TO JE CIVILIZACIJSKI KONSENZUS DA TI IZ UDOBNOSTI MOZES DA FILOZOFIRAS ILI BUDES UMETNIK,bog ljubavi, dobrote, mudrosti i kreativnosti
ali pokusaj da se stavis u istoriju plemenskih zajednica, opasnost sa svih strana
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
TO JE CIVILIZACIJSKI KONSENZUS DA TI IZ UDOBNOSTI MOZES DA FILOZOFIRAS ILI BUDES UMETNIK,bog ljubavi, dobrote, mudrosti i kreativnosti
1. Zasto izmisljotina?1.naravno Adam i Eva i cela priča su izmišljotina..ali pretpostavimo za trenutak da je sve bilo tako kako priča kaže...
2.ništa tu nije u redu.. ako je voćka bila loša za njih zašto je uopšte stavio tu vočku u rajski vrt koji je za njih napravio ako nije hteo da je probaju?.on je očigledno voćku stavio da testira njihovu poslušnost.
3
.napravio je bića sa slobodnom voljom a onda očekivao da se ponašaju kao da je nemaju i kad nisu ispunili to što je očekivao kaznio je najsurovije i njih i sve njihove potomke...ti se danas patiš kao i svi ljudi zato što su neki Adam i neka Eva ubrali i pojeli voćku s drveta za koje im je rekao da ne smeju da diraju? da li bi ti tako postupio da si na božijem mestu? Da li bi bilo koja normalna osoba tako postupila? Pogotovu što on budući sveznajući bog mora da je unapred znao kad im je davao pravilo da ga neće ispoštovati...znači od početka je planirao da ljudi ne žive u raju...samo im je dao da vide kako izgleda dobar život da bi više patili kad ga izgube...to je jedno zlo a ne dobar bog...Ti i da ubiješ nekog da li bi bilo normalno da svi tvoji potomci za vek vekova idu u zatvor? A upravo to je taj tvoj bog uradio Adamu i Evi i svima nama..i zašto? jer su zagrizli neku vočku...
Rimljanima 3,23 | Jer svi sagriješiše i izgubili slavu Božiju |
1. Mojsijeva 5,24 | I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga, jer ga uze Bog. |
Jevrejima 11,5 | Vjerom bi Enoh prenesen da ne vidi smrti; i ne nađe se, jer ga Bog premjesti, jer prije nego ga premjesti, dobi svjedočanstvo da ugodi Bogu. |
To je logicno, nema drugog nacina da se uzneses na nebo.nestade ga
mozes se odbraniti od Demona samim spominjanjem Bozjeg Imena JHVH Jehovademoni postoje ali to da možeš da se odbraniš od njih citirajući Bibliju kao što se Isus nadmudrivao sa Satanom je bajka...
verujem da pomaže sve u šta veruješ...mozes se odbraniti od Demona samim spominjanjem Bozjeg Imena JHVH Jehova
Ili Molitvom Bogu JHVH Jehovi na glas
zato mnogi ne vole Bozje ime smeta im ili vriste na njega jer su izdemonizirani
izdemoniziran je onaj koji svuda vidi demone.verujem da pomaže sve u šta veruješ...
Da bi se neko odbranio od demona mora da prizove ime Božije, A prizvati ime božije znači uz pomoć Svetog duha steći karakter Božiji, da si dobar, pun ljubavi prema bližnjima, milostiv, zahvalan,,,,, Jer ime u duhovnom svetu predstavlja nečiji karakter. Stekao je ime znači da je se čovek u nečemu obogatio,recimo stekao je ime da je multililijarder, da je doktor nauka, general, mudar,dobarčovek....mozes se odbraniti od Demona samim spominjanjem Bozjeg Imena JHVH Jehova
Ili Molitvom Bogu JHVH Jehovi na glas
zato mnogi ne vole Bozje ime smeta im ili vriste na njega jer su izdemonizirani
Poenta nije kako se uznosi na nebo.To je logicno, nema drugog nacina da se uzneses na nebo.
Da sve to ali se za zastitu od Demona koristi bukvalno Bozje ime Jehova u molitviDa bi se neko odbranio od demona mora da prizove ime Božije, A prizvati ime božije znači uz pomoć Svetog duha steći karakter Božiji, da si dobar, pun ljubavi prema bližnjima, milostiv, zahvalan,,,,, Jer ime u duhovnom svetu predstavlja nečiji karakter. Stekao je ime znači da je se čovek u nečemu obogatio,recimo stekao je ime da je multililijarder, da je doktor nauka, general, mudar,dobarčovek....
