American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evoooo :lol::lol:

f4qwsk.jpg

:lol::lol:

Poslednja izmena:
Hahah Dzingi, mali mish. Gnjavis li ti to?
Kod mene je sad zvanicna informacija da je Lola razmazena, tela sam svasta da joj radim kad od hrkanja nisam mogla da zaspem. Ona sve mic po mic se pomera sa deckove strane da je ja ne cimam kad zahrce, kako se ona pomera tako i ja da mogu da je dohvatim. Na kraju sam zavrsila na pola kreveta. Od sinoc sam cvrsto odlucila da krecem sa ukidanjem spavanja u krevetu.
E desio nam se mali incident za vikend. Standardno drustvo doslo u subotu i kum hteo da izvede Baka u setnju, i ja kao ajde da iskoristim priliku da izvedem Lolu kad vec ide Bak, malo navika ogrlica i to. Nije bi bila neka frka, ima skoro 3 meseca, zdravo stene. I na pola puta krene mokro i blato.. A kako neko krene da laje ona se tako ukipi kao magare i nece da mrdne.Pa sve seda vuce se po blatu. Ja prestravljnena jer je smocla stomacic (ovde sam negde procitala da stenci ne smeju da se kvase jer odmah krepaju) i ja tako pola je nosim pola ona ide. Sve se blato cedilo po meni. Preziveli smo horde pomanitalih lutalica jer kako stanemo i Bak im uputi pogled "kako bih te slatko gricnuo" odmah hvataju straftu iako ih je po 6 u grupi. Dosla sam kuci sva crna od blata, uspela nekako krpom da je ocistim , samo sam joj noge tusom oprala...Posle sam joj fenom susila stomacic . I bila u panici celo vece da ce da krepa. Medjutim sve je ok nije ni kinula.
Nego jel normalno da staford od 2 ipo meseca kad zagrize onu kosku od kanapa da mogu da je dignem od zemlje? Ja sam mislila da to samo pitovi (i to odrasliji) mogu.

Komentar na fotke @evocati i @b&&b :

Kazu ljudi "to su ruzni psi" - lupetaju.
Ima nesto u nasim AST-ima grandioznog,uzvisenog i cudnog lepog sto te svaki dan zaljubi u tu rasu... :heart::heart:
I za Gretu Garbo su pricali kako je ruzna i da je u dusi hladna kao kuc*a ali ti isti ljudi su u sebi sve vise imali poriv da je gledaju na filmskom platnu i oko nje... do obozavanja.
Ko ne razume --> shvatice
:D:bye:

Evo par pitanja za kompaniju :D;) :

*Znam da ga bole zubici i da je to bolan proces ali da li je normalno da on kao jako mali stenac upraznjava grizenje 95% a lickanje samo 5%. Da li je to normalno ili je do mene ?
Malo mi je to cudno jer tako strasno kidise na ruke,noge,nogavice i rukave da to nije normalo... svakog dana ima neke svoje "zute" minute kada je tvrdoglav i nezaustavljiv, jedino ga ja od ukucana mogu nekako obuzdati.
Kupio sam mu sve moguce igracke za zube ove/one, dobija maximalnu paznju od svih - posebno od mene (mazenje,igranje,ceskanje,nagrada kada zasluzi) ali nekako najvise voli kao sto rekoh ruke, noge... "sve sto ne treba" :D:D
Imam puno vere u njega ali ostali su u totalnom rebusu i vec pocinju da mi pricaju kako sam doveo "zver".
*Sto se tice hrane jede sve zivo, naravno on dobija samo sto mu je preporuceno ali imam utisak da bi pojeo i sarmu i burek i cevape... i da bi jeo svakih 15min. kao da je prozdrljivi zderonja :D:lol: da li je i to normalno (sigurno ga ne drzim gladnog :D ) ?

Ajde nemoj te mi se smejati :lol::lol: vi ste sve ovo prosli (donekle - blago vama)
a ja hocu da saznam sve vise iz vasih slucajeva pa da znam kako postupati i delovati :D
Pozz :bye:

Welcome to the CLUB :)
Suva leba bi jela, od voca do kartona.... A ruke i stopala ne znam sta da radim, razmisljala sam u nekim trenucima rukavice da stavim. Ni 5% nije mazenje, savatam da izgnjavim dok izbegavam ugrize.
Doduse kad kazemo jaoj ili ne odmah polize posle i ne sme lice itd... Nije me videla dva dana i dodjem sinoc, tako me je krvnicki grizla za ruke sve preko jakne, pa onda skoci i izlize me sve po faci pa opet krvnicki grize ruku. Lupali smo je, grdili ne vredi. Vec neko vreme smo odustali, kontam da ce prestati sama os sebe kao i Bak. A sta njemu radiiiiii. On najgore prolazi, sinoc je dobila po guzi jer ga stalno grize za sisu. Namesti mi se cesto da se ja izdovoljim, da je ljubim po vratu i mazim stomacic dok ona meni gricka pramenove kose. Ali kad uzmem kosku da je vucemo, to je jedino iskreno veselje.
Za klopi da i ne komentarisem , pojede svoje, pa bi i Bakovo i od maceta, al za tu varijantu nisam imala milosti. To je naucila jako brzo...durila se na mene ceo vikend doduse.
Ah da, jedno vreme sam toliko bila ocajna sto grize kao kreten pa sam i ja nju grizla... da vidi kako je...
Ne znam sta da ti kazem, ja mislim da je to jace od njih, a suvise mi je mala i zao mi je da je nesto kao bijem zbog toga... jos dva meseca da prodje i mislim da ce se smiriti. Ali Lola ne kida nista drugo po kuci, sem carapa nasih sto voli da raznosi ispod njene fotelje, ali ih ne cepa.

