Antički Makedonci (helenski identitet i ostalo)

Ovaj pjeva na Albanskom jeziku z:mrgreen:

Kome pripada potvrdjuje Unesco dao sam Youtube od Unesco , evo i pismeno (znam da je dzaba i znam da me mucis bez potrebe )

UNESCO
"Albanian Folk Iso-polyphony"
http://i46.tinypic.com/sobo9l.jpg

p.s. Ako si procitao prosli post ( linguisti) videces da se i prije spomenu Albanci i ne samo od 1.000-te godine , ali znam da ne citas moje linkove .Iako ti si napisao "krajem prve polovine XI veka. ".. neka..

Poslednja izmena:
Ovaj pjeva na Albanskom jeziku z:mrgreen:

Kome pripada potvrdjuje Unesco dao sam Youtube od Unesco , evo i pismeno (znam da je dzaba i znam da me mucis bez potrebe )

UNESCO
"Albanian Folk Iso-polyphony"
http://i46.tinypic.com/sobo9l.jpg

p.s. Ako si procitao prosli post ( linguisti) videces da se i prije spomenu Albanci i ne samo od 1.000-te godine , ali znam da ne citas moje linkove .Iako ti si napisao "krajem prve polovine XI veka. ".. neka..

1. Pa ako je: O, TUTA NOAPTE,...... (o citave noci,...),. na "albanskom" onda "svakako da si pogodio".
Inace ako pogledas one tri slicice koje su odozgo, na prvoj je Ceamitri iz Verie (Ber kod Soluna).

2. Svakako da je melos identican (a i nosnja) i sa onim koje su PREVEDENE na albanski, i onim koje su prevedene na grcki, a sve te pevaju Makedon-Armani (Cincari), bilo orginalni, grcizirani ili albanizirani, pa ima ga i na slovenskim jezicima, ali tamo gde je stanovnistvo predhodno bilo "trackog/ilirskog" porekla.

A, sto "Gege" nemaju veze sa tim melosom ?

3. Nije nikakav problem da se eventualno "mozda" nesto nadje i pre "XI" veka. Da ne zaboravimo Albanci su sa Kavkaza prognani u VIII veku, pa su se razne grupe vukle sto na sever, sto na jug.

pfffffff vecu glupost nisam cuo NIKADA.....aerodrom se zove car konstantin zato sto je on rodjen u Nisu ali smo mi svesni da on nije Srbin,njemu aaerdorom ne daje Srbija nego grad Nis posto je poznat Nislija,kontas??!imas ti ulicu Dzona Kenedija u BG,pa sta?ali mi za razliku od vas ne tripujemo da smo Rimljani,a vi ste stavili ime Aleksandra velikog rodjenog u Peli,danasnja Grcka da te uputim malo,dakle ne Skopje nego Pela,malo ste omasili ali nema veze......cccccc sta sve necu sresti na ovom forumu

tom logikom se aerodrom u surcinu nikako nije mogao nazvati imenom nikole tesle jer on pak nije rodjen u beogradu vec u hrvatskoj.... :)

to znaci da ni aerodrom u ohridu nikako ne moze da se zove sveti pavle jerbo on nije rodjen u ohridu a i nije bio makedonac? :) mislim sta koga zabole kako ce koja zemlja/grad da nazove neku gradjevinu? a?

Da pojasnim ovom bugarcicu jos jedanput .

Stara Srbija u XIX veku izvanredno je mesto za razvoj propagandnih aktivnosti .Istoriski posmatrano bugari projavice interes za Makedoniju odnosno Staru Srbiju pocetkom XIX veka tacnije u momentu kada ce sledbenici veliko bugarske doktrine “otkriti “da je ona naselena bugarima .Medjutim ne misle svi tako jedan od njih je I poznati bugarski revolucioner Georgi Rakovski koji vidi stanovnike juga kao Staro Srbe .Rakovski ne samo sto nije hteo da POBUGARI Staro Srbe vec ih POSRBUJE jos vise te isti u ocima sledbenika veliko bugarske doktrine nikako ne moze se smatrari zasluznim za ideju bugarastine .

ne znam sta pokusavas da dokazes bugarskom i srpskom propagandom iz XIX veka? da su srbi pokusavali da posrbe makedonce a bugari da ih pretvore u bugare? pa to je opste poznato....ili ti je zao sto je to propalo i sto smo ostali makedonci?

