American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci da ima samo mesec dana, sto su ti ga tako brzo dali? Majka bila agresivna ili? Jesi li dobio papire? Meni decko od koga sam uzela Lolu nije hteo da cuje da ih da pre mesec ipo starosti.
Ma stvarno su dobri na hleb da ih mazes.

Evocati imam par pitanja za tebe. Meni je decko rekao da Lola ima velike sape i da to znaci da ce biti velika mozda cak kao Baki. Kakve su sanse posto on ima 4 god, da ona bude dominantna nad njim za jedno dve-tri godine? Da li su Stafordi psi koji se vezuju samo za jednog clana porodice ili za sve ukucane (ja mislim da se vezuju za sve, ne racunam postovanje prema alfi)
Da li je istina zato sto su terijeri lovacki psi, da mi njih preterano neinteresujemo i da bi neki manijak mogao da me vuce po dvoristu na njihove oci?
Ja mislim da ne bi, ali sam imala malu raspravu sa deckom, koji potencira da su samo ovcari cuvari porodice.

Znaci neko ti je prodao nevakcinisano stene, (prva vakcina ide sa 5 -6 nedelja) verovatno i ne ocisceno od parazita, u uzrastu u kojem bi on jos morao biti sa majkom (da ne kazem na sisi, jer ja u tom periodu tek radim prelaz na cvrstu hranu):sad2:.:sad2::sad2:

Uzas sta sve ljudi rade... preprodavci i farmeri...:evil::evil:

Nikako ga ne izvodi napolje, ne pustaj ga u kontakt sa drugim psima, njegov imuni sistem u ovom trenutku gotovo i da ne postoji ( u potpunosti zavisi od snage majcinog i.s. a covek koji proda 4 nedeljno stene cisto sumljam da je pravilno zastitio i osnazio kujin i.s. pre stenjenja), hrana za njega bi trebala biti jos rangu Starter hrana (za uzrast 3 do 8 nedelja),
Do prve vakcine ne bi trebao ni da dolazi u kontakt sa puno ljudi. Pasta koju je dobio je protiv glista, verovatno ce ih izbaciti u roku od 48h. Uz kvalitetan starter ne trebaju AD kapi i Ca.

Kod stenaca ovako rano odvojenih od majke mogu se pojaviti prblemi u komunikaciji sa drugim psima (plasljivost, agresija, odsustvo polnog nagona ...) jer oni govor pasa i pravila ponasanja uce od svoje majke i medjusobno u periodu od 4 do 8 nedelja.

Ne sumljam da ces ti malcu pruziti sve da lepo odraste i nadam se samo da neces imati nikakvih vecih problema!

Izvini na pitanju ali od koga si ga nabavio?

Znaci da ima samo mesec dana, sto su ti ga tako brzo dali? Majka bila agresivna ili? Jesi li dobio papire? Meni decko od koga sam uzela Lolu nije hteo da cuje da ih da pre mesec ipo starosti.
Ma stvarno su dobri na hleb da ih mazes.

Evocati imam par pitanja za tebe. Meni je decko rekao da Lola ima velike sape i da to znaci da ce biti velika mozda cak kao Baki. Kakve su sanse posto on ima 4 god, da ona bude dominantna nad njim za jedno dve-tri godine? Da li su Stafordi psi koji se vezuju samo za jednog clana porodice ili za sve ukucane (ja mislim da se vezuju za sve, ne racunam postovanje prema alfi)
Da li je istina zato sto su terijeri lovacki psi, da mi njih preterano neinteresujemo i da bi neki manijak mogao da me vuce po dvoristu na njihove oci?
Ja mislim da ne bi, ali sam imala malu raspravu sa deckom, koji potencira da su samo ovcari cuvari porodice.

Posalji mi slike Lole da je vidim kad stoji, velicina sapa ukazuje na krupnocu kostura (i treba da je jak:)) a ne visinu psa.
Lepo ce se oni slagati ne brini, svaki opor ima alfa muzjaka i zenku.

