Antifeministički muškarci i žene su glasni u javnosti

Odnosi polova se menjaju. Ovo stvara nesigurnost među relevantnim grupama muškaraca. Poslednjih godina, međutim, u diskursu o novim uzorima primećuju se grupe koje se zalažu za radikalno antiemancipaciju. Antifeministički muškarci i žene su glasni u javnosti, posebno na internetu. Žale se da su danas posebno muškarci u nepovoljnom položaju. Politička opozicija se objašnjava svakoj politici jednakosti, ionako feminizmu, a takođe i muškarcima orijentisanim na emancipaciju. Želeli smo da saznamo argumente ovih grupa i zato smo krenuli da tražimo tragove.

Antifeministkinje se dosta razlikuju po ideologiji i izboru reči. Jedna od njenih struja predstavlja mešavinu (desničarskog) populizma, nacionalizma i mizoginije, pomešane sa homofobičnim i rasističkim stavovima. Postoje dodirne tačke sa desnim ekstremizmom. Propagira se krstaški rat i ustanak protiv feminizma, privlačeći na taj način ratnički muškost. Ova grupa se takođe teško distancira od norveškog masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika.

Druga struja demonizuje sve što pripada državi; Politika ravnopravnosti je u osnovi odbačena kao državni paternalizam. Pored osnovnih prava zagarantovanih ustavom, malo ekstremno krilo razmatra ukidanje prava glasa za žene ili ponovno uvođenje glave porodice. Većina svih struja se protivi ravnopravnosti sadržanoj u Osnovnom zakonu kao državnoj odgovornosti i sarađuju uprkos razlikama. Oni se međusobno informišu i povezuju i učestvuju u zajedničkim aktivnostima.

IMG_4798.jpeg

Uvek moze bolje.
Razloga za dalji rad feminizma svakako postoje.
Ali ne na ovaj nacin na koji se to danas radi.

Mislim da ne treba to da posmatras na taj nacin.
Svako od nas je odgovoran samo za svoje ponasanje.
Uostalom, zivot nije crno-beli.

To sto je neko preljubnik, to je njegov izbor.
I to treba da zanima samo njega, njegovu zenu i njegovu decu.

Ali to sto je on preljubnik, nema nikakve veze sa temom koju je otvorio. Ne treba ga diskreditovati zbog toga. Jer i preljubnici znaju da razmisljaju svojom glavom.

I ti otvaras dosta tema gde prozivas muskarce, pa ti niko ne govori da se radi o nepostovanju istih.

Teme se otvaraju zbog diskusije.
Da se cuje misljenje svih.
Nekad cujes nesto novo, sto te natera da se razmislis.

Ali ljudi tesko menjaju svoje stavove.
A kako cemo se mi ponasati u zivotu, to prvenstveno zavisi od nas samih.

Previše ti to olako posmatras

Zašto ?

Ako preljubnik kaže ženi da on jedino tako može da funkcionise i žena odabere njega takvog onda je to njen izbor

Činjenica da su mnogi preljubnici a da im partner/ka to i ne zna i to je nepoštovanje

Činjenica da su mnogi preljubnici a da im partner/ka to i ne zna i to je nepoštovanje
Ne zelim da govorim o osobi koja nije prisutna.

Ali recicu ti samo ovo, to sto je neko preljubnik, to je nepostovanje samo prema njegovoj zeni. I to samo ako ona nije upoznata sa tim.

Zar stvarno mislis da su toliko godina u braku, a da to ona ne zna, ili bar ne naslucuje?

Mislim da nisi toliko naivna.

Ali kao sto sam rekao, to sto on radi u svom zivotu, ne diskredituje ga automatski niti da otvori temu, niti da napise svoje misljenje o feminizmu.

Da li ces ti uvaziti misljenje takvog coveka, to je vec do tebe.

Ne zelim da govorim o osobi koja nije prisutna.

Ali recicu ti samo ovo, to sto je neko preljubnik, to je nepostovanje samo prema njegovoj zeni. I to samo ako ona nije upoznata sa tim.

Zar stvarno mislis da su toliko godina u braku, a da to ona ne zna, ili bar ne naslucuje?

Mislim da nisi toliko naivna.

Ali kao sto sam rekao, to sto on radi u svom zivotu, ne diskredituje ga automatski niti da otvori temu, niti da napise svoje misljenje o feminizmu.

Da li ces ti uvaziti misljenje takvog coveka, to je vec do tebe.

gde je problem kao muškarac a eto pričate o toj muškosti, reci ženi slušaj draga ja tebe volim ali vjernost nemoj da očekuješ ! Žena tad odabere da li želi da živi u tim uslovima ili ne !

