gjorgji_bgd
Domaćin
- Poruka
- 4.307
Kako se danas zove ZAPADNA Makedonija?
REPUBLIKE ILIRIDA[/QUOTE]
zapanda makedonija se zove MEKADONIJA !!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako se danas zove ZAPADNA Makedonija?
batice oces da kazes da se Aleksandar Makedonski deklarisao kao grk? ko i gde to kaze?
genetika kaze nesto drugacije o dodirnim tackama.....
ali nisi rekao kako se vatikan nije pobunio protiv imena ohriskog aerodroma?!?!?
Aleksandar Makedonski je Grk nesto ko varvarin ali Grk pa on i sam kaze : IO ELINOS -JA GRK ....EGO IME ELINOS - JA SAM GRK
za bolje i ne znas...
ne govorim ja o aerdromima buraz ovde,kad budete rekli da ste rimljani onda ce vas prozvati vatikan.......nego sta je bio nego grk?aj objasni mi???????

dozvoli da ti objasni jedan grk (demosten):
"... not only no Greek, nor related to the Greeks, but not even a barbarian from any place that can be named with honors, but a pestilent knave from Macedonia, whence it was never yet possible to buy a decent slave" - Demosthenes, Third Philippic, 31. The famous words that this Greek orator from Athens used to describe the Macedonian king Philip II, the father of Alexander the Great, prior to Philip’s conquest of Greece."
eto to kaze grk o makedoncima, tj preciznije receno o Filipu II i mestu njegovog zivljenja...
ali ti meni ne objasni ko je, gde i kad rekao da je aleksandar bio grk? nemoj da na pitanje ogovaras pitanjem... daj usput i neki odgovor?a? ili si na nivou nivou ovog kumanova?....![]()
ok ajde procitao sam negde,ako nadjem postavicu,generalno anticki makedonci su smatrani grckim plemenom koje se mesalo sa ostalima.....ali hajde objasni ti meni kako moze biti Makedonac i da ga "makedonci" smatraju svojim kad danasnji makedonski nema nikakve veze s onim koji je govorio Aleksandar,niti kultura,nista,a opet toliko slicnosti sa slovenima
kumanovo srbine to sto si sad rekao je teska glupost
varvarin ali grk?!?!?
evo sta znaci rec varvarin:
1. A member of a people considered by those of another nation or group to have a primitive civilization.
2.A barbarian is an uncivilized person. The word is often used pejoratively, either in a general reference to a member of a nation or ethnos, typically a tribal society as seen by an urban civilization either viewed as inferior, or admired as a noble savage. In idiomatic or figurative usage, a "barbarian" may also be an individual reference to a brutal, cruel, warlike, insensitive person.[1]
The term originates in the ancient Greek civilization, meaning "anyone who is not Greek", and thus was often used to refer to other civilized people, such as the people of the Persian Empire. Comparable notions are found in non-European civilizations.
3. of or relating to a land, culture, or people alien and usually believed to be inferior to another land, culture, or people
4.(in ancient times) a member of a community or tribe not belonging to one of the great civilizations (Greek, Roman, Christian).
5. Варварин (грч. βάρβαρος) је старо-грчки назив за све људе који су слабо или никако говорили грчки језик
znaci ako je bio varvarin onda nije bio grk. ne moze da bude i grk i varvarin....
cak je i jedan grk (zvani plutarh - znam da nikad nisu cuo za istog), koji je kasnije postao rimljanin u jednom od svojih dela rekao sledece:
"But Clitus for all this would not give over, desiring Alexander to speak out if he had anything more to say, or else why did he invite men who were freeborn and accustomed to speak their minds openly without restraint, to sup with him. He had better live and converse with barbarians and slaves who would not scruple to bow the knee to his Persian girdle and his white tunic. Which words so provoked Alexander, that not able to suppress his anger any longer, he threw one of the apples that lay upon the table at him, and hit him, and then looked about for his sword. But Aristophanes, one of his life-guard, had hid that out of the way, and others came about him and besought him, but in vain. For breaking from them, he called out aloud to his guards in the Macedonian language, which was a certain sign of some great disturbance in him, and commanded a trumpeter to sound, giving him a blow with his clenched fist for not instantly obeying him; though afterwards the same man was commended for disobeying an order which would have put the whole army into tumult and confusion. Clitus still refusing to yield, was with much trouble forced by his friends out of the room."
dakle i grk lepo kaze da je u kriticnim trenutcima alexandar svojim telohraniteljima govorio na makedonskom kako ga grci iz njegove vojske ne bi mogli razumeti.
dakle njegov jezik nije bio grcki (kaze grk), bio je varvarin (tako su ga zvali grci), pojam varvarin sam govori da svako ko nije bio grk je bio varvarin.... sam si rekao da Aleksandar makedonski nije bio grk...
e moj srbine, nemoj da pises duze postove od jedne recenice da ne bi gresio u svom jeziku.... ili samo jos bolje radi copy-pasteza bolje i ne znas...
![]()
pa poenta je u tome da je vrlo malo poznato kako je zvucao taj makedonski jezik. uostalom vrlo je malo poznata ta makedonska anticka kultura. otkus ti znas da li nema veze sa staro makedonskim sadasnji makedonski jezik? zna li to sasigurnoscu iko? a? uostalom najvise izvora o antickim makedoncima dolazi od antickih grka, koji su im bili neprijatelji i koji su sami smatrali da makedonci nisu grci. svako ko je nazivan varavarinom nije smatran grkom od antickih grka, sad ako ti kazes ( ili bilo ko drugi ) da su makeodnci smatrani antickim grckim plemenom to ne znaci da su ih anticki grci tako posmatrali, jer su varvarima nazivali samo one koji nisu imali dodirnih tacaka sa grcima. nigde neces naci da je jedan atinjanin rekao za nekog spartanca ili lika iz tebe da je varvarin, ali za makedonca ili persijanca ces naci vise takvih slucajeva....
E bugarine crni ili bolje receno lazovcino Minhauzenska sta je bio I ko je bio Aleksandar Makedonski svetska istorija dobro zna on je GRK a Anticki Makedonci deo su grcke nacionalne kulture .Ja ne mogu da verujem kako ti uopste dozvoljavaju ovde da pises takve gluposti .Tesko BJRM-ovcima ako ih zastupa nepismena bagra kao sto si ti jadnik I neznalica poltroncic I konvertit .

