American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
z:)evocati

Drago mi je da si dobro i da kod tebe se stvari odvijaju bas kako treba, a pogotovo sto se tice Conana, imaces lepog i po meni skladnog muzijaka. Nema me jer sam na nogama od 6 do 22 pa mi uvece i nije neki trip da kuckam.

Texas_Tex

Jesi u pravu muzijak AST je muzijak i ne podnosi bas druge pse pogotovo ako je taj pas vislji od njega, ali uvek ono ali, mislim da moze da se dovede u normalu, ovaj moj je miran sve dok mu pas nepridje na nekih metar, do tada nece reagovati, pa i ako ga pustim i ako je pod komandom slusa me i nepokusava nista. A to dva muzijaka AST u istom prostoru nikako, volece se dok su mali a onda ce gledati kako jednom drugom da podmetnu noguz:)

Po meni AST je savrsenstvo samo jedna napomena imati AST znaci nositi i njegovo breme, a to je kada ga ljudi vide odma panice kako ce krv da lipti z:)z:)z:), ali ako si i ti tvrdoglav kao i tvoj pas platis par kazni i ti malo cimas policiju i dizez tuzbe i na kraju si miran. Samo nedaj na svog psa a ni na sebe.

Mozez:)
kole23-1.jpg

:super: Jako lepo... Posmatrajuci mnoge Riove potomke, prvo sam se uplasio za front!
Po meni jedna, ali ogromna mana Mate-a, znas na kog psa mislim. Ali tvoj malisa je tu
mnogo bolji...

@-Evocati i ostali, treba mi jedna usluga, ako nije tesko okacite fotku jednog ast-a kojeg ste imali ili imate a da je bio uzrast tacno dva meseca (+- par dana) radi bar pribliznog poredjenja.
Gledam svog Dzingija kako raste ( i vi cete preko fotki z:) ) pa mi se ponekad cini da je nekako zgoljav, da mu je vrat pretanak za taj uzrast. Ne znam da li da pojacam ishranu ili...

Na brzinu sam fotkao mob. isto da znate o cemu pricam:

@-Evocati i ostali, treba mi jedna usluga, ako nije tesko okacite fotku jednog ast-a kojeg ste imali ili imate a da je bio uzrast tacno dva meseca (+- par dana) radi bar pribliznog poredjenja.
Gledam svog Dzingija kako raste ( i vi cete preko fotki z:) ) pa mi se ponekad cini da je nekako zgoljav, da mu je vrat pretanak za taj uzrast. Ne znam da li da pojacam ishranu ili...

Na brzinu sam fotkao mob. isto da znate o cemu pricam:

Chanel-1.jpg

Na ovoj slici je stara oko sedam nedelja. S tim sto se videlo da je terijer tip, a ovih dana cu ti uslikati i neku od prinova kod mene, tacno te starosti pa da procenis. Ako ga hranis granulama, izmeri ga i davaj mu po merici +15% ako ti je mrsav i nebi smelo da bude problema. Pozzzz

Evocati, kako ti Golden izgleda uzivo? Zanimaju ma ledja i duzina!
Nisam ga video uzivo a interesantan je pas, barem po slikama sa sajta. Na tim slikama mu fali eventualno malo vrata!

Mnogo bolje nego na slici. Na slici deluje duzi nego sto je u prirodi, i ledja i potkolenica. Sad je vec dosta muzevniji nego na slikama gde je imao 12 meseci. Veoma skladan pas, lepa glava, dug vrat, ravna ledja, ok uglovi... Lici na Taru i Dona

Mnogo bolje nego na slici. Na slici deluje duzi nego sto je u prirodi, i ledja i potkolenica. Sad je vec dosta muzevniji nego na slikama gde je imao 12 meseci. Veoma skladan pas, lepa glava, dug vrat, ravna ledja, ok uglovi... Lici na Taru i Dona

