Anketa: Da li podržavate bojkot ili izlazak na lokalne izbore?

Da li podržavate bojkot ili izlazak na lokalne izbore?

• Bojkot

glasova: 18 39,1%
  • Izlazak

glasova: 28 60,9%

• Ukupno glasova
    46
mozda sam za vera nada ljubav, mozda poks

cekaj, na kraju ces da me ubedis da sam za djiulasa?
Гајић је поводом распада коалиције Србија против насиља упитао „ко је сада права опозиција“.
https://srbin.info/politika/gajic-narodna-stranka-u-ponedeljak-pocinje-prikupljanje-potpisa/
„До сада су из те дојучерашње коалиције арогантно и без покрића издавали ‘аусвајсе’ да ли је неко опозиција или није и тврдили су да права опозиција неће ићи на изборе. Сада су се поцепали и један део те коалиције иде на изборе. Јесу ли они сада права опозиција или нису“, упитао је Гајић.

pa ko razbija tu 1 kolonu?
prvo je to bila SPN, eto ti gajic sta kaze, oni su figurativno izdavali ausvajse ko je bio opozicija, tj protiv nasilja, znaci sve nas druge su eliminisali kao da nismo protov nasilja, stp je nevidjeni pokvarenluk i zato se ta koalicija sada i raspala;
isto ti je i sa bilo kojom laznom opozicijom, obave prljav posao i prestaju da postoje, kao zavetnica ili nestorovic, znaci da su od starta radili za vucica, shvatas li junace? ta koalicija SPN je od starta radila za vucica, zloupotrebila je narod na ulici otupvsi opozicionu ostricu i gnev protiv rezima!

i sad se fortesu osladilo, poziva da sve repriziramo? znaci da je vucicev 100%, samo podvaljuje ovde, maze

kazes necemo uci u eu? znaci ti nisi u taboru prozapadne opozicije? da nisi u mojoj stranci? reci ti;)
Bez kralja ne valja ;)
Gajic......a Jeremic nosi pismo od vucica u UN.
Gde je sad veliki srbin Draskovic ?
Kada ja pala krajina miting na trgu....Vuk,Djindjic,Kostunica,Seselj na bini ...i 2000 srba patriota ;)
I Depos je pukao kao i sve druge koalicije...
Kada su hapsili mladica dvehiljade seseljovaca na mitingu...
Seselj je najveca prevara....ali zato je tu sin...
Kao i dacic koferce.....
Dva srbina tri stranke....svi hoce da sefuju na grbaci naroda....
Sve je moguce ....mozda sam u nasoj stranci :lol:

sada bi da podele vlast sa vucicem neki samo dok ovde glume opozicuju, foliraju kao ovaj karpos i fortes [dok vesbole bar ne krije da je za sns]
ves.bole nije za SNS, odakle ti ta glupost?
ves.boleta samo nerviraju idioti kojima je Vučić kriv za njihovu skenjanu egzistenciju.
Svi vi iz neke "opozicije", a ustvari iz srbomrzačke oporbe, samo pljujete po Vučiću,
kriv vam je za sve, bez ikakvih dokaza.
Ponavljate kao papagaji idiotizme o 40.000 birača iz Republike Srpske, budalaštine o
nekim fantomskim biračima iako su birački spiskovi javni, gluposti o Maloj Krsni,
kretenizme o tome kako je ODIHR rekao da su izbori bili pokradeni, odobravate kad
vaši idoli idu po Zapadu i traže da se Srbiji uvedu sankcije i da se prizna "genocid" u Srebrenici...

E, sad će vaš voljeni Zapad da primi šiptare u Savet Evrope, da proglasi da je u Srebrenici
bio genocid.

Poslednja izmena od moderatora:
Bas kao@
Pa sto te patriote nisu glasale na predsednickim izborima za Ponosa...vec su se kandidovali....Obradovic dveri,Jovanovic nada,Milica zavetnica.....itd
Cemu li su se nadali....i zbog toga nije bilo drugog kruga :lol:

Kako su dveri upali u skupstinu....uz pomoc djilasa i tadasnje opozicije i americkog ambassdora...a sad im Hil ne valja :mrgreen:

Sta beziteeee :lol:

Бојкотовали или не бојкотовали, резултат те одвратне багре је исти - 0 (нула).
sns je najodvratnija b@gra!

Ni najgori Marko Vidojkovic ili ceda kreda nije naneo ni 1% stete Srbiji i Srbima kao dacic, milosevic, vucic, seselj i ostala crveno-crna kamarila.

