Antički Makedonci (helenski identitet i ostalo)

Makedonci nisu Srbi, Bugari, Grci oni su Staro Srbi.

42670.jpg

Nemoj da vredjas!
A Srbi su p.n.e.pricali srpski?
To nije nikakav dokaz, jezik se menja, za 400 do 500 godina mislis da ce srpski ostati isti?

Ne vredjam nisam mislio u klasicnom smislu poturice vidis da je pod navodima,mislio sam na to da ste izdali svoj rod i poreklo prvo se odvojili a onda jos priznali Kosovo NESVESNICI JEDNI......xaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaa jezik se menja,slazem se moze se promeniti ali toliko da de facto nijedna grcka rec nije ostala malo je ne moguce,jos kazes da ste kako ono bese 80% anticki grci 20% sloveni,pa gde to ima,JEDNOSTAVNO NIJE LOGICNO......VI STE SAMO SLOVENI I TO SRBI KONTAS?!Nego su vas najpre Bugari a onda i crveni huskali na svoj narod.....vi ste izgubljeni u vremenu i prostoru ne osecate pripadnost svom narodu i jos ga pljujete svuda.....a odgovori mi na deo onog sto sam izneo na prethodnoj strani kao odbranu svoje teorije,a ne da mi poturas samuilovu zastavu......gde ti je ta zastava bila 1944. godine?

Nemoj da vredjas!
A Srbi su p.n.e.pricali srpski?
To nije nikakav dokaz, jezik se menja, za 400 do 500 godina mislis da ce srpski ostati isti?

Menja se ali ne do te mere da uopste nema dopirne tacka sa osnovnim jezikom iz koga je nastao.Takav je slucaj izmedju italijanskog i spanskog odnosno francuskog i italijanskog njihov je koren isti latinski,nesto slicno nalazimo i kod slovenskih jezika .Inace Anticki Makedonci govorili su nekom formom dorskog dijalekta .

Menja se ali ne do te mere da uopste nema dopirne tacka sa osnovnim jezikom iz koga je nastao.Takav je slucaj izmedju italijanskog i spanskog odnosno francuskog i italijanskog njihov je koren isti latinski,nesto slicno nalazimo i kod slovenskih jezika .Inace Anticki Makedonci govorili su nekom formom dorskog dijalekta .

ne mozes toliko promeniti jezik da zaboravis svoj koren.....ne mozes toliko promeniti kulturu da zaboravis svoj koren.....ne mozes biti Grk a da pritom pises cirilicom ok ajde to za pismo kao uzeli od slovena,ali da su stvarno Grci bili bi deo grcke nacije osecali bi da je njihovo pismo alfabet i sve ostalo je drugacije......

oki1987 opameti se brate,skloni tu sliku od zelja se ne zivi SRBIN SI NE MOZES POBECI OD SRPSTVA.....

Možda antički Makedonci u etničkom smislu nisu bili Grci (Heleni, Jelini), možda su bliži Tračanima, Dardancima ili starim Pelazgima, ali je vjerovatno da su u kulturnom smislu Grci a od vremena Filipa II Makedonskog sigurno pričaju (i) grčki! A veoma jaka helenizacija i grčki uticaj je postojao i u prethodnim godinama! O ovim stvarima se može nagađati jer jezik antičkih Makedonaca nije poznat, slično je i sa jezicima Tračana, Ilira i drugih prastanovnka Balkana kod kojih je poznata samo pokoja riječ!

Ono u šta sam siguran je da potomke antičkih Makedonaca (ako je o tome ozbiljno govoriti) trebamo tražiti među današnjim GRCIMA, a nikako Makedoncima koji su nastali stapanjem Slovena doseljenih u 6 i 7 vijeku ( i eventualno Sklavina i Anta koji se doseljeni nešto ranije a takođe spadaju u Slovene) i romanizovanih prastanovnika unutrašnjosti Balkana!

E ja koristim ovu temu da spomenem jednu stvar koja me veoma čudi i pomalo i nasmijava! Velika većina današnjih Makedonaca (uključujući i obrazovane ljude, intelektualce) tvrdi kako njihova nacija ima kontinuitet sa antičkim Makedoncima sa Aleksandrom Makedonskim sa Filipom II,Carem Samuilom itd. Ja sam skoro pričao sa jednim studentom Makedoncem koji je rođak jednog mog prijatelja i koji se veoma naljutio kad sam mu ja rekao moje mišljenje (odnosno mišljenje koje preovlađuje u nauci) o porijeklu današnjih Makedonaca! A još nisam ni ulazio u rasprave tipa- Vi ste Srbi, ili većina vas ste Srbi, Dušanovo Skoplje, Markov Prilep...

Da li je moguće da oni i na fakultetima uče keko su antički Makedonci bili Sloveni, kako su i u starom vijeku bili neprijatelji sa Jelinima, kako ih je junačko momče Makedonče, Sašo porazio, kako su njegovi vojnici pričali jezikom sličnim današnjem makedonskom itd.? Tako mi je ovaj dečko rekao!

