American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan svima.
Zelim da vas pozdravim i da se pohvalim da cu danas oko 19h postati ponosni vlasnik dvomesecnog stenca AST-a :D
i mojoj sreci nema kraja. :D Procitao sam skoro ceo forum i meni kao total laiku za staforde je mnogo pomogao-hvala svima na tome.
Gledao sam i fotke vasih ljubimaca, totalno sam zacaran tom rasom i karakteristikama...
Nadam se da cemo se ugodno druziti na forumu pa tako vec imam neka pitanja za vas:

* Koliko sam saznao ima 2.meseca,vakcinisano,
majka mog buduceg ljubimca ima rodovnik a otac je pod upitnikom
:D koliko je to prednost a koliko mana ? Mozda gresim ali nekako mi je glupo
zaludjivati se nekim "kraljevskim lozama".
* Ja zivim u stanu tako da ce i on, da li moram od samog pocetka da cuvam namjestaj
po stanu i kako da ga sprecim posto ce sigurno samo nesto traziti da grize ?
* Kada je najdolje da se pocne sa socijalizacijom i tako reci njegovo dresurom
(ne misli da ga spremam za RAMBO tj. masinu psa)
* Molim vas da mi date neke sajtove (domace) koji su vama pomogli u suzivotu vas i vaseg ljubimca ...

Vidi se da sam laik ali imam veliku volju, spreman sam da ucim i preuzmem punu odgovornost. Eto, nada se da cu uz vas
uspeti a volju i ljubav imam sto je mozda i najvaznije. Pozdrav svima :D:D

Danas smo ustali u pola 7 :D , malo smo bili vani jer se smrzao k`o ...
Jos je toliko mali da ne mogu jos da ga nista naucim ili tako nesto. Nuzdira svuda po stanu do duse blizu :D novina koje sam prostro.

Ljudi, cime kvalitetno da ocistim parket posle njegove velike i male nuzde da se to mesto sto manje oseca (da ne ponavlja tu a i zbog nas) ???

Hvala za odgovore :super:

Evo mog malisana, pa to je ljubav od prvog sekunda pa za sva vremena :D:D:D:D
Fotkano je mob.tel. tako da ne primam kritike za kvalitet fotki :D:D
[/URL[URL=http://www.iimmgg.com/image/d25215be1dfc681a4c01e95d4d08c0ba]

Joj kako swatka beba medenjak jeden....mazi ga puno brzo porastu....A malo ga potapsi po guzi kao ljutito kad se popiski tamo gde mu nisi namestio i stavi mu njuskicu u to, a onda ga odnesi na mesto gde si ti to odredio i tamo mu pokazi i pomazi ga...ja sam tako sa Mrvkom radila i od prvog dana nisam imala problema cak i ako pomerim novine ona iskljucivo trazi novine...a kad malo poraste onda ces isto tako da ga nagradjujes kad piski i kaki napolju.....A namestaj cuvaj kad krenu zubici da mu se menjaju, kupi mu sto vise igrackica gumenih da ima da zvace....i salji jos fotkica :cao::cao:

E pa Nastase hvala na savetima i drago mi je da ti se "đa" Dzingi.
Danas ceo dan od 8 mokrenja pola je bilo na mestu tj. u metu :D ,sto je za prvi dan super prosek(bar mislim da je tako) a kakio je samo 1. i to rano jutros kada smo se vratili sa prvog izlaska.
Posmatram ga kao mikroskopom,cim se mrdne ja sam tu iznad njega :D
Toliko je mali da nema veze sa zivotom ali vec mi prodaje neke fore - kao ja glup :D:D:D
Pozz svima

@Swedman

Joj ja mislim da je on mnogo mali da bi ga izvodio po ovoj hladnoci, posto rece da ima tek 2 meseca nije jos ni revakcinisan, nemoj da dozvolis da mu prilaze neke mace i lutalice dok ga ne revakcinises...mozda bi trebao malo da sacekas da poraste bar mesec dana ili da ga obuces u nesto, ipak su oni kratkodlaki psi, a smrzotine su po prirodi, gledam ovu moju kad je napolju +50 ona je napolju i sunca se sve ok, ali cim zazimi sto mora da obavi napolju sto pre i tutanj u kucu kod radijatora...:cao:

@Swedman

Joj ja mislim da je on mnogo mali da bi ga izvodio po ovoj hladnoci, posto rece da ima tek 2 meseca nije jos ni revakcinisan, nemoj da dozvolis da mu prilaze neke mace i lutalice dok ga ne revakcinises...mozda bi trebao malo da sacekas da poraste bar mesec dana ili da ga obuces u nesto, ipak su oni kratkodlaki psi, a smrzotine su po prirodi, gledam ovu moju kad je napolju +50 ona je napolju i sunca se sve ok, ali cim zazimi sto mora da obavi napolju sto pre i tutanj u kucu kod radijatora...:cao:

HAHAHA odlican post.
Ja trenutno pod izlazak smatram... tako sto izadjemo plafon 10min. vani i setamo ali
da ga ja nosim u narucju :D:) a mozda minut ga spustim na plocnik izpred ulaza :D
***. moram odma poceti neku socijalizaciju pa makar samo da oseti svez prirodni vazduh :D i palimo kuci. Da ti odma javim da sam probao tvoj slucaj oko nuzde, kada je da kazem malo izgrdjen pokunjio se kao malo zrno i sledeci put je kulturiska pikio na novinu - ja ga pohvalio i ...itd , e vec sledeci put me prevario. Kazem ja , prodaje mi neke fore :D:D:D ali ja sam gazda i mora biti po mom naravno necu kao siledzija. :super: :bye:

