ANTIČKI NOVAC - diskusije i prikazivanje kolekcija

moze li mi neko reci nesto o ovim kovanicama?

60909201.jpg

Pozdrav,
interesuje me da li moze neko reci da li ovo izgleda kao pravi rimski novcic
http://s12.postimg.org/klgxof2gd/probus.png
http://s23.postimg.org/qt2pa6haz/probus_zadnja.png
Sumnjiv mi je izgled ove patine ali onda ja nemam toliko iskustva sa rimskim novcicima ne znam tacno da li moze ovako biti ili je to znak da je lazna a i nisam bas siguran koja je tacno ovo novcanica.
Nadam se da ce ovdje biti neko ko ce mi moci malo pomoci.
Pozdrav!

U pitanju je Probusov antoninijan, falsifikat je nije pravi.

Pozdrav svima, drugarov sinovac je pronasao rimski novcic pa me zanima njegova vrednost? Gledao sam po Ebay-u ali su cene tamo konfuzne i razlicite.
U pitanju je DIVA FAVSTINA - AVGVSTA i koliko sam ja gledao ovakvu verziju nigde na internetu nisam nasao. Ima slicnih ali ni jedan nije ovakav.
Srebrnjak je, otprilike 17milimetara u precniku ali tezinu nemam kako da izmerim ali se u ruci oseti da ima tezinu. Posto blage veze nemam o ovome molio bih za procenu nekog strucnijeg.

evo skeniranog srebrnjaka:

Slika je pre nego sam ga ocistio sa krpom za poliranje nakita koju sam dobio od jednog zlatara. Sad se sija ko nov!
Pozdrav.

Pozdrav svima, drugarov sinovac je pronasao rimski novcic pa me zanima njegova vrednost? Gledao sam po Ebay-u ali su cene tamo konfuzne i razlicite.
U pitanju je DIVA FAVSTINA - AVGVSTA i koliko sam ja gledao ovakvu verziju nigde na internetu nisam nasao. Ima slicnih ali ni jedan nije ovakav.
Srebrnjak je, otprilike 17milimetara u precniku ali tezinu nemam kako da izmerim ali se u ruci oseti da ima tezinu. Posto blage veze nemam o ovome molio bih za procenu nekog strucnijeg.

evo skeniranog srebrnjaka:

Slika je pre nego sam ga ocistio sa krpom za poliranje nakita koju sam dobio od jednog zlatara. Sad se sija ko nov!
Pozdrav.

Fora je da se ne sija kao nov. 8-10e, mislim da bi na limundu otisao za max 1000 dinara.

Da speedster to je taj period i tačno je i to da je kovanje sa podrucija istocne Srbije i Dakije (dunavski region),tu je i nađeno u Istočnoj Srbiji.
Sličnih primeraka ima ali ovakvih ne,pa mislim da je to i prednost,imam još jedan ali se i on razlikuje u detaljima(oko,uvo,glava i potkovice konja)
pa mi je još zanimljivije to jer izgleda da nisu rađeni po istom kalupu već za svaki posebno.
Pozdrav.

Ćao svima

ja sam novi clan ovog foruma, imam 25 godina, ekonomista sam po zanimanju, zovem se Milan. Nisam upucen u numizmatiku, zeleo bih da kupim nekoliko novcica iz antickog perioda, naravno ne nuzno antickog perioda, za pocetak bih zeleo da imam bilo koji stari novcic, to moze biti i rano hriscanstvo ili srednji vek, romeja, srbija, poljska, rimsko carstvo, svejedno

Nadam se da mi neko od clanova moze pomoci, nasao sam ova dva novcica na sajtu kupindo, ja sam apsolutni laik, novcici kostaju 99 dinara, a evo fotki

2hp846r.jpg

keheft.jpg

Da li biste vi kupili ovakve noovcice, da li su oni kopije, jesu li suvise jeftini i ako ima boljih alternativa, mozete li me uputiti na neke adrese gde se prodaje autenticni novac

Zahvaljujem :)

IMG_2956-horz.jpg
Danas bio u lovu na zeca...kolege gledali zecheve a ja u zemlju...nashao dotichan novchic odokativnom metodom bez detektora...slike su malo loshije ali nemam bolji fotoaparat a cenim da ce iskusni znalci uspeti da prepoznaju o kojem novchicu se radi..nisam ga chistio osim shto sam ga okupao pod mlazom vode bez trljanja....pozdrav i hvala

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 309789Danas bio u lovu na zeca...kolege gledali zecheve a ja u zemlju...nashao dotichan novchic odokativnom metodom bez detektora...slike su malo loshije ali nemam bolji fotoaparat a cenim da ce iskusni znalci uspeti da prepoznaju o kojem novchicu se radi..nisam ga chistio osim shto sam ga okupao pod mlazom vode bez trljanja....pozdrav i hvala

Neron, rimski imperator, 1. vek, koliko je tezak? Jel mogu bolje slike? Cini mi se kao da je truo ali nisam siguran.

Hvala Jovke bilo mi je od velike pomoci...nije truo...tezina 10,7gr prechnik 26-27mm..mislim da je ovaj
http://www.forumancientcoins.com/ca...&fld=http://www.forumancientcoins.com/Coins2/
dijametar se ne slaze..ali se na novchicu pozadi naziru ti prozori...e sad mozda greshim ipak nisam znalac...u svakom sluchaju hvala...

U pitanju je njegov dupondijus. Jeste to je tip sa linka, u pitanju je Janusov hram, tacnije kapija hrama Janusa, boga rata, prvi put posle nekoliko vekova je za vreme Neronove vladavine postignut mir i Rim nije imao neprijatelja i po tradiciji u doba mira vrata njegovog hrama se zatvaraju i niko ne ulazi u hram.

Back