GrdobanS
Elita
- Poruka
- 23.247
To nije uopste ni civilizacija, vec obicna gomila kamenja sa tu i tamo nekim drvetom i 'ajducima koji ubijaju i kolju zbog jedne pogresne reci.Ni Crna Gora,Bosna,Hercegovina ,,,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To nije uopste ni civilizacija, vec obicna gomila kamenja sa tu i tamo nekim drvetom i 'ajducima koji ubijaju i kolju zbog jedne pogresne reci.Ni Crna Gora,Bosna,Hercegovina ,,,
Burna reakcija na sirenje komunizma i na divlji neobuzdani kapitalizam. Isto i njegov italijanski kolega.Хитлер је био логична последица кретања на Западу.
A VEŠTICE!!?? Danas se to u EU smatra posebno strašnim ZLOČINOM tzv. FEMICID! Tada si ženu koja te živcira samo proglasio vešticom i zatukli bi je!Inkvizija je bila negde od 15. veka pa do 18. i njom su bili zahvaceni samo jeretici poput onih sektasa kalvinista, puritanaca i slicnih, plus Jevreji.
Dakle, skroz si omasio vremenski period.
Sto se hitlera tice, on je bio samo jedan kratak period ludila u nemackoj istoriji, incident bukvalno. Za razliku od presvetlog istoka gde su razni hitleri pravilo vec milenijumima, skoro bez pauze.
И да нису, па шта? Као што рекох, Византија је била расадник културе, цивилизације, филозофије, духовности, архитектуре, уметности.Nije, ali to ne menja cinjenicu da Vizantija i njeni naslednici (sve bolji od boljeg) nisu Evropa niti ce ikada biti.
И антисемитизма и русофобије и осталих болести од којих је боловао помахнитали Запад.Burna reakcija na sirenje komunizma i na divlji neobuzdani kapitalizam. Isto i njegov italijanski kolega.
Mislis u geografskom smislu? U onom u kom smo mi orijent?Nije, ali to ne menja cinjenicu da Vizantija i njeni naslednici (sve bolji od boljeg) nisu Evropa niti ce ikada biti.
Ko zna od kada su stari Grci, egipćani, i ko zna koje civilizacije pre njih ZNALI da je Zemlja okrugla i da se vrti OKO Sunca... a u srednjem veku te 'napredne zapadne civilizacije si završio na lomači za heliocentričnu teoriju'И да нису, па шта? Као што рекох, Византија је била расадник културе, цивилизације, филозофије, духовности, архитектуре, уметности.
Запад је тада грцао у мрачњаштву и папској диктатури!
Kontinent je Evroazija, a Evropa je pre svega kulturno-istorijsko-civilizacijska celina sacinjena od katolicanstva, protestantizma i jos nekih stvari koje sam naveo u jednoj poruci na temi.Mislis u geografskom smislu?
Zapad, tj. Evropa: katolicanstvo (kasnije i protestantizam), papocezarizam, feudalizam - sa feudalcima koji sami nastaju, a ne postavlja ih vladar, potom gotika, latinica, slobodni gradovi, parlament itd.Vizantija nije geografski bila citava na Evropskom kontinentu, ali jeste itekako bila zapadna kultura
Znaci Romeji nisu ziveli u romejskom carstvu?Ukratko, sve ono sto Vizantija nije.
Да, чувена западна ,,памет" да је земља плоча.Ko zna od kada su stari Grci, egipćani, i ko zna koje civilizacije pre njih ZNALI da je Zemlja okrugla i da se vrti OKO Sunca... a u srednjem veku te 'napredne zapadne civilizacije si završio na lomači za heliocentričnu teoriju'![]()
![]()
Ziveli su, ali to carstvo nije bilo Evropa. Evropa se zavrsavala u Madjarskoj (sa Hrvatskom i Slovackom), Poljskoj, Litvaniji i Svedskoj (sa Finskom, Estonijom i Letonijom).Znaci Romeji nisu ziveli u romejskom carstvu?
