Antifeministički muškarci i žene su glasni u javnosti

Odnosi polova se menjaju. Ovo stvara nesigurnost među relevantnim grupama muškaraca. Poslednjih godina, međutim, u diskursu o novim uzorima primećuju se grupe koje se zalažu za radikalno antiemancipaciju. Antifeministički muškarci i žene su glasni u javnosti, posebno na internetu. Žale se da su danas posebno muškarci u nepovoljnom položaju. Politička opozicija se objašnjava svakoj politici jednakosti, ionako feminizmu, a takođe i muškarcima orijentisanim na emancipaciju. Želeli smo da saznamo argumente ovih grupa i zato smo krenuli da tražimo tragove.

Antifeministkinje se dosta razlikuju po ideologiji i izboru reči. Jedna od njenih struja predstavlja mešavinu (desničarskog) populizma, nacionalizma i mizoginije, pomešane sa homofobičnim i rasističkim stavovima. Postoje dodirne tačke sa desnim ekstremizmom. Propagira se krstaški rat i ustanak protiv feminizma, privlačeći na taj način ratnički muškost. Ova grupa se takođe teško distancira od norveškog masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika.

Druga struja demonizuje sve što pripada državi; Politika ravnopravnosti je u osnovi odbačena kao državni paternalizam. Pored osnovnih prava zagarantovanih ustavom, malo ekstremno krilo razmatra ukidanje prava glasa za žene ili ponovno uvođenje glave porodice. Većina svih struja se protivi ravnopravnosti sadržanoj u Osnovnom zakonu kao državnoj odgovornosti i sarađuju uprkos razlikama. Oni se međusobno informišu i povezuju i učestvuju u zajedničkim aktivnostima.

IMG_4798.jpeg

Ne postoji opravdanje,pusti ti mene,ružno je onako vredjati žene.Ako imaš protiv neke nešto njoj konkretno reci,ne generalizuj lični sukob.
u pravu si, kao new edge balkanac imas prava da se bunis kada su balkanke u pitanju...generalno postoje balkanci i balkanke, ali se muskarci nazivaju balkanci sa svim epitetima koji slede, a onda se pojavi new edge balkanac da brani balkanku....od srba i srpkinja....

Da li si sad rekao da ste maniti vi muškarci ? I kad vidite vaginu kao da vidite tepsiju bureka ?

Ostavite ukopčao mozak

Ne nisam to rekao.

Tu se uglavnom misli na veze u koje je ulozeno dosta truda i vremena. I gde su osecanja splasnula.

I onda imas dva slucaja.

Ili muskarac polako pocinje da izlazi iz te veze.

Ili nikako da preduzme odlucujuci korak (prsten za veridbu).

I onda neke zene, da bi resile problem, preduzimaju odredjene mere...

Poslednja izmena:
Ne nisam to rekao.

Tu se uglavnom misli na veze u koje je ulozeno dosta truda i vremena. I gde su osecanja splasnula.

I onda imas dva slucaja.

Ili muskarac polako pocinje da izlazi iz te veze.

Ili nikako da preduzme odlucujuci korak (prsten za veridbu).

I onda neke zene, da bi resile problem, preduzimaju odredjene mere...

Šta da ti kažem 🤷🏻‍♀️ ja stvarno ne poznajem takve licnosti

Tokaicna muzevnost je vrlo realna stvar to je odlika muskaraca koji svoju muzevnost dozivljavaju kao ugrozenu na neki nacin i onda idu u ekstreme da bi je "odbranili" pred okolinom.
Preuvelicavaju i prekomerno isticu osobine koje se streotipno vezuju za hteronormativnu,musku rodnu ulogu.
To je onaj macizam koji se vidi kod mnogih i ovde na forumu i IRL.
Heteronormativne,stereotipne rodne uloge su zapravo drutveni konstrukti smisljeni da dele osobine na muzevne i zenstvene kako bi se opravdao patriarhalni koncept muske superiornosti nad zenama....a zapravo te osobone koje se na taj nacin vestacki dele na muzevne i zenstvene su univerzalno ljucke i svi ih ustvari imaju svako u nekoj svojoj individualnoj meri pa se zapravo niko ne uklapa stvarno u te stereotipne rodne uloge.

A sto se same teme tice,antifeministicki pokreti su rodjeni iz straha muskaraca da ce izgubiti svoj privilwgovani status u drustvu i indoktriniranih zena da veruju kako u patriarhalnom drustvu zalravo imaju neku provilegovanu poziciju jer su naucene da jesinu vrednost koju imaju je ona koju im muskarci dodele na ostnovu toga koliko su spremne da im se dodvoravaju. Tj.nisu osvescene o tome da imaju vrednost kao samostalne osobe van patriarhalnog sistema koji im odreduje ulogu i svrhu.

Mislis na levicu kolektivno? Niko ne voli da ucutkuje i kenseluje vise od njih.
Ne mislim.
Znas ti vrlo dobro na koga mislim.

Tako su i u Iranu imali, a verovatno ih i jos imaju, zensku policiju koja batinama regulise drugo zensko „nepodobno“ ponasanje optuzujici pri tom ove nesretnice kojima se nakrivila marama, pa im se vidi kosa, da time ruse porodicu i podrivaju musko-zenske odnose.
Ovo sada „batinasenje“ je salonsko i ulepsano, podignutno na visi nivo, ali ima isti cilj i istu svrhu. Da ucutka.

I ja ponekad imam osecaj da neke zene treba zastititi od drugih zena, koje bi da ih ucutkaju i steraju u cosak vise nego neki muskarci.
A ja nemam osećaj da neko hoće da ućutka, nego spletkare, ogovaraju, izvrću reči, optužuju lažno, menjaju šta sam htela reći, ali to nije najgore već kada ulaze u motive zašto neko piše nešto ili kaže ili uradi, jednostavno svi treba da slede većinu i da se slažu, a ako neko slučajno to ne uradi onda si pick me tip žene, onda si uvlakuša muškarcima i slične reči. To su vrlo ružne stvari. No, šta ćemo. Najbolje je ništa ne pisati osim zezanja.

Ne mislim.
Znas ti vrlo dobro na koga mislim.

Tako su i u Iranu imali, a verovatno ih i jos imaju, zensku policiju koja batinama regulise drugo zensko „nepodobno“ ponasanje optuzujici pri tom ove nesretnice kojima se nakrivila marama, pa im se vidi kosa, da time ruse porodicu i podrivaju musko-zenske odnose.
Ovo sada „batinasenje“ je salonsko i ulepsano, podignutno na visi nivo, ali ima isti cilj i istu svrhu. Da ucutka.
Nemam pojma na koga mislis, ne zivim u tom svetu stalnog izmisljanja neprijatelja.
To sto postoji u Iranu nikad ovde nije postojalo i nema svrhe porediti ga, osim za naduvanje " problema".

Nemam pojma na koga mislis, ne zivim u tom svetu stalnog izmisljanja neprijatelja.
To sto postoji u Iranu nikad ovde nije postojalo i nema svrhe porediti ga, osim za naduvanje " problema".
pa da, predimenzionira se nešto da bi se dramatizovala situacija, da bi se "protivnik" ponizio i slične manipulacije.

Back