Jovkesrbin
Aktivan član
- Poruka
- 1.298
Bajo ovo ti je " kovano " u Bugarskoj....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav i cestitke, vrlo lep novcic,Pogledajte prilog 211432Pogledajte prilog 211431Pogledajte prilog 211430
Posle dužeg vremena uspelo mi je nabaviti jedan po meni veoma lep primerak.
Radi se o pola silique, veličine 14 mm, težine 1,41 gr, srebrnik, kovan u italijanskoj Ravenni 526 godine. Na aversu je mladi ostrogotski vojskovodja Atalarik /Athalarich/ 516-534 AD, na reversu njegov monogram.
Atalarik je na prestolju Italije 526 g. nasledio svog dedu Teodorika Velikog, sa samo 10 godina starosti. Zato je neko vreme vladao sa svojom majkom Amalasantom kao regenticom.
Pogledajte prilog 211432Pogledajte prilog 211431Pogledajte prilog 211430
Posle dužeg vremena uspelo mi je nabaviti jedan po meni veoma lep primerak.
Radi se o pola silique, veličine 14 mm, težine 1,41 gr, srebrnik, kovan u italijanskoj Ravenni 526 godine. Na aversu je mladi ostrogotski vojskovodja Atalarik /Athalarich/ 516-534 AD, na reversu njegov monogram.
Atalarik je na prestolju Italije 526 g. nasledio svog dedu Teodorika Velikog, sa samo 10 godina starosti. Zato je neko vreme vladao sa svojom majkom Amalasantom kao regenticom.
Pozdrav kolegama,
Nije me bilo na forumu nekoliko dana, uopšteno smo se svi malo "uspavali",
ali evo nešto za ljubitelje antike sa jednog kraćeg puta. Doduše nije novac u pitanju, ali nešto veoma blisko.
Prosle godine bio sam u Stobiju i nas vodic, jedna mlada devojka, nasla je rimski novcic na stazi dok smo setali![]()
Ako je devojka bila mlada i lepa lako moguce da je taj novcic "ispao" tebi iz dzepa dok si setao spred nje i slusao objasnjenja o Stobijulol:
Nešto ovakvo. Drusus, ali kovanje Titusa 80-81 god.
http://www.acsearch.info/record.html?id=62626