D-1; 1. Pa ako je: O, TUTA NOAPTE,...... (o citave noci,...),. na "albanskom" onda "svakako da si pogodio".
Inace ako pogledas one tri slicice koje su odozgo, na prvoj je Ceamitri iz Verie (Ber kod Soluna).
Tamo i pise naslov koji si ti sam postovao "ARVANITO-VLAH" , i nije pravo polifone , kako i da je video si dokumenat kom narodu pripada .
2. Svakako da je melos identican (a i nosnja) i sa onim koje su PREVEDENE na albanski, i onim koje su prevedene na grcki, a sve te pevaju Makedon-Armani (Cincari), bilo orginalni, grcizirani ili albanizirani, pa ima ga i na slovenskim jezicima, ali tamo gde je stanovnistvo predhodno bilo "trackog/ilirskog" porekla.
Nisu Cincari ili Vlasi albanzirani nego Grcizirani , na tvoje mesto kao prestavnik Cincara ovde na forumu bolje bi bilo da te Vlasi ili Cincare posetis tamo i vratiti na svoju naciju i da se ne vode Grci , jer u Albaniju nema Grka nego vi ste tih koji se tako vodite i to dobrovoljno

A, sto "Gege" nemaju veze sa tim melosom ?
Imaju Gegi dosta toga , samo na dva glasa ali slicna
!
Tebi sve ovo fali .

Inace znam gde ti j cilj , bar sam procitao od tvoji sunarodnjaka "Gegi"-"Toski" z:mrgreen: Nece paliti , dzaba se mucite iako sve moguce pokasali ste , "da uzmemo nesto Albanaca jer samo preko njih mozemo dokazivati nesto " , tako samo pravis stetu svome narodu i nikome drugo z:poz:

3. Nije nikakav problem da se eventualno "mozda" nesto nadje i pre "XI" veka. Da ne zaboravimo Albanci su sa Kavkaza prognani u VIII veku, pa su se razne grupe vukle sto na sever, sto na jug.
Imas tamo (rekoh ti) od II veka , sta je ovo cas VIII cas XI veka , znaci kako mogu , i sve prazne reci ..
Cak i Srbi su se odrekli toga , i necu da govorim o tome jer nema nikavih smisla .

Poslednja izmena:
Tamo i pise naslov koji si ti sam postovao "ARVANITO-VLAH" , i nije pravo polifone , kako i da je video si dokumenat kom narodu pripada .

Nisu Cincari ili Vlasi albanzirani nego Grcizirani , na tvoje mesto kao prestavnik Cincara ovde na forumu bolje bi bilo da te Vlasi ili Cincare posetis tamo i vratiti na svoju naciju i da se ne vode Grci , jer u Albaniju nema Grka nego vi ste tih koji se tako vodite i to dobrovoljno

!
Tebi sve ovo fali .

Inace znam gde ti j cilj , bar sam procitao od tvoji sunarodnjaka "Gegi"-"Toski" z:mrgreen: Nece paliti , dzaba se mucite iako sve moguce pokasali ste , "da uzmemo nesto Albanaca jer samo preko njih mozemo dokazivati nesto " , tako samo pravis stetu svome narodu i nikome drugo z:poz:

Imas tamo (rekoh ti) od II veka , sta je ovo cas VIII cas XI veka , znaci kako mogu , i sve prazne reci ..
Cak i Srbi su se odrekli toga , i necu da govorim o tome jer nema nikavih smisla .