Slika je cudo z:) Voleo bi ga videti. Na slici stvarno izleda kao da je malo duzi, i kad pogledas donja vilica mu je gotovo je u ravni sa ledjnom linijom... Doduse na slici s fronta se moze videti da vrat nije kratak...
Pre izvesnog vremena, Igor i ja smo gledali neke muzjake za Arizonu of Flight Staff i meni je Builders Best Heavently Raider LS, skrenuo paznju, mada mi je na slikama falilo supstance... Kasnije sam otisao da vidim psa i nikada necu zaboraviti moj prvi susret s njim. Svaka cast Donu, ali do danasnjeg dana, meni je Raider pas broj jedan, kojeg sam imao prilike da vidim uzivo, u odnosu na slike nebo i zemlja... Igor je upario Arizonu s njim, naravno prvobirana zenka je kod mene, a ispostavilo se da je Igor na kraju i kupio tog psa, na cemu mu ja strasno zavidim, ali ima vremena, mozda ce on i doci kod mene, naravno ako budem dobar u 2009 godini z:lol:, u svakom slucaju imacu i ja barem jedno leglo s njim na leto, pa ostavljam sebi nesto za buducnost!
Krivo mi je jedino sto ga Ajkula nije prijavio za Evropsku, jer je Raider u HR potukao konkurenciju i Apacha ostavio daleko iza sebe, a znamo sta je Apach uradio na evropskoj. Naravno, ne zelim umanjiti ili osporiti Apach-ove rezultate, divan je to pas, samo bi voleo da je imao Raidera u konkurenciji...

Poslednja izmena:
Hvala vam mnogo na pomoci, nemate pojma koliko ste mi pomogli. :bob:
Preko uporedjivanja fotki sam dosao do sledecih zakljucaka:

1. Imate prekrasne i prvenstveno rasne stafforde z:lol:z:lol:
2. Moj Dzingi je izgledom kao i vasi ast-i ali primetno sitniji - izgleda da se i sam veterinar
prevario oko uzrasta kada smo prvi put otisli kod njega i da sam ga usvojio sa jos manje
od mesec dana. Kada bi mogao naci tog debila (sto je poklanjao psa) pa da mu kazem neke stvari ... z:((
3. Ne razumem se puno u legla stafforda ali Dzingi je verovatno bio "ruzno pace" legla
i nije mu bio predvidjan dug zivot sobzirom na svoju ne-krupnocu pa je zato poklanjan.
Kada bi mogao naci tog debila (sto je poklanjao psa) pa da mu kazem neke stvari ... z:((
A ljudi k`o ljudi, cim cuju stafford odma pomisle na neke horore i nece da ga uzmu
dok nisam naisao ja z:lol:
4. Zbog svega ovoga gore napisanog, volim ga jos vise i snaznije. Ne postoje pare koje
bi mi mogle kompenzovati trenutke koje provodim sa njim.

5. Sada imam jednu dilemicu oko ishrane po mi pomozite. Glavna mu je klopa
"Bento Kronen" mini granule. Posto sam osetio i cuo da poneki put guta te granule
mislim da je vreme da mu ubacujem i one sledece velicine pa da gricka i
zvace. Da li da mu povecam i obim obroka tj, gramazu - za sada pojede 80g. dnevno.
Dajem mu ponekad i malo banane, male kockice jabuke, rendam mu i sargarepe
vidim da to jede sa velikim uzitkom z:lol: a od medicine mu dajem kalcijum tablete
i ad kapi. Da li mi mozete jos nesto preporuciti da mu dajem i koliko kolicinski ?

Svaki savet je dobrodosao a ja vas pozdravljam. BTW: Neko ceka NG. a neko NG. i rodjendan, evo npr. JA z:lol: peti sat posle magicne ponoci.
Ljudi ludo se zabavite i opustite sutra uvece a cestitke cemo kasnije da ne ureknemo nesto z:lol z:pz:lol:z:p

Poslednja izmena:
5. Sada imam jednu dilemicu oko ishrane po mi pomozite. Glavna mu je klopa
"Bento Kronen" mini granule. Posto sam osetio i cuo da poneki put guta te granule
mislim da je vreme da mu ubacujem i one sledece velicine pa da gricka i
zvace. Da li da mu povecam i obim obroka tj, gramazu - za sada pojede 80g. dnevno.
Dajem mu ponekad i malo banane, male kockice jabuke, rendam mu i sargarepe
vidim da to jede sa velikim uzitkom z:lol: a od medicine mu dajem kalcijum tablete
i ad kapi. Da li mi mozete jos nesto preporuciti da mu dajem i koliko kolicinski ?

