Nikko
Aktivan član
- Poruka
- 1.639
Taj "jedan" se nije odnosilo na tebe, izgleda da te to naljutilo
"Izgleda" da je ovo bio fin pokusaj da se izvuces. Samo sto tako nesto mozes sa nekim ko je na tvom ili ako postoji nizem nivou.
Jasno je da si mislio na sebe, zato sam i napisao da je smesno sta neko na takvom nivou uopste trazi na iole ozbiljnijim temama.
Citate si dobio, to što ih ti tumačiš onako kako tebi paše je opet tvoja privatna stvar
Ja ne mogu da "tumacim", mogu samo da ti kazem sta nesto znaci. Tvoja je privatna stvar dal si u stanju to da shvatis.
"Tumacenje" podrazumeva nepotpuno znanje o nekoj odredjenoj stvari. Ja nisam nigde rekao "mislim da...". Ja sam rekao kako stvari stoje. Ako govorim o necemu o cemu nemam potpuno znanje, tek onda mogu samo da "tumacim".
ali u tom tumačenju ne postoji nikakva nužnost pa dabi bilo ko,ko je razuman, osećao ikakvu obavezu prema tako nečem, al ti bi da ono što nemanužnosti predstaviš kao da je tobož ima, a ako neko veli da nema onda da ga nateraš da on to prihvati.
Nema nikakve "obaveze" niti "nuznosti" da neko shvati odredjenu stvar. To zavisi od individualnog nivoa svesti. Kao sto i od energije pojedinca zavisi da li ce biti sposoban da oseti i razgranici kome moze da veruje a ko i nije bas na mestu. Ne moze da postoji nikakva obaveza u tom smislu, niti bilo ko moze da natera nekog da prihvati bilo sta. To je smesno.
Jel, zaboga ako ko ne shvati onako kako si ti shvatio (a to je jeino vlajano i ispravno) ondaon greši i ništa ne shvata - a ti shvataš jel de![]()
Jedino je ispravno i tacno onako kako jeste. Ako neko dobije znanje o stvarima kakve jesu, onda DA - bilo ko, ko je shvatio drugacije, gresi i nije shvatio.
To je prosta matematika.
Ovo nije citat (već parafraza), kao prvo. Kao drugo to je opštepoznato. Kao treće nikakve nužne veze to so onimm što ja rekoh nema - niti ga opovrgava niti ga potvrđuje.
Ajde bar "kao prvo", pre nego sto pojuris da te letaci posisaju, tj. reagujes na nesto sto je neko napisao i sto je pretnja tvom nastradalom egu - obrati paznju na to sto citas. Naravno da nije "citat", stavio sam pod navodnike ono sto sam rekao u prethodnom postu, a iz cega ni u kom ludilu ikome ko ima trunku znanja o ovim stvarima, nije moglo da sledi da Stanar "nije mogao da izadje iz materijalnog sveta". Tako da, "kao drugo" to ocigledno nije "opstepoznato" jer iz toga sledi totalno drugacija stvar od one koju si ti zakljucio. I "kao trece" naravno da opovrgava. Bilo kome kome je priblizno jasna velicina znanja i umece percepcije koju ima takav carobnjak, ne moze pasti na pamet takav idiotski zakljucak koji si ti izveo u vezi Stanara.
To što ga ti u svojoj glavi povezuješ kao po kakvoj tobožnjoj nužnosti je tvoja želja, tvoje htenje, takva veza ne postoji nigde u stvarnosti već samo u tvojoj glavi. Da bi moglo da se poveže na nekakav način (bez apodiktičnosti već samo čisto teoretski) bože moj, moglo bi čisto formalno logički, al da ono jeste povezano tako kako bi ti hteo da ga povežeš - bože sačuvaj - ni u snu, čak ni u stanarevom snu. Čak i samo to teoretsko povezivanje nije održvo ako se pravilno razume šta je tu kazato u celini.