Sve je jasno Arberi-Anticki Makedonci i Danasnji Makedonci su Srblji..
Lesandar Srbljanin je proterao anticke Grke sa Balkana-posle je Vizantija naselila Balkan Arnautima iz Severne Sirije-robove iz Rima koji su uglavnom poreklom iz Male Azije i Arbereshima sa Juga Italije..
Od pogrcenih Arnauta-Arberesha-Vlaha-Srbalja je formirana grcka nacija -dok je od Arberesha i Arnauta i arbanizovanih Vlaha i Srbalja formirana albanska nacija..

!
Tebi sve ovo fali .

1. "ARVANITO-VLAH", dali uopste znas sta to znaci na grckom ?

To je isto kao: O, TUTA NOAPTE,...... (o citave noci,...),. koje tebi lici da je na shchipitarskom.

2. Ono sa "Omerom", najbolje bi bilo da potrazis prepis najstarijeg postojecek zapisa "Ilijade" pa da pogledas na koja je DVA jezika pisan, pa onda daj pararelu, ko je i sta nosio. U proslosti "kece" je tradicionalna kapa ne samo sirom Balkana, vec i mnogo sire. To sto su Shchipitari sacuvali tu vrstu kape najduze, to nije nikakav dokaz, kojim se moze bilo sta dokazati.

3. Tacno, u Albaniji nema pravih Grka (ako izuzmemo jedan vrlo mali broj iz okoline Yurocastra koji su tu dovedeni od strane nekog bega da mu obragjuju zemlju).
Posto je tacno da nema pravih Grka, onda koji je razlog da je Tirana ZABRANILA i UKINULA sve skole na makedon-armanskom, A, BILO IH JE PUNO, a forsira skole na grckom.
Zasto Tirana ne otvori makar jedan kanal na nacionalnoj TV na makedon-armanskom jeziku?

4. "Imaju Gegi dosta toga , samo na dva glasa ali slicna ". Pravis li razliku izmegju "dueta" i "POLIFONIJE"?

5. "da uzmemo nesto Albanaca jer samo preko njih mozemo dokazivati nesto ".

Ma, jok, kaki, kako su navalili da se pokrstavaju i zapisuju da su Grci, i da emigriraju u Italiji i malo dalje, nece nista ostati ni za njih samih, mislim u Albaniji.

6. Cega su se Srbi i Amerikanci odrekli, za mene uopste nije bitno, BITNO JE STA GOVORE ANTICKI ISTORISKI ZAPISI I KOJI JE JEZIK BIO U UPOTREBI.

1.
"ARVANITO-VLAH", dali uopste znas sta to znaci na grckom ?
Arvaniti =-Albanci z:mrgreen: http://en.wikipedia.org/wiki/Arvanites

2. Ono sa "Omerom", najbolje bi bilo da potrazis prepis najstarijeg postojecek zapisa "Ilijade" pa da pogledas na koja je DVA jezika pisan, pa onda daj pararelu, ko je i sta nosio. U proslosti "kece" je tradicionalna kapa ne samo sirom Balkana, vec i mnogo sire. To sto su Shchipitari sacuvali tu vrstu kape najduze, to nije nikakav dokaz, kojim se moze bilo sta dokazati.

:zpozdrav:
Otvori oci z:shock:

U nijedan drugi jezik Homerove pjesme ne moze se razumeti osim na jedini jezik koji je ostao ziv "Albanski jezik"
(Ja ti dokumentujem i ne pricam chit-chat )
Pjesma je vise od 3.200 godina stara i je na Geg diajelekat :