Ovako, manjak bi mogao da ti izvuce pola kuce na njegove oci verovatno, ali tebe da takne nikako! Pa stafu je njegov covek (porodica) bog i smisao zivota:worth: ali bas ne mari za teritoriju i stvari, za razliku od ovcara.

Iskren da budem vasi postovi su me malo rastuzili u smislu morala,postena i ljubavi, kako neko moze biti takav kreten pa raditi tako sa zivotinjama.
Ako postoji nauka,norme,rezimi rada pa cemu onda tako debilni potezi bez obzira sto sam ja sada usrecen sa Dzingi-jem.
Sama pomisao na recenicu, citiram Evocati:
"Kod stenaca ovako rano odvojenih od majke mogu se pojaviti prblemi u komunikaciji sa drugim psima (plasljivost, agresija, odsustvo polnog nagona ...) jer oni govor pasa i pravila ponasanja uce od svoje majke i medjusobno u periodu od 4 do 8 nedelja" me zaledila i osecam da je sve u njoj istina ali moram biti za njega dobar i to mu nekako nadomestiti.
A od koga sam ga uzeo ... ne znam - drugar,drugara drugarov drugar eto mislim da sam ti sve rekao.

Slayer - ja sam na svim procitanim textovima o AST-ima citao upravo suprotno od onog sto ti je receno. Da tebe neko tuce a da on coolira to je za njega ne zamislivo... POGINUCE ZA TEBE bez ikakvih kalkulacija i cekanja. Mozda znate za ovu pricu ali evo ko ne zna ... lepa je.
Radnja se desava u USA,drzave Florida i Tenesi (te drzave imaju problema sa divljim svinjama i veprovima) u jedom obicnom porodicnom dvoristu. Skupile se dve porodice (ljudi) i njihovi ljubimci. Medju njima Rotvajler,neki ? i amstaff plus ostali. Sve je bilo idilcno dok nisu iz ko zna kojeg razloga upale dve divlje svinje tj. vepar u to dvoriste stampedom. Nastao je totalni haos i bezanija,ljudi su pobegli pre zivotinja,Roti je u tom haosu slucajno malo ugrizao za nogu svoju gazdaricu... Amstaff je ostao potpuno sam,narogusio facu,sageo glavu i pripremio se za "deep impact". Malo je zalajao,vepar se kao poceo dvoumiti ali je ipak nastavio da ide ka njemu (ova/ovaj drugi se zabavio ostalim zivim bicima). Doslo je do udara "face to face" amstaff je bio junak i izdrzao taj prvi napad a onda poceo da grize. To je trajalo 5 sekundi sto je bilo dovoljno da se domacin dohvati puske i ubije napadace. Amstaff je bio junak i sacuvao je citavo dvoriste. Imao je malo nagnjecenje ceone kosti i blazi ubod u okolini oka. Eto to je ta prica. Pozz

Poslednja izmena:
Nazalost takvih primera je mnogo, preprodavci, kvazi odgaivaci ucinice sve da se lova sto pre okrene. Briga njih za dobrobit stenaca, kako ce i dal ce odrasti i gde ce otici.
Poenta je da se sa sto manje ulaganja sve sto pre rasproda. prodaju stence sumljivog i nedefinisanog porekla, ne vakcinisane, neociscene, nedohranjene i pa i bolesne, odgojene u bog te pita kakvim uslovima za relativno male pare jer je skoro sve tu zarada kad je ulozeno i manje od minimuma, a sve to nazalost funkcionise jer vecina ljudi koji sabi zele da nadje ljubimca je ne obvesteno i zeli da ga nabavi sto pre i za sto manje para, a svi oni imaju lepu pricu kako su sve to super psi, odlicnog porekla i nege i da vam oni cine uslugu prodajuci vam ga ispod cene.
Sve je to jos i iole prihvatljivo dok je tako nabavljeno stene zdravo, nazalost mnogo je primera gde su ti stenci bolesni, imaju genetske anomalije ili na kraju ne izrastu u primerka rase za koju su prodani.

