Hvala vam na odgovorima. Juce sam izasla ranije sa posla jer nisam mogla da docekam subotu da odem kod ovog lekara (kod kojeg su inace isle moja majka i sestra) i morala sam da odem sto pre. Zivim u gradu koji je udaljen 130km od njega. Posle razgovora sa njim mogu reci da mi je 80% bolje, ali jos uvek nije to-to. U razgovoru sa njim on mi je objasnio da je nas mozak tu da zaboravlja stvari i da sam centralnio nervni sistem odredjuje sta je bitno, a sve ostale informacije idu u nasu podsvest. Rekla sam mu kako mislim da gubim osecaj za cerkicu, a on mi kaze: "Sto ne izgubis za muza?"

))) Znaci sve je u tvojoj glavi i sama treba da se resis toga uz narvno terapijicu tabletama. Moja sestra i majka imale su strah da izadju na ulicu, da budu same, da ce im se desiti nesto lose, a ja imam strah da izgubim osecaj za cerkicu i da cu zaboraviti stvari. I moj i njihov problem je isti, samo razlicit strah. U nalazu mi je napisao da sam anksiozna i postavio dijagnozu F41, (sta god to znacilo).

Dao mi je Ksalol od 0.25 ujutru i uvece po potrebi i Zoloft od 50 prvih cetiri dana po 1/4, posle 7 dana po pola i onda po celu dok mi on ne kaze da prekinem. Meni je lakse u smislu da znam da nece zaboravljati stvari, tu misao sam donekle izbacila iz svoje "lude" glavice, ali ovo za cerkicu je jos uvek tu. Moj trip, koji ustvari nema veze s' vezom, jer je sve kao pre, cak joj posvecujem i vise paznje i vise se mazimo.

Nadam se da ce sve ubrzo proci i vratiti se na staro. Imala sam strah jutros kao i svaki drugi dan da dodjem na posao, ali sam dosla i znam da moram da izguram ovo i budem jaca.@bRu zLi videla sam dok sam citala po forumu o anksioznosti da sve upucuju kod tebe na pp ili da im ti odgovaras, jesi li strucan ili si imao neki sl problem pa znas toliko? Hvala jos jednom.
@ Malenano1, Je l vidis da sam bio u pravu i pogodio, a lekar (samo on sme da da lekove, psiholgo i psihoterapeut ne mogu i ne smeju) je cak prepisao i lekove.
Moj cilj nije da nekom otezam zivot, da ga uplasim, da mu nakacim neke dijagnoze niti da ga napravim "ludim".....Pazljivo procitam ono sto pise, na nacin na koji pise i onda imam pravo da posumnjam na nesto i da dam takvom coveku savet da obrati paznju na svoje (mentalno) zdravlje.
Vecina stvari ako se krene odmah se moze lepo sanirati, sve sto se duze ceka i sve sto je covek ubedjeniji da mu "nije nista, to onako nesto doslo pa ce samo od sebe proci" sve postaje gore i gore i covek zapadne u stvaarno tezak problem posle.
Zato je i dobra stvar foruma (pored i negativnih stvari ) Jer neko ne bi ni SANJAO da ode bum-tras iz cista mira kod psihijatra nego jednog dana shvati da se nesto cudno desava kod nejga, pa eto cisto iz radoznalosti ili dosade ode an forum da pita da li neko jos ima "takve tripove" . I onda na forumu moze da otkrije da zapravo to nista i jeste nesto.....Pa cak i da se malo uplasi na forumu i ode i proveri i ustanovi da je sve ok je 5 puta bolje nego da misli da mu nije nista i da tako ceka dok se poremecaj razvija pa da potrazi pomoc kada je vec duboko zaglibio i onda je potrebno doooosta vremena da se vrati u kolosek.
Ja sam odmah posumnjao da je rec o neuroticnom poremecaju i to anksioznom poremecaju stim sto sam ja vise pucao na opsesivno-kompulsivni poremecaj ( po onome malo informacija koje sam dobio i to samo u textualnoj formi nisam se uzivo video sa osobom i pricao min sat vremena) a nisam daleko ni od njenog psihijatra koji je dao F41 sto bi bila grupa neuroticnih poremecaja za "Drugi anksiozni poremećaj"
A u to spada dalje siframa konkretniej F41.0 panicni poremecaj, F41.1 Anksiozni generalizirani poremećaj (GAP) itd itd evo je lista:
http://svebolesti.info/f41-drugi-anksiozni-poremecaj/
Mada znate kako.....Veoma je tesko tacno utvrditi i dati F dijagnozu, nekoliko razl psihijatara i psihoterapeuta ce razlicito lupiti slovo, broj, i dati drugacije lekove, sa drugacijim doziranjem......
Ali u osnovi sve je to slicno i ima slicne korene nastanka..... Pa cak i lekovi koji se daju lece SIROK SPEKTAR poremecaja, tako da i ako ti pogresi dijagnozu malo, lekovi te lece....
Isto tako, iz mnogih poremecaja se javljaju novi i slicni, nastaju, razvijaju se od onog osnovnog, prvog.....A u mnogo slucajeva javljaju se i nekoliko udruzenih poremecaja, pa je onda konfuzno kada pacijent naprica sta sve oseca da kazes pa cekaj pa to je i ovo i ono i ono.....I jeste sve to .
E sad da li je njoj lekar rekao samo F41 i nikakav zarez posle toga ili ima jos nesto a ona mislila da je to nebitno pa nije napisala to ne znam...
Razmisljao sam i o panicnom poremecaju, i o OKP i o agorafobiji (eto njen amajka i sestra imale agorafobiju - strah da idu na javna mesta jer ce nesto lose da im se desi),,,,,,,,Sve to moze da bude a i ne mora....A i sve ej to povezano.... Tu se radi o anksioznosti i ona to prouzrokuje a tacna vrsta poremecaja je samo krajnji produkt.....Treba zaustavljati anksioznost jer ona sve prouzrokuje, i panicni napad i depresiju i formiranje fobicnog predmeta/situacije, pa posle postanes uvek anskiozna kada si blizu tog predmeta/situacije.
@Mary predlazem ti da ostanes sa nama ovde na forumu, kako bi ti pruzili podrsku (i to ce da ti znaci), ja cu da nastavim kada imam vremena da lepo odgovorim na tvoj post a tebi hvala sto si svoja (pozitivna

) iskustva podelila ovde. Mozda ne pise puno ljudi ovde ali znaj da mnogo cita cak i ako nemaju profil i ovo ohrabruje ljude da se bore za sebe, da idu kod doktora a i kada vide da ima puno takvih ljudi ovo prestaje da bude taboo tema pa nema ni zigosanja ljudi niti diskriminacije, pa je to sve tako jedno veliko dobro za sve nas.