Andjeli i demoni

pojma nemaš. ali, dobro, to je zdravo....u tvom slučaju.

Vidiš ovo je pravo rešenje. Ko nije u stanju da sastavi jednu složenu rečenicu o ozbiljnim stvarima, onda se služi upavo ovakvim stvarima: "pojma nemaš", "ti to ne razumeš", itd, itd.
Pa hajde, pričaj malo o tom nebu, i svakako o Angelima na njemu. :D
Ej prijatelju, u kom li ti vremenu živiš?

Hm... Ajd' ti objasni, molim te, pošto imaš pojma.
Definiši nebo, pa nas prosvetli.
Možda neki od nas "ozdrave".

~~

Ne znam da li mogu pomoći ... ;) ... ,pa nije isto ;)

Nebo - Sky
Nebesa - Heaven

~~~~
... neću više ... ;)

Nije isto.;)
Nebesa, tj. Heaven je stanje svesti (kao kad kažemo da je neko "u oblacima", ili u naročitom emotivnom raspoloženju). Lepa metafora, ali samo metafora.
Nebo je nešto sasvim drugo.

Nisam čitala "Anđele i demone", već samo "Da Vinčijev kod". Urađen profesionalno, sa puno intrigantnih podataka; veština jednog pisca sastoji se iz toga da čitaoca zainteresuje i da ga natera na razmišljanje (ako ne i poistovećivanje sa glavnim junacima). Lično mislim da je to bestseler "za jedno leto".
Braun je majstor za zaplet, ali loš kad su u pitanju karakteri - neubedljivi su i površni.

Ti intrigantni podaci su netačni, pa kome nije teško neka se "intrigiše" do mile volje.8-)

jeste. a ja još čitala to na hrvatskom, kada kod nas u srbiji nije bio preveden taj ''kod'', pa je toliko bilo napeto....kao u mideru.....na kraju shvatiš da je dobro iskonstruisano,a da samo neupućeni i željni koječega veruju u to što piše...kažem, krimić kao i svaki drugi.

Nisu bitni toliko podaci, jer to nije istorijski roman.
Bitno je kako pisac uspe da zaintrigira čitaoce i napiše bestseler.
Recept: moć sugestije uz pomoć umetnosti reči.

Tako što će iskriviti činjenice, kao kada bi neko tvojim drugaricama napričao najcrnje stvari o tebi, koristeći kao osnovu poznanstvo sa tobom.
Mada je u ovom slučaju samo neobaveštene (neobrazovane iz te oblasti), moguće zaintrigirati.

Nisu bitni podaci kažeš, a intrigantno je upravo to što je baš te podatke neko uvredljivo iskrivio. Ne znam šta je tu intrigantno. Možeš misliti, posle dve hiljede godina, taj neko piše istinu i svi mu veruju, a KO JE TAJ NEKO? Rekoh za neobaveštene i površne, a takvih je nažalost sasvim dovoljno da to bude bestseler.
Predpostavljam da si pametna, pa razmisli ako hoćeš, ja se dalje nipošto neću prepirati.

Tako što će iskriviti činjenice, kao kada bi neko tvojim drugaricama napričao najcrnje stvari o tebi, koristeći kao osnovu poznanstvo sa tobom.
Mada je u ovom slučaju samo neobaveštene (neobrazovane iz te oblasti), moguće zaintrigirati.

Nisu bitni podaci kažeš, a intrigantno je upravo to što je baš te podatke neko uvredljivo iskrivio. Ne znam šta je tu intrigantno. Možeš misliti, posle dve hiljede godina, taj neko piše istinu i svi mu veruju, a KO JE TAJ NEKO? Rekoh za neobaveštene i površne, a takvih je nažalost sasvim dovoljno da to bude bestseler.
Predpostavljam da si pametna, pa razmisli ako hoćeš, ja se dalje nipošto neću prepirati.

I ja pretpostavljam da sam pametna.

Razumem da je za vernike Den Braun neko ko je "uvredljivo iskrivio" podatke.
Neobaveštenih i površnih je mnogo, ali imaj u vidu da su se, posle čitanja knjige, mnogi zainteresovali za ono što ih ranije nije interesovalo pa su se verovatno i obavestili. Eto neke vajde.

opa,evo jos jedne zaboravljene riscanke :twisted:

lepo je Den iskoristio tu vasu kvazi veru,radove nekih drugih ljudi pre njega i eto recepta za milione dolara. naravno,gorece u paklu jer je zaboravio da je samo u bibliji prava istina.. i to ne samo oko ovih nepostojecih ljudi od pre 2000. godina vec od Adama i Eve na ovamo. :roll:

Nisu bitni toliko podaci, jer to nije istorijski roman.
Bitno je kako pisac uspe da zaintrigira čitaoce i napiše bestseler.
Recept: moć sugestije uz pomoć umetnosti reči.

Den Braun je još nešto maestralno iskoristio-religiju. Znao je da ako čačne u osinje gnezdo da će iz njega da izjure stršljenovi:smile:, da okolo mlataraju religijskim opakim mačevima, da besomučno dokazuju suprotno, jer im je istina veoma tanka i klimava, a zapravo time prave jednu divnu besplatnu reklamu. Genijalno zar ne?

Den Braun je još nešto maestralno iskoristio-religiju. Znao je da ako čačne u osinje gnezdo da će iz njega da izjure stršljenovi:smile:, da okolo mlataraju religijskim opakim mačevima, da besomučno dokazuju suprotno, jer im je istina veoma tanka i klimava, a zapravo time prave jednu divnu besplatnu reklamu. Genijalno zar ne?

Da. Dobar marketinški trik.
A zamisli samo kako je procvetao turizam u svim onim mestima koje je Braun spomenuo u knjizi.

.........................................................

Možeš misliti, posle dve hiljede godina, taj neko piše istinu i svi mu veruju, a KO JE TAJ NEKO? Rekoh za neobaveštene i površne, a takvih je nažalost sasvim dovoljno da to bude bestseler.

Ovaj deo tvog komentara navodi na dva pitanja:
1. Možeš li ti da shvatiš da mnogi glupi biblijski tekstovi navode ljude da pišu svašta i da se kroz to pisanje smaju tim velikim glupostima?
2. Po tebi, same istine su pisane pre dve hiljade godina. Možeš li ti te velike istine da ne prihvataš zdravo za gotovo, nego da ih malo pogledaš kroz prizmu XXI veka u kome si fizički prisutna?

Ovaj deo tvog komentara navodi na dva pitanja:
1. Možeš li ti da shvatiš da mnogi glupi biblijski tekstovi navode ljude da pišu svašta i da se kroz to pisanje smaju tim velikim glupostima?
2. Po tebi, same istine su pisane pre dve hiljade godina. Možeš li ti te velike istine da ne prihvataš zdravo za gotovo, nego da ih malo pogledaš kroz prizmu XXI veka u kome si fizički prisutna?

To je isto kao kada bi milioni i milioni ljudi pošli za tobom jer si ti oličenje dobra (primer), a onda ja napišem, on je jedan obični majmun, s tim što je majmun simpatičan. I sada neko počne da ubeđuje ove milione da ti nisi oličenje dobra, nego beslovesni majmun, jer zar nije očigledno da ličiš, a i ja sam to napisala. :roll:

OVO JE SAMO PRIMER, KAKO BI SE LAKŠE SHVATIO MOJ ODGOVOR. NA VAMA JE IZBOR, ŠTA JE ISTINA, A I NA MENI NARAVNO i SVIMA OSTALIMA,.
UKOLIKO JE VREDNO UOPŠTE RASPRAVLJATI.:D

Back