tako da je ok sto ti njih predstavljas 
bugarin? niti bugarin, niti srbin, niti staro srbin, niti bilo sta drugo osim MAKEDONAC!!!
Ja lazovcina? sto kumanovo srBine koji ne znas srBski? sta sam to slagao?
ni jedna od definicija pojma varvarin nije moja. tu su britanica, webster, wikipedija i dr. ako su oni slagali onda sam i ja. ali ce pre biti da ti lupas ko po obicaju. ne moze neko ko je varvarin da bude i grk u istom trenutku.
a ti, da te podsetim, rece:
"Aleksandar Makedonski je Grk nesto ko varvarin ali Grk"- znaci totalna glupost. toliko o tvojoj obrazovanosti i poznavanju istorije... kako uopste nesto mozes da znas i kako da ti neko nesto poveruje kad ni najosnovnije pojmove ne poznajes? a usput ne poznajes ni sopstveni jezik !!!
ne znam sta uopste imas protiv jednog grka kao sto je plutarh? nista ja tu nisam izmislio, sve sto sam napisao je prekopirano iz njegove knjige od pre skoro 2 milenijuma. drugo je to sto ti nikad nisi cuo za njega a i engleski verovatno losije citas od srBskog koji jedva poznajes tako da i ne razumes sta je napisano u prethodnom postu .... ali evo ne mogu da pobegnem od svoje dobrote i nastavljam da te edukujem (posto primecujem da moje intervencije poboljsavaju tvoj srBski) http://www.britannica.com/EBchecked/topic/465201/Plutarch citaj malo i obrazuj se!!!
ima tu jos grka koji se e slazu s tobom, jedan od njih demosten je svojevremeno rekao sledece:
"... not only no Greek, nor related to the Greeks, but not even a barbarian from any place that can be named with honors, but a pestilent knave from Macedonia, whence it was never yet possible to buy a decent slave" - Demosthenes, Third Philippic, 31. The famous words that this Greek orator from Athens used to describe the Macedonian king Philip II, the father of Alexander the Great, prior to Philip’s conquest of Greece." - sve zamerke prenesi njemu a ne meni
nasuprot tebi ja bih zamolio moderatore da te ne zabranjuju da bi mogao da nastavis sa pisanjem ovakvih debilizama cime direktno nastavljas sa reprezentovanjem svog naroda
strasno!! ali ok, nista ti ne odstupas od standardnog srbinatako da je ok sto ti njih predstavljas
![]()
Makedonska "anticka kultura " stvorio je Donski svojim izmislicama .Brisi bre sa foruma nepismeno stvorenje .