Bez kralja ne valja ;)
Gajic......a Jeremic nosi pismo od vucica u UN.
Gde je sad veliki srbin Draskovic ?
Kada ja pala krajina miting na trgu....Vuk,Djindjic,Kostunica,Seselj na bini ...i 2000 srba patriota ;)
I Depos je pukao kao i sve druge koalicije...
Kada su hapsili mladica dvehiljade seseljovaca na mitingu...
Seselj je najveca prevara....ali zato je tu sin...
Kao i dacic koferce.....
Dva srbina tri stranke....svi hoce da sefuju na grbaci naroda....
Sve je moguce ....mozda sam u nasoj stranci :lol:
sve je jasno, ogadili su narodu patriotizam, ali pazi, slagali su vas da "eu nema alternativu", pa onda "i kosovo i eu", sve vreme su znali da vas lazu, sto je najgore, sada "ni kosovo, ni eu", pa se ti zgrazavaj nad desnicom, kumovi itd

E, sad će vaš voljeni Zapad da primi šiptare u Savet Evrope, da proglasi da je u Srebrenici
bio genocid.
voljeni zapad je vucicev, pa skoro je bio nasamo sa makronom hvalio se sto ga on slusa, mahao repom:mazipsa:
ves.bole nije za SNS, odakle ti ta glupost?
bot preletacevic?
Svi vi iz neke "opozicije", a ustvari iz srbomrzačke oporbe, samo pljujete po Vučiću,
e, ali koji ti tip coveka moras da bude da branis dramosera? samo gori od njega, a od njega nema goreg

Ni najgori Marko Vidojkovic ili ceda kreda nije naneo ni 1% stete Srbiji i Srbima kao dacic, milosevic, vucic, seselj i ostala crveno-crna kamarila.
pa ajd ti objasni ovom hrvatu vesbolnom [oporbenom kako kaze, nije za sns kao] koji brani vucica, a ima ih ovde na forumu jos, onaj macak, i jos neki

Poslednja izmena:
Kao sto sam napisao ako je tako onda mi imamo jako velikih problema kao drzava i drustvo JER TAKO NE SME DA BUDE.
Tajnost glasova imaš svugde sa razlogom. Šta bi bilo da se zna u Nju Jorku ko glasa za Trampa? Gore bi prošao nego u Srbiji.
Jesi li ikad u razgovoru sa ljudima cuo nekog da glasa za SNS? Ja nikad. NIko to nece javno da prizna.

ZASTO? To bi trebalo da je plus, zar ne? Zapazi kada ih uhvate negde da promovisu ili bilo sta da rade KRIJU LICA I BEZE KOLIKO IH NOGE NOSE i dan-danas kada pale i zare Srbijom.

ZASTO? Ja se ne stidim da kazem za koga glasam, i zasto. Zasto se onda oni stide i kriju?

Elem, ne sme biti represalije jer si glasao za nekog, ali treba da bude odgovornosti jer si glasao za nekog - recimo da pokrijes dugove koje je on napravio a koje ne uspe drzava da naplati od imovine tih za koje si glasao.

I da, glasanje treba da bude javno i ti treba da mozes bilo kad da odes na sajt i vidis za koga sam ja glasao, kao sto i ja treba da mogu da vidim za koga si ti glasao. I ne vidim u tome nista lose, stavise mozda glasanje bude mnogo realnije, jer kao sto smo videli mnogi koji glasaju za SNS to kriju i stide se toga.
Ja sam jedan od retkih na forumu koji je okačio svoju fotku. A pisao sam i gde živim. Ne krijem se, ne bojim se, glasam za Vučića.

Ajde ti okači svoju fotku 😉

Ponos,Djilas,Marinika,Jovanovic,Mihajlovic...svi su oni republicki poslanici .Znaci u Beogradu se u lokalu kralo a za republiku nije.Primam platu jedem u skupstinskom restoranu a u lokalu nek jedu gloginje i prepuste sve opstine i gradove vucicu.
Pa kad ste za bojkot napustite skupstinski restoran :mrgreen:
Prazna priča.Vučić je šizo-ego politički manijak autokrata koga treba skinuti jer Srbija zaslužuje bolje ali morao bih dobro skrenuti s mozgom da glas dajem bacam danas ovoj ekipi.Za ove pokemone nekada stara garda DOS-a Djindjić i Koštunica su izmislili svijet u političkom ali i svakom drugom smislu.

Izvinite narode, ali kod vas prolaze milion obecanja koja se nikad ne ostvare, svako glasanje, svaka vlast je takva, svi tipuju na neke svoje poznanike...a poznanika ce uvek biti...
Ako slucajno nekom nesrecom dodje na vlast neko ko nije korumpiran, bice muke, jer onda nece biti vajde od poznanika....kuku , kakva bi to katastrofa bila.....

