- Poruka
- 4.419
Pisi mozda neko pomogne.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bru,
hvala ti. Nisam mislila ni da si ljut ni bilo sta slicno..
Sto se konkretno podebeljanog tice - strah da necemo izdrzati,
kako se on manifestuje?
Ne znam da li sam bas najjasnija ali posto je on jedan od simptoma anksioznosti, zanima me kako se manifestuje, mozes da objasnis i kroz primer(e)
Znam kako se manifestuje da osoba misli da ce poludeti, povrediti sebe i/ili druge, da ce poceti da se ponasa nekontrolisano,
opsesivne negativne misli u glavi,
ali kako osoba dozivljava simptom odn strah da nece izdrzati?
(oprosti ako nisam najjasnija ali mislim da ces razumeti)
Evo mene posle duzeg vremena. Pre par dana posvadjala sam se sa muzem, bas oko mojeg stanja. Trpeo je, bio uz mene i jednog dana pukao. Nije vise mogao da izdrzi pritisak. Otisla sam na 10ak dana kod mojih, 1. sam se vratila. Nije razumeo zbog cega mi se to desavalo, nisam ni ja, ni sad ne razumem... On ne zeli da misli da sam "bolesna", kad nisam. Hoce da me ubedi da je to trip i da moram da pobedim to. Mesec dana me je opasno drmalo nesto, bez razloga, ne znam ni sama sto... Malo sam bila lenja, nije mi bilo ni do cega, samo mi se lezalo, samo bih se zalila, i njemu prekipelo. Od kad sam bila kod mojih shvatila sam sta sam radila i da ne smem to sebi vise da dozvolim. Jednostavno, moram da budem jaka. Tablete nisam pila od 20.decembra. Pila sam ih 7 dana i prestala, ni jednu jedinu vise. Super mi je, naucila sam mnogo iz ovoga. Imam divan posao, divno dete i divnog muza i nista mi ne fali. Hvala Bogu svi zdravi i pravi, a ja se tamo nesto tripujem. Ma daj... Tako da, svi vi koji citate ovo, budite jaki, pobedite to, jaci smo od toga verujte. Samo organizujte zivot, nadjite obaveze, pozitivno razmisljajte i bice sve ok. Jednostavno mora tako. Sad mi je sve ono oko cega sam se tripovala toliko smesno da ne mogu da vam opisem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vegetativne simptome?Ovo bi moglo da me zanima,sta su to veg.simptomi?
Bok, moze li mi netko dati savjet vezano za Anksioznost? Molim vas odgovor. Hvala unaprijed, pozdrav.Ima,ima samo ga treba naci.
Dakle imao sam panicni poremecaj prije tri godine. Godinu dana sam bio na terapiji lijekovima bez psihoterapije. I dvije godine je bilo sve u redu. I sada nedavno prije cca 15-tak dana se izgleda opet vratilo. Bio sam kod svoje doktorice i preporucila mi je njenu osobu od povjerenja za te slucajeve. I prvi razgovor sam obavio, za par dana idem opet. U meduvremenu stanje mi je malo bolje, anksioznost nije toliko jaka kao prije. Jedem normalno, spavam, idem medu ljude, ako Bog da sutra bi trebao jedan kolokvij dati... Dosao sam na ovaj Foru m preko jedne moje prijateljice koja mi je preporucila da se ulogiram ovdje iz razloga sto tu ima tema na Anksioznost i iskustva ljudi koji su to prosli i koji prolaze i dalje. Odmah da kazem nisam nacionalista i nisam dosao ovdje rugati se nekome jer ima problema ili jer je Bosanac, Srbin ili Hrvat. Postujem svakoga i nemma nista protiv nikoga, dapace upoznao sam par ljudi iz Srbije i jako su ugodni. Moje pitanje jest jeli ko bio na Hipnozi vezano za panicni poremecaj i jeli netko procitao onu knjigu Joe Barry-Panic Away i ako je da mi da par savjeta vezano za tu knjigu. Bio bih vam jako zahvalan. Nadam se vasem odgovoru. Lijepi pozdrav.Kako to mislis tek tako da ti damo definiciju?Napisi sta osecas i to,ne moze to par recenica i reseno.
Bru
hvala
U prvom pasusu si zaista detaljno i rekla bih do tancina opisao taj osecaj.
Ali kako pobediti taj osecaj? da ne mozemo vise, da smo blizu limita i pucanja?
Slazem se da bi trebalo bez jadikovanja i tuge, ali ako anksioznost dugo traje i cesto ima recidive, onda je tesko da se tu ne pojavi i depresivnost,
mada se ona moze, bar po mom misljenju, pojaviti usled dugotrajne iscrpljenosti usled anksioznosti.
Anksioznost (i sve sto moze da ide uz nju, tipa fobije, panicni, depresija..) jako crpe energiju jer shvatili je ili ne kao napor,
ona to sigurno jeste. To je moje skromno (mozda subjektivno) misljenje.