Albanski jezik gore , dole Homerova pjesma :
Mnin, rrënimtare këndomë, oj Zan' ti t'Akil Pelejas
T'zeza hidhrime Akejve e cila u solli me mija:
Shpirtën t'mdhej kreshnik'sh në Ferr sa shumë gorromisi,
Trupat e tyne mandej ajo pré ua bani po qenvet,
Shuj' dhe shpezve të malit, e Zeusit u bante vullnesa,
Qyshse s'pari u kapën ndër vete dhe u kacafytën
Mbreti i burrave t'dheut Atreu, e hynér ai Akili.
Kush qe au hy që degam' ktyne t'dyve u shtini t'u zejshin?
Bir' i Laton's e i Zeusit. Në mbretin huj mbasi mori
T'zez' ky n'ushtri ma lëshoi nji dergjë, u faronte po gjindja,
Qysh asobote që Krizin Atrejasi njat meshtarin
Pat napërkamb' ... Ky kish ardh' tek anit e shpejta t'akejvet
T'bin' për të nxjerrë, e dhanti kish sjellë të panumër me vete.
Flamurin n'dorë edhe mbante të larshigjetues Apolonit
Maje skeptri t'artë, edhe u lutej Akejve të gjithvet,
Veçanërisht, por Atrejve të dy, sundimtarëvet të gjindjes:
"O ju Atrejë e ju mir' ndër kollçikë, o Akejç, të mbërthyem,
Ju ata zota po u dhanshin, t'Olimpit që rrijn' ndër pellaze,
Krejt m'ja shemb' ju Priamit mbretnin' shndoshë n'atme me kthyem
T'dashunën mue me ma nxjerr' time bi, e dhanti me i pëlqyem
Largshigjetuesin Apol tu' nderuem të birin e Zeusit"
Tjer't sa qenë asobote në godi kan' ramun Akejatt
Mir' me u ndam me meshtar e dhantit t'i pranojnë të shkëlqyeshmet;
Po kurrqysh jo për shtat nuk i ra Agamemnonit Atrejas,
Keqas prandej e përzu' dhe fjalë i flakroi të rrebta:
"Ma mos të baj, o plak, me të zan' rreth anijeve zgavrra,
As tash ktu tu' tallë, as rishtazi mbrapa tu' kthyem,
Skeptri se gja nuk të vlen besa ty, as ai flamur' i hyjit.
Vet' até kurr s'e lëshoj ma parë', e pleqnia ta zaje
Larg prej atmje n'at Arg, përmbrenda pellazeve t'mija,
Vejk' tue bam edhe mue bri shtrati ajo tu' m'gjetun.
Hiqmu tash, ma mos të m'ndezësh, shnoshë ti po deshe të ndahesh"
.
Slican u originalu
μῆνιν ἄειδε θεὰ Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος
οὐλομένην, ἣ μυρί᾽ Ἀχαιοῖς ἄλγε᾽ ἔθηκε,
πολλὰς δ᾽ ἰφθίμους ψυχὰς Ἄϊδι προΐαψεν
ἡρώων, αὐτοὺς δὲ ἑλώρια τεῦχε κύνεσσιν
5οἰωνοῖσί τε πᾶσι, Διὸς δ᾽ ἐτελείετο βουλή,
ἐξ οὗ δὴ τὰ πρῶτα διαστήτην ἐρίσαντε
Ἀτρεΐδης τε ἄναξ ἀνδρῶν καὶ δῖος Ἀχιλλεύς.
τίς τ᾽ ἄρ σφωε θεῶν ἔριδι ξυνέηκε μάχεσθαι;
Λητοῦς καὶ Διὸς υἱός: ὃ γὰρ βασιλῆϊ χολωθεὶς
νοῦσον ἀνὰ στρατὸν ὄρσε κακήν, ὀλέκοντο δὲ λαοί,
οὕνεκα τὸν Χρύσην ἠτίμασεν ἀρητῆρα
Ἀτρεΐδης: ὃ γὰρ ἦλθε θοὰς ἐπὶ νῆας Ἀχαιῶν
λυσόμενός τε θύγατρα φέρων τ᾽ ἀπερείσι᾽ ἄποινα,
στέμματ᾽ ἔχων ἐν χερσὶν ἑκηβόλου Ἀπόλλωνος
χρυσέῳ ἀνὰ σκήπτρῳ, καὶ λίσσετο πάντας Ἀχαιούς,
Ἀτρεΐδα δὲ μάλιστα δύω, κοσμήτορε λαῶν:
Ἀτρεΐδαι τε καὶ ἄλλοι ἐϋκνήμιδες Ἀχαιοί,
ὑμῖν μὲν θεοὶ δοῖεν Ὀλύμπια δώματ᾽ ἔχοντες
ἐκπέρσαι Πριάμοιο πόλιν, εὖ δ᾽ οἴκαδ᾽ ἱκέσθαι:
παῖδα δ᾽ ἐμοὶ λύσαιτε φίλην, τὰ δ᾽ ἄποινα δέχεσθαι,
ἁζόμενοι Διὸς υἱὸν ἑκηβόλον Ἀπόλλωνα.
ἔνθ᾽ ἄλλοι μὲν πάντες ἐπευφήμησαν Ἀχαιοὶ
αἰδεῖσθαί θ᾽ ἱερῆα καὶ ἀγλαὰ δέχθαι ἄποινα:
ἀλλ᾽ οὐκ Ἀτρεΐδῃ Ἀγαμέμνονι ἥνδανε θυμῷ,
ἀλλὰ κακῶς ἀφίει, κρατερὸν δ᾽ ἐπὶ μῦθον ἔτελλε:
μή σε γέρον κοίλῃσιν ἐγὼ παρὰ νηυσὶ κιχείω
ἢ νῦν δηθύνοντ᾽ ἢ ὕστερον αὖτις ἰόντα,
μή νύ τοι οὐ χραίσμῃ σκῆπτρον καὶ στέμμα θεοῖο:
τὴν δ᾽ ἐγὼ οὐ λύσω: πρίν μιν καὶ γῆρας ἔπεισιν
ἡμετέρῳ ἐνὶ οἴκῳ ἐν Ἄργεϊ τηλόθι πάτρης
ἱστὸν ἐποιχομένην καὶ ἐμὸν λέχος ἀντιόωσαν:
ἀλλ᾽ ἴθι μή μ᾽ ἐρέθιζε σαώτερος ὥς κε νέηαι.