Za ovo poslednje mogu da se zakunem da je tačno! Naime, nedavno smo imali u nedelju dana razmaka kupiranje ušiju dva šteneta navodno iz istog legla. Prvo je stvarno super, već sa ta 4 meseca se lepo vide odlike rase, uvo polupreklopljeno, sa tendencijom da se još popravi u "ružu"... Ma milina! A drugo štene "staforda", navodno iz istog legla, skroz klempavo, drugi tip građe, original pit! Ni nalik na svog "brata". Nažalost, naučila sam da ne zapitkujem puno tako da ne znam detalje ni ko im je majka, ni otac, odgajivač...

Poslednja izmena:
Znaci neko ti je prodao nevakcinisano stene, (prva vakcina ide sa 5 -6 nedelja) verovatno i ne ocisceno od parazita, u uzrastu u kojem bi on jos morao biti sa majkom (da ne kazem na sisi, jer ja u tom periodu tek radim prelaz na cvrstu hranu):sad2:.:sad2::sad2:

Kad je decko rekao da stene nema papire i koliko je to prednost, ovako nesto mi je odmah palo na pamet, ali nisam hteo da napisem! Ja ne znam zasto ljudi kod nas povezuju rodovnik psa, gotovo iskljucivo sa izlozbenim kvalitetom. To je svakako netacno. S obzirom na kvalitet pasa u Srbiji, danas se i u ekstra leglima nadje svega jedno, najvise dva steneta stvarnog izlozbenog kvaliteta.
Znaci po meni, rodovnik je pre svega garancija zdravlja i kontrolisanog porekla. Naravno ni to u slucaju pojedinih linija i odgaivaca nije slucaj... Jos kad tome dodamo da je trosak nabavke steneta ubedljivo najmanja stavka u odnosu na troskove koji slede oko njega, nabavka stenadi bez rodovnika je apsolutno besmislena!

Da je staford dobar, tj. odlican za licnu zastitu jeste, ali za zastitu imovine je katastrofa.
Evo primera, pre par dana odem ja u prodavnicu i nezakljucam kapiju, racunam svejedno pored njih niko nebi usao, pa nema potrebe. Kad u povratku vidim komsiju kako je iz mog dvorista pozajmio jednu auto prikolicu. Ja ga gledam i neverujem, ne zato sto je on pozajmio prikolicu, ja sam mu rekao da je uzme kad god mu zatreba, nego sam se zapitao pa sta su oni moji mamlazi radili za to vreme, dok je on odvozio prikolicu. Kaze covek, samo su se malo mazili i nisu ni obracali paznju na nas! :evil:

Medjutim, ne tako davno je jedan covek od kog sam kupio jednu masinu dosao kod mene i poceo da mi preti kako sam ja njega presao, jer sam masinu kupio za mnogo manje para nego sto vredi (platio sam koliko je napisao u oglasu) i ispred kapije je doslo do verbalnog sukoba nas dvojice, na sta je Enco (muzjak) blago receno toliko podivljao da je i mene odjednom uhvatio strah, sta ako nekako izadje, jer samo osetio da ga u tom trenutku nebi mogao kontrolisati. Covek je takodje odmah seo u auto i otisao.

Ali, takav je staford, kako Evocati kaze za njega je vlasnik i porodica zakon, ostalo ga prilicno ne zanima...

Da je staford dobar, tj. odlican za licnu zastitu jeste, ali za zastitu imovine je katastrofa.
Evo primera, pre par dana odem ja u prodavnicu i nezakljucam kapiju, racunam svejedno pored njih niko nebi usao, pa nema potrebe. Kad u povratku vidim komsiju kako je iz mog dvorista pozajmio jednu auto prikolicu. Ja ga gledam i neverujem, ne zato sto je on pozajmio prikolicu, ja sam mu rekao da je uzme kad god mu zatreba, nego sam se zapitao pa sta su oni moji mamlazi radili za to vreme, dok je on odvozio prikolicu. Kaze covek, samo su se malo mazili i nisu ni obracali paznju na nas! :evil:

Medjutim, ne tako davno je jedan covek od kog sam kupio jednu masinu dosao kod mene i poceo da mi preti kako sam ja njega presao, jer sam masinu kupio za mnogo manje para nego sto vredi (platio sam koliko je napisao u oglasu) i ispred kapije je doslo do verbalnog sukoba nas dvojice, na sta je Enco (muzjak) blago receno toliko podivljao da je i mene odjednom uhvatio strah, sta ako nekako izadje, jer samo osetio da ga u tom trenutku nebi mogao kontrolisati. Covek je takodje odmah seo u auto i otisao.