Jakov znači pobednik ali mu je posle borbe sa anđelom božijim bog propmenio ime u Izrael jer izrael znači onaj koji je video Boga, On je u borbi video boga i to dovelo do promene njegovog karaktera.
Ime božije(katakter) je suprotno imenu (karakteru) demona lažljiv; opadač braće, lopov, kurvar...
Prizvavši karakter božiji, i stvorivči navike da se ne reaguje kao zver, mi možemo da se odupremo demonskim duhovima koji bi da nas navedu da besnimo, ljutimo se, lažemo dajemo mito policajcu, doktoru
Nije simulacija, u simulaciji nema smrti..... kad pogines pocnes iz pocetkaAli šta ako ovaj svet postoji kao simulacija u božijem umu?
Ne znaci Logos um. To je preuzeto iz anticke filozofije, tacnije Heraklita koji je prvi upotrebio taj izraz. Logos je rec koja je osnova svegaBoblija nam kaže da je Bog Um, jer Logos znači Um.
Da to je posledica nerazumevanja šta to znači prizvati ime božije. mniogo se toga netačnog uvuklo u sve crkve ne samo pravoslavnu i katoličku,Da sve to ali se za zastitu od Demona koristi bukvalno Bozje ime Jehova u molitvi
Logos ima mnogo značenja, ja sam odabrao um jer tako najlakše mogu objasniti ideju koju vidim u svom umu. Reči služe za opisivanje ideja tako da i nije toliko bitno šta tačno znači neka reč već koliko blisko to značenje može da opiše ideju.Nije simulacija, u simulaciji nema smrti..... kad pogines pocnes iz pocetka
Ne znaci Logos um. To je preuzeto iz anticke filozofije, tacnije Heraklita koji je prvi upotrebio taj izraz. Logos je rec koja je osnova svega
po njemu.
Logos kakav je u Bibliji u NZ je modifikovana verzija Heraklita, da je Logos Bog, sto ima smisla jer po Heraklitu je to osnova svega.Logos ima mnogo značenja, ja sam odabrao um jer tako najlakše mogu objasniti ideju koju vidim u svom umu. Reči služe za opisivanje ideja tako da i nije toliko bitno šta tačno znači neka reč već koliko blisko to značenje može da opiše ideju.
A što se tiče simulacije nije to jedina simulacija u božijem umu, postoji isvet snova gde idu umrli dok čekaju poslednji sud.Ta simulacija ima malo drugačije zakonitosti
Mislim da djavo ne moze da se bavi svakim pojedinacno nego samo svetskim vodjama. Nije sveprisutan. Dakle moras da ga zainteresujesDa to je posledica nerazumevanja šta to znači prizvati ime božije. mniogo se toga netačnog uvuklo u sve crkve ne samo pravoslavnu i katoličku,
zato nam je od boga i darovana moć rasuđivanja da možemo da rasudimo šta je tačno a šta ne, sve se mora preispitivati, ja preispitujem i ono šta je meni otkriveno jer đavo je vešt igrač nikad ne znaš gde će te uhvatiti nespremnog.
Pa da bilo bi neugodno da vidimo sebe našrčkane kao ćelije u nekom telu, ovako imamo svet u kome živimoLogos kakav je u Bibliji u NZ je modifikovana verzija Heraklita, da je Logos Bog, sto ima smisla jer po Heraklitu je to osnova svega.
Um je psiha, sto znaci dusa.
Sto se simulacije tice, ona podrazumeva da postoji prava stvar koja se simulira i u njoj je sve predvidjeno, ako si na to mislio.
Dakle mi zivimo zivot negde drugo, a simulacija nam sluzi da podnesemo taj pravi zivot.
Đavo je naš intelekt a videćeš da svi ljudi imaju intelekt, Što je čovek inteligentniji to ga intelekt bolje vara.Logos kakav je u Bibliji u NZ je modifikovana verzija Heraklita, da je Logos Bog, sto ima smisla jer po Heraklitu je to osnova svega.
Um je psiha, sto znaci dusa.
Sto se simulacije tice, ona podrazumeva da postoji prava stvar koja se simulira i u njoj je sve predvidjeno, ako si na to mislio.
Dakle mi zivimo zivot negde drugo, a simulacija nam sluzi da podnesemo taj pravi zivot.
Mislim da djavo ne moze da se bavi svakim pojedinacno nego samo svetskim vodjama. Nije sveprisutan. Dakle moras da ga zainteresujes
necim da bi se bavio tobom, a to je da steknes moc.