(ako znas da citas)
batice ponovo samo lupas ko maxim po diviziji.... ali za bolje i nisi.... kumanovo veliko srBine koji ne znas srBski
sta ponovo imas protiv tvoje brace antickih grka? lepo sami rekose da su makedonci varvari. nista ja to nisam smislio... procitaj nesto na tu temu da ne mislis da te lazem(ako znas da citas)
![]()
Jel razumes BJRM-ovski junace da nastavimo na tom jezikom !!!!!!!!!!!!
- sega se obiduvas da se prikazes kako poliglot, kasno e srbine kasno.....

Covece ti si BJRM-ovac koji ne zna BJRM-ovski odgovori mi
Mislam deka e krajno vreme da prestanes so ovie blamazi za koi ni samiot ne znaes sto znacat .Antickite Makedonci se del od grckiot nacionalen identitet .

svasta cu jos da vidim ovde 
ko i gde kaze da su anticki makedonci deo grckog nacionalnog identiteta? daj reci nesto osim tvojih glupih tvrdnji ...
eto srbin koji zna makedonski a ne zna srbskisvasta cu jos da vidim ovde
![]()
bjrmovcic koji ne zna bjrmovski brsi bre nakazo
e moj srbine, bosancu ili sta si vec....na tom jeziku - padez srbine padez!!!!
ne postoi takov jazik. ama ako sakas ponataka da pisuvame na makedonski nema problem. samo ne znam da li e dozvoleno da se pisuva na makedonski na krstarica? mislam deka e dozvoleno samo da se pisuva na srBski i angliski. iako me raduva deka makedonski jazik poznavas mnogu podobro od srBskiot- sega se obiduvas da se prikazes kako poliglot, kasno e srbine kasno.....
a i nema nikakva potreba od toa - neznaenje na osnovni termini koi se ucat vo osnovno uciliste ne go resava problmot ako pisuvas na jazik koi go poarno zneas![]()

slabo ti ide bjrm-ovski
makedonski jazik poznavas
slabo bjrmo-ovcu veoma slabo
bjrm-ovac koji ne zna bjrmovski da nisi mozda siptariste![]()
obavezno...ko mi kaze...

sta je tu slabo? e moj glupi bosancu... sta je tu lose ili slabo? ako ti tako kazes onda je to tako? XAXAXXAXAXXA ma daj.... osvesti se bre malo!!!!!
BJRM-ovac koji ne zna BJRM-ovski e SVASTA![]()

JEL RAZUMES FYROMSKI i nemoj mi dirate bosance kretencino jedna nepismena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
znaci vo toa e problemot ?
?