ANTIČKI NOVAC - diskusije i prikazivanje kolekcija

Postovani, zanima me dali iko zna sta je ovo i okvirna vrednost:

PIC_9843.JPG
PIC_9855.jpg

HITNO

Prodajem kovanicu koja potice iz doba od pre nove ere, na njoj je Brut koji je ubio Julija Cezara. Kovanica je nadjena u staroj porodicnoj kuci u selu, mislim da nije kopija. Mogu poslati jos detaljnijih slika. Cena po dogovoru ili menjam za DSLR fotoaparat.

Mislis da nije kopija ili znas? Na osnovu slika ja se ne bih kladio na originalnost... Siguran sam da u Nisu ima dovoljno numizmaticara koji ce ti sa sigurnoscu reci sta je u pitanju...

Moguce je da ju je moj pradeda pre 70 godina kopirao.

Falsifikata ima od kako je sveta i veka, kovanice su falsifikovane i u doba rima. A vidjao sam sasvim solidne falsifikate srebrnjaka kraljevine Jugoslavije pravljene 30-tih godina proslog veka...

Kao sto je kolega napomenuo, ovo nije mesto za nudjenje sumnjivih kovanica, ako imas razloga da verujes da je u pitanju original, odnesi kovanicu u numizmaticki klub da je pogledaju, pa kad budes siguran sta je u pitanju onda stavi oglas ovde.

Imam ovaj novčić i već dugo pokušavam da ga uporedim sa fotografijama na internetu, međutim, svi su samo slični... Da li prepoznajete o čemu je reč? Kasnije ću staviti spisak ostatka novčića koje imam..
[/url][/IMG]
http://www.dodaj.rs/?V/108/2L5BM6Ry/2/dscf1229.jpg
Teško sam podesila osvetljenje dosta je izlizan novčić..
Hvala!

Pisala sam u pogrešnoj temi (besplatna procena) a sada bih zamolila i ovde ukoliko je nekome poznat novčić sa fotografija da mi kaže kakav je to novčić iz kog perioda itd. Hvala!!

@red3lilu

Po dimenzijama bi trebao da bude As (nominala),
jedan iz kovane serije cara Trajana povodom pobede nad Dačanima.

Šteta što je dosta izlizan, ali je i pored toga zanimljiv.
Ako ni zbog čeg drugog, onda zbog predstave na reversu (personifikacija Dakije) i njenoj bližoj teritorijalnoj povezanosti sa nama.

http://www.wildwinds.com/coins/sear5/s3230.html#RIC_0562

pozdrav!

Poslednja izmena:

Back