dulesrbenda
Legenda
- Poruka
- 74.218
Не чуди ме да се дивиш балтичким фашистима, сличан вам је резон и поглед на културу и цивилизацију.sem onih tamo baltickih fasista
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не чуди ме да се дивиш балтичким фашистима, сличан вам је резон и поглед на културу и цивилизацију.sem onih tamo baltickih fasista
Који су јели прстима прасетину, док се на србском господском двору јело виљушком.Nekako mnogi na forumu a i sire uvek izostavljaju faktor ''varvara'' poput Karla Velikog , Franaka, Gota, Angla, Alemana itd. koji su imali presudnu ulogu u stvaranju evropske kulture i civilizacije onakve kakvu je znamo.
Slazem se.Volimo i druge narode koji se suprostvljaju agresivnom zapadnjačkom ekspanzionizmu.Missim volimo ... Tačnije bi bi da kažemo da nam je u interesu što takvi postoje jer smo i sami žrtva zapadnjačkkog ekspanzionizma pa nam je samim tim ono što najm je korisno i drago.
Nemoj ovo brate, pa kako to? Da li su osmanlije osvajajuci Balkan nas smatrali nekakvom istocnom civilizaciom , nemojmo tako....Da li su Persijanci istocnom civilizaciom smatra Romejsko carsktvo(Vizantiju)...Da li je Aja Sofija pretvorena u dzamiju samo ostala u svojoj istocnoj kulturi ...Zasto su krstasi smatrali da vracaju oteto? Pripadnici istocne kulture dobro znaju ko pripada zapadnoj kulturi...Pa ne mislis valjda da bi Kinezi ili Idici ili Arapi smatrali nas istocnom kulturom, kada bi o nama razmisljali? To samo mi mozemo da pricamo zeleci nekakav otklon od zapadne civilizacije i zeleci nekakvu posebnost...cisto proseravanje kad moram tako da kazem.... A da ce neka kapa u narodnoj nosnji nekih evropljana liciti na kapu iz Tadzekistana, to da, to je veoma moguce...Evropa prestaje tamo gde se zavrsavaju katolicanstvo i protestantizam, a pocinju pravoslavlje i islam.
Koji 'Mi'?Који су јели прстима прасетину, док се на србском господском двору јело виљушком.
Ми смо за дивље западњаке увек били појам културе и цивилизације.
Nismo mi ništa izdali. Odrekli smo se prokletih idola a prihvatili Hrista Boga. I hvala Mu što smo to uradili.Koji 'Mi'?
'Mi' koji smo ratovali sa Vizantijom, izdali veru svojih predaka i prihvatili grcku veru, ili neki drugi 'Mi'?
Pokusavam da pohvatam sve te kolektivne identitete i licne zamenice, koja se koristi za koji kolektivni identitet, verski, nacionalni, u kom veku i kada.
Немањићка Србија.Koji 'Mi'?
'Mi' koji smo ratovali sa Vizantijom, izdali veru svojih predaka i prihvatili grcku veru, ili neki drugi 'Mi'?
Pokusavam da pohvatam sve te kolektivne identitete i licne zamenice, koja se koristi za koji kolektivni identitet, verski, nacionalni, u kom veku i kada.
Tako treba i sa NATO paktom u politickoj sferi da uradimo.Nismo mi ništa izdali. Odrekli smo se prokletih idola a prihvatili Hrista Boga. I hvala Mu što smo to uradili.
Jedan orijent osvojio drugi orijent.Da li su osmanlije osvajajuci Balkan nas smatrali nekakvom istocnom civilizaciom
Ona je bas samim svojim oblikom olicenje svega istocnjackog.Da li je Aja Sofija pretvorena u dzamiju samo ostala u svojoj istocnoj kulturi
Netacno, oni jasno prave razliku izmedju ''Ruma'' (pravoslavaca) i ''Faranga'' (Evropljana, tj. katolika i protestanata).Pripadnici istocne kulture dobro znaju ko pripada zapadnoj kulturi...
