Zasto je Srbija trebala da se otkaci od Rusije

И шта кажу. Руси све уништили, ( пре свега нису Руси него Совјети), Немци и партизани довни. Миришу , уводе правду. Молим те, уозбиљи се. Пеко Дапчевић је гранатирао Београд совјетским оруђем. Лесковац су енглези сравнили са зељом, на захтев Коче Поповића. На Ништ су Еглези бацили фосфорне бомбе, да их испробају за Дрезден, а по захтеву комунистичке команде, како би се Србима сломио дух, и како би ***********е могле да уђу у Србију.
Ono sto sam i napisao.

Ono sto sam i napisao.
Па лагали те. Мора да су и они били комуњаре. Дакле дошли су Совјети. Немци
Проблем је што данашњу власт у Русији држе Совјети који нису заинтересовани ни Русе да бране и помажу, а камо ли нас.
Мислим да је ово време великог отрежњења за многе русофиле и да сад имамо шансу да дођемо себи и да коначно водимо бригу само о свом интересу.
Без обзира на многе споне које имамо са Русима, код над су се водиле разне политике у циљу очувања глава.
Руска власт једниставно не цени то што српски народ пружа безрезервну подршку.
То је сасвим друга тема, и сасвим је могуће да с у потпуности у праву. Али ако је то тако, обзиром да смо окруени смртним непријатељима, нема нам спаса. Онда бар да будемо јунаци и да изгнемо славно. Јер, видиш, решење колективног запада за Србије је Јасновац. То је оно што су они и онда и сад планирали за нас. То је њихово решење за Србе. Кад Срби крену на запад, прво ударе на Јасеновац, симбол уједињеног запада и западног решења за Србе. Рубенс, Моцрт, Јасперс, Вивалди су за њих. За нас је само и једино Јасеновац. Кад се Руси освесте, за нас е бити касно, а богами и уза њих. И мени је јасно да док год они држе они сувилистичну јеврејску наказу, као мумију на Црвеном тргу, за њих нема среће, ако ни за нас, док држимо масовног убицу Срба, педофила и свињу Броза на земљи српског привредника, нема ништа од нас, и ништа не можемо да урадимо.

То је сасвим друга тема, и сасвим је могуће да с у потпуности у праву. Али ако је то тако, обзиром да смо окруени смртним непријатељима, нема нам спаса. Онда бар да будемо јунаци и да изгнемо славно. Јер, видиш, решење колективног запада за Србије је Јасновац. То је оно што су они и онда и сад планирали за нас. То је њихово решење за Србе. Кад Срби крену на запад, прво ударе на Јасеновац, симбол уједињеног запада и западног решења за Србе. Рубенс, Моцрт, Јасперс, Вивалди су за њих. За нас је само и једино Јасеновац. Кад се Руси освесте, за нас е бити касно, а богами и уза њих. И мени је јасно да док год они држе они сувилистичну јеврејску наказу, као мумију на Црвеном тргу, за њих нема среће, ако ни за нас, док држимо масовног убицу Срба, педофила и свињу Броза на земљи српског привредника, нема ништа од нас, и ништа не можемо да урадимо.
Pa nisu lagalioni,vec istoricari i ovi sto su kasnije pisali o istoriji,kako im je naredjeno.Glupi ljudi citaju i slusaju svasta,kao danas sendvicari,koje su se uvukli vodji u dupe.

Pa nisu lagalioni,vec istoricari i ovi sto su kasnije pisali o istoriji,kako im je naredjeno.Glupi ljudi citaju i slusaju svasta,kao danas sendvicari,koje su se uvukli vodji u dupe.
Ниси ти при себи. Дакле шта су ти то причали ти људи, који су гледали протеривање немаца из Беогарада и инсталирање других окупатора?. Одмах на прву, масна лаж. Дакле није било Руса тад ни од корова. Све Совјети. Да су Руси бомбардовали Беогад? ( Дакле не Совјети, него баш екслипицтно други народ, " Руси".) И да су га грђе бомбардовали него запад? То јест Немци 1941. и Енгелзи 1944, и то збирно и удружено. Ајд лепо...Иначе, новијег је датума откриће о коме говорим. НО, није то ни важно. Совнети свакако нису ни наша једноверна браћа, нити су нам род, ни помоз Бог. Руси су сасвим друга прича.

