DulsTheLegend
Obećava
- Poruka
- 94
ima svakakvih ljudi,doduse u konkretnom primeru zena mozda nikada nije imala psa i nema iskustva sa njima,pa se plasi,to razumem,ali uopsteno ima svakvih ljudi....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nego imam jedno pitanje,pricao sam sa drugaricom koja takodje ima AST-a,tako smo malo mastali sta cemo i kako cemo kada ga ja kupim,ona ima muzijaka,ja bih takodje muzijaka uzeo,da li je preporucljivo da ih setamo zajedno,ili ne,cisto da znam,mozda se muzijaci i ne trpe medju sobom,ili to zavisi bas od psa do psa...?
Inace zvao sam nekog momka iz lazarevca,kaze da ocekuje stence pred novu godinu,i da ce ih tamo u februaru prodavati,tako da cu verovatno tamo u januaru ici da ih vidim i ako mi se svide kaparisem...sto je najbitnije cena mi odgovara,e sad samo se nadam da ce biti skroz zdravi i u redu.....
hvala unapred....
pozdrav...
Ponasanje tvog psa prema drugim psima istog pola ce direktno zavisiti od njegovog karatera (da li je dominantan ili ne), a ti tu imas ulogu kao vlasnik da ga sprecis da se upusti u tuchu ili da napadne nekog, ali tehnicki njegov karakter ne mozes da izmenis. Dakle to da li ce se tvoj buduci pas slagati sa psom tvoje drugarice zaista ne moze niko da predvidi. Ono sto mozes da uradis je da recimo izaberes stene koje nije nasrtljivo, koje te nece ujesti za ruku (ne mislim ozbiljno ujesti nego u igri) cim te vidi, koje ce ti mirno prici, onjusiti te i veselo se igrati sa tobom. Mozes da pogledas i kakvog karaktera su mu roditelji ( da li ce skociti na tebe od srece ili ce prici i maziti se) pa da prema njima ocenis da li je ok uzimati njihovo stene.
Koje god stene da izaberes racunaj da ce se verovatno u prvih godinu dana lepo slagati sa tim drugim psom, a verovatno ce i dosta nauciti od njega. Nakon toga pas ulazi u pubertet i tada mu prvo izbija onaj pravi karakter, tj tada ces videti da li ces imati problema sa drugim muzjacima ili ne. Ako pocne sa naskakanjem, provociranjem i svadjom oko recimo grane, flase, loptice, racunaj da od nekog prisnijeg druzenja sa drugim muzjacima (pa cak i sa tim sa kojim je odrastao) najverovatnije nece biti nista.
Znaci ako hoces da se tvoj i pas tvoje drugarice apsolutno lepo slazu najsigurnije ti je da uzmes zenku. Kod muzjaka ti zaista niko nista ne moze garantovati i uvek postoji verovatnoca da se nece slagati bez obzira koliko vremena su provodili zajedno dok je tvoj pas bio stene. Naravno da mogu da se izuzetno slazu, ali kao sto rekoh na pocetku to ce zavisiti od temperamenta tvog psa.
Danasnje druzenje, prvi sastanak
![]()
Hvala ti MACKIC na pomoci,zaista sam ti zahvalan..znas kako ja sam definitivno resio da kupim muzijaka,a ako se njih dvojica ne budu slagali ,ja i drugarica sigurno hocemo,hehesalim se....
Hvala ti jos jednom,reci mi samo jel i ti imas odgajivacnicu ili?
pozdrav
Pa to vi bili kod nas u kraju i druzili se sa Badijem.![]()
Volim kada dodjem na forum a ono teksta za citanje onako uz capucino hahaha
Ja licno volim a to cu nastojati sa Dzingijem da mu ubijam svaku mogucu agresiju prema drugim psima i zivotinjama, naravno i ljudima. Mada opet, nikako mu necu dozvoliti da bude njanja.
Pogodak! Namerno sam stavila tu sliku sa panoramom mirjeva
Inace na slici su moja Chilly (Sky's the Limit Chilly Pepper) i Badi (Golden King of Rings)
Dama ima 3,5 godina i nasla je sebi piletinu od 16 meseci
Zar nisu zaljubljeni, ti pogledi, ahhh...Bice to deca ljubavi!
