oki1987
Domaćin
- Poruka
- 4.858
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj da vredjas!
A Srbi su p.n.e.pricali srpski?
To nije nikakav dokaz, jezik se menja, za 400 do 500 godina mislis da ce srpski ostati isti?
Nemoj da vredjas!
A Srbi su p.n.e.pricali srpski?
To nije nikakav dokaz, jezik se menja, za 400 do 500 godina mislis da ce srpski ostati isti?
Menja se ali ne do te mere da uopste nema dopirne tacka sa osnovnim jezikom iz koga je nastao.Takav je slucaj izmedju italijanskog i spanskog odnosno francuskog i italijanskog njihov je koren isti latinski,nesto slicno nalazimo i kod slovenskih jezika .Inace Anticki Makedonci govorili su nekom formom dorskog dijalekta .
Možda antički Makedonci u etničkom smislu nisu bili Grci (Heleni, Jelini), možda su bliži Tračanima, Dardancima ili starim Pelazgima, ali je vjerovatno da su u kulturnom smislu Grci a od vremena Filipa II Makedonskog sigurno pričaju (i) grčki! A veoma jaka helenizacija i grčki uticaj je postojao i u prethodnim godinama! O ovim stvarima se može nagađati jer jezik antičkih Makedonaca nije poznat, slično je i sa jezicima Tračana, Ilira i drugih prastanovnka Balkana kod kojih je poznata samo pokoja riječ!
Ono u šta sam siguran je da potomke antičkih Makedonaca (ako je o tome ozbiljno govoriti) trebamo tražiti među današnjim GRCIMA, a nikako Makedoncima koji su nastali stapanjem Slovena doseljenih u 6 i 7 vijeku ( i eventualno Sklavina i Anta koji se doseljeni nešto ranije a takođe spadaju u Slovene) i romanizovanih prastanovnika unutrašnjosti Balkana!
E ja koristim ovu temu da spomenem jednu stvar koja me veoma čudi i pomalo i nasmijava! Velika većina današnjih Makedonaca (uključujući i obrazovane ljude, intelektualce) tvrdi kako njihova nacija ima kontinuitet sa antičkim Makedoncima sa Aleksandrom Makedonskim sa Filipom II,Carem Samuilom itd. Ja sam skoro pričao sa jednim studentom Makedoncem koji je rođak jednog mog prijatelja i koji se veoma naljutio kad sam mu ja rekao moje mišljenje (odnosno mišljenje koje preovlađuje u nauci) o porijeklu današnjih Makedonaca! A još nisam ni ulazio u rasprave tipa- Vi ste Srbi, ili većina vas ste Srbi, Dušanovo Skoplje, Markov Prilep...
Da li je moguće da oni i na fakultetima uče keko su antički Makedonci bili Sloveni, kako su i u starom vijeku bili neprijatelji sa Jelinima, kako ih je junačko momče Makedonče, Sašo porazio, kako su njegovi vojnici pričali jezikom sličnim današnjem makedonskom itd.? Tako mi je ovaj dečko rekao!
Ovaj dokumenat rusi sve tvoje teorije :
Pogledaj za koji vek tvrdis i pogledaj da su Albanci ovde registrirani pre toga , mislim da je dovoljno![]()
Kece ste uzeli od Turaka.
Licno mislim da je bilo seobe Slovena iako su ovde na ovom forumu misljenja podeljena.
Na balkanu su svi narodi pomalo izmesani, ali dominantni gen ostaje u ovom slucaju anticki makedonski, bilo je mesanja makedonskih slovena i antickih, posto su sloveni bili u manjem broju, nisu mogli ratom da isteraju starosedeoce, nisu ratovali nego su im Sloveni pokazali kako se obradjuje zemlja i ta dva "plemena" su zajedno zivela i radila.
Anticki Makedonci nemaju nikakve veze sa danasnjim stanovnicima Makedonije njihov jezik je bio totalno razlicit i on u sebe ima vidljive diskrepance u odnos slovenskog jezika koji se danas koristi u Makedoniji.Jezik koji se danas prica u Makedoniji predstavlja NEKU varijantu srpskog jezika i to mogu da dokazem NAUCNO.