Ниси ти при себи. Дакле шта су ти то причали ти људи, који су гледали протеривање немаца из Беогарада и инсталирање других окупатора?. Одмах на прву, масна лаж. Дакле није било Руса тад ни од корова. Све Совјети. Да су Руси бомбардовали Беогад? ( Дакле не Совјети, него баш екслипицтно други народ, " Руси".) И да су га грђе бомбардовали него запад? То јест Немци 1941. и Енгелзи 1944, и то збирно и удружено. Ајд лепо...Иначе, новијег је датума откриће о коме говорим. НО, није то ни важно. Совнети свакако нису ни наша једноверна браћа, нити су нам род, ни помоз Бог. Руси су сасвим друга прича.
Ti prozivas ljude koji su to praziveli,da su lazovi,a verujes knjigama,koje su ko zna ko napisali.Vidim po tome da si i ti veoma pametan.

Ti prozivas ljude koji su to praziveli,da su lazovi,a verujes knjigama,koje su ko zna ko napisali.Vidim po tome da si i ti veoma pametan.
Ти људи су тпричали да у Београду, током ослобођења није било Совјетских војника, црвеноармејаца, скраћено Совјета, него да су били Руси. Наравно да тведим. Апсолутно тврдим да су у протеривању Немаца из Београда учествоали совјетски војници. Јер, видиш сасвимам сигуран да су у питању били совјетски војници. То је само један пример. Друго, разарња Београда од стране запада, оних 1941. и оних 1944. су већа него то бомбардовање. И треће, кад је Дедијер умакао из СФРЈота, покајао се, и устврдио да чак ни ти Совјети, ( дакле руски непријатељи), нису хтели крвнички да бомбардују Београд, него је бомбардовање њиховим оруђем преузео на себе, онај о коме сам ти говорио. ИНије ко зна ко. Него исто тако присутан, члан нових зликовачких окупационих снага, Владимир Дедијер.

Ти људи су тпричали да у Београду, током ослобођења није било Совјетских војника, црвеноармејаца, скраћено Совјета, него да су били Руси. Наравно да тведим. Апсолутно тврдим да су у протеривању Немаца из Београда учествоали совјетски војници. Јер, видиш сасвимам сигуран да су у питању били совјетски војници. То је само један пример. Друго, разарња Београда од стране запада, оних 1941. и оних 1944. су већа него то бомбардовање. И треће, кад је Дедијер умакао из СФРЈота, покајао се, и устврдио да чак ни ти Совјети, ( дакле руски непријатељи), нису хтели крвнички да бомбардују Београд, него је бомбардовање њиховим оруђем преузео на себе, онај о коме сам ти говорио. ИНије ко зна ко. Него исто тако присутан, члан нових зликовачких окупационих снага, Владимир Дедијер.
Ja sam rastao u SFRJ,a nikada nismo pricali Sovjeti,vec Rusi.

Запад очекује да уђемо у НАТО.
Ми бисмо неутралност.

Зашто да гинемо?
Као да не можемо да мењамо сто пута страну, као Чеси у ДСР нпр.
Зашто бисмо се ми сврставали уз било кога?
Треба од Јевреја да учимо самоодржање. У томе су мајстори.

Ja sam rastao u SFRJ,a nikada nismo pricali Sovjeti,vec Rusi.
Па јеси ли био СФРЈуогословен или Србин? Растао си у туђој земљи, и друге народе називао туђим именом. Знам за ту језичку непрецизност, и добро знам за све идиотлуке тог времена, јер сам и ја тада расао. Само сам добро зна да та земља није моја. Као што отоманска империја није била земља ни Карађорђа, ни Хајдук Вељка, нити Милоша Обреновића. А сви су рођени и одрастали у Отоманској Имеприји. Мада, разумеме те. Сви данашњи југослвени и титоисти српског порекла, желе у Европу, и за разлаз су са Русијом. То је потпуно јасно.

Запад очекује да уђемо у НАТО.
Ми бисмо неутралност.

Зашто да гинемо?
Као да не можемо да мењамо сто пута страну, као Чеси у ДСР нпр.
Зашто бисмо се ми сврставали уз било кога?
Треба од Јевреја да учимо самоодржање. У томе су мајстори.
Па то би било најлепше. Али на жалост, и други морају да ти признају неутралност. Ако је њихов циљ твоје уништење, то што си деклеративно неутралан, не помаже. Ако ти само Русија и Кина признају неутралност, то , на жалост није довољно.