Tesi se da ne mozeMislim da djavo ne moze da se bavi svakim pojedinacno nego samo svetskim vodjama. Nije sveprisutan. Dakle moras da ga zainteresujes
necim da bi se bavio tobom, a to je da steknes moc.
da se razumemo..svaki narod imao je mit o postanku..i svi ti mitovi bili su različiti...ne znam što misliš da je jevrejski mit istina i da su ljudi nastali pre oko 7000 godina što je u suprotnosti sa svime što danas znamo o starosti ljudi i Zemlje.. ustvari znam zašto misliš..zato što si ubedio sebe da je Biblija Božija reč 100%...a ja ti kažem da užasno potcenjuješ Boga kad misliš da je tako loš pisac...Bibliju su pisali ljudi...neki pobožni, drugi željni da urede moral i pravila ponašanja jevrejskog društva, treći željni da u priču ugrade svoju višu vrednost tako što će dati višu vrednost naciji kojoj pripadaju kao naciji koja je posebna i odabrana od Boga...1. Zasto izmisljotina?
Koji dokaz iznosis?
Da ti poverujemo jer imas plave oci?
gde se kaže da je to bila dobra voćka za njih? to je tvoje tumačenje..ja smatram da je voćka poznavanja dobra i zla simbol za sujetni crno beli pogled na svet u kome se sve gleda kroz prizmu manja i veća vrednost i zbog čega čovek vidi sebe kao veću vrednost to jest dobro a druge kao manju vrednost to jest zlo i svoju grupu kojoj pripada (na primer veru ili naciju) kao dobro ili veću vrednost a članove drugih grupa kao zlo ili manju vrednost2.
Odakle ti ideja da je vocka bila losa za njih?
Pokazi nam gde si to procitao?
Samo jedenje te vocke nije nista lose.
Bila je to dobra vocka.
potrošio si 4 reda na bla bla bla kojim mi suptilno ukazuješ da manje vredim od tebe jer manje poznajem Bibliju. Da li mi odgovaraš uopšte s ciljem da me naučiš nečemu ili s ciljem da se uspostaviš kao neko više vrednosti?Velika jeto tema.
Ko ovo ne zna, ne zna osnovna ucenja biblije i nema pravo da kritikuje jer ne zeli da ih nauci.
Kritikujes iz neznanja i dajes pogresne zakljucke.
i sada ja trebam da odgovaram na pogresna tvrdjenja?
A ponudio sam ti da upoznas osnovna ucenja biblije
zar nisu i anđeli stvoreni savršeni pa je ispalo da ih je trećina s teškom falinkom, da nemaju ljubav nego samo mržnju? taj tvoj biblijski bog kao da je kineska fabrika...sve stvori savršeno samo se posle ispostavi da je defektno..zar je tako teško svemoćnome bogu stvoriti bića puna ljubavi? Nije nego je želeo da ljudi do ljubavi dođu radom na sebi a ne da im se pokloni.Medjutim Prvi ljudi su stvoreni savrseno.Nisu mogli da pogrese.
misliš da su bili nesposobni da slažu i ukradu dok nisu jeli sa drveta poznavanja dobra i zla? ja mislim da to nije plod tog drveta to jest to je više sporedni efekat..objasnio sam gore da mislim da je to drvo u stvari simbol sujete odnosno gordosti..kad su ga pojeli počeli su da posmatraju svet kroz prizmu veće i manje vrednosti. Goli su znači imaju manju vrednost, pa se stide svoje golotinje. Biti kriv to je manja vrednost, pa nije kriv Adam nego njemu kriva Eva, a njoj kriva zmija.Da ne bi bili robovi svoje savrsrnosti i da ne bi slobodna volja koja im je bila data bila besmislena.
Svako bice bi logicno prebacilo Bogu da ne moze da pogresi i da je slobodna volja besmislena
I da ne moze da se osluci drugacije jer ne zna sta je zlo, greh, i nema nista u sebi sto ga pokrece na to.
Bog je stavio to drvo kao mogucnost da ko zeli, moze da upotrebi svoju slobodnu volju.
Iako ne poznaje greh i zlo.
Ne zna kako da, slaze, ukrade itd itd.
Adam i Eva su bili kao deca koja žele da budu kao roditelji. Ništa zlo nisu uradili, nikakvu zlu nameru nisu imali, samo su hteli da budu nalik svom nebeskom Ocu. Koji to roditelj zbog neposlušnosti izbaci decu iz kuće na ulicu umesto da proba da ih razume i oprosti im? Kakav bi to roditelj bio? Gde je tu ljubav?Ubirajuci sa drveta, moze da kaze: ne.
Ne zelim da slusam,ne zelim da postujem Boga. Zelim da cinim sto god ja zelim, zelim da upoznsm zlo.
Bog mu je kazal posledice.