Srbija bi tek onda propala ,
Zato narode, sve je dobro kad je dobro...

ves.boleta samo nerviraju idioti kojima je Vučić kriv za njihovu skenjanu egzistenciju.

I to što kažeš. Dokazi se baš ne vide. Ko će da primeti da Srbija gubi teritorije, da godišnje 50-100 hiljada ljudi beži iz zemlje, da je natalitet opada, da imamo najmanje plate i najveće cene u regionu, medijski mrak, korupciju, autokratski režim i trovanje građana preko vazduha, vode i hrane.

Ponavljate kao papagaji idiotizme o 40.000 birača iz Republike Srpske, budalaštine o
nekim fantomskim biračima iako su birački spiskovi javni, gluposti o Maloj Krsni,
kretenizme o tome kako je ODIHR rekao da su izbori bili pokradeni, odobravate kad
vaši idoli idu po Zapadu i traže da se Srbiji uvedu sankcije i da se prizna "genocid" u Srebrenici...

Evo ga izveštaj ODIHR-a za koji se praviš lud, pa koga zanima, može da pročita. Mada, što bi rekao, ni to nije dokaz ;)

https://www.osce.org/files/f/documents/c/2/565117_0.pdf

Već smo imali bojkot pre koju godinu, kako je to prošlo?

Bojkot igra samo SNSu.......
Da li neko zna primer odavde ili iz sveta da je neko nešto dobro dobio bojkotom izbora?

Ne mogu da se setim nijedne takve situacije.

Hajde ukratko:
1) birači opozicije su jako razočarani, u sve pomalo. Razočarani su jer su na prošlim izborima u Beogradu očekivanja bila vrlo velika, u prevodu očekivala se pobeda, razočarani su ponašanjem dela opozicije tih dana jer je izgledalo kao da Srbija protiv nasilja zapravo operiše sa nasiljem, razočarani su izbornim uslovima koje naprednjaci imaju, dele stav Stamatovića da naprednjaci mogu lepo u bilo kojoj jedinici lokalne samouprave da prosto nameste željeni izborni rezultat i generalno postoji stanje apatije i opadanja interesovanja za izborni proces, a vremena premalo da bi se u predstojećoj predizbornoj kampanji mogli oporovati i reanimirati svoje tromo biračko telo. Birači su posebno razočarani ovim svađama i podelama koje razbijaju jedinstvo opozicije, od toga kako nastupiti u parlamentu, pa na dalje.

2) Vučić je upregso mašineriju u Beograd kakva nikada do sada nije viđena. Prebacuju birače iz unutrašnjosti u Beograd, kako bi ostvarili ovog puta veći rezultat i pokrili pad koji će se desiti zbog ujedinjavanja naprednjaka, socijalista i zavetnika

Vučić ima od međunarodnih investitora i dr. faktora jasan uslov da za BelEXPO mora da ima jasnu i stabilnu, legitimnu vlast u prestonici. To je u razlog zašto su se uopšte i ponovili izbori sad u decembru; ne prosto samo neki dogovor sa Đilasom, već taj jasan uslov i to je razlog zašto uopšte i imamo ovakvu krizu u gradskoj vlasti već godinama.

Kako stvari stoje, u ovakvim izbornim uslovima Vučićev pokret će pokidati. Opozicija pre svega koalicija oko Đilasa je u ozbiljnom padu; po jednom istraživanju za jednu četvrtinu glasova, a po drugom za oko 30-ak odsto. Izlaskom na izbore Vučić pobeđuje i proglašava se stabilokratija i nema više izbora u Beogradu naredne 4 godine, sve do 2028, a BelEXPO je 2027.

Ne postoji više vremena da se primene sve preporuke ODIHR, to svi govore, i vlast i opozicija. Dakle, Vučić planira da ih primeni posle beogradskih izbora, kada više neće biti bitno.

Pošto je ovo vrlo jedinstvena situacija, a BelEXPO se sve više i više približava, ukoliko bude bojkota to znači da će se izbori morati ponoviti na jesen ili zimu, ili eventualno najkasnije na proleće. Ako do toga dođe, to daje prilike opoziciji da se konsoliduje, razjasni i daje teoretske mogućnosti da izborni uslovi budu bolji, a možda i okolnosti generalno povoljnije za opoziciju (postoji razlog zašto je Vučić proglasio kraj ciklusa učestalih izbora i zašto imamo novu vladu Mirka Cvetkovića, sa punim mandatom).

To je cela priča, ukratko, odnosno odgovor na pitanje šta bi opozicija dobila konkret lovom bojkotom.