Инжињер Пољаков, који је упрво завршавао неке делове ранс сибирске железнице, и имао много репроматеријала, које је преостао. Дао је најбољу понуду. Нај јефтинију и најбољем року. Али ми смо , по тајној конвеницији са Аусријом, морали то да одбијемо, и да прихватимо Бонитуову понуду. И тад кређу малверзације. Прво, Родшилдова железничка унија јје уништила Бонитуа, из освете, јер је и она одбијена, а Бонту је исто награисао, па је у Француској и влада пала. А прецедник Владе, Милан Пироћанац је почео да гради огромну кућу. Та његова кућа је данас Клуб Књижевника.

Поента није да је било корупције, корупција је суштаствена сваком Србину. Наравно да је било корупције. Србија ће увек и заувек бити земља корупције, јер су Срби народ корупције.

Поента је да је аргумент за руску компанију био "ми волимо Русе" а не "Наливајко има много железничких прагова вишка".

И шта кажу. Руси све уништили, ( пре свега нису Руси него Совјети), Немци и партизани довни. Миришу , уводе правду. Молим те, уозбиљи се. Пеко Дапчевић је гранатирао Београд совјетским оруђем. Лесковац су енглези сравнили са зељом, на захтев Коче Поповића. На Ништ су Еглези бацили фосфорне бомбе, да их испробају за Дрезден, а по захтеву комунистичке команде, како би се Србима сломио дух, и како би ***********е могле да уђу у Србију.
tacno. najgore bombnardovanje srbije, gore i od nacistickog su po kocinoj naredbi koja je u stvari bila brozova da se ne zavravamo, bilo od strane amerikanaca.

o razlici izmedju rusa i sovjeta se mogu napisati tomovi. kao sto u danasnjoj srbiji vidimo da su na vlasti samo potomci najgorih komunista i rade po srbiju na spoljnjem planu jos gore od svojih predaka, a koji su se prekvalifikovali u patriote i nacionaliste da naivan narod ne skonta ko mu radi o glavi, ne znam ko moze zamisliti kakav konglomerat postoji u rusiji podeljene ideologije koje je samo okrenulo kapu prema zaopadu ili carskoj rusiji svejedno. moze putin da bude carobnjak, ali postoji istorijsko pravilo da ako si bio pod terorom naprimer jedan vek, da bi se izbavio od njega duhovno pre svega mora da prodje najmanje dva do tri puta duze vreme . svako ko misli da se preko noci moze nesto promeniti kao sto je pokojni djindjic imao "ideju", taj je naivac i istorijski a jos vise politicki nepismen.

danasnja rusija kao i zapad gledaju samo svoje interese i kao uvek, kao svake sile saradjuju po pitanju sta da rade sa balkanskim drzavicama. bio ti ideoloski za rusku kulturu ili zapadnu njih za to zabole. mi smo za njih samo neprilagodjeni koje ce tretirati kako im se prohte.

osvrnuo bi se na kulturu kolega sto ste pomenuli u nekoliko postova pominjuci velikane muzike. kultura nema granice, kulturoloski ne mozete omedjiti nekome da politicki posmatra suberta ili betovena samo zato sto su bili deo sile koja je cinila pogome u srbiji... ili bilo kog umetnika pa cak i iz hrvatske kao sto je bio srbin dusan dzamonja koji nije hteo da zivi i stvara ovde no u zagrebu. po takvom pristupu kulture odvajas zito od kukolja kada i ako politika preti da nivelise umetnikovo postojanje kliseima koje ste vi postavili tipa jasenovacke brane.

nije cela hrvatska ustaska, kao nije celo kosovo anti srpsko, kao sto nije cela srbija proruska ili prozapadna. da bi stanovnistvu otvorio oci moras imati na celu drzave ne pajace bez ikakve ideologije osim ideologije maniplacije kao sto su bili crveni, vec ljude dokazane u svojim bransama u ciji kosmpolitizam niko ne sumnja, kosmopolitizam koji ne ponistava duhovni identitet.

a takve je najteze naci. zato imamo ovo sto imamo jer je ista sekta zasela na tron srbije i radi o glavi svim srpskim zemljama, uz svesrdnu pomoc najdebilnije buranije koja takvu prevaru podrzava. biranije koja je potkazivala najblize za vreme svih ratova, bili oni u rusiji, istocnoj nemackoj ili na nekim delovima zapada. to su kolaboracionisti i takvi su sa nakrivljenim sajkacama na kojima je bila zvezda poslali na sremski front decu srbije da ginu da bi oni u svojim blatnjavim cizmama zaseli i terorom vladali srbijom u takozvanoj jugoslaviji. svi su se od takvih idiota i bolesnika kriminalaca i ubica sklonili koji su i krivi za jasenovac bas kao ndh hrvati jer ga namerno nisu oslobadjali iako su mogli, a danas dolaze u srbju da bi starosedeocima srbije radili slicno sta su ustase radile u jasenovcu partadokslano optuzujuci pobunjeni narod srbije da su ustase a ustaskog porekla su oni sami sto je ovaj forum i potvrdio.