Dakle imao sam panicni poremecaj prije tri godine. Godinu dana sam bio na terapiji lijekovima bez psihoterapije. I dvije godine je bilo sve u redu. I sada nedavno prije cca 15-tak dana se izgleda opet vratilo. Bio sam kod svoje doktorice i preporucila mi je njenu osobu od povjerenja za te slucajeve. I prvi razgovor sam obavio, za par dana idem opet. U meduvremenu stanje mi je malo bolje, anksioznost nije toliko jaka kao prije. Jedem normalno, spavam, idem medu ljude, ako Bog da sutra bi trebao jedan kolokvij dati... Dosao sam na ovaj Foru m preko jedne moje prijateljice koja mi je preporucila da se ulogiram ovdje iz razloga sto tu ima tema na Anksioznost i iskustva ljudi koji su to prosli i koji prolaze i dalje. Odmah da kazem nisam nacionalista i nisam dosao ovdje rugati se nekome jer ima problema ili jer je Bosanac, Srbin ili Hrvat. Postujem svakoga i nemma nista protiv nikoga, dapace upoznao sam par ljudi iz Srbije i jako su ugodni. Moje pitanje jest jeli ko bio na Hipnozi vezano za panicni poremecaj i jeli netko procitao onu knjigu Joe Barry-Panic Away i ako je da mi da par savjeta vezano za tu knjigu. Bio bih vam jako zahvalan. Nadam se vasem odgovoru. Lijepi pozdrav.![]()
Zdravo Mary! Pošto sam lično prošao kroz velike hipohondrijske krize i panične napade, daću sebi za pravo da te posavetujem. Stalna umišljanja najtežih bolesti prevazišao sam tako što sam počeo da se trudim da živim jako zdravo. Hranim se uglavnom celim žitaricama, voćem i povrćem. Meso jedem jako retko. Vežbam svaki dan. Radim vežbe sa svojom težinom - sklekovi, čučnjevi, trbušnjaci, vratilo i te stvari. Takođe, redovno trčim 5-10km. Uz sve to pijem redovno zeleni čaj, zeolit povremeno, aronija i ostale prirodne stvarčice koje trenutno važe za jako zdrave i korisne. Zaveo sam sam sebi jedan strog režim, ali to mi prija. Od osobe koja je umislila da je bolesna od užasnih stvari pretvorio sam se u osobu koja je sigurna u svoje zdravlje, kondiciju, snagu. Saznanje da sam smanjo šanse da se razbolim mi uliva mir.
Mislim da svako može da nađe sat vremena dnevno za vežbanje. Ako ništa drugo, makar sat vremena šetnje svaki dan. Uz to treba malo povesti računa o ishrani i veliki napredak u psihofizičkom zdravlju će biti vidljiv. Znam da mnogi misle da je teško vežbati i odreći se nekih namirnica i loših navika, ali probajte postepeno...
Puno pozdrava svima!![]()
Prvo Sime dobrodosao ti nama na forum! Drugo, totalno je nebitno odakle si ti , kog si roda, koliko imas godina, iz koje drzave si, koje si vere, koje boje koze, kakvim jezikom pricas, sve dok te razumemo! Drago mi je da si eto cak u Hrvatskoj dobio preporuke od neke osobe koja je cula za ovu temu ili bila ucesnik, forumas, sto znaci da ova tema kao i mnoge slicne njoj nekom ipak znace. Samo to saznanje je dovoljan motivator za sve ljude koji se trude da pomognu drugim ljudima i koliko toliko im olaksaju zivot.
Ovde se okupljaju ljudi koji prolaze kroz ta stanja,prosli su kroz ta stanja, njihov bliznji prolazi ili je prolazio kroz ta stanja, ili pak nisu prosli kroz ta stanja ali imaju visok stepen empatije i zele da pomognu drugim ljudskim bicima. Neko to radi i jer mu je ovo oblast interesovanja.... Totalno nebitno....Bitno je da ti nisi sam, da nisi jedini kome se to desavalo i desava se, da znas da ima mnoogo ljudi oko tebe koji imaju problema sa tim a da i da ne znas to, kao i da nisi ti nista kriv za to, nisi proklet, nije te kaznio Bog, nisi neko kome nesto fali, nisi lud i nisi sve ono sto bi pomislio da jesi a sto spada u negativnu konotaciju.
Jos jednom dobrodosao i nadam se da ce ti ovde biti prijatan boravak , i zelim ti puno srece pozitivne energije, snage da poboljsas kvalitet svog zivota, a sutradan i nekom drugom manje iskusnom pomognes. Sto se tice knjige, procitaj je, puno ljudi je citalo i imaju pozitivna iskustva.
Probao sam toliko ljekova da ne mogu ni od prilike da se sad sjetim da li je vise ili manje od 50 vrsta. Ako hoces mehanicko resenje, idi kod psihijatra i trazi, trazi i trazi Tianeptin. Ako nema u Srbiji, nabavi u Hrvatskoj. Od kad sam na njemu toliko nemam anksioznost da pocinjem da se pitam da li je toliko mehanicko resenje u redu.Imam anksioznost i kao posledicu preskakanje srca koje me strasno nervira. Javio sam se psihologu, odradio sam test licnosti ali jos nije bilo konkretnijeg razgovora jer je phisolog otisao na odmor. Ako ima neko da se lecio od istog problema neka mi kaze sta da ocekujem i koliko traje terapija. Konkretno ja osecam strah i teskocu ni od cega, na primer sedim za kompjuterom i odjednom osetim neku tezinu i strah, takodje imam i gomilu nekih tripova i strahova ali ne bih o tome, ovo je sve pocelo nako strasnog dogadjaja i veliko stresa. Molim za pomoc.
Probao sam toliko ljekova da ne mogu ni od prilike da se sad sjetim da li je vise ili manje od 50 vrsta. Ako hoces mehanicko resenje, idi kod psihijatra i trazi, trazi i trazi Tianeptin. Ako nema u Srbiji, nabavi u Hrvatskoj. Od kad sam na njemu toliko nemam anksioznost da pocinjem da se pitam da li je toliko mehanicko resenje u redu.