Teorija o Antickom karakteru srpskog stanovnistva juga dobija na sili 2005 godine .Medjutim istoriski posmatrano ona svoju genezu vuce iz XIX veka te istu nalazimo u liku i delu sledbenika veliko bugarske propagandne masinerije.Osnovopoloznik te teorije je Simeon Radev poznat po svojim neutralinim stavovima u odnos "makedonskog pitanja "koji nastoji da Staro Srbima da neku formu neutralnosti svestan da nemoze smeniti srpski mentalitet stanovnika juga on predlaze da se igra na kartu ANTICKOG MAKEDONIZMA .

Ovaj dokumenat rusi sve tvoje teorije :
Pogledaj za koji vek tvrdis i pogledaj da su Albanci ovde registrirani pre toga , mislim da je dovoljno :mrgreen:

"Ono što je možda najraniji pisani referenca na Albancima je da se može naći u starom bugarskom tekst sastavio oko početka jedanaestog veka."

KOJA JE RAZLIKA: "oko početka jedanaestog veka."; "OKO POCETKA - XI- veka", i

"Fakt je da su se danashnji Shkipitari naselili u danasnjim severo-istocnim delovima danasnje Albanije, krajem prve polovine XI veka.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sta je "oko pocetka XI veka", a sta "prve polovine XI veka" ?

Jel ima neke razlike ?

Poslednja izmena:
Kece ste uzeli od Turaka.

Otkuda ti ovo?

Licno mislim da je bilo seobe Slovena iako su ovde na ovom forumu misljenja podeljena.
Na balkanu su svi narodi pomalo izmesani, ali dominantni gen ostaje u ovom slucaju anticki makedonski, bilo je mesanja makedonskih slovena i antickih, posto su sloveni bili u manjem broju, nisu mogli ratom da isteraju starosedeoce, nisu ratovali nego su im Sloveni pokazali kako se obradjuje zemlja i ta dva "plemena" su zajedno zivela i radila.

Ima li dokaza za tako nešto?

Istu stvar možemo reći i za Srbe, Hrvate, itd...a pogotovo za Bugare.

Anticki Makedonci nemaju nikakve veze sa danasnjim stanovnicima Makedonije njihov jezik je bio totalno razlicit i on u sebe ima vidljive diskrepance u odnos slovenskog jezika koji se danas koristi u Makedoniji.Jezik koji se danas prica u Makedoniji predstavlja NEKU varijantu srpskog jezika i to mogu da dokazem NAUCNO.

kumanovo srbine kako ces da dokazes kad ne znas da pricas srpski? :)

reci mi koliko padeza ima u makedonskom jeziku?

kumanovo srbine koja je to srpska rec dopirne? sta znaci? kakav si ti strucnjak za jezike kad ni svoj ne znas? :)

:dash::dash::dash::dash::dash:

Anticki Makedonci deo su Grckog nacionalnog identiteta i oni u tom pogledu imaju prilicno vidljiv i kontinuiran pristup.Teorija o ANTICKOM karakteru stanovnika juga produkt je bugarska propagande XIX veka .Osnovopoloznici te ideja sigurno sigurno su Stefan Verkovic i Simeon Radev .Prvi ( placenik bugarske propagande ) folira se da prihfaca "bugarski karakter "stanovnika juga a ovaj drugi demek je stvaralac nekakvog "makedonizma "otakako je bugarska propaganda uvidela da ne moze smeniti srpski mentalitet stanovika juga ona pokusava da stvori nekakve "makedonce".

kumanovo srbine kako neko moze da te shvati ozbiljno?

prihfaca - sta ti to znaci? (znam ja odakle to ide ali reci ti da bi te i drugi razumeli)

demek - sta je to? tek ta rec ne postoji u srpskom jeziku... daj prevedi to na srpski i prestani da upostrebljavas Makedonske reci vise..

dokle bre da te ucim?

ccc :zroll:

Anticki Makedonci nemaju nikakve veze sa danasnjim stanovnicima Makedonije njihov jezik je bio totalno razlicit i on u sebe ima vidljive diskrepance u odnos slovenskog jezika koji se danas koristi u Makedoniji.Jezik koji se danas prica u Makedoniji predstavlja NEKU varijantu srpskog jezika i to mogu da dokazem NAUCNO.

on u sebe - padez srbine, padez!!!
ima vidljive diskrepance u odnos slovenskog jezika - ponovo padez!!!!