Инквизиција, ломаче, крсташки ратови, верски ратови, европски тоталитаризми 20 века, итд.Zapad, tj. Evropa: katolicanstvo (kasnije i protestantizam), papocezarizam, feudalizam - sa feudalcima koji sami nastaju, a ne postavlja ih vladar, potom gotika, latinica, slobodni gradovi
Ti si sou programZiveli su, ali to carstvo nije bilo Evropa. Evropa se zavrsavala u Madjarskoj (sa Hrvatskom i Slovackom), Poljskoj, Litvaniji i Svedskoj (sa Finskom, Estonijom i Letonijom).
Uostalom, to su i dan-danas u praksi istocne granice Evropske Civilizacije.
Ma ne brine mene što su te evropske svinje radile razne ZLOČINE vekovima.. nego što i danas neke evropske DEBILČINE sebi uzimaju za pravo da na Balkanu kroje neku pravdu! Gavrilo Princip je to efikasno rešavao!Инквизиција, ломаче, крсташки ратови, верски ратови, европски тоталитаризми 20 века, итд.
Oduvek.A reci mi kada je to tacno Vizantion postao naprasno grad istocnjacke kulture?
НАТО је савремени Вермахт, ту нема дилеме.Ma ne brine mene što su te evropske svinje radile razne ZLOČINE vekovima.. nego što i danas neke evropske DEBILČINE sebi uzimaju za pravo da na Balkanu kroje neku pravdu! Gavrilo Princip je to efikasno rešavao!![]()
Znao sam da cemo na kraju doci do toga da ce anticki Grci(zacetnici zapadne kulture), na kraju ispasti pripadnici istocnjacke kultureOduvek.
Varas se, upravo su portugalski jezuiti iz Makaoa (portugalska kolonija) naucili ''prepametne'' Kineze negde u 17. veku da je Zemlja okrugla.Ko zna od kada su stari Grci, egipćani, i ko zna koje civilizacije pre njih ZNALI da je Zemlja okrugla i da se vrti OKO Sunca.
Ne patetisi.Ma ne brine mene što su te evropske svinje radile razne ZLOČINE vekovima.. nego što i danas neke evropske DEBILČINE sebi uzimaju za pravo da na Balkanu kroje neku pravdu! Gavrilo Princip je to efikasno rešavao!
Grcka i rimska civilizacija su bile panmediteranske, tj. bio im je blizi neki tamo Sirijac od ''varvara'' iz severne Evrope.Znao sam da cemo na kraju doci do toga da ce anticki Grci(zacetnici zapadne kulture), na kraju ispasti pripadnici istocnjacke kulture![]()
Vermaht u službi ango-američko Jevrejskog lobija!!?? Naci Nemačka kao neo kolonijalna anglo-američka vukohebina!!??НАТО је савремени Вермахт, ту нема дилеме.
Za dulenceta i njemu slicne, svako ko ne obozava Ruse = nacista. Logika nedostojna cak i jaslica.Vermaht u službi ango-američko Jevrejskog lobija!!?? Naci Nemačka kao neo kolonijalna anglo-američka vukohebina!!?
Od severa Evrope? Dobro ti sad uzimas kao neka plemena sa severa Evrope kao neki argument, pa svi oni ce pre ili kasnije podpasti pod tu zapadnu civilizaciju, civilizaciju ciji je zacetnik anticka Grcka... A ta povezanost koju ti pominjes svakako moze da postoji i postoji u istoriji sveta u to nema sumnje...Medjutim to u ovoj raspravi nije nikakav argument, veruj mi...Grcka i rimska civilizacija su bile panmediteranske, tj. bio im je blizi neki tamo Sirijac od ''varvara'' iz severne Evrope.
Неко ко подржава нацисте сигурно није ништа бољи од њих.Za dulenceta i njemu slicne, svako ko ne obozava Ruse = nacista. Logika nedostojna cak i jaslica.