Cak i da NATO nije bombardovao Srbiju uopste, kao da bi on napravio od Srbije nesto makar tipa Slovenije, Hrvatska, Madjarske ili Poljske.....Tako treba i sa NATO paktom u politickoj sferi da uradimo.
Odreknemo se laznih idola nacionalne drzave, i prihvatimo globalizaciju.
Daj sta das, da se prisljamcimo, cekamo, i nadamo da nam sledece generaacije nece biti bas ovoliko pomahnitale kao srpske patriote sa Krste.Cak i da NATO nije bombardovao Srbiju uopste, kao da bi on napravio od Srbije nesto makar tipa Slovenije, Hrvatska, Madjarske ili Poljske.....
Ne bi, i dalje bi Srbija ostala teeezak orijent, kao sto je uostalom slucaj sa Turskom, Albanijom, Makedonijom, Crnom Gorom, Grckom, Bugarskom i Rumunijom.
Moze lako da se desi da na kraju imaju izbor: ili to ili islam. Pa sad ti vidi.I šta bi pravoslavni trebali napraviti po tebi? Preći u rimokatolicizam ili protestantstvo?
Da, sigurno će tako biti.Moze lako da se desi da na kraju imaju izbor: ili to ili islam. Pa sad ti vidi.
Ako na vlast u kljucnim evropskim zemljama dodju desnicari-nacionalisti tipa le Penove, AfD i slicnih. Grdno se varaju svi oni koji misle da su im samo muslimani smetnja.Da, sigurno će tako biti.
Samo naivci mogu vjerovati rimokatolicima i protestantima.Ako na vlast u kljucnim evropskim zemljama dodju desnicari-nacionalisti tipa le Penove, AfD i slicnih. Grdno se varaju svi oni koji misle da su im samo muslimani smetnja.
Drugim recima, kako god se okrene, ne gine isukivanje pa nabijanje svima od Grcke pa do Rusije.Samo naivci mogu vjerovati rimokatolicima i protestantima.
Resurse treba iskopati, a to kosta.Proslo je vreme te vrste osvajanja.
Sta ces im?
Da te hrane?
Uzmu ti resurse za male pare a ti budi liliputanac ako hoces.
Grdno se varas. Materijalna korist je samo usputna stvar. Smeta im i sama fizicka pojava sizmatika i Heretika na evropskom tlu. Najradije bi da ih ili pociste do zadnjeg - i to bukvalno ili da ih lansiraju negde u Sibir ili Avganistan.Proslo je vreme te vrste osvajanja.
Sta ces im?
Da te hrane?
Uzmu ti resurse za male pare a ti budi liliputanac ako hoces.
https://images.app.goo.gl/8dXAQh6spR282HVZ7Resurse treba iskopati, a to kosta.
Ne isplati se biti kolonizator u danasnjem svetu sa ovolikim doprinosima za penziono.
Mi smo Grdobrane ovde u Srpskom Svetu.Srbija,Crna Gora,Bosna,Hercegovina i ostale naše srpske oblasti.Ne interesuju nas mnogo Evropa.Mada ima lepih utisaka naših koji borave u nama geografski najbližim evropskim zemljaama Mađarskoj i Sloveniji.Ako na vlast u kljucnim evropskim zemljama dodju desnicari-nacionalisti tipa le Penove, AfD i slicnih. Grdno se varaju svi oni koji misle da su im samo muslimani smetnja.
Imamo i mi takvih glava.Grdno se varas. Materijalna korist je samo usputna stvar. Smeta im i sama fizicka pojava sizmatika i Heretika na evropskom tlu. Najradije bi da ih ili pociste do zadnjeg - i to bukvalno ili da ih lansiraju negde u Sibir ili Avganistan.
?? Pa nismo prešli na islam ni za 350 godina osmanlija!!?? NEEE SSSEEERRRIII!Moze lako da se desi da na kraju imaju izbor: ili to ili islam. Pa sad ti vidi.