Ali, takav je staford, kako Evocati kaze za njega je vlasnik i porodica zakon, ostalo ga prilicno ne zanima...[/QUOTE]

hahahaha e ovo vazi i za pitove, mogu sve iz kuce da nam iznesu moja Mrvki bi se mazila sa njima, ali nedaj boze neko samo glas da povisi na nas.......ne bila mu ja u kozi...:cao:

Nisam bio u mogucnosti da dolazim na forum par dana ali evo meee:)

sto se tice ovog "cuvanje stvari" nebih se slozio sa tobom natasa. Dolazi cika postar pre par dana ja pustio psa i usao u kucu na kratko ja se vracam postar jadan preskace ogradu [covek doneo poziv za sud i ja trebao da potpisem pa je zato valjda usao u dvoriste a Zemo ko zna sta je pomislio pa krenuo na coveka, valjda je primetio plavu kovertu a razmislja kao ja :D valjda me nece tuziti] uglavnom izvinjavao sam se postaru lapo sata! sto govori jednu stvar da je ozdravio skroz!!!

Ja mislim da zavisi od psa do psa kakav ce biti cuvar, ja sam hteo cuvara jer sam pljackan nekoliko puta, sad ako neko posle 22h udje u dvoriste nece dobro proci!

Upravo je to moje pitanje bilo, znam da mi horda zivotinja udje u dvoriste da bi potamanio sve do jedne... Ali za ljude me je interesovalo... Ma da dodju lopovi pa sve da lupaju po dvoristu ono moje krme se ne bi probudilo. Jedino kidise na Popa, njega bi odmah sahranio, tolika je frka da ga cak ni ne vezujemo pred slavu kad cekamo popa, vec ga zatvaramo u garazu. Vazi isto za sve uniformisane cike. Ja pre neko vece izvela malu u dvoriste na duzu nuzdu i bilo hladno pa ja obukla dugacki monton i stavila kapuljacu. Ulazim u kucu kad on vrisne na mene:) kad me prepoznao smirio se.

@Evocati
Evo slicica, stavila sam malo vise jer ne mogu da izaberem :) svuda mi je slatka na poseban nacin. Jedva sam uhvatla par gde stoji. Za 2 dana puni 2 meseca, jede i hrce kao prase. Naravno samo spava i grize. Vec imam reservisana 4 kuceta od nje i Baka:)

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    79,3 KB · Pregleda: 20
  • 11.JPG
    11.JPG
    83,5 KB · Pregleda: 25
  • 22.jpg
    22.jpg
    21,4 KB · Pregleda: 21
  • 33.jpg
    33.jpg
    35,9 KB · Pregleda: 22
  • 44.jpg
    44.jpg
    28,1 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
@ Slayer.....Pravi je medenjak...jooj sto volim male bebe....samo bi ih gnjavila..cica mala..cmokni je u njuskicu za mene :cmok: Najsladja mi je ona gde njih dvoje kuntaju, joj kako ga je zagrlila mish mali..