Otkuda ti ovo?
Menja se ali ne do te mere da uopste nema dopirne tacka sa osnovnim jezikom iz koga je nastao.Takav je slucaj izmedju italijanskog i spanskog odnosno francuskog i italijanskog njihov je koren isti latinski,nesto slicno nalazimo i kod slovenskih jezika .Inace Anticki Makedonci govorili su nekom formom dorskog dijalekta .

kumanovo srbine koja je to srpska rec dopirne? sta znaci? kakav si ti strucnjak za jezike kad ni svoj ne znas?
![]()
Anticki Makedonci deo su Grckog nacionalnog identiteta i oni u tom pogledu imaju prilicno vidljiv i kontinuiran pristup.Teorija o ANTICKOM karakteru stanovnika juga produkt je bugarska propagande XIX veka .Osnovopoloznici te ideja sigurno sigurno su Stefan Verkovic i Simeon Radev .Prvi ( placenik bugarske propagande ) folira se da prihfaca "bugarski karakter "stanovnika juga a ovaj drugi demek je stvaralac nekakvog "makedonizma "otakako je bugarska propaganda uvidela da ne moze smeniti srpski mentalitet stanovika juga ona pokusava da stvori nekakve "makedonce".

nemaju ovi makedonci veze s antikom.....to sto mastaju da je Aleksandar Veliki njihov pa mu dali aerodrom je komplex.......tacna definicija ove zajednice:deo Srpskog naroda koji se mesao s Bugarima i manje Grcima,i deo Bugarskog koji se mesao sa srpskim i manje grckim

Anticki Makedonci nemaju nikakve veze sa danasnjim stanovnicima Makedonije njihov jezik je bio totalno razlicit i on u sebe ima vidljive diskrepance u odnos slovenskog jezika koji se danas koristi u Makedoniji.Jezik koji se danas prica u Makedoniji predstavlja NEKU varijantu srpskog jezika i to mogu da dokazem NAUCNO.
E CIGO BUGARSKI TEZAK SI TI MONGOLOID

Ne vredjam nisam mislio u klasicnom smislu poturice vidis da je pod navodima,mislio sam na to da ste izdali svoj rod i poreklo prvo se odvojili a onda jos priznali Kosovo NESVESNICI JEDNI......xaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaa jezik se menja,slazem se moze se promeniti ali toliko da de facto nijedna grcka rec nije ostala malo je ne moguce,jos kazes da ste kako ono bese 80% anticki grci 20% sloveni,pa gde to ima,JEDNOSTAVNO NIJE LOGICNO......VI STE SAMO SLOVENI I TO SRBI KONTAS?!Nego su vas najpre Bugari a onda i crveni huskali na svoj narod.....vi ste izgubljeni u vremenu i prostoru ne osecate pripadnost svom narodu i jos ga pljujete svuda.....a odgovori mi na deo onog sto sam izneo na prethodnoj strani kao odbranu svoje teorije,a ne da mi poturas samuilovu zastavu......gde ti je ta zastava bila 1944. godine?
pa pusti ti mene, objasni na srBskom sta ti to znaci dopirne? ti si to napisao a ne ja.. a i kvalifikaija ti ne stoji na mestu ja sam mekedonac , ni srbin ni bugarin ni staro srbin kao sto ti rece, vec mekedonac
ciga ti je u gacama, kumanovo srbine koji ne znas ni srBski![]()
pa pusti ti mene, objasni na srBskom sta ti to znaci dopirne? ti si to napisao a ne ja.. a i kvalifikaija ti ne stoji na mestu ja sam mekedonac , ni srbin ni bugarin ni staro srbin kao sto ti rece, vec mekedonac
Koliko je to glupo sto pricas.
Aj sad ti meni objasni ovo, zasto bi Srbin u Makedoniji promenio svoj narod(naciju) i jezik?
Kako to da u 5-to vekovnom otomanskom ropstvu Srbi(vecina) nisu menjali naciju i veru a bili su proganjani, muceni...
I sad su komunisti dosli i rekli ti srbine od danas si Makedonac i ovaj ostavio sve po strani(tradiciju, predhodnike) i postao Makedonac, al to glupo zvuci hahah
Ovo sto ti pricas je mnogo glupo i smesno nemoj to vise da pises, smejace ti se.
Koliko je to glupo sto pricas.
Aj sad ti meni objasni ovo, zasto bi Srbin u Makedoniji promenio svoj narod(naciju) i jezik?
Kako to da u 5-to vekovnom otomanskom ropstvu Srbi(vecina) nisu menjali naciju i veru a bili su proganjani, muceni...
I sad su komunisti dosli i rekli ti srbine od danas si Makedonac i ovaj ostavio sve po strani(tradiciju, predhodnike) i postao Makedonac, al to glupo zvuci hahah
Ovo sto ti pricas je mnogo glupo i smesno nemoj to vise da pises, smejace ti se.
o cemu mastaju srbi dok daju naziv aerodromu u nisu?![]()