Izvini sto prekidam tvoju omiljenu radnju, tj. sizofrenicni monolog...Sta sam ja to povezao "po toboznjoj nuznosti"? =))
Znaš, budući da si bipi-maji, nije ti jasno ali postoji prilična razlika između (formalno logički) "moguće" i (faktički) "jeste", naročito u logici. Jer u logici je formalno tačno reći - žena ima dve noge, kokoš ima dve noge, znači žena je kokoš. Formalno - logički je ispravno - al veze s vezom nema u istinitosti.
![]()
Opet se izvinjavam sto prekidam...mozes da nastavis =))
A kako bi se iz "toga" moglo zaključiti da stanar nije znao izlaz iz materijalnog sveta, kad ta tvoja parafraza ni ne govori o tome nit ikakve veze sa tim ima, moliću?
Ti si totalno izgubljen.
Pa naravno da moja parafraza ne govori o tome da stanar "nije znao izlaz iz materijalnog sveta", to je ono sto si ti rekao, a sto je idiotizam! =)) I ne radi se o toj parafrazi, vec o mom objasnjenju pored toga.
Ja upravo govorim kako Stanar ni u kom slucaju nije mogao da ima problem "da izadje iz materijalnog sveta". On stvara materijalne svetove! Kako moze da ima problem da izadje iz jednog?!?
Daj malo razmisljajte, bez obzira sto nista ne znate. Problem koji je on imao nema veze sa tako necim, to je na totalno drugom nivou. Po tebi (izgleda ?) - stanar se nije mogao, nije umeo osloboditi neorganskih bića
Ne, jos kad bi ti bio priseban, i bio u stanju da citas sta neko pise.
On se ocigledno oslobodio neorganskih bica, kao sto sam i rekao, samo sto je konstantno postojala opasnost da otkriju njegov manevar, pronadju ga i povuku nazad.
neorganskih bića, koji su baznačajni delić i smetlište materijalnog postojanja, a mogao se, onako ko od šale, osloboditi materijalnog postojanja
Prvo, oni nisu deo materijalnog postojanja. Drugo, sve su sem "beznacajni delic". Trece, "izaci iz materijalnog sveta" je "piece of cake" u odnosu na oslobadjanje od neorganskih bica, u Stanarevoj situaciji. Cetvrto, strasno je koliko nista ne shvatas, i peto, jos je strasnije sto si ubedjen da shvatas. Takvo tvoje stanje je hiljadama puta gore od nekoga ko je eventualno samo naivan.
Nemoguće je da su mu neorganska bića, beznačajni deo smetlišta materijalnog postojanja predstavljala problem a da mu čitavomaterijalno postojanje nije predstavljalo problem.
Ne znam sta ti tu nije jasno. Neorganski svet je milionima puta vece polje od bilo cega materijalnog. Sem ove pesnicke vedrine koju ti se svidja da koristis, kako mislis da su neorganska bica deo "materijalnog" postojanja..?
Da se mogao osloboditi materijalnog postojanja automatski bi bio slobodan svega što je u vezi sa tim postojanjem pa i neorganskih bića kao jednog beznačajnog dela tog postojanja
Pobrkao si malo loncice u vezi "materijalnog" i "neorganskog".
"videla svoj konačan izlaz" - Konačan nigde se to ne povezuje sa neorganskim bićima, ne kaže huan izlaz od neorganskih bića> A i zašto bi rekao kada je Stanar već izašao iz njihovog sveta?! Jel ne bi bilo glupo da kaže da traži izlaz koji je već davno našao? Jasno da ovo "konačan" ne ukazuje na izlaz od neorganskih bića (jer je on već ostvaren) već ukazuje na končano postignuće kojem teže savremeni vidovnjaci - slobodu (mukti, oslobođenje od materijalnog postojanja).