@slayer :D:lol::lol::D:D:lol:
Totalno preslikana situacija tj. citam tvoj post i kao da gledam sebe :D
Sve sto je napisano u vezi malecke i tvojih razmisljanja je copy/paste samnom :D:lol: jedina razlika je sto ti imas jos ljubimaca a ja samo Dzingija.
Pozdrav za klub "stenci i nase ruke" :D:D:D
:bye::bye:

Da, naravno, ali velika je tu uloga i genetike.
Sa njenim sinom recimo jos nista nije radjeno, cisto nasledje.
k3-1.jpg

Conan je :ok:
A zanima me kako izgleda njegov brat iz legla, jel imas koju sliku?
Ovo je off topic ali ako nekog zanima imam muzjaka na prodaju starog 17 meseci i
jednu zenkicu staru 8 meseci... Muzjak je izlagan jednom i dobio je r.cac.
Ako nekog zanimju slike i poreklo, moze me kontaktirati na pm.

@slayer :D:lol::lol::D:D:lol:
Totalno preslikana situacija tj. citam tvoj post i kao da gledam sebe :D
Sve sto je napisano u vezi malecke i tvojih razmisljanja je copy/paste samnom :D:lol: jedina razlika je sto ti imas jos ljubimaca a ja samo Dzingija.
Pozdrav za klub "stenci i nase ruke" :D:D:D
:bye::bye:

Imam istu situaciju, a mome je peti mjesec... i dan danas gricka, samo ili sam ja navikla na to njegovo grickanje ili je stekao osjecaj pa ne gricka jako kao kad je bio manji...
Mome je isto dusa zagrliti moju nogu i ne pusta, sapama me obuhvati i tako lezi na njoj :)
zatim kao malog sam ga navikla da mi sjedi u krilu, juce kad se zaletio da mi sjedne, a pritom ja sam čučala oborio me na ledja, ne znam kako to da ga odviknem, jer kako raste jos malo ce biti jaci od mene :D

Moja Lola bas ne moze da podnese da ostane sama. U najgorem slucaju da ostane sa maltezerom ili macorom (kojeg zdusno maltretira) I sad pazite koliko je to pokvareno a malo:) Nije nas bilo 2 sata, otisli u neku posetu...vracamo se a ona uzela moju cizmu i cizmu od deckove mame. Njenu izgrickala malo, moju nije uspela jer je od neke debele koze. I ja uzmem cizmu i da je kao malo klepim i prilazim vicuci a ona legne sa strane trepce i lize mi ruku......i ja sta cu... sagnem se da se ljubimo i mazimo malo..kako me je iskusno navukla...svima to radi kad zgresi nesto. Zato sad ja odmah po guzi ne dajem vremena za umiljavanje.

:D:D:D:D To ste svi VI bili kaznjeni zato sto ste ju ostavili 100% :D

Moj Dzingi se iz protesta pokaka kada odlazim a kad dodjem upiski se od srece :D - ma bice sve OK kada pregrmimo ove "decije bolesti" :D
Nas uskoro ceka revakcina pa onda prvi izlazak vani + pocetak socijalizacije i jos
300-a cuda. Mnogo ljudi ima zelju da dodje kod mene i vidi Dzingija... ja sam to odbijao jer nisam hteo pre vakcine. Sada sam "dozvolio posete" :D ali onako selektivno (sta cu , moram) i reakcije su fenomenalne. Bili su nam u poseti stariji/mladji oba pola... itd.
Svakom se gostu obradovao, rep mu radi kao na 220W, naravno grickanje carapa i clanaka je pod obavezno ali kasnije se smiri :D

Srce malo, bas je vezan za tebe cim se upiski. Kod nas nema 1 kao gazda mada se zna ko je alfa, jedinu razliku koju prave je to sto tacno znaju kod koga sta prolazi. Kad jede deckova mama svi slobodno saletaju, balave bulje i njuskaju jer znaju da ce im dati nesto. Kod mene dolaze kad im se mazi i ljubi i igra jer nemam duse da odbijem ali u kuhinji su kao vojska, nema ni njuskanja bez mog znaka. A kod mog decka nista ne moze da prodje, pre nego sto im ista padne na pamet oni prvo pazljivo provere da li je raspolozen za mazenje ili igru. A on moze u kuhinji ceo dan da kampuje za njim niko ne ulazi jer znaju da od toga nema nista.
Lolica ima sada oko 2 ipo meseca, kakenje regulisano hoce samo napolje da ide. Vec je naucila sama gledajuci druge da stane ispred ulaznih vrata.Jedino preko noci nam ostavi posao za ciscenje. Ogrlica, povodac bez problema proslo na dve probe, tako da sam joj juce kupila sve njeno i to roza boje lol :)
Ali imamo nove momente Baki je sav izgrizen po usnama od njihove igre, hvala bogu pa je napokon porasla da se sama penje na krevet i da nas ne budi vise i novi ritual da ujutro cim otvorim oci mora da dodje ona na krevet da mi se izvalja oko nogu izljubimo se i tako. Sto i nije neki problem radnim danima, ali vikendom posto spavam duze, gospodjica me sve izlize po ocima i nosu dok se ne probudim da se izmazimo, strasno...

@Blebetusha
ajde pls stavi neku slicicu

Back