Dalje u vezi toga :

Serial: The Bulletin of the American Society of Papyrologists.
Title: The Scene in Iliad 18.497-508 and the Albanian Blood-feud [Volume 22, Issue: 1-4,
Issue title: Classical Studies Presented to William Hailey Willis on the Occasion of his Retirement from Duke University
1985, pp. 79-86, http://hdl.handle.net/2027/spo.0599796.0022.001:11]
Author: Hammond, N.G.L.
Collection: Bulletin of the American Society of Papyrologists

Kompletnu knjigu imas ovde :
http://quod.lib.umich.edu/cgi/t/tex...9796.0022.001:12;idno=0599796.0022.001;seq=89

Sem postova gore imas na prethodnu stranicu i "Memoria sulla lingua albanese
By Giuseppe Crispi
"
Homerov Jezik
http://books.google.com/books?id=Icc...OIGEEbfg&w=575

.

Koliko je to glupo sto pricas.
Aj sad ti meni objasni ovo, zasto bi Srbin u Makedoniji promenio svoj narod(naciju) i jezik?
Kako to da u 5-to vekovnom otomanskom ropstvu Srbi(vecina) nisu menjali naciju i veru a bili su proganjani, muceni...
I sad su komunisti dosli i rekli ti srbine od danas si Makedonac i ovaj ostavio sve po strani(tradiciju, predhodnike) i postao Makedonac, al to glupo zvuci hahah

Ovo sto ti pricas je mnogo glupo i smesno nemoj to vise da pises, smejace ti se.

a kako mislis da su nastali ovi muslimani ??Sto se tice komunizma imas primer crnogoraca ,za koje i vi makedonci kazete da su srbi ,tako vam stoji u zvanicnim kjigama koje deca uce u skoli .

SINGIDINUM otkaci nesto i osta ziv ,a sta se tice mog poznavanja istorije nek procene drugi .Inace moje poteklo je 50 % iz Bosne i 50 % iz Stare Srbije .

SINGIDINUM? ponovo nesto gresis srbine polubosanski kaze se singidunum :)

ok sad je jasnije zasto si tako udaren.... izgelda da je istinita ona o bosancima.... tj ti je potvrdjujes :)

Poslednja izmena:

Back