Antifeministički muškarci i žene su glasni u javnosti

Odnosi polova se menjaju. Ovo stvara nesigurnost među relevantnim grupama muškaraca. Poslednjih godina, međutim, u diskursu o novim uzorima primećuju se grupe koje se zalažu za radikalno antiemancipaciju. Antifeministički muškarci i žene su glasni u javnosti, posebno na internetu. Žale se da su danas posebno muškarci u nepovoljnom položaju. Politička opozicija se objašnjava svakoj politici jednakosti, ionako feminizmu, a takođe i muškarcima orijentisanim na emancipaciju. Želeli smo da saznamo argumente ovih grupa i zato smo krenuli da tražimo tragove.

Antifeministkinje se dosta razlikuju po ideologiji i izboru reči. Jedna od njenih struja predstavlja mešavinu (desničarskog) populizma, nacionalizma i mizoginije, pomešane sa homofobičnim i rasističkim stavovima. Postoje dodirne tačke sa desnim ekstremizmom. Propagira se krstaški rat i ustanak protiv feminizma, privlačeći na taj način ratnički muškost. Ova grupa se takođe teško distancira od norveškog masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika.

Druga struja demonizuje sve što pripada državi; Politika ravnopravnosti je u osnovi odbačena kao državni paternalizam. Pored osnovnih prava zagarantovanih ustavom, malo ekstremno krilo razmatra ukidanje prava glasa za žene ili ponovno uvođenje glave porodice. Većina svih struja se protivi ravnopravnosti sadržanoj u Osnovnom zakonu kao državnoj odgovornosti i sarađuju uprkos razlikama. Oni se međusobno informišu i povezuju i učestvuju u zajedničkim aktivnostima.

IMG_4798.jpeg

Ne očekujem da mi rodi ako ne želi, ali ne može se ni očekivati od nekoga da plaća ako neće. Podjednako su krivi, samo što ona ima kontrolu da li će mu uništiti život ili ne.
Jesi li ti feminista?

Netačno. Ako hoćemo neku vrstu jednakosti, muškarac ne treba biti zakonski obavezan da plaća alimentaciju. Ako je ženi dozvoljeno ubistvo, što mi ne bi bili oslobođeni alimentacije.

Nego, feministkinje, kada ćete se izboriti da budete mobilisane obavezno? Nešto vam ne godi to pa vam se ne žuri sa tim.
Čekaj

ta jednakost već postoji! Ako u Srbiji ne pistoji na zapadu postoji !

Ako se razvedes , odeš i napustis muža i djecu itekako moraš da placas alimentaciju

Nije toliko jednostavno jer žena može legalno da ubije to nerođeno dete, dok muškarac nema ama baš nikakvih prava na njenu odluku i mora da snosi posledice ako ona odluči da rodi dete. Ne deluje mi fer jer ako imaju one night stand seks i ona iz nekog straha ne želi da abortira, možda je pobožna i smatra grehom da ubije dete, rodiće ga. A on? On je nadrljao.
Ali zato je druga priča kad on želi dete.aaa

Ne deluje fer ni to što je većina majki, posebno razvedenih, i otac i majka svom detetu odnosno deci, čudno da taj scenario ne spominješ iako je ubedljivo najčešći.

Jer ne plaćaš ženi nego detetu, kad ćete to da ukapirate.
I onda viču kako nama nije potreban feminizam. Jeste, jeste, vidiš kako se upecate. :aha2:
Zakon tu štiti interese rođenog deteta a ne nepromišljenog hebača. :)
Plaćamo za dete koje inicijalno i ne želimo? Upravo o tome i govorim. Hahaha, nepromišljenog hebača. Ma da, žena je tu skroz skinuta odgovornosti, kako to po običaju biva. Nije vam potreban feminizam jer za cilj nemate jednakost, nego superiornost.
Tačno. Ali i u seksu svako ima svoj interes i svoju odgovornost.
Gde je ženska odgovornost, opet? :D

Čekaj

ta jednakost već postoji! Ako u Srbiji ne pistoji na zapadu postoji !

Ako se razvedes , odeš i napustis muža i djecu itekako moraš da placas alimentaciju
Tu govorimo o braku, kada se ljudi vole, pa se onda više ne vole i onda je razumljivo da dođe do plaćanja alimentacije. To je skroz okej.

Plaćamo za dete koje inicijalno i ne želimo? Upravo o tome i govorim. Hahaha, nepromišljenog hebača. Ma da, žena je tu skroz skinuta odgovornosti, kako to po običaju biva. Nije vam potreban feminizam jer za cilj nemate jednakost, nego superiornost.

Gde je ženska odgovornost, opet? :D

Tu govorimo o braku, kada se ljudi vole, pa se onda više ne vole i onda je razumljivo da dođe do plaćanja alimentacije. To je skroz okej.

Pa znaš sad mi već dizes živac , čak !
Ne prskaj na slepo ! I ti imaš odgovornost da ne dodje do trudnoće !

Pa znaš sad mi već dizes živac , čak !
Ne prskaj na slepo ! I ti imaš odgovornost da ne dodje do trudnoće !
Zašto se nerviraš? Ćaskamo neobavezno. Ne vodimo rat, nema žrtava. Skroz opuštencija. Osim ako ne postoji nešto iz ličnog iskustva što te asocira na ovo o čemu pričam, pa te to emotivno pogodilo. Ako je to u pitanju, izvinjavam se.
Da, samo što je poenta priče odnos prava i obaveza čiji je tvoja priča samo jedan malecni deo.
Ok, jeste mali deo, ali nije problem i proširiti priču. Uzgred, smatram muškarca koji odbija da plaća alimentaciju neodgovornim u potpunosti. Da ne bude kako ja branim one koji ne žele dete.

Ali da nastavim -to je tvoje viđenje i tvoje mišljenje.
Sloboda mišljenja, je li tako?
Mislim , ono što kod tebe jesam primetila jeste neka vrsta dodvoravanja muškarcima.
Tu, na forumu.U realu ne znam šta radiš i kako , ali ovde se primećuje.
Verovatno imaš razloge i u to ne ulazim.
Nisi nikada bila na strani žena kada se povela neka polemika.

Očigledno je.
I ostali su to primetili .
Vidiš , to ne razumem.
Ja ću uvek biti povedena nekim svojim osećajem za ono što je ispravno i pravedno .
Mada se uglavnom sa muškarcima i družim i mada žensko društvo baš i ne volim -
Opet. ko je u pravu, u pravu je , nebitan je pol.
Komentarisaću i pljuvaću po muškarcima ako zaslužuju , pljuvaću i po ženama ako , opet, to zaslužuju.
ajde de, ne može neko ko me nikad nije realno ni upoznao niti me poznaje da donosi ispravan zaključak o mojim motivima, zašto ja nešto radim i ko sam ja. Tako da to kako ja delujem drugima nije nikakav argument ni za šta, pa ni za ove teme. Ja i dodvoravanje, pa to su dva sveta. Posebno ko me može ispratiti u administraciji to zna :mrgreen:, jer se ja na forumu retko bilo kome suprotstavljam, u stvari nikome?

Back