Dobro jutro besanima :D
Da vam se pohvalim i izjadam... Od zadnjih 5-6 malih nuzdi
sve su bile tacno u metu :klap::super: (ponosan sam na tu cinjenicu) ali za veliku me kontantno prevari...:( nikako nece da poveze novine i kaku. Ja ne posustajem,ja sam pripremio pre nego sto cu ga dobiti nesto od psece hrane za stence i posudice ali za higijenu nemam nista tako da je danas radni dan pa mogu to da "zavrsim". Prvo idemo kod veterinara pa onda u shoping :D
Za ovaj post imam 2. pitanja:
1. Ako je stenac u stanu, da li obe nuzde radi na istom mestu ili hoce na razlicitim mestima??? Znam, ovaj moj jos nema nikakvu svest ali cisto da pitam...
2. Kojim sredstvima i mirisima je najbolje odrzavati stan posle njihovih nuzdi???
Moj utisak je da ja trenutno sa ovim sto imam (a nemam nista iz petshop-a) ne mogu da dovoljno ocistim i osvezim prostor.

Pozz svima :bye:

Swedman jesi li siguran da ima 2 meseca? Moja Lola tek puni za par dana 2 meseca i izgleda mi dosta krupnije od tvog malishana...
Sto se pranja tice, ja praktikujem sirce od jabuke, neutralise mokracu a potpuno je prirodno.
Normalno je da piska toliko dok je malecni, ja Lolu pustim napolje 5-10 min, voli da izadje sama trazi,ode na duzu nuzdu i vrne se kuci.
Pazi po mom misljenu jos je mali da te bas shvati, uglavnom bi trebao da vidis po njemu. ako imas problem. Cim krene da njuska okolo, ti se vec spemi sa novinom ili ga pomeri na zeljeno mesto.
A moja Lola npr, kad hoce duzu nuzdu, rezi, kao da se malo ljuti. Po meni ti je primarno da regulises da nema po tepihu i namestaju. Uzmi ga za kozicu na vratu i povisi ton.
Ja ti stvarno toplo preporucujem sirce, jeste da se malo oseca, ali je potpuno prirodno, a oni dok su mali sve lizu itd... Nemoj koristiti neka jaka hemijska sredstva.
Lola piski svuda po plocicama, duzu samo na 1. mestu na plocicama i napolju. Nemoj mu davati mleko:) da ne bi imao problema sa ciscenjem kake:)
A sto se grizenja tice, kao svaki Staford jao:) ima super igracka da se kupi kao koska od debelog konopca sa resicama, ne moze da pokida...oko 200 din kosta.

1. Ako je stenac u stanu, da li obe nuzde radi na istom mestu ili hoce na razlicitim mestima??? Znam, ovaj moj jos nema nikakvu svest ali cisto da pitam...
2. Kojim sredstvima i mirisima je najbolje odrzavati stan posle njihovih nuzdi???
Moj utisak je da ja trenutno sa ovim sto imam (a nemam nista iz petshop-a) ne mogu da dovoljno ocistim i osvezim prostor.

Pozz svima :bye:

1. Da obe nuzde radi na istom mestu. Posto je vec pod mikroskopom, efikasno sredstvo ucenja je i da ga, cim vidis da ce vrsiti nuzdu ili da je vec zapoceo, preneses na za to odredjeno mesto i kad tamo odradi jako ishvalis, sta vise, hvali ga i u toku procesa:)!

2. asepsol koji sam ti preporucila dobro pokriva i mirise, moze se spricati i u vazduh kao osvezivac, i nije stetan. Ja sam sa njim pokrivala sve mirise od stenaca ( ja sam i legla dizala u stanu).

Nisam nista pitala ali kad je vec pomenuto, moram da se slozim sa slayer-om, ovo stene na slici ne izgleda da ima 2 meseca. Daj koju bolju sliku :)

Odma da vam kazem da sam zahvalan svim svojim pomagacima na forumu :)
Evo ovako:
Ja sam svoj prvi post o njegovoj starosti napisao pre nego sto sam ga video jer mi je receno da je star 60-ak dana - kada sam ga video bilo mi je malo "sumljivo" al` reko nema veze. Ljudi, bili ste potpuno u pravu !
Danas smo bili kod veterinara... covek mi kaze da je usao u cetvrtu nedelju zivota :D (mala beba). Dobrano ga je pregledao,opipavao i konstatovao da je u jako dobrom stanju, da nema nekih velikih problema,podsekao mu noktice,gurrnuo neku pastu u usta...pregledao usi,zube,desni... bla bla bla. Rekao nam je da kupimo AD kapi i piluke kalcijuma. Kontrola u subotu pa cemo daalje da vidimo jer je on toliko mali da su i vakcine i npr. praskovi... rizicni za tako malu stenad. Eto ljudi bilo je zabavno a da vam ne pricam kako je bio miran i poslusan - ma pravi andjeo. Posle smo otisli u shoping da se malo odmorimo, a pored redovne kupovine dobio je manju plavu gumenu kosku koja mu je vec No.1.
Ne zamjerite mi na duzim postovima... tu sam / tu ste :heart::bye:

Back