ko to ne vidi taj je slep. ko to podrzava taj bednik i stici ce ga kazna od koje misli da moze pobeci. kazna od probudjene srbije ma kako politicki naivna bila sa decom koja su otvorila oci narodu ko je kriv za poluvekovni teror koji je trpeo. a to drzava ne sme da dozvoli i njoj je spas bilo ko ko moze da uradi ono za st je ona nesposbna jer je korumpirana. prepustice drzavu najgorem delu zapada ili rusima da od nje prave sta zele, samo da bi oni i dalje bili sic prezidenti ili kapoi u u logoru zvanom srbija.

i da bi pili sampanjce od srece kada god nekoga skrate za glavu, sto je bio manir njihovih predaka.

Poslednja izmena:
Поента није да је било корупције, корупција је суштаствена сваком Србину. Наравно да је било корупције. Србија ће увек и заувек бити земља корупције, јер су Срби народ корупције.

Поента је да је аргумент за руску компанију био "ми волимо Русе" а не "Наливајко има много железничких прагова вишка".
korupcija postoji svuda, tamo gde je niska, bila bi jaca samo kada je sistem ne bi sprecavao. pogresno je misliti da ljudi na zapadu nisu kvarljiva roba. imas primer svedske gde su srbi svojim marifetlucima sa fingiranjem invalidskih penzija posle samo dve tri godine gastovanja naucili i svedjane kako to da rade. pa ako hoces i u tvom londonu gde su obojeni zbog kobajagi lumbaga muljali i dobijali potvrde da im drzava da benefit da kupe auto uz samo 50 posto cene. pa kad su takvi poceli da se kurce nad englezima sa masinama od preko 3 litre, onda su zakon suspendovali, ako se ne varam, ili sproveli ostriju kontrolu jer su i englezi poceli da isto postupaju sa laznim potvrdama o nesposbnosti.

srbija je inace po korupciji za grcku malo dete.

korupcija postoji svuda, tamo gde je niska, bila bi jaca samo kada je sistem ne bi sprecavao. pogresno je misliti da ljudi na zapadu nisu kvarljiva roba. imas primer svedske gde su srbi svojim marifetlucima sa fingiranjem invalidskih penzija posle samo dve tri godine gastovanja naucili i svedjane kako to da rade. pa ako hoces i u tvom londonu gde su obojeni zbog kobajagi lumbaga muljali i dobijali potvrde da im drzava da benefit da kupe auto uz samo 50 posto cene. pa kad su takvi poceli da se kurce nad englezima sa masinama od preko 3 litre, onda su zakon suspendovali, ako se ne varam, ili sproveli ostriju kontrolu jer su i englezi poceli da isto postupaju sa laznim potvrdama o nesposbnosti.

srbija je inace po korupciji za grcku malo dete.

Није баш за понос што су српски гастарбајтери корумпирали Швеђане; снажно подсећање на змију у Рају.

Код Грка је корупција доведена до врхунца; њихове малверзације око пореза и фондова ЕУ у којима увек учествују чак и манастири је нешто што је и данас непојамно аудиторима које им је Брисел наметнуо после велике кризе.

Није баш за понос што су српски гастарбајтери корумпирали Швеђане; снажно подсећање на змију у Рају.

Код Грка је корупција доведена до врхунца; њихове малверзације око пореза и фондова ЕУ у којима увек учествују чак и манастири је нешто што је и данас непојамно аудиторима које им је Брисел наметнуо после велике кризе.
u grckoj je jos gore ono sto se radi u drzavnim sluzbama. mi to jos treba da apsolviramo jer je glupost zaposljavanja samo radi zaposljavanja kako si rekao dovedena do savrsenstva ili apsurda.

prost primer. firma ima napr 6 spratova. da bi neki dokument otisao na 6 sprat sa prvog, treba na svakom spratu da ga drugi sluzbenik preuzme, nekad cak i overi i prosledi na sprat iznad. kao ova brza radikalna pruga do peste sa dva do tri presedanja sa carinom gde putujes umesto 2ipo sata, celih 6ipo.

