American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dakotaonstepsfeb12th-1.jpg

americki stsafordski terijer

Ma nemoj mi reci da je americki staffordski terrier !!!!!
Ja nisam znao .
Sve vreme mislim da je beogradski cetvorobojni gonic belih polarnih medveda !
Tek sad shvatam koliko sam ja ziveo u zabludi .
Pa pitam kako se zove , zato sto ima prelepu glavu ?
I po mom misljenju mnogo lep primerak AST-a .

Ja se izvinjavam sto upadam ovako , ali bas i nemam vremena da svaki dan provodim na netu , pa povremeno procitam sta se pise i odgovorim .

Procitaj topik unazad, pisano je i o cenama a i o stencima.
Pre svega obrati paznu od kakvih ljudi ga uzimas, kakvi su uslovi u kojima je odraslo, ishrana i nega steneta u prvim nedeljama zivota je jako bitna za dalji pravilni razvoj. Kod tako malog steneta mozes videti oblik glave, uglove, mozda ledja, nagovestaj karaktera...nije to jednostavno napisati lakse je objasniti uzivo.

Pfff, ja sam napravila par gresaka ali imam nameru da ih ispravim za vikend...Radi se o dve stvari spavanje u krevetu i grizenje svega okolo, a ponajvise noge dok se hoda....Prvi dan sam je stavila kod nas u krevet, da se ne plasi itd... stvarno nikakve probleme nismo imali sto se toga tice.. Ali evo 3. noc i ona se vec naucila ako nije na krevetu da dodje i vuce me za kosu i kenjka dok je ne dignem. Ostavila bih ja nju u dnevnom gde je njena korpica, jer ja kao top spavam i ne cujem kad kenjka... Ali decko se budi i onda mene probudi i kaze..."cvili, regulisi" i ja sta cu najbrze je da je stavim u krevet... jer mi se oboje budimo jako rano za posao... Sto se grizenja tice, povucem za kozicu na vratu, cvraknem njusku sve... malo zacvili i cim prestanem sa vaspitnim merama, ona opet repic u vis i ajmo sve iz pocetka...

Za pocetak budi karakter i nemoj da joj popustas za svaki sitnicu.;) Eto vec te lomi a tek je dosla.:lol:
Ako hoces da je odviknes od spavanja u krevetu, namesti joj njen krevetic pored svog uzglavlja, i kada krene da cvili samo joj spusti ruku i mazi je dok se ne smiri. Isto tako i ako se probudi u sred noci pa krene sa cijukanjem. Stencima je bitno da ne budu sami, a da ti ne bi ostatak zivota provela u krevetu (osim ako ti to neces) spreci je na vreme.
A sto se tice grizenja nemoj da je lupas po njuskici nego je ustini za vrat. Tako keruse vaspitaju svoje stence kada ih ovi gnjave i traze paznju. Samo je bitno da ima zamenu za grizenje tj da ima neku igrackicu koju moze da glodje umesto tvojih nogu.

Ma ja sam mislila da sam nesalomiva:) ali kad dodje onako malecno, pa lepo mirise, meni lepo da se skrpimo zajedno i spavamo:) Ali sve smo regurlisali za vikend i spavanje i grizenje:) Cak malo i kakenje, izlazili smo u dvoriste:) Jutros me je samo budila da se poigramo malo i to je to...

Hehe, ma ludi su skroz, da te pitam jel tvoj mali hrce kao krme neko?
Ja sam sinoc uzela Lolu, mala je kao mrav...Kumove sam povela da sa mnom neko bude u kolima... bila je dobra... Dodjemo kuci, i moj decko krene da se ponasa kao kuce:) da je opusti, pa sam i ja odmah cetveronoske je njuskala, cak sam je i polizala, sta cu:) Tako da plakanja i kukanja nije bilo, jedino jos malo ima frku oko prostora....mada ni sa piskenje i kakenje nije problem neki jer se po njoj odmah vidi sta ce... E posle jedno dva sata smo pustili maltezera da se upoznaju, ne znate kako ga je svetski iskulirala....Pola sata od toga pustamo Baka u kucu, ljudi moji sto mu se obradovala:) On je malo izljubio i posle toga poceo da bezi od nje ... nista mi nije jasno.. Kad su se nesto njuskali ona kao bzvz isputi neki cijuk , on skoci nazad kao da kobra sikce na njega... Pravi je mali staford, dokrajcila je jednu igracku, pokusala je sve da ugrize i ponese sa sobom i tako... ALi imamo samo jedan mali problem, HRCE kao KRME! Ja nisam znala da nesto tako malo moze toliko da hrce... Ja se spremam za spavanje, ona me gleda, ja je stavim kod sebe, za manje od sekundu je pocela da hrce... U jednom trenutku je toliko glasno hrkala, da je probudila mog decka, a cak je cula njegova mama u drugoj sobi... Jedva sam oka sklopila...