@ Zema....pa kidise i ova moja na postara, pandura, uniforma je bas iritira..kad neko nepoznat stane na kapiju izbezumi se ko bik krene na njega,ali ako se taj ne uplasi nego krene sa "gde si lepa kuco ..ili sta vec." ma odma spusti guzicu mase repom i dalje ona laje ali sad oce da se mazi.....Tako da ne bojim se ja da ce neko da udje jer stvarno ima nastup, da je se i komsije plase a znaju da dodju i da je maze...Samo da se ne pojavi neki pametnjakovic hehehe...
:cao::cao:

Poslednja izmena:
Hvala ljudi:)

Ma ima da je cmacem celo vece..hihi, Bak je sada iskulirao, vise ne bezi od nje, sada se igraju, pa bar njega neka grize po faci umesto nas. Samo sto mu u usta ne udje. Ali macke nikako ne voli, dovela ih je obojicu u red hahaha...Mladji macor vise ne zna sta ce pa pobegne kod nas u sobu. Ruku na srce nesto se i ne trudim mnogo da sankcionisem jer im je taman trebalo da se malo postave na mesto. Pravi paraziti, nit sta love nit sta rade, samo donose krpelje preko leta, i dodju da jedu. Nema ih po ceo dan i onda mjaukne kao da mi je duznost da sam na usluzi. A misevi bi mogli da nas okupiraju po kuci. Ali zato sad na leto mislim da u dvoristu ni komarca nece biti pored ovo dvoje lol.. Kad je Bak budeo naucio kako se love strsljeni,pcele, ose (njegovo omiljeno). Napravicu im veliki box i mislim da cu kupiti kucicu... Al ce mi biti zao da ih navikavam na box, al mora se.

slayer fotke su :super: prava princeza a uskoro,dama :cao:, mene sada ceka taj uzrast :D. Moj ljubimac i ja dobro napredujemo... sinoc je imao besanu noc malo kunta, malo me vuce za carapu i papuce ...itd
Mogu vam raci da vec sad ima jak "ugriz" kada me u igri docepa po stopalu (ja nisam neka njanja od muskarca) , kada poraste bice zeznuta ta igra :) . Danas je prosirio svoj prostor hodanja,osmelio se pa je setao i malo dalje od 1.5m u radijusu:D:D :bye:

Hehe i mi smo imali isti problem sa radijusom kretanja:) Nije htela ceo dan sa tepiha da sidje, kad pridje ivici kao da je na tik od provalije odmah se vrne.. Pokusaj da ga namamis necim, nek malecni malo istrazi. Jesi li uzeo AD kapi? Jel spava sa tobom?

Mi spavamo zajedno, jace je od mene, ne kuka ako joj se ne dozvoli, ali ja volim da je tu, jer se grejemo:)Jedina je razlika sto vise nece da mi spava pored glave ili na ruci, vec sada samo ide kod nogu. Juce dodjem mokra sa posla, noge mi se smrzle. Skinem carape i oni sednu, bas mi bilo lepo i toplo. Trenutno radim na tome da shvati da JA odredjujem kada ko jede, i da nema pravo da uznemirava druge dok jedu. Njoj se svi sklanjaju i macke i Bak i maltezer. Stavim ciniju njoj i Baku, ona svoje samo pomirise i trci da stavi glavu u Bakovu, e vala neces!!! Doduse to radi i Bak uvek misli da je u tudjoj ciniji bolje lol.

@ blebetusa
hahahahaha, koja budalica. Moja kida druge stvari ali koska je i dalje prevelik zalogaj jer je njene velicine.

slayer- ti iskljuci,odjavi centralno grejanje, dzabe bacas pare kada te oni tako opkole i greju :D:):lol: salim se
Trenutno radim na tome da shvati da JA odredjujem kada ko jede, i da nema pravo da uznemirava druge dok jedu.
Ja sam juce (slucajno) to uspeo. Dao sam Dzingiju da jede a dok je on jeo spremio sam i nesto sebi da calabrcnem. Dok sam sebi postavljao da jedem on je vec svoje pojeo :D. Pocnem da jedem, on se nameraci da mi grize carape i papuce. Pomislih u sebi: "Ajd` me pusti samo da jedem pa cemo se igrati" nisam gledao u njega, pocnem jesti i na sav glas mljackati . Malo me gledao i kao da je znao da mora da se smiri,legao je izmedju mojih nogu a glavicu prebacio preko stopala, dao mi je mir. Taj niegov potez me kupio a ima samo mesec dana. Bravo Dzingi

Back