Па јеси ли био СФРЈуогословен или Србин? Растао си у туђој земљи, и друге народе називао туђим именом. Знам за ту језичку непрецизност, и добро знам за све идиотлуке тог времена, јер сам и ја тада расао. Само сам добро зна да та земља није моја. Као што отоманска империја није била земља ни Карађорђа, ни Хајдук Вељка, нити Милоша Обреновића. А сви су рођени и одрастали у Отоманској Имеприји. Мада, разумеме те. Сви данашњи југослвени и титоисти српског порекла, желе у Европу, и за разлаз су са Русијом. То је потпуно јасно.
U to vreme nisi smeo da kazes da si "Srbin",vec "Srbijanac"

U to vreme nisi smeo da kazes da si "Srbin",vec "Srbijanac"
Ја сам Србин, и говорио сам стално да сам Србин. И нису ме због тога много гњавили. Више су мње гледали као да нисам нормалан. Али су хтели да ме избаце из школе због Саве Шуманвића. У сваком случају, окуоација. То једноставно није била наша земља. Била је туђа. Као и отоманска империја, на пример.

Поента је да је у овом случају Француз, који је био аустријски човек и радио за Аустрију, корумпирао. И није могао сваког, него је прво Милан морао да сруши владу на чијем челу је седео Ристић, да доведе Чедомиља Мијативића, па тек онда да почене са корупцијом. Да. Корупције је било. То је један од првих великих државних случаева код Срба. Али не више него код других народа. Ко зна ко је испалио тај глупави аргумент. У сваком случају, пруга би била брже и јефтиније урађена, да по налогу Књаза Милана, Чедомиљ МИјатовић није потписао тајну конвенцију на Видовдан 1881. у Земуну.

Ја сам Србин, и говорио сам стално да сам Србин. И нису ме због тога много гњавили. Више су мње гледали као да нисам нормалан. Али су хтели да ме избаце из школе због Саве Шуманвића. У сваком случају, окуоација. То једноставно није била наша земља. Била је туђа. Као и отоманска империја, на пример.
Beograd je bio nas od proterivanja turaka sa teritorije srbije.Ziveo sampre '60-ih u Batajnici i tamo je narod,kada je trebao da predje Savu pricao "Idem u Srbiju".Dok sam ziveo tamo Stanica na Muharu je bila granica Vojvodine i Srbije,a kasnije Konjicka skola,t.j. sadasnja Saobracajna je kasnije bila granica,Srbije i Vojvodine.Sada je beogradski pasaluk obuhvatio i Novu Pazovu,pa je granica Stara i Nova Pazova.Menjaju se mnoge stvari,a menjaju se i ljudi i postaju sve gori i gori.Nisu ni blizu onih koji su se borili u balkanskim ratovima i I sv. ratu.Inace ove ljude koje sam poznavao su bili iskreni i vojvodjani,a kasnije kada sam presao i u Zemun,stari zemunci pricali sve kako je i sta bilo,jer su kao sto sam rekao ucestvovali u oslobadjanju Beograda.I opet kazem takvim knjigama ne verujem,koje su stampane po inostranstvu,pa i kod nas od nekih nepoznatih istoricara.Ja sam znao da je Kurt Valthajm bio u nemackoj vojsci,pre nego sto je se to objavilo javno.

Beograd je bio nas od proterivanja turaka sa teritorije srbije.Ziveo sampre '60-ih u Batajnici i tamo je narod,kada je trebao da predje Savu pricao "Idem u Srbiju".Dok sam ziveo tamo Stanica na Muharu je bila granica Vojvodine i Srbije,a kasnije Konjicka skola,t.j. sadasnja Saobracajna je kasnije bila granica,Srbije i Vojvodine.Sada je beogradski pasaluk obuhvatio i Novu Pazovu,pa je granica Stara i Nova Pazova.Menjaju se mnoge stvari,a menjaju se i ljudi i postaju sve gori i gori.Nisu ni blizu onih koji su se borili u balkanskim ratovima i I sv. ratu.Inace ove ljude koje sam poznavao su bili iskreni i vojvodjani,a kasnije kada sam presao i u Zemun,stari zemunci pricali sve kako je i sta bilo,jer su kao sto sam rekao ucestvovali u oslobadjanju Beograda.I opet kazem takvim knjigama ne verujem,koje su stampane po inostranstvu,pa i kod nas od nekih nepoznatih istoricara.Ja sam znao da je Kurt Valthajm bio u nemackoj vojsci,pre nego sto je se to objavilo javno.
А ко је одвојио тзв. Војводину од Србије? Одкуд та граница. Ко, ако не комунистички окупатор. И уопште, какава је та Војводина, ако није српска. Знаш ли како се живело у Земуну за време рата. Знаш да је Земун био у НДХ? То што су говорили да иду у Србију, говори о њима сасвим довољно. Пре свега, о њиховом незнању. Одакле су досељени ти људи... ти товију Војвођани. Моји су из Баната, и нису се досаљавали никад ни одакле. Београдски пашалујк је одавно укинута административна јединица. Од како смо се ослободили од Турака. Од свих градова у Србији, беогад је најмање српски у овом часу а највише Југословески. Тај шљам још увек овде влада.

