Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
ANTIČKI NOVAC - diskusije i prikazivanje kolekcija
Hostiliana (3) ne mogu nigde da nadjem s ovim reversom...
Bio bih zahvalan ukoliko mi neko pomogne da ga lociram negde na netu ili nekom katalogu.
Hvala unapred
Kovanice sa različitim aversnim i istim reversnim pečatom nisu toliko redak slučaj (tzv. die links).
Revers na vašoj kovanici mi je naročito zanimljiv, jer sam "naleteo" na kovanicu sa istim otkovom reversa, koji je praktično "most" između dva kovanja za Hostiliana.
1. Kovanje Trajana Deciusa za Hostiliana kao Cezara, RIC 199a
2. Vaša kovanica, Hostilian kao Avgust, RIC 205
Neznam sta je za tebe bolje,mislim sta podrazumevas pod bolje, posebno od filipa...ima li nesto odredjeno sta trazis ili ?
Da se docepas nekog komada nema problema.
Pisi na privat sta te zanima, i lako cemo se dogovoriti
Da li mozda neko zna da mi kaze koja je kovanica u pitanju:sa jedne stane je kruna.a sa druge strane 2 krsta jedan do drugog ovako nekako ++
otprilike je siroka oko 2-3cm
Speed poslacu sliku cim budem u mogucnosti.
Ali ima napred dva spojena krsta,a nazad kruna,
ja cu postaviti sliku,ali moguce da je kopija posto nemogu nigde da nadjem isti novcic
Posle dužeg vremena uspelo mi je nabaviti jedan po meni veoma lep primerak.
Radi se o pola silique, veličine 14 mm, težine 1,41 gr, srebrnik, kovan u italijanskoj Ravenni 526 godine. Na aversu je mladi ostrogotski vojskovodja Atalarik /Athalarich/ 516-534 AD, na reversu njegov monogram.
Atalarik je na prestolju Italije 526 g. nasledio svog dedu Teodorika Velikog, sa samo 10 godina starosti. Zato je neko vreme vladao sa svojom majkom Amalasantom kao regenticom.