Svaki savet je dobrodosao a ja vas pozdravljam. BTW: Neko ceka NG. a neko NG. i rodjendan, evo npr. JA z:lol: peti sat posle magicne ponoci.
Ljudi ludo se zabavite i opustite sutra uvece a cestitke cemo kasnije da ne ureknemo nesto z:lol z:pz:lol:z:p

Ja licno stafordima dajim maxi granule, konkretno royal canin. Samo 80gr mi zvuci uzasno malo. Ovoj maleckoj sam davao oko 230gr dnevno sa dva meseca, a royal canin je super premium hrana, trebalo bi da je bolja od Benta, pa ne verujem da je moguce da stene sa dva meseca, koje bi moralo da ima min 4,5-5kg moze da jede svega 80gr dnevno!!!
Ako guta granule, ni vece granule nece mnogo pomoci. To zavisi od psa, do psa. Meni sve zenke gutaju hranu, pa i ova malecka guta granule, koje su izgledale uzasno velike za njen izgled kad je pocela da ih jede, i tu nema pomoci. Ti mozes da mu prelijes vodom granule ako vec guta i onda je mnogo manje opasno to gutanje.
Pozdrav

Ja licno stafordima dajim maxi granule, konkretno royal canin. Samo 80gr mi zvuci uzasno malo. Ovoj maleckoj sam davao oko 230gr dnevno sa dva meseca

@Texas - 230g meni zvuci nekako mnogo realnije za dnevnu dozu , sutra cu se raspitati.

Na pakovanju ove "moje" hrane pise :
dnevno - stene od 2-4kg. / 50-80g. mini growth
Iskreno to je i meni nekako malo ali k`o velim drzacu se propisa i sto mi je veter. rekao (kao ne treba se mali stenac napucavati hranom).
Sutra imamo ionako kod njega na "davno" zakazan pregled pa cu se konsultovati.

Cime ste jos hranili svoje prelepe pse sa onih slika pa da i moj Dzingi ima onako prelep fizicki tj. sportski izgled z:) ???
Mada kakav god bio on je meni najlepsi na svetu z:lol:

Hvala se podrazumeva tako da vise ga necu pisati z:lol:

@Texas - 230g meni zvuci nekako mnogo realnije za dnevnu dozu , sutra cu se raspitati.

Na pakovanju ove "moje" hrane pise :
dnevno - stene od 2-4kg. / 50-80g. mini growth
Iskreno to je i meni nekako malo ali k`o velim drzacu se propisa i sto mi je veter. rekao (kao ne treba se mali stenac napucavati hranom).
Sutra imamo ionako kod njega na "davno" zakazan pregled pa cu se konsultovati.

Cime ste jos hranili svoje prelepe pse sa onih slika pa da i moj Dzingi ima onako prelep fizicki tj. sportski izgled z:) ???
Mada kakav god bio on je meni najlepsi na svetu z:lol:

Hvala se podrazumeva tako da vise ga necu pisati z:lol:

Druze nisam koristio mini growth, ali meni to zvuci kao da odrastao pas od 2-4kg, civava recimo, kao stene sa dva meseca treba da jede toliko. Evo nasao sam mericu za tu hranu koju koristis i bio sam u pravu. Toliko jede sa dva meseca ako kao odrastao ima 4kg!
Nazalost ta hrana nije predvidjena za pse koji su kao odrasli tezi od 10kg, a za tu tezinu ide 150gr na dan za stene od dva meseca. Znaci dok ne kupis drugu hranu slobodno mu davaj 300gr dnevno. Znaj jos da stene od 4-5 meseci treba da dobija isto hrane kao odrastao pas, jer ima mnogo vece kalorijske potrebe... (uzanso je vazno da sad dobija kvalitetnu hranu i nemoj dozvoliti da u prva tri meseca ne bude adekvatno hranjen, sad mu je za kostur neohodna hrana, 80gr je dovoljno za svega jedan obrok)
Ako mozes svom psu da priustis Royal Canin recimo medium yunor, ti mu kupi tu hranu.
U startu te dzak od 15kg kosta prilicno mnogo, ali to je jedina hrana koja stvarno moze da izdrzi stenetu dva meseca, a da pristojno izgleda, pa kad podelis na mescnom nivou nije ni tako skupa. Inace izmeri stene... Jos da ti napomenem da mu ne pokusavas sad ogromnom kolikcinom hrane nadoknaditi propusteno, jer ni to nije dobro, davaj mu znaci standardnu merici, verovatno je to 300gr pa podeli na tri obroka na dan i kad se vec lepo popuni sam odredi da li treba pojacati ishranu, ali uvek to cini postepeno...
Veliki pozdrav