Naravno da se pod "konacni izlazom" ne podrazumeva izlazak iz sveta neorganskih bica. To se vec desilo. Tu se misli na trecu paznju, na totalnu slobodu, sto nije isto sto i "oslobodjenje od materijalnog sveta". Carobnjaci su u stanju da mnogo pre odlaska u trecu paznju, percipiraju apstraktne svetove koji nemaju nikakve veze sa materijalnim.
U tome i jeste glupost tvoje izjave da Stanar "nije mogao da izadje iz materijalnog sveta".
Najbolje da nije mogao.
Ali prvo i osnovno treba razjasniti sta ko smatra pod "materijalnim svetom".
Treba vam odredjen nivo znanja da biste mogli da razgovarate o ovim temama. Nije dovoljno samo da citate knjige, rasclanjujete i izvodite zakljucke. To nema nikakvu vrednost ako nije deo vaseg iskustva, ako nista od toga niste osetili na svom telu.
A ako ta sloboda nije sloboda od materijalnog sveta, može biti samo ondaneka niža od toga - te u svakom slučaju moja konstatacija da Stanar nije znao izaći iz materijalnog postojanja, već se morao nakačiti na Karlosa za kog je, izgleda, procenio da ima šanse da se oslobodi, - sasvim čvrsto stoji.
Stoji cvrsto, ali samo u tvojoj glavi.
Kao sto rekoh, ocigledno ti nisu jasni pojmovi "materijalno" i "neorgansko".
"Sloboda od materijalnog sveta" (sto je isto stvar koja treba jasno da se definise), se postize samim tim sto je neko u stanju da manipulise skupnom tackom i opaza razlicite svetove. Neki od tih svetova se sustinski razlikuju, i neki od njih nisu "materijalni" svetovi. Tako da "konacna sloboda" nikako ne moze da se kaze ili poistovecuje sa "oslobadjanjem od materijalnog sveta". To je nekoliko nivoa nize.
Ovo što izložih je sasvim jasno i čvrsto utemeljuje takvu konstataciju, makar na osnovu onih informacija koje su nam u ovom trenutku dostupne o tome...
Ovo je sustina svega o cemu ja pricam. Ovo je najvaznija stvar koju svako treba da procita triput i koja treba da se shvati, jer objasnjava bukvalno sve sto se desavalo na ovoj temi. Ti nemas nikakvo znanje, ti samo imas "informacije koje su ti dostupne" Procitaj jos jednom.
Znaci sve sto ti pricas, pricas na osnovu "informacija koje su ti trenutno dostupne", tj. koje procitas u knjigama. To nije "covek od znanja" niti ratnik...to je novinar. =)
I to je osnovna razlika izmedju tebe i mene. Sto je jos gore, ti si toliko izgubljen, da sve ljude stavljas u isti kos sa sobom! =)) "makar na osnovu onih informacija koje su NAM u ovom trenutku dostupne o tome..."
Ti govoris u mnozini, i podrazumevas da su svi ostali ljudi na istom nivou svesti kao ti, tj. da imaju isti nivo informacija i znanja kao ti =))) Ima li veceg idiotizma od toga? =) Ti poistovecujes sve ljude sa tvojim sopstvenim stanjem svesti, i iz nekog fantasticnog razloga iskljucujes mogucnost, tj. ne pada ti na pamet da neko nema samo "informacije" koje su tebi dostupne iz knjiga, vec pravo znanje. Neverovatno! =) Ali to je "majmun"..
Poslednja izmena:

) onda to meni znači da je ono izvorno ljudsko u njemu provirilo na trenutak.
Zbilja je đavolski lukav taj nagual umesto da sa slašću pojede onoliku svest kod Isusa on ga prvo ostavi za pelcer pa onda daljnom kultivacijom raširi vrstu i po južnoj i severnoj Americi gde je već počelo da biva isuviše nejestivih jedinki
i mislim da nije čitala forum
)
A znaš, isto tako kao što znaš da je stanar mogao da se oslobodi materijalnog sveta a nije mogao da se izbavi od progona neorganaca.