Hajde da pricamo o ocekivanjima....
Lako je biti naivan i ocekivati postenje a ovamo biras namerno nepostenije, uz objasnjenje, posten ne moze da izadje na kraj sa ovima..

Ja to vidim kao zenski princip, a ne kao muski....
Skoro je objasnjavala neka pevacica i slucajno upotrebi tu frazu muski princip je ovo i ovo , i zacudo tacno ga je opisala....zna svoj posao zna svoje sposobnosti zna gde i kako se radi i onda stvari naziva onako kako postaje njoj jasno i jasnije da prepozna i dobro odabira...

Zamislite kad bi sve nazivali svojim imenom, a da ne povlacite valorizaciju , tj da nesto uzdizete ili sramotite time sto ste nesto tako nazvali...

Ок, да чујемо коначно ваш цењени програм. Овако ј... луд збуњеног, ви нешто као дробите а ми гласачи треба да вам верујемо на 'мајке ми'.
Танко, лоше, неозбиљно.

Sudeci po programu sa prethodnih izbora u Srbiji ne postoji opozicija. Svi kao papagaji ponavljaju jedno te isto, da je Vucic lopov sto znamo, ali niko ne nudu neku realnu alternativu niti ideju sta posle.

Kod mene na lokalu ce da pobedi lokalni narko bos.

Апсолутно си у праву , нико не нуди конкретан програм , то је било као са покојним председником , та устаљена реторика :"Само да оде па ће плате бити 1000 марака, само да оде па ће Југославија ући у ЕУ" ..само да оде ..итд То је класичан рукопис неке службе која заговара унутрашње цепање државе а нема конкретан план јер план и не постоји , поента је срушити и уништити , поделити ..

Da li neko zna primer odavde ili iz sveta da je neko nešto dobro dobio bojkotom izbora?

Ne mogu da se setim nijedne takve situacije.

Ako bojkotuješ, pravi se nestabilnost i to vodi u nove izbore koji uslede ponovo. Tako je bilo i posle poslednjeg bojkota. Naravno, da bi bojkot bio uspešan, bitno je da ga se svi pridržavaju i onda je veoma moćno sredstvo borbe. Nažalost, sloga u Srba nikada nije bila velika pa tako svaki bojkot prođe sa nekim mešetarima koji gledaju da iskoriste momenat kad se svi povuku, pa izađu na izbore da ućare sebi neke pozicije. I onda takav krnji bojkot ima daleko slabije rezultate nego što bi mogao da ih ima. To ne znači da je strategija bojkota loša, nego da ekipa nije bila složna.

Sad da vidimo šta je alternativa. Izlazak na fingirane izbore na kojima znaš da ne možeš pobediti, gde ćeš prihvatiti krađu, gde se odričeš mogućnosti da se posle buniš za istu, gde daješ demokratski legitimitet režimu koji nije demokratski i koji te je pokrao/izvozao/ponizio a za uzvrat dobijaš vlast u gradskim opštinama koja je totalno beskorisna. Veća dara nego mera. U prevodu, više si dao, nego dobio. Stalnim pristajanjem na sve gore i gore uslove, opozicija upravo sebi puca nogu jer u društvo uvodi novu normalnost - da je krađa normalna, da je varanje normalno, predstavljaš sebe kao nekoga ko nema principa, nekoga ko ne može da artikluše volju građana da vladaš gradom a ne opšinom. Prosto odaješ utisak luzera. Takva opozicija po meni nikada neće dovesti do promena. Jer ako tebi građani poklone poverenje da vodiš GRAD, pa te onda pokradu, ti pristaneš na to u zamenu da vodiš opštinu (?!), da to nije malo izvrgavanje ruglu volje građana? Ja nisam izlazio na izbore da bi opozicija imala opštinu nego ceo grad. I sad njihovom mantrom "i opština je ok" oni mene prave budalom i ubeđuju me kako je, jelte, to neka vlast, kako će biti neko mudo. Ne, neće biti nikakvo mudo, opštinska vlast je na nivou "igrala se deca u pesku". Sramota je da mi svi u opoziciji dozvoljavamo da nas na taj način prave budalama. Ko želi samo napred, ja za takvu ekipu jajara i luzera ne mogu da glasam.

Poslednja izmena:
Значи не излазиш јер знаш да не можеш победити.
Тако сваки спортиста може да бојкотује трку јер ЗНА да неће победити јер реално НЕ МОЖЕ зато што нема резултат који то обећава.
Супер је логика, нема шта.

Можда је овај покушај бојкота још један покушај да се добију неки поени код грађана , када већ не може нормалним путем , онда неким изазивањем бојкота , немира , псовањем , лупањем , рушењем ..тотално погрешна перцепција .

Back