Ne vredjam nisam mislio u klasicnom smislu poturice vidis da je pod navodima,mislio sam na to da ste izdali svoj rod i poreklo prvo se odvojili a onda jos priznali Kosovo NESVESNICI JEDNI......xaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaa jezik se menja,slazem se moze se promeniti ali toliko da de facto nijedna grcka rec nije ostala malo je ne moguce,jos kazes da ste kako ono bese 80% anticki grci 20% sloveni,pa gde to ima,JEDNOSTAVNO NIJE LOGICNO......VI STE SAMO SLOVENI I TO SRBI KONTAS?!Nego su vas najpre Bugari a onda i crveni huskali na svoj narod.....vi ste izgubljeni u vremenu i prostoru ne osecate pripadnost svom narodu i jos ga pljujete svuda.....a odgovori mi na deo onog sto sam izneo na prethodnoj strani kao odbranu svoje teorije,a ne da mi poturas samuilovu zastavu......gde ti je ta zastava bila 1944. godine?

Koliko je to glupo sto pricas.
Aj sad ti meni objasni ovo, zasto bi Srbin u Makedoniji promenio svoj narod(naciju) i jezik?
Kako to da u 5-to vekovnom otomanskom ropstvu Srbi(vecina) nisu menjali naciju i veru a bili su proganjani, muceni...
I sad su komunisti dosli i rekli ti srbine od danas si Makedonac i ovaj ostavio sve po strani(tradiciju, predhodnike) i postao Makedonac, al to glupo zvuci hahah

Ovo sto ti pricas je mnogo glupo i smesno nemoj to vise da pises, smejace ti se.

pa pusti ti mene, objasni na srBskom sta ti to znaci dopirne? ti si to napisao a ne ja.. a i kvalifikaija ti ne stoji na mestu ja sam mekedonac , ni srbin ni bugarin ni staro srbin kao sto ti rece, vec mekedonac :)

ciga ti je u gacama, kumanovo srbine koji ne znas ni srBski :)

Srpski govor od Kumanova do Nisa je potpuno identican a ti opet na kontas ?????????????????????????????

Aj sad ti meni objasni ovo, zasto bi Srbin u Makedoniji promenio svoj narod(naciju) i jezik?
Kako to da u 5-to vekovnom otomanskom ropstvu Srbi(vecina) nisu menjali naciju i veru a bili su proganjani, muceni...
I sad su komunisti dosli i rekli ti srbine od danas si Makedonac i ovaj ostavio sve po strani(tradiciju, predhodnike) i postao Makedonac, al to glupo zvuci hahah

Ovo sto ti pricas je mnogo glupo i smesno nemoj to vise da pises, smejace ti se.

Prosto i jasno to je delo Brozove politike iza koje stoji tvrdo slovenacko-hrvatsko krilo .

Komunizam ti je cudo on napravi i od crnogorce novi narod,i vojvodjani da je potrajao Tito bi bili novi narod,a vi ste imali pretenzija ne kazem da niste da ne budete Srbi,ali ne moze se pobeci od toga......kad ti meni objasnis pojavu da je zvanicni jezik BJRM danas 16 puta slicniji srpskom nego grckom,a da su stanovnici BJRM ustvari Grci onda cu ja tebi objasniti.....uostalom i Muslimani su Srbi koji su primili islam pa tripuju da nisu Srbi,popustili su pod turcima,i vi ste lutali pod turcima izmedju ovih i onih uglavnom kako ste do 1945. bili Srbi a onda postali nov narod?

o cemu mastaju srbi dok daju naziv aerodromu u nisu? :)

pfffffff vecu glupost nisam cuo NIKADA.....aerodrom se zove car konstantin zato sto je on rodjen u Nisu ali smo mi svesni da on nije Srbin,njemu aaerdorom ne daje Srbija nego grad Nis posto je poznat Nislija,kontas??!imas ti ulicu Dzona Kenedija u BG,pa sta?ali mi za razliku od vas ne tripujemo da smo Rimljani,a vi ste stavili ime Aleksandra velikog rodjenog u Peli,danasnja Grcka da te uputim malo,dakle ne Skopje nego Pela,malo ste omasili ali nema veze......cccccc sta sve necu sresti na ovom forumu

pa pusti ti mene, objasni na srBskom sta ti to znaci dopirne? ti si to napisao a ne ja.. a i kvalifikaija ti ne stoji na mestu ja sam mekedonac , ni srbin ni bugarin ni staro srbin kao sto ti rece, vec mekedonac :)

ciga ti je u gacama, kumanovo srbine koji ne znas ni srBski :)

Da pojasnim ovom bugarcicu jos jedanput .

Stara Srbija u XIX veku izvanredno je mesto za razvoj propagandnih aktivnosti .Istoriski posmatrano bugari projavice interes za Makedoniju odnosno Staru Srbiju pocetkom XIX veka tacnije u momentu kada ce sledbenici veliko bugarske doktrine “otkriti “da je ona naselena bugarima .Medjutim ne misle svi tako jedan od njih je I poznati bugarski revolucioner Georgi Rakovski koji vidi stanovnike juga kao Staro Srbe .Rakovski ne samo sto nije hteo da POBUGARI Staro Srbe vec ih POSRBUJE jos vise te isti u ocima sledbenika veliko bugarske doktrine nikako ne moze se smatrari zasluznim za ideju bugarastine .

Back