Biti muškarac znaci biti i iskren !

Napisao sam da je termin toksicna muskost izmisljen i stojim iza toga. I ne mogu ga izdvojiti jer je on sastavni deo muskosti. Ali kazem, deo te muskosti je i pozitivna muskost, koju feminizam zanemaruje.
Svi pojmovi su izmisljeni, tako da to nije problem. "Toksicna muskost" se odnosi na toksicno ( = otrovno = stetno ) ponasanje koje je karakterisicno za muskarce. Fizicko nasilje je karakteristicno za muskarce ali samo po sebi nije toksicno -- zavisi od upotrebe. Problem je u tome sto feministkinje svasta nazivaju toksicnim. Preteruju. Sklone su da uzrok svake neprijatnosti nazovu toksicnim.

gde je problem kao muškarac a eto pričate o toj muškosti, reci ženi slušaj draga ja tebe volim ali vjernost nemoj da očekuješ ! Žena tad odabere da li želi da živi u tim uslovima ili ne !

Biti muškarac znaci biti i iskren !

Tu se slazem sa tobom.
Ali nije nase da odraslu osobu ucimo moralu.
To covek mora sam da uradi.

Nije to vezano samo za muskarce.
Varaju i zene u braku, a da to muzevi ne znaju.

I ja sam čuo da postoje iskrene _žene, al mi rekoše da ne pitam neku gomilu stvari, jer će slagati. Tačnije iskrenost se kreće u okviru onoga što ne može da se sakrije. Dobro, i onoga što ne može da šteti, a može da koristi.
Zene su uvele pravo, još negde oko renesanse, na svoju neiskrenost, pa su iskrene još samo one, kojima je istina ona trenutno važeća.

Sve si to lepo rekao

Za ženu koja sama živi , radi i stvara postoji toksicna muškost!

Nemam pojma zašto to odbijate kad i sami znate koliko ima nasilja i ubistava i upravo ti agresivni zauzimaju stav da je feminizam los
Za najdalje 20 godina, kada islam ovlada Evropom, ovakav način razmišljanja biće nezamisliv.

Evropski beli muškarci će biti istrebljeni a evropske bele žene biće "izlečene" od FEMINIZMA. :kafa:

nema testova hrabrosti, nema takmičenja

Такав свет прижељкују једино озлојеђени мученици који су и сами хтели да буду храбри и победници али нису могли, па им је сад чак и само постојање оних који јесу горки подсетник њихове инфериорности. То осећање им смета до те мере да морају да га уклоне по сваку цену, а пошто не могу силом да се отарасе бољих од себе, преостаје им једино да покрену масовну пропагандну кампању у којој ће на све начине покушавати да их одврате од храбрости и побеђивања.

Napisao sam da sam vec objasnio, ali ajde da probam jos jednom.

Napisao sam da je termin toksicna muskost izmisljen i stojim iza toga. I ne mogu ga izdvojiti jer je on sastavni deo muskosti. Ali kazem, deo te muskosti je i pozitivna muskost, koju feminizam zanemaruje.

Zivot nije crno-beo.
Znas ono kad kazu "Ja ne pravim podele po rasnoj ili nacionalnoj osnovi, za mene je covek ili dobar ili los.

I ta podela je dobra do odredjene granice, ali nije dobra za svaku priliku.

Jer u zivotu postoje i dobri ljudi koji cine lose stvari, i losi ljudi koji cine dobre stvari.

Npr. licno sam poznavao coveka koji je bio dobar kao lebac. Medjutim, jednog dana zatekne zenu u krevetu sa kumom i ubije ih oboje. I evo ga sada izdrzava 30 godina u zatvoru.
Ceo zivot je bio dobar, ali ga je zivot zajebao.

Taj iskompleksirani pasivno agresivni slabić je daleko od dobrog čoveka a i od maskuliniteta čak i tog toksičnog (da se bar potukao nego pištoljem). Nego, ništa ti što je njoj uzeo život
Jadničak, njegov ego vredi više od njenog života.
Uzgred, zaebao se što je koknuo i kuma, za samo ženu bi dobio par godinica i voila...

S druge strane, imas na tv-u emisiju, gde gansteri ubice, koji su ubili ko zna koliko ljudi, u zatvoru uzmu da cuvaju i da dresiraju pse lutalice, koji se kasnije udomljavaju.

Tako da,kazem, nije sve bas crno-belo.
Svaki muskarac ima tu agresivnost, dominantnost u sebi. Kako ce je upotrebiti zavisi od njegovog vaspitanja i samokontrole.