I kod mene HRČE bas kao KRME :)
podriguje kad se najede, da se prepadnes koliko jako... a tek kad ga uhvati štucanje tada je bas bucan :)

Uspravne usi po FCI standardu nisu diskfalifikaciona mana,ali su svakako nepozeljne. Preklopljene usi koje ne idu u ruzu su diskvalifikaciona mana.

FCI standard, kao i americki, se ne izjasnjava posebno o podignutim usima zbog postojanja mogucnosti kupiranja istih, jer ce svako sa ovakvim psom ko ima izlozbenih ambicija otici na kupiranje, ali jesu mana koja jako narusava pojavu psa i takav pas ne moze dobiti odlicnu ocenu.

Moram te ispraviti Rina, nisu samo ruzine usi pravilne, mogu biti i polu preklopljene:)

FCI standard, kao i americki, se ne izjasnjava posebno o podignutim usima zbog postojanja mogucnosti kupiranja istih, jer ce svako sa ovakvim psom ko ima izlozbenih ambicija otici na kupiranje, ali jesu mana koja jako narusava pojavu psa i takav pas ne moze dobiti odlicnu ocenu.

Moram te ispraviti Rina, nisu samo ruzine usi pravilne, mogu biti i polu preklopljene:)

evo imam ovde standard,stampan ove godine, lepo pise u njemu da su uspravne usi nepozeljne. Bas tim recima. Znaci spominju se uspravne usi. A kao mane navodi preklopljene.
To je knjiga FCI standarda,2008 godina
Skeniracu ga i pokazati vam

evo imam ovde standard,stampan ove godine, lepo pise u njemu da su uspravne usi nepozeljne. Bas tim recima. Znaci spominju se uspravne usi. A kao mane navodi preklopljene.
To je knjiga FCI standarda,2008 godina
Skeniracu ga i pokazati vam

Preklopljene (full drop) jesu mana ali ja govorim o polupreklopljenim (half-prick)

Ears - Cropped or uncropped, the latter preferred. Uncropped ears should be short and held half prick or rose. Full drop to be penalized.

Polupreklopljene
silvia4v.jpg

Ruzine
blossomstaff(14).jpg

Breed study nacionalnog kluba amerike - komentar o usima, pominju se i uspravljene

Ears are set high on the skull and are relatively short. The standard plainly says cropped or uncropped and the later preferred. Uncropped ears of good size and set should be given more consideration than cropped ears. The proper carriage is half prick or rose, with no preference mentioned. Full drop is to be penalized, but fully erect ears although possible, are not mentioned to be penalized. Full drop, or hound ears are not the same as low set ears and would seldom be seen. Cropped ears should be of medium length and should still display where they are set on the head, preferably high. Poorly cropped ears are a cosmetic faulty only , and have nothing to do with the construction of the dog. However they are shaped when cropped, uncropped is always preferred, and clearly stated by the standard- and consideration should given for them

Ovo je tumacenje i komentar standarda od strane nacionalnog kluba, namenjeno sudijama i odgaivacima.

:lol::lol::lol:recimo tako...
znas kad sam prvi put stazirala pre nekih godinu dana,i pita me sudija sta ovom psu fali,a on ima otvoren front i meko dosaplje,a ja ne znam kako da objasnim i kazem "nekako ima krive noge...",uf al me izribala sto ne znam terminologiju...:rumenko::rumenko::rumenko:
al od tad sam se popravila dosta,pa sam sad na CACIB Bg kod Korosa dobro prosla:)

Back