapitulaciju sam radio, ali posle ovog „sitnog propusta“ koji sam video u prevodu knjige "Susreti sa Nagualom", Armanda Toresa, pitam se da li bi ikad više trebalo to da radim.
...
Razlika je sto su tad mnogo mocniji, i mogu da se koriste kao "saveznici", ali to nikom ne treba osim ako mu nije sudjeno, tako da kontakt samo preko snova, a najbolje nikakav, zavisi sta koga zanima.Dali zna netko kakva je razlika kontaka s anorganskim bicima, jedna preko snova, druga preko jave?
Kad na prijmer, ako ta bica predju u ovu realnost, imali to kakve koristi, ili je bolje drzati kontakt ako uopce preko snova?
Nisam razumeo sta je problem u rekapitulaciji, i "posle cega" ne znas da li to opet da radis?Krajnji cilj toltečkog učenja
Hajde da malo pišemo o krajnjem cilju toltečkog učenja.
Krajnji cilj toltečkog učenja je da prolete pored nekakvog orla koji valjda jede svest, i da tako sačuvaju svest i žive "večno" koliko sam shvatio.
“To je krajnji cilj rekapitulacije: napraviti duplikat, i biti spreman za odlazak. Ne morate biti čarobnjak kako bi ste shvatili važnost svega ovoga. Umreti u bedi je očajan način umiranja. S druge strane, imati duplikat koji će te ponuditi Orlu vam garantuje da će te biti sposobni da nastavite dalje.”, kaže Kastaneda u „Susretima sa Nagualom“, Armanda Toresa.
Odavno sam odustao od tog cilja.
Ono što me zanima je biti ovde i sada.
...
Rekapitulaciju sam radio, ali posle ovog „sitnog propusta“ koji sam video u prevodu knjige "Susreti sa Nagualom", Armanda Toresa, pitam se da li bi ikad više trebalo to da radim.
Svako sigurno treba da se zapita sta zeli. A pitanje je prosto, da li zeli da zivi, ili da umre, tj. da li da bude svestan, ili ne.možda svako treba da se zapita šta zaista želi.
da li želi da sačuva svoju individualnu, subjektivnu svest, „večno“.
meni to liči na budženje ega, „večno“. (pogledati prethodni post na ovoj temi, kastanedine reči.)
možda sam više naklonjen istoku.
Ne radi se ni o kakvom varanju. Radi se o energiji, i tome ko je sta uradio sa sobom u toku zivota...smesno je pomisliti da takva jedna sila moze da se varaZa mene - krajnji cilj je da budem najbolja što mogu.
Najbolja verzija mene-zavisi od sakupljene/rasute energije.
Živim po tom učenju, ne pričam sa ljudima o tome, sem sa pobratimom (koji isto ide stazom ratnika).
Nije mi cilj da prevarim "Orla".
a jel može nešto između?Svako sigurno treba da se zapita sta zeli. A pitanje je prosto, da li zeli da zivi, ili da umre, tj. da li da bude svestan, ili ne.
„A jogiji mogu da nastave sa tvrdnjama da nemaju ego,ali oni ne mogu biti bez ega. Sam njihov process stvara ego. Borba je taj proces. Ako se borite ,morate stvoriti ego. I sto se vise borite,ego ce biti jaci. I ako pobedite u borbi,steci cete vrhunski ego.“Imati zelju da se zadrzi svest sigurno nije "budzenje ega" =) Naprotiv, da bi uopste imao sansu to da uspes, potrebno je da se ega oslobodis, tako da je to oksimoron![]()