Rec radikalan znaci drasticnu promenu.
Feminizam se za svoja prava bori tako sto zahteva drasticni promenu muskarca (sto i ova tema dokazuje)

Prvi razlozi osnivanja pokreta je bilo dobijanje prava koja dotad zene nisu imale.
Prava se ne dobijaju drasticnom promenom muskaraca, vec promenom zakona tj. sistema.
Feminizam između ostalog nastoji da se dečaci vaspitavaju i tako da ne budu iskompleksirani posesivci kao taj tvoj poznanik koji će da oteraju ženu u grob i upropaste celu porodicu jer ne znaju da nose sa gubitkom. A za promenu muškaraca se ovde niko "ne bori" jer je za to pre svega već kasno i niko im nije tutor. Mogu da se menjaju jedino sami, mada i to teško. Što ne znači da o tome ne treba da se priča, i da im se ta pokvarenost ne natrlja na nos.
Osim toga većina muškaraca ne bi uradila što i taj ženoubica, ne verujem čak ni da bi opravdali taj čin (ne bih sad licitirala s procentima), u njihovo ime molim te ne pripisuj im takve toksične maskuline gnusnosti.
Imas potpuno pogresnu predstavu o meni.
Ja sve poruke koje pisem, pisem u svoje ime.
Ne pripadam nikakvom coporu.
Ta osobina je vise po meni namenjena vama zenama.
Eto vidim da si ti u coporu, na temi o feminizmu.
Sto se tice zenskog petka, uopste o sebi ne razmisljam na taj nacin. Neko iz tvog copora me je i licno upoznao, pa mozes tamo da se raspitas o meni.
Mada ne vidim kakve to ima veze sa konverzacijom.
To za čopor se tako kaže (nisam ni mislila na nekakav forumski čopor, nego uopšteno muški), a ti odmah da ne ostaneš dužan pa mi pripisa još i na kojoj temu sam u čoporu (kad smo već kod toga, šta je za tebe forumski čopor i kako se on razlikuje od istomišljeništva). A taj ženski petko je vaša, muška izmišljotina, ja ne mislim za muškarce koji nemaju toksičnu muškost u sebi i one koji iskreno podržavaju feminizam da su petkovi.

Taj iskompleksirani pasivno agresivni slabić je daleko od dobrog čoveka a i od maskuliniteta čak i tog toksičnog (da se bar potukao nego pištoljem). Nego, ništa ti što je njoj uzeo život
Jadničak, njegov ego vredi više od njenog života.
Uzgred, zaebao se što je koknuo i kuma, za samo ženu bi dobio par godinica i voila...

Feminizam između ostalog nastoji da se dečaci vaspitavaju i tako da ne budu iskompleksirani posesivci kao taj tvoj poznanik koji će da oteraju ženu u grob i upropaste celu porodicu jer ne znaju da nose sa gubitkom.

Da. Neke zene su mnogo suptilnije...

https://www.nportal.rs/vest/65432/v...-narucila-ubistvo-muza-dejan-paunovic-ubistvo

I?

Šta ćemo sad ?

Da objavimo sliku svih ubijenih žena do sad u 2023 godini ?

Nije link postavljen zbog toga.

To je odgovor na citirano iskompleksirani pasivno agresivni slabic.

I ja sam onda dao primer da zene to rade suptilnije.

I znas sta je nasmesnije od svega toga.

Sto ga ona nije ubila, vec narucila dvojicu muskaraca da to urade.

Slucaj je nov, saznalo se tek pre nekoliko dana.

Ali, hajde da se kladimo da ce ta dvojica kao izvrsitelji dela, dobiti vece kazne, nego ona kao narucilac, tj. saucesnik u ubistvu.

Tu je razlika u muskosti. Muskarci imaju tu agresivnost, urade nesto, pa cak i lose, u sekundi, instiktivno.

Nikad sa predumisljajem.

Poslednja izmena:
Nije link postavljen zbog toga.

To je odgovor na citirano iskompleksirani pasivno agresivni slabic.

I ja sam onda dao primer da zene to rade suptilnije.

I znas sta je nasmesnije od svega toga.

Sto ga ona nije ubila, vec narucila dvojicu muskaraca da to urade.

Slucaj je nov, pre nekoliko dana.

Ali, hajde da se kladimo da ce ta dvojica kao izvrsitelji dela, dobiti vece kazne, nego ona kao narucilac, tj. saucesnik u ubistvu.

Tu je razlika u muskosti. Muskarci imaju tu agresivnost, urade nesto, pa cak i lose, u sekundi, instiktivno.

Nikad sa predumisljajem.