Smrt.
to se nigde ne kaže.Kaže se u koji dan okusiš tog dana ćeš umreti. Ako je božji dan hiljadu godina onda su i umrli istog dana kad su okusili voćku.3. Bog nije kaznio njih i njihove potomke nabsurovije.
Samo da si to procitao znao bi.
Ono sto im je sledilo je bila smrt odma.
kakav crni virus su postali? samo su iskoristili slobodnu volju...otkad je slobodna volja virus?Jer su postali virus u univerzumu.
Posledica tog virusa je sve sto se desava na ovoj zemlji.
Bog im odma obecaje resenje.
opet ti se u pisanje meša bla bla bla sujete...Govorim skraceno, velika je to tema da pokrijem sve.
Nisam ja kriv sto ne znas jer ne zelis da uvis.
Dobili su izgon iz raja da ne bi jeli sa drveta života i bili besmrtni kao bogovi kaže Biblija. Oni nisu dobili drugu šansu. Nego tek njihovi daleki potomci 5000 godina kasnije...Bog im obecaje Spasitelja koji ce platiti za njih.
Zato nisu bili odma unisteni.
Dobili su drugu sansu.
naprotiv drvo poznavanja dobra i zla još uvek živi u svakom od potomaka Adama i Eve i raste kao bršljan oko svačijeg srca. Svačije srce je dobro,ali nekima je taj bršljan sujete toliko izrastao oko srca da im je srce hladno kao kamen i takva osoba nastupa u kontaktu s drugima samo s pozicija sujete odnosno gledajući sve kroz prizmu svoje manje i veće vrednosti u odnosu na druge..kao što i ti neretko radiš kad odgovaraš na pitanja na forumu...znači proučio si celu Bibliju ali osnovno praktično nisi uradio...da se oslobodiš sujete i da se ispuniš ljubavlju..umesto da te oslobodi sujete tebi poznavanje Biblije pothranjuje sujetu i to je slučaj sa skoro svim vernicima koji poznaju Bibliju...znači nešto s tom knjigom nije u redu..Kazem to je dugacka tema.
Zato sam ti ponudio biblijski kurs.
Bog nije kaznio potomke.
Nismo mi kaznjeni zbog Adama i Eve.
Vec je svako od bas zgresio licno.
Rimljanima 3,23 Jer svi sagriješiše i izgubili slavu Božiju
Ako je djavo intelekt onda je i Bog intelekt i ne postoje ... kako je to sve u glavi mozemo reci tako...Đavo je naš intelekt a videćeš da svi ljudi imaju intelekt, Što je čovek inteligentniji to ga intelekt bolje vara.
Nasi demoni su nase zle misli. Ali da su to entiteti koji te zaposedaju, tesko. Svako moze da padne u bes i izgubiTesi se da ne moze
Moze i time se i demoni bave svim pojedincima.
Nekima za koje mislis da se ne bavi su vec u njegovoj zamci pa to ne vide.
Neke Demoni ne napadaju jer su njihovi u njihovoj vlasti zamci...
Netacno.Nasi demoni su nase zle misli. Ali da su to entiteti koji te zaposedaju, tesko. Svako moze da padne u bes i izgubi
kontrolu, to ti je to...
Nije ti to konzistentno. Ako su demoni ziva bica, onda su i duse ziva bica i ne treba im telo...Netacno.
Demoni su pali andjeli
i mogu da zaposednu ljude
Demoni su ziva bica
a tvoje zle misli mogu biti samo tvoje
da nemaju veze sa demonima
daNije ti to konzistentno. Ako su demoni ziva bica, onda su i duse ziva bica i ne treba im telo...
ne..rade timesharing..demonu nije cilj da ti kontroliše telo, nego misliDakle da bi demon zaposeo tvoje telo prvo dusa mora da napusti telo...
mogli su da ti ukradu telo, a ti da ostaneš u astralu da živišDesilo mi se to u nekom kratkom periodu, mesecarenje, pa sam jednom zatekao
svoje telo da upravlja neko drugi, ali opet, ponovo sam uspostavio kontrolu kada
sam se probudio.
Koliko znam, samo Bog zna misli...ne..rade timesharing..demonu nije cilj da ti kontroliše telo, nego misli
možeš sa demonom da pričaš mentalno kao kad pričaš zvučno sa bilo kojom osobom u realnom životu..znači vodite normalan razgovor samo mentalno....od demona možeš da sakriješ neke misli ..kao da imaš privatne misli i one koje deliš... demon može da pokuša da ti ubačene misli servira kao tvoje... nisu sve tvoje zle misli tvoje niti su sve od demona...Koliko znam, samo Bog zna misli...