U principu ne moras ti psa da teras da nekog voli ako on to ne zeli, a iskreno mislim da od te price nema nista jer ako ti pas ne voli druge pse istog pola on ce samo cekati priliku da se dokaci sa nekim od njih ma koliko ti njega kaznjavao ili ga primoravao da trpi drugog psa, vec je poenta da ga naucis da nista ne uradi naglo, neocekivano, implusivno, vec da saceka tvoju dozvolu tj komandu. Ti mozes da setas i monstruma koji bi podavio sve zivo ali ako ce taj monstrum da se ukopa u mestu onog trenutka kada mu ti kazes da stane, tehnicki ti nikada neces imati problema nisakim. Nevaspitan pas je pas koji uvek ima probleme, a ako je vaspitan sasvim je svejedno da li ce voleti ili mrzeti druge zivotinje, pa cak i ljude, jer si ti onda u tom slucaju pravi predvodnik i gazda, a to je kod pasa najbitnije.
Po meni se incidenti desavaju i zbog neodgovornosti, ali ima i puno slucajnosti, a najvise neupucenosti. Odnosno "moderni" vlasnici staforda, nisu dovoljno upoznati sa rasom. Pre desetak godina staford nije bio popularan, nije se kupovao zato sto je sladak i ljudi su znali sta kupuju... Misljenja sam da staford nije za svakoga, a mislim da najgore prolaze bivsi vlasnici recimo zlatnog retrivera.
Nekad su imali inteligentnog i poslusnog psa, i sad ocekuju da i staford bude takav. Ubrzo shvate, da je staford tvrdoglav (UZASNO tvrdoglav), da nije toliko ni inteligentan, odnosno jeste, ali da treba svojski da se potrudis da ti njega zainteresujes za rad, a zamisli jos se i neslaze sa kokerom kojeg imamo vec deset godina. I tako ja svaki drugi dan cujem da se neki staford poklanja...
Ne mislim da ljudi koji citaju forumu, nisu upuceni u rasu, ali vidim da mnogi misle, ma moj ce biti dobrica i volece drugre pse (muzjake)... Ne, nece voleti druge muzjake, mozete da dubite na glavi, da radite s njima dan i noc, ali staford jos mnogo godina nece postati pas kojeg mozete slobodno pustiti u park da se igra...
Pozvacu drugara na forum, koji je imao dva staforfa muzjaka u kuci i pored toga sto sam se ja pre dve godine zgrozio na tu ideju, i on bi mogao da nam isprica kako je jedna gotovo idila postala pakao, za samo par sekundi!!! A nadam se da ce nam se pridruziti i Robika, sadasnji vlasnik jednog od ta dva muzjaka, da nam kaze kako se ponasa taj pas danas...
Ova kuca je nazalost juce uginula.I to spletom zaista neobicnih okolnosti. Bila je sa nama napolju, na fudbalskom terenu, trcala je sve vreme za lopticom, izigrala se za medalju. Vratila sam se je kuci negde oko pet popodne, da bi me u petnest do dvanest uvece zvala njena vlasnica da mi kaze da ju je nasla mrtvu u stanu, po celom stanu se ispovracala, i dok je ova dosl kuci nesretna kerusa se vec i ohladila. Vlasnica inace nije bila kod kuce od pet, kada sam je vratila, do tada kada me je zvala, znaci nekih dobrih 6 i vise sati je kerusa bila sama. Pretpostavljam da se otrovala, samo mi nije uopste jasno gde i kako. Istina nije bila sa nama sve vreme napolju, ja sam je preuzela od vlasnice koja je otisla kod frizera i ostavila je vezanu ispred salona da nas saceka. Inace vodila sam i Tedija i on je bukvalno prosao istim tim putem kojim smo isli do terena i nazad dva puta u toku te iste veceri i ninasta cudno nismo naisli. Tu zive i neke lutalice, koje su u 11 uvece bile zive i zdrave i na broju. I kako se bas desi da ona nesto pokupi ne znam, i da vlasnica ne sastavi jos barem pola sata sa njom da vidi prve simptome.
A mogla je sigurno da se spase, samo da je neko bio sa njom....