Poslednja izmena:
Laza je jedan dobar i umiljat pas, 1,5 godina star, druzeljubiv, igra se sa svim psima, pa cak je dobar i sa onima koji reze na njega i nece da se igraju sa njim, ima pedigre a decko ga je vodio i na izlozbe, pa je greota da takav pas nema curu, ja reko ajd mozda se neka i javi!
z:kiss:z:kiss:

Zelim vam svima srecnu Novu Godinu, i sve najbolje.
Ja Lolinu ishranu ne zasnivam samo na granulama. Uvek se u to doda jos nesto.(meso,supica,sunkica,hleb) Jedino sto svaki put kupim druge. Nemam tacnu dozu idem odokativno kako joj se potreba menja. Nekada olize ciniju, a nekada ne pojede sve. Neke namirnice izbegavam kao sto je npr mleko. Ako ti se cini skupo meso, sunka itd... Imas u MAxi ili u Matijevic mesari 1 kg parizera za 200 din. Po obroku ja isecem 4 koluta ni tanka ni debela,isecem na kockice,malo hleba i granule potopim u supicu,dodam kapi i to je to. Dzingi jeste malo sitniji ali uz tvoju brigu sve moze da se regulise. A ono sto je najbitnije je da ga ti obozavas i to je to. Daj mu slobodno malo vise hrane pa vidi koliko on otprilike moze da pojede i ja ne praktikujem suve granule, uvek ih potopim(najradje u pilecu ili govedju supicu). Na slicicama Lola ima 2 i 3 meseca, tamo gde ima ogrlicu je blize 3.

Prilozi

• Bakspava.jpg
    Bakspava.jpg
    142,3 KB · Pregleda: 12
  • debela.jpg
    debela.jpg
    88,9 KB · Pregleda: 19
  • lola1.jpg
    lola1.jpg
    32,9 KB · Pregleda: 14
  • lola i bak.jpg
    lola i bak.jpg
    134,1 KB · Pregleda: 22
  • lolicA.jpg
    lolicA.jpg
    37,8 KB · Pregleda: 17
@ swedman

ako i dalje bude sporo napredovao, vidi ako mozes da mu nabavis iz inostranstva( hrvatska,madjarska itd...) VMP preparat.
To je za pse koji malo sporije napreduju sa rastom. Nemoj da mislis da je neka hemija,to su proteini u malo vecoj kolicini. Kosta oko 20e jedna kutijica.

Hvala svima i to mnoooogo. Meni ce Bog da oprosti sto sam radio sve po propisima ali od kada sam poceo da mu dupliram gramazu ishrane Dzingi je totalno "odlepio" u pozitivnom smislu. z:lol: I pre toga je bio andjeo od psa ali sada je iznad toga z:lol:. Sve sto ste mi pisali (ili malo slicno) ja sam njemu davao ali nekako uvek sam se drzao oko 100g dnevno -
po preporuci veter. i po mericama na pakovanjima, sada vidim da je bio "gladan pored mene". Valjda ce mi Dzingi to oprostiti :zstidljivko:
Prva reakcija na pojacanu hranu je bila sto mirnije spava z:p i rapidno raste u snu JUPIIII, pa ni ljudi nemogu da spavaju "praznog" stomaka.
Eto suma sumarum je da je mnogo bolje sada i da ce poceti da uziva onako 100%.
Naravno sve ovo sada doziram da ne dobije neki shok tj. ne nadoknadjujem kolicinom ono izgubljeno, polako - nista nije otislo u nepovrat.

Jos jednom hvala svima. z:)z:hi:

Predpostvaljam da ga hranis otprilike 4 puta dnevno. Ja sam Loli sada stavila rezim 3 puta dnevno, sama je nametnula tako. Bude malo debeljuca posle jela ali ipak zima je, po kuci je non-stop i mnogo spava, tako da je tesko da se istrosi nesto mnogo. Na prolece ocekujem da ce biti fit. Bice opasna i velika maza. Vec se tripuje kao da nesto cuva, kao na krevetu spavamo nas troje, i ona cuje nesto napolju i kao ona nesto rezi. Mi se savili od smeha. Mnogo sam zadovoljna, Baki je obozava, stalno je nesto uci (uglavnom sparing treninzi) kao da je on rodio. Mnogo su bre AST-ovi pametni psi.

Back