Pa čekaj to je sad ujedno opravdanje kao nije on kriv jače je od njega ❓

Stvarno Silvere možda da si rekao balkanac
Pa Ajde de

Pa čekaj to je sad ujedno opravdanje kao nije on kriv jače je od njega ❓

Nikad nisam opravdavao nasilje.

Samo volim da znam sve okolnosti dogadjaja.

Nije njemu tek tako palo na pamet, da ostavi svoju decu bez oba roditelja.
Malo je komplikovanije od toga.

A i covek je dobio maksimalnu kaznu koju je mogao da dobije. Tako da ispasta za svoje grehe.

Ja im ne dodeljujem epitet "dobra ko lebac".
Kao ti onom tvom drugu ubici.

Ja napisem poznavao sam coveka (bio je komsija), ti napises drug.

Šta pokušavaš s ovim: da dokažeš kako su muškarci ubice u stvari dobrice koje su qurve isprovocirale, dok su žene podle pa ni ubistvo ne umeju da izvrše "muški".

Ja napisem da mu nije tek talo palo napamet da ubije zenu, i da su razlozi dublji, ti napises da ga je zena ***** isprovocirala.

Ne volim kada mi neko ubacuje nenapisane reci.

A i ocigledno je da se ne razumemo.

Tako da, sto se mene tice, ovo je kraj moje diskusije sa tobom.

Poslednja izmena:
Pišem o većini,odmah da napišem.
Većina muškaraca ima u sebi tu neku toksičnu stranu muškosti
Koju vezuju (opravdavaju) sa ponašanjem i načinom života muških predaka
(lov, hrana, bla bla...)
E sada, od samog muškarca zavisi koliko će da neguje taj svoj "toksin".

Osim priča o praprapra muškarcu na ovo
Ima uticaja i samo odrastanje tog muškarca,
Pa ,recimo , kasnije -društvo koje ga okružuje.
Da li će se povinovati masi ili ostati svoj?
Koliko je jak , koliko je podložan?
Sve su to neki faktori ..
Jer poznate su one rečenice tipa:

Muškarac ne plače.
Budi muško.
Veliki dečaci se ne boje.
Ne ponašaj se kao devojčica.

Pa kasnije:
Valjda se zna ko nosi pantalone u kući.
To je muški , a ovo ženski posao.

Tako da dosta korena toksične muškosti ide i iz vaspitanja , najranijeg perioda života.
Neke osobe se "otruju" i ostanu takve, neke , kojih je manje -izvuku.

Mnogi su osuđivali Vil Smita kada je udario Roka na dodeli Oskara.
Čak se negde i pisalo da je to primer toksične muškosti.
Recimo, sa tim se ne bih složila.
U takvoj situaciji bih i ja odreagovala tako .
(možda i ja imam toksina) :mrgreen:

Tako da mislim da ne treba svaki postupak okarakterisati kao toksični.
To je samo ljudski postupak.
Možda malo impulsivan, ali ljudski.

Otvarala sam teme o sindromu Balkanskog muškarca i o feminizmu , kao i o Mizigoniji.
Ne zato što mrzim muškarce, već ne podnosim "zatucane primitivne muškarce koji misle da su pravi muškarci"
Etikete koje sam dobila su Feministkinja i Satanista :mrgreen:
Nikada nisam bila za podelu poslova na muške i ženske.
U stvari , ja glasam za ravnopravnost.
A po meni je to ovako , najprostije-
Zajedno spremamo kuću , zajedno mešamo malter.

Morala sam ovo da napišem.

Sad, žena kada hoće nešto da piše in favor of men često joj se prišije to da je pick me tip žene, kao dodvorava se muškima. Ali gledajte, zar danas nije u toku izvesna feminizacija muškaraca? Dakle, da bi bio popularan i in treba da ima puno nekih ženskih karakteristika, da bude razgovorljiv, komunikativan, da se zna lepo ponašati, lepe manire imati (to je sve ok), ali ako pokaže i malo neke muške sirove energije to se često osuđuje. E sad ima žena koje se plaše takvih muškaraca i te vrste energije. Ali svakoj ženi bi trebalo biti izazov da se uhvati u koštac sa njom i da je oseti. Jer to je ono što žene podsvesno i žele? kada se skine strah, neka glupa očekivanja, volimo da osetimo snagu, ne? Da je neko dominantniji od nas. Ok, ne kažem da sve žene tako osećaju, ali meni to deluje kao nešto normalno. Trudim se da gledam nepristrasno, ali mi se čini da je u današnje vreme društveno zaštićenija ženska energija od muške.

Back