А ко је одвојио тзв. Војводину од Србије? Одкуд та граница. Ко, ако не комунистички окупатор. И уопште, какава је та Војводина, ако није српска. Знаш ли како се живело у Земуну за време рата. Знаш да је Земун био у НДХ? То што су говорили да иду у Србију, говори о њима сасвим довољно. Пре свега, о њиховом незнању. Одакле су досељени ти људи... ти товију Војвођани. Моји су из Баната, и нису се досаљавали никад ни одакле. Београдски пашалујк је одавно укинута административна јединица. Од како смо се ослободили од Турака. Од свих градова у Србији, беогад је најмање српски у овом часу а највише Југословески. Тај шљам још увек овде влада.
Licno Tito crtao granice,svih republika,a da Srbija ne bude najveca,onda joj je dodao dve pokrajine.

Licno Tito crtao granice,svih republika,a da Srbija ne bude najveca,onda joj je dodao dve pokrajine.
Србија је природно највећа. Он као јхрват и практично окупатор, то једнотавно није могао да поднесе. Истко масакрирање имали су и Руси у Совјетском савезу, мада не у виду покраина, его стварања практично нових држава. Ту комуњарску калакурцију треба укинути.

Поента је да је у овом случају Француз, који је био аустријски човек и радио за Аустрију, корумпирао. И није могао сваког, него је прво Милан морао да сруши владу на чијем челу је седео Ристић, да доведе Чедомиља Мијативића, па тек онда да почене са корупцијом. Да. Корупције је било. То је један од првих великих државних случаева код Срба. Али не више него код других народа. Ко зна ко је испалио тај глупави аргумент. У сваком случају, пруга би била брже и јефтиније урађена, да по налогу Књаза Милана, Чедомиљ МИјатовић није потписао тајну конвенцију на Видовдан 1881. у Земуну.

Твоја теза је да је неки покварени Француз корумпирао честитог краља Милана и његову светитељску владу.

То би била добра комедија, али ни Нушић се није сетио на време.

Твоја теза је да је неки покварени Француз корумпирао честитог краља Милана и његову светитељску владу.

То би била добра комедија, али ни Нушић се није сетио на време.
Да је тај Француз био покварен до коске, нема никакве сумње, па је чак и опште познато. И не само он међу французима. Због тих малверзација је Емил Зола новинама нагрђивао и њега и остале чланове владе којии с учествовали у тој малверзацији. И влада им је пала због тога тада. То уопште није спорно. А у Србији ником ни длака с главе није пала. И ту је проблем. Краљ МИлан је први српски владар, који је издао интересе сопственог народа, наредио да се против интереса Србије потпише тајна конвенција, ( тајна, јер јавно једноставно није смео), и за то добио масну личну апанажу од Аустрије. Уосталом, Краљ Милан је први по много чему. По томе што је био први јавни атеиста, и по томе што је васпитааван код Катарђија, влашког кнеза, као и први човек на челу државе, који није имао никакв осећар родољубља. У исто време, онај који је извучен са дна, Чедомиљ МИјатовић, и који је у име Србије потписао тајну конвенцију награђен титулом аустријског грофа, до које му је, као правом примитивцу веома стало. Подсетио би да за њега никад нико није гласао, и да је његова странка имала само четири посланика, ( од 650 у то време), кад је Књаз Милан извуко са дна и ставио их на чело државе. Можда је занимљиво то, да тај Чедомиљ МИјатовић, будући да је у међувремену постао велики Англофил, а да је Енглеска убрзо затегла односе са Аустроугрском, никад није могао